Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

gutihaz14

Re: Politika

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. március 7., péntek 16:42

'shutterisland írta:
En a "Senki"-t siman 15-20%-ra tippeltem. Mondjuk lehet, hogy ok eleve elkerulik ezt a topicot es nem is talalkoztak a kerdessel.
en is, foleg annak tekinteteben, hogy a forum (legalabb is az aktiv mag) boven jobban el az atlagnal (az alapjan ami info itt megosztasra kerul) szoval kevesbe elegedetlen az eletevel, igy en is tobb "semleges" szavazatot vartam.

de ahogy mondod, akit nem erdekel a politika az bele se kattintott a topicba. :mrgreen:
vagy csak az kerul ki amivel flexelni lehet. tisztelet a keves kivetelnek, pedagogusoknak. nezd meg hehe is csak azzal dicsekedik ha eppen jol jar valamivel azzal hogy x laba van es nem tud focizni nem mondja :kalapos: , ugyanez masnal, csak a josag van itt megosztva meg hogy ki mekkora bizniszt csinalt, mint egy insta csak boomereknek forumon
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 7., péntek 16:36

nuevo_ericco írta: Ha a Fidesz állna 70%-on, már kint lenne az nso cikk, hogy a madridisták közt több, mint kétharmad kormánypárti :mrgreen:
de ugye a krumplis ciganyoknal nincs net meg irni-olvasni se tudnak szoval a szavazas nem reprezentativ... :mrgreen: :mrgreen:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 7., péntek 16:16

En a "Senki"-t siman 15-20%-ra tippeltem. Mondjuk lehet, hogy ok eleve elkerulik ezt a topicot es nem is talalkoztak a kerdessel.
en is, foleg annak tekinteteben, hogy a forum (legalabb is az aktiv mag) boven jobban el az atlagnal (az alapjan ami info itt megosztasra kerul) szoval kevesbe elegedetlen az eletevel, igy en is tobb "semleges" szavazatot vartam.

de ahogy mondod, akit nem erdekel a politika az bele se kattintott a topicba. :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 7., péntek 16:15

RealVazquez írta:
Realista24 írta:

En a kozeleben sem voltam. Nem megyek el statuszban vagyok jelenleg.
Remélem megváltozik addigra a státuszod, mert véleményem szerint ez állampolgári kötelesség. Muszáj lesz véleményt formálnod 26-ban egy iksz formájában. Elégedett vagy a kormány munkájával vagy nem? Ha előbbi, akkor fidesz, ha utóbbi, akkor Tisza.
Szerencsere ez nem így van.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 7., péntek 15:56

Ha a Fidesz állna 70%-on, már kint lenne az nso cikk, hogy a madridisták közt több, mint kétharmad kormánypárti :mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. március 7., péntek 15:39

Realista24 írta:
gutihaz14 írta: 10 fidesz szavazat

:fpalm: :fpalm: :fpalm: :fpalm:

menthetetlen

sotet kozepkor
Miert, mit vartal? 100% Tisza? Mashogy kerdezve, 0% Fidesz?

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2025. március 7., péntek 15:17

Realista24 írta:
'shutterisland írta: ferni fejezd be a daralast, mert halfkey es pipita utan R24-et is eltaszitod a lehetseges tiszara ikszelestol. :mrgreen:
Remélem megváltozik addigra a státuszod, mert véleményem szerint ez állampolgári kötelesség. Muszáj lesz véleményt formálnod 26-ban egy iksz formájában. Elégedett vagy a kormány munkájával vagy nem? Ha előbbi, akkor fidesz, ha utóbbi, akkor Tisza.
:goat:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 7., péntek 14:48

'shutterisland írta: ferni fejezd be a daralast, mert halfkey es pipita utan R24-et is eltaszitod a lehetseges tiszara ikszelestol. :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 7., péntek 14:44

ferni fejezd be a daralast, mert halfkey es pipita utan R24-et is eltaszitod a lehetseges tiszara ikszelestol. :mrgreen:

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 7., péntek 14:29

ferni írta: Rengeteg mindent adnak, miközben amit adnak azon ők keresik a legtöbbet, lásd CSOK.
Rengeteg mindent adnak, csak közben értéktelenedik el a pénzed és egyből mégse akkora az amit adnak.

