Na kitört a vita, és még hányszor ki fog törni...
Az a helyzet, hogy ez egy baromira nehéz kérdés, ízlés szerint lehet érvelni bármelyikük mellett. Én azért hehe véleményével értek egyet, miszerint Bale játékban azért nem villogott túlságosan. Volt 1-2 meccs, ahol osztogatta a gólpasszokat, meg megbontotta a védelmeket, de összességében inkább ponterős volt a játéka, mintsem a csapat játékához sokat hozzárakó. Neymart én ebből a szempontból előrébb látom, és számomra nagy kérdés, hogy Bale lesz-e ennél jobb játékban. Véleményem szerint sokkal jobb nem lesz, csak még több gólt fog rúgni, és talán lesz egy rakat gólpassza.
Én anno inkább Neymart szerettem volna Real mezben látni, most is úgy gondolom, hogy Neymar többre lehet képes, mint Bale, bár én Balet talán egy kicsit lebecsülöm. Mindenesetre hozzám is közelebb állnak a technikás, ügyesebb, fineszesebb labdarúgók, mint a CR-Bale-féle robotok. Ugyanakkor engem nem varázsol el 1-2 szép csel, bokapassz, rabona hamis csillogása, ha mögötte nem társul az akció előrelépése. Neymarral sokáig az volt a bajom, hogy sok szép cselt, trükköt csinált, de az haszontalan volt. Sok ügyes focista rohangál a világban, de a nagy sztárokat az teszi naggyá, hogy ezekkel a cselekkel, trükkökkel ténylegesen előnyt tudnak kovácsolni maguknak és a csapatuknak a pályán. Neymar elindult ebbe az irányba (sokan ezt a lépcsőt nem tudták átugrani: Robinho, Quaresma, Nani, Diego... a sort még lehetne oldalakon keresztül folytatni). Kérdés, hogy mennyire sikerül ezt realizálnia. Ha igen, akkor a világ legjobbja lehet. Ha nem, akkor lassan meg fog állni a fejlődése.