Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2025. március 8., szombat 12:23

nuevo_ericco írta: hogy van a világban, univerzumban potenciál bőven.
Nagyon tetszik, hogy ezt irod. Ezt nem csak a hp hoz kotom. Ideveszek minden kritikát kapo nagy projektet.
Nekem a fő problémam mindig is az volt az elmult evekben, hogy nem bovitenek, hozzairnak, ujat adnak, hanem valtoztatnak és drazstikusan. Legalábbis a fő cél ez. A többi elenyésző. Nincs atmenet. Tul nagy impulzust kapsz. Nem jol sulnek el ezek legtöbbször szvsz.
Nagyon, de nagyon szivesen neznek fekete kataktert, vagy homoszexualis varázslót, ha arrol van szó. Nem számít. Ez mind nem erdekel engem. Ha jo, akkor jo. De elore tudom, hogy nem fogok tudni mit kezdeni a néger pitonnal, mert nem ezt taplaltak belém 2001ben. Ezt a fizimiskat tudom beazanositani egyedul. Ez csak az én hibam. De tudtam volna kezdeni bármit es mindent egy néger akárkivel, egy mondjuk piton multjahoz köthető szerepben.

Ezek a dolgok nem ilyen tyler féle haj valtoztatasok.

Ezek inkabb olyanok, mintha kiserleteznel a marhaporkoltben, de ugy, hogy nem hozzaadsz valami ujat, hanem fogod es kicseréled a marhat, halra. A népség meg csak pislog. Nyilvan lesz aki az ize miatt joizuen fogyasztja, mert jol keszited, vagy nem szeretne megbantani es nem szol, de azert a többség elkuld a francba érthető okokbol.
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 8., szombat 11:55

RaúlCF írta: Ezzel egyet is értenék ha egy új ip lenne. De itt pont az a gond, hogy adott egy megalapozott világ, már létező leírásokkal, és ami még jelentősebb már létező adaptációval is.
Az elmúlt pár ezer évben erről szólt a művészet, irodalom. A Biblia is tele átvett, korábban írt, adott korhoz igazított történetekkel, és még lehetne sorolnia példákat az elmúlt korszakokból. Semmi új nincs a nap alatt, végül úgy sem a fekete Snape-n fog állni vagy bukni a dolog, szerintem, hanem magán a történeten, forgatókönyvön, megírt karaktereken, ritmuson, rendezésen, stb..
Ettől függetlenül én is feleslegesnek, rókabőrnek érzem ugyanabból a történetből sorozatot csinálni. A Hogwarts Legacy is megmutatta, hogy van a világban, univerzumban potenciál bőven.

Ami pedig Elliet illeti, valóban más volt, mint a játékban (ez a verzío tetszett nekem is). De szerintem ez hozzátartozik az alkotói szabadsághoz. A stúdió, a készítő kockáztat, az esetleges bukást is ő szívja meg.

realbeckham

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2025. március 8., szombat 11:02

P. Krisz írta:
Legalább Bella Ramsey egy az egybe hozta Elliet az első évadban, nagyon jót alakított, az legalább védhető emiatt, hiába a külseje egyáltalán nem hasonlít Elliere és már-már zavaró is.
Ellie a játékban érdeklődő, kíváncsi volt a világra, volt érzelem.
Ezzel szemben Béla mindenre ugyanazt az érdektelen, unott pofát vágta.
Szerintem.
Egyetértek. Nyilvan hozzátartozik, hogy bellanak fingja sincs a játékról es nem is szabadott jatszania vele. Gyakori recept ez, de egy ilyen S tier cuccban a vilag osszes pénzével es kozonségével a képernyők előtt lehet rossz döntés volt.