A valódi támogatásoknak nem úgy kéne kinéznie, hogy adok az egyik kezemmel adok azt a másikkal vissza is veszek belőle valamennyit, de magából az egészből is gyakorlatilag hasznot csinálok.

Nehogy már még kitaláljuk, hogy de ügyesek, mert minimálisan azt csinálják ami dolguk lenne, azt is csak úgy ha önös érdekeik vannak benne és az átlag emberhez is leesik pár morzsa, de minden is úgy van kitalálva, hogy ők meg az érdekköreik járjanak vele a legjobban.

Igen, biztos van olyan példa ami jó, ezeket tovább is kell vinni, nem szabad mindent elutasítani, amit a Fidesz csinál, meg kell nézni ami tényleg hasznos és folytatni, de ezeknek nagyon alapnak kéne lennie egy rendes országban, nem kiemelni külön.
Arra próbáltam utalni - kapcsolódva a témához -, hogy miért ne lehetne a Fidesznek szavazóbázisa, miért ne tudna a szavazójuk érveket felhozni mellettük.

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. március 7., péntek 14:25

https://24.hu/belfold/2025/03/07/nagy-m ... emetvolgy/

Lemondasz és távozol a közéletből még ma. Ennek kéne ma elhangozni a Tescos Napóleon szájából. Dehat tudjuk, meghosszabbítják Bicskéig. Mennyire vérlázító ez a k.rva anyját! Van pofája felvenni a CSOK-ot, miközben már ott lakik egy 90nm-es, alsó hangon 200 milliós lakásban. Ezt mondom én, ezek egy másik világban élnek. Azt hiszik, ez nekik jár, mert ők a kiválasztottak. Lesz itt koppanás nekik 26-ban :vivo: Kihányom a belem tőlük. Aki ehhez asszisztál, annak is egészségére :x

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 7., péntek 14:02

swfan írta:
Realista24 írta:

Rengeteg user van, aki csak olvas, nem kommental.
Ez is ilyen berogzult baromsag "nalatok", hogy aki fideszes, az szegyelli es nem tud ervekkel vitazni.

Vannak erveik, csak szarba se nezitek oket altalaban. Illetve tegyuk hozza, hogy sok Fidesz es egyeb partra szavazo koszonheto "nektek", akik fullba nyomjatok a gyuloletkampanyt egy olyan ember tamogatva, akirol egyelore semmit nem tudunk, es a legnagyobb ervetek az (a szememben peldaul ez nem valid erv), hogy mindegy mit csinalnak, csak jobb lehet, mint a Fidesz.
Én legutóbb nem láttam érvet pl. javier88 hozzászólásaiban, de lehet mást értünk érv alatt
Azt írtam hogy mindegyik fideszesnek van érve? Nem hinnem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 7., péntek 13:53

Rengeteg mindent adnak, miközben amit adnak azon ők keresik a legtöbbet, lásd CSOK.
Rengeteg mindent adnak, csak közben értéktelenedik el a pénzed és egyből mégse akkora az amit adnak.

A valódi támogatásoknak nem úgy kéne kinéznie, hogy adok az egyik kezemmel adok azt a másikkal vissza is veszek belőle valamennyit, de magából az egészből is gyakorlatilag hasznot csinálok.

Nehogy már még kitaláljuk, hogy de ügyesek, mert minimálisan azt csinálják ami dolguk lenne, azt is csak úgy ha önös érdekeik vannak benne és az átlag emberhez is leesik pár morzsa, de minden is úgy van kitalálva, hogy ők meg az érdekköreik járjanak vele a legjobban.

Igen, biztos van olyan példa ami jó, ezeket tovább is kell vinni, nem szabad mindent elutasítani, amit a Fidesz csinál, meg kell nézni ami tényleg hasznos és folytatni, de ezeknek nagyon alapnak kéne lennie egy rendes országban, nem kiemelni külön.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 7., péntek 13:14

Önkényuralmi rendszer uralkodik 15 éve az ország felett, akik ki is zsákmányolják azt, le se szarják a benne lakó embereket és sokan még mindig nem fogják fel mekkora a gond.
Azért ez önmagában úgy hülyeség, ahogy van. Sok mindent adnak, sokaknak. Úgy adják, hogy ebből gazdasági, hatalmi, vagy politikai hasznuk van. Az, hogy a kezükben van az ország vagyona közben az az igazán problémás, korrupt és hányni lehet tőle, de azt ne vitassuk el, hogy mit adnak.

Soha nem szavaztam rájuk, nem is fogok, mert mindezek ellenére még mindig azt utálom a legjobban bennük, hogy hülyének néznek. De ferni nagyon túltolod már mostanában.. kellene egy kis pihi.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. március 7., péntek 13:05

nuevo_ericco írta:
Zack írta: Azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy Vona a nem Fidesz szavazók körében is elég magas elutasítottsággal bír. Nekem kicsit MP színre lépése óta olyan érzésem van, hogy ő a 2014-es Fodor Gábor. Egy szinte mérhetetlen támogatottságú pártot összerakott és bízik benne, hogy az első számú ellenzéki párt majd valahogy listára rakja. Gyöngyösi választókerületét már 2018-ban sem tudta megnyerni, valószínűleg most sem lenne másképpen. Akkor még jóval nagyobb volt a támogatottsága.
Nekem a holtteherveszteség szótári alakjának tűnik. Vele előrébb már nem leszünk, de valamennyit ronthat az összképen a jelenléte. Sajnálom, mert elfogadható képességű ember, de morálisan nagyon megkérdőjelezhető az életpályája. Kicsit könnyebb lenne elintézni egy szerény mosollyal, ha nem mindig jól felfogott politikai érdekből változott volna.
Így azt a benyomást kelti, hogy tök mindegy mi van ő a megfelelő ember, rá szükség van. Szerintem meg nincsen ilyen emberekre szükség maximum a színfalak mögött, ha a tudása elégséges ( Wernher von Braun). Nekem azt a benyomást kelti, hogy nincs elég tapasztalata a munkaerő piacon, megmondásból pedig nem jön össze annyi, mint a Parlamentben ücsörgésből.
Szrintem anno azért vonult a háttérbe, hagyta ott a nagypolitikát, hogy hasonló szerepben térjen vissza, mint amit most MP visz. Cska hát elkésett, meg ahogy írod, komoly hitelességi problémák is vannak nála. Pedig néhány dologban igaza van.
Ami a néppártosodást ileti, korábban már írtam, hogy egy pálfordulat nálam mindenkinél belefér, Vonánál is, azzal szerintem nincs gond.
Egyetértek azzal, amit írtál. Az elkésés csak utólag hiba, előtte nem volt beszállási pont. 2018-2022 ciklusban, ha megjelenik nevetség tárgy lett volna. 2022 nyara maximális mélypont volt, Jakab államcsődért imádkozott (talán a legostobább politikai húzás az elmúlt 15 évből), Donáth sikertelenül próbált visszarobbanni a közéletbe, a KATA beszántást pedig az átlag választó számára nagyon jól kommunikálta le a kormány. 23 nyarán pedig már vissza is tért. Lassú és stabil alapokon nyugvó építkezést tervezett, azzal a céllal, hogy 26-ban listáról bejutnak. Szerintem logikus is volt, bár nem a mélypont volt 23 nyara az ellenzék számára, de a legnagyobb apáti a választókban, akkor volt és utána