Mickey 17 - Jópofa scifinek tűnt az előzetese alapján, ezt teljesítette is. Jövőben járunk, a helyi Elon épp kolonizálni akar egy jeges bolygót, hősünk pedig kísérleti patkánynak jelentkezik az expedícióba egy uzsorás elöl menekülve, folyamat meghal és újranyomtatják a korábbi emlékeivel amíg egyszer gixer nem csúszik a dologba. Bár voltak benne drámai panelek is, a kvázi emberkínzást poénokkal mindig igyekeztek feloldani. Jól reflektál a jelen problémáira, vannak erős szatirikus részei, remekül építkezik a film, várod hogy mi lesz, hova futunk ki aztán mikor odaérünk: ennyi? Nincs nagyon katarzis, az annak szánt rész gyenge. Pattinson zseniális a kettős szerepben (sajnos a 17-es főénjének a szinkronja förtelmes), Ruffalo is jó geci. Az Élősködők rendezőjének filmje, összességében jobbat vártam, elég hasonló kaliber mint a Don't Look Up volt. 7/10
Bridget Jones fasztudja hanyadik - Mióta apa vagyok konkrétan egy hüvelygomba reklámon is el tudok érzekenyülni, itt azt hittem beülünk valami tinglitangli nyálra, erre tömény dráma, halál feldolgozása, szülők elvesztése, gyász, továbblépés miegymás inditásnak. A könnyű poénok persze megvannak, Hugh Grant meg vénkorára kurva jó színész lett. Meglepett, azt kell mondjam jó kis film. 7/10