Nekem is Ellie a jatekban egy viragszal, aki racsodalkozik mindenre es vagyik egy "apa" figurara, ahogyan joel is vagyik egy lanyra. Ahogy mindig egyre kozelednek egymashoz es kialakul a kapocs. Talán ez az igaz gyógyír a számukra. Joelnek mindenképp.
Ez az ellie nekem egy bunko, proszto paraszt. Semennyire nem szerezhető. Nem talalod meg benne a cuki, szerethető gyereket. Nem az arca miatt. Hanem egyszerűen a karaktere egy pöcs. Mikor a sorozatbanSpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!lement a pincebe kvázi kinozni a fertozottet. Eljatszott vele es ilyen hannibal lecter arcokat vagott kozben az nekem a melypont. Van ilyen ellie, lesz ilyen ellie, aki ugymond elkattan. De ez nem az a pont es nem most. Ebben az évadban egy kapcsolatot es a kotodest kellett volna mutatni, ellenben egy lazado, gyoker, szofogadatlan, bekepzelt kis görcsöt adtak nekem, a gyermeki báj es a tudat nélkül, hogy feltened es ovnod kell ezt a csodát. Egy cseppet sem feltem, nem aggodom erte, nem valt ki belolem apai érzést egy dekat sem. Nem valt ki belolem a karaktere semmit.
Ez szubjektív cucc. Illetve a színésznő is rendben van, ha kepessegekrol van szo. Itt iro bajok vannak sajnos javareszt.
Lord Xavi

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 8., szombat 10:51

Elolvastad de meg nem értetted amit írtam. Természetesen egy Black Panther vagy egy Hófehérke engem is zavar(na), ahogy ott is leírtam.

A Harry Potterben is vannak ilyen dolgok. Hagridot ne játssza törpe. Dumbledore ne legyen fiatal. Van ahol valóban fontos a megjelenés. Snape nem ilyen. Persze hogy le van írva a könyvben valami hogy hogy néz ki, ha olvastál már könyveket tudod hogy mindegyikben le van írva a szereplő mert segíti az olvasót beleélni magát - csak van ami fontos a sztorinak és van ami nem. Tyler Durdennek a könyvben hosszú haja van. Brad Pittre nem raktak parókát, mégsem tudok utólag jobbat elképzelni a teljesítményénél, és a hajstílusa is nagyon tetszett. Számomra Snape is ilyen. Nem attól Snape hogy sápadt.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. március 8., szombat 10:42

Legalább Bella Ramsey egy az egybe hozta Elliet az első évadban, nagyon jót alakított, az legalább védhető emiatt, hiába a külseje egyáltalán nem hasonlít Elliere és már-már zavaró is.
Ellie a játékban érdeklődő, kíváncsi volt a világra, volt érzelem.
Ezzel szemben Béla mindenre ugyanazt az érdektelen, unott pofát vágta.
Szerintem.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. március 8., szombat 10:36

Halfkey írta: Snapenek viszont -számomra- nem az a lényege hogy sápadt. Az a lényege hogy egy kivetett lúzer gyerekkorában, ez indítja a sztorit hogy emiatt hogy keseredik meg, a Lilyvel majd a Harryvel való kapcsolatát és az ellenségképből hőssé alakulását. Az hogy azért kivetett lúzer gyerekkorában mert zsíros a haja és sápadt, vagy azért mert dagadt, vagy azért mert fura akcentussal beszél, vagy mert néger, vagy mert három füle van, nálam a sztorin, a karakteren és a motivációin semmi lényegeset nem változtatnak. Főleg nem annyit, hogy emiatt nézzem vagy ne nézzem.

Edit: legnagyobb baj hogy Alan Rickman sajnos senkivel sem pótolható.
Ezzel egyet is értenék ha egy új ip lenne. De itt pont az a gond, hogy adott egy megalapozott világ, már létező leírásokkal, és ami még jelentősebb már létező adaptációval is. Ennek fényében direkt szembemennek vele mert csak. Nem tudom kit zavart valaha is ha fekete volt egy filmben. Vannak nagyon jó fekete színészek. De miért kell létező karaktereket szétverni. A normális fekete színészek is mondják, hogy ne erőltessék be őket fehér szerepekbe hanem írjanak új fekete szerepeket. Ki veti meg bármiben Idris Elbát, Denzel Washingtont vagy lehetne sorolni. De ennyi erővel legyen Ryan Gosling a Black Panther mert nem számít hát színész. Játsza Eddie Murphy Hitlert a bukásban és legyen Ben Affleck Martin Luther King hát színész mind. Ezzel csak a meglévő fanokat fordítják el mert ebből a castingból az elmúlt tíz év alapján előre lehet tudni mi lesz az egész sorozatból.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 8., szombat 10:01

A bőrszín része számomra itt kicsit érdektelen. Egy hófehérke felbasz. Egy fekete orosz lord valami soriban amit az asszony nézett zavar. A történelmi hűség, vagy ahol ez egy karakter esszenciája az baj. Itt is kommentáltam már ezek miatt morcosan többször.

Snapenek viszont -számomra- nem az a lényege hogy sápadt. Az a lényege hogy egy kivetett lúzer gyerekkorában, ez indítja a sztorit hogy emiatt hogy keseredik meg, a Lilyvel majd a Harryvel való kapcsolatát és az ellenségképből hőssé alakulását. Az hogy azért kivetett lúzer gyerekkorában mert zsíros a haja és sápadt, vagy azért mert dagadt, vagy azért mert fura akcentussal beszél, vagy mert néger, vagy mert három füle van, nálam a sztorin, a karakteren és a motivációin semmi lényegeset nem változtatnak. Főleg nem annyit, hogy emiatt nézzem vagy ne nézzem.

Edit: legnagyobb baj hogy Alan Rickman sajnos senkivel sem pótolható.

realbeckham

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2025. március 8., szombat 9:59

Érdekes a woke jelenléte a film vs videojatekiparban is sztem.
Ahogyan hasznaljak, illetve ahogy latom pl a jatekok terén a befogadó közönség nem olyan toleráns ha pl tulszineznek valamit szivarvannyal, vagy tultoljak a propagandát.

Valahogy ott nem tudnam elképzelni, hogy most mondok valamit....egy fekete kratos legyen. Nem jarna tul jol a studio sztem.
Tobb cim bukott meg emiatt, fileg ebben az evben.

Ellenben a filmek régen felrúgták ezeket. Mint most a sápadt pitonnal. De ez csak egy a milliobol az elmúlt 5 evben.
Nyilván erős trigger egy olyan valakinek, akihez kozel all mű es a franchise.
Lord Xavi

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. március 8., szombat 9:57

nuevo_ericco írta: Halfkey és hehe helyettem is válaszolt. Pontosan erre céloztam.

A bőrszínt már nehéz megváltoztatni színészi teljesítménnyel, viszont vannak szerepek, karakterek, amikor ennek sem feltétlen kellene szempontnak lennie (ahogy hehe írta, a történelmi hűség nálam is a határ). Tehetség, énekhang, karizma sokkal fontosabb, na meg persze a forgatókönyv. Az eredeti műtől eltérni sem akkora bűn szerintem, ha az nem megy az üzenet, történet, minőség kárára.
Ha már itt tartunk, ez sokkal több aggodalommal önt el a HP sorozat kapcsán, mert az egyik író nyíltan kimondta, hogy nem olvasta a könyveket :roll:
Ez is egy várt projekt, ami el lesz baszarintva.
Pedig imádom a filmeket és a könyveken nőttem fel.
Ahogy a LOTR újrázást is véteknek gondolnék.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 8., szombat 9:51

Halfkey és hehe helyettem is válaszolt. Pontosan erre céloztam.

A bőrszínt már nehéz megváltoztatni színészi teljesítménnyel, viszont vannak szerepek, karakterek, amikor ennek sem feltétlen kellene szempontnak lennie (ahogy hehe írta, a történelmi hűség nálam is a határ). Tehetség, énekhang, karizma sokkal fontosabb, na meg persze a forgatókönyv. Az eredeti műtől eltérni sem akkora bűn szerintem, ha az nem megy az üzenet, történet, minőség kárára.
Ha már itt tartunk, ez sokkal több aggodalommal önt el a HP sorozat kapcsán, mert az egyik író nyíltan kimondta, hogy nem olvasta a könyveket :roll:

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. március 8., szombat 9:48

Nika91127 írta:
bluebike írta:

Nem meleg, felesége van. Nem mintha nem lenne mindegy, csak a tényszerüség miatt írom.
Freddy Mercurynak is volt felesége.

Jogos :D

Részemről a szexuális beállítottság mindegy, mert színész, eljátsza, hogy hetero. Neil Patrick Harrist (Barmey Stinson) és Jim Parsont (Sheldon Lee Cooper) is baromira bírom. De azt nem tudja eljátszani, hogy fehér. Ráadásul a karakterrel kapcsolatban kb minden jelenetben ki van emelve, hogy sápadt...

És - gondolom, mint itt a többségnek - semmi bajom a más rasszúakkal, a kultúrális termékek blackwashing-ja viszont gusztustalan.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. március 8., szombat 9:33

Halfkey írta: Kolléga a melegségre reagált, az egyáltalán nem olyan mint a példáid. Az pont olyan mint amikor a Modern Familyben hetero játszotta az egyik meleget. Rohadt jól.
Vagy Barney aki az igy jartam anyatokbol a legnagyobb csajozogep, mikozben a valo eletben meleg.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 8., szombat 9:31

Igazából tökmindegy, hogy a privát életben egy színész - vagy bárki! - milyen szexuális beállítottságú, egyáltalán nem számít. Csak az számít, hogy mit tesz, milyen a teljesítmény, milyen színész, stb
Csak felesleges módon ez a téma, aberralt balfasz vilag.
Bőrszín is csak akkor kéne téma legyen, ha történelmi hűség a fontos, egy Napóleon pl ne legyen már feka által eljatszva, de az ilyen gyerekmesekben faszt se szamit, ahogy az író megírta, úgy legyen.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. március 8., szombat 9:25

Kolléga a melegségre reagált, az egyáltalán nem olyan mint a példáid. Az pont olyan mint amikor a Modern Familyben hetero játszotta az egyik meleget. Rohadt jól.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. március 8., szombat 9:20

nuevo_ericco írta: Már ott tartunk, hogy egy meleg színész nem játszhat hetero karaktert? :lol:
Színész, az a szakma lényege, hogy aki űzi, úgy tegyen színpadon, kamerák előtt, mintha egy teljesen más ember, legtöbbször kitalált szereplő lenne. Ne hülyéskedjünk már. Még a bőrszínnel kapcsolatos kifogásokat meg tudom érteni, még ha nem is 100%-ig értek vele egyet.
Könyörgöm, ez olyan, mintha egy fekete karaterből csinálnánk fehéret. Vagy amikor a Viking királyt egy fekete nő alakította. És a könyvben holtsápadtnak leírt Pitont egy koki fekete játszaná? Értem én h fajegyenlőseg meg mi a fasz. De ennyiből Malfoy lehetne egy lila hajú lány. Dumbledore pedig egy fiatal ázsiai nő

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 8., szombat 9:09

Már ott tartunk, hogy egy meleg színész nem játszhat hetero karaktert? :lol:
Színész, az a szakma lényege, hogy aki űzi, úgy tegyen színpadon, kamerák előtt, mintha egy teljesen más ember, legtöbbször kitalált szereplő lenne. Ne hülyéskedjünk már. Még a bőrszínnel kapcsolatos kifogásokat meg tudom érteni, még ha nem is 100%-ig értek vele egyet.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. március 8., szombat 7:28

bluebike írta:
Nika91127 írta:

Adam Driver tökéletes lehetett volna.
Erre egy meleg fekete kapta meg Piton szerepét. Tuti nem nézem meg.
Nem meleg, felesége van. Nem mintha nem lenne mindegy, csak a tényszerüség miatt írom.
Freddy Mercurynak is volt felesége.

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. március 8., szombat 6:44

Nika91127 írta:
RaúlCF írta: Eleve bukott helyzetből indult bárki Alan Rickman után de lehetett volna próbálkozni. Ezzel egy nagyon nagy százalék nézőt alapból eldobtak egy olyan demográfiáért aki csak online pampog de egy percet nem fog nézni belőle.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 8., szombat 0:19

Attól félek a második évadra ez még jobban ki fog jönni sajnos.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. március 7., péntek 23:32

RaúlCF írta: Eleve bukott helyzetből indult bárki Alan Rickman után de lehetett volna próbálkozni. Ezzel egy nagyon nagy százalék nézőt alapból eldobtak egy olyan demográfiáért aki csak online pampog de egy percet nem fog nézni belőle.

Vissza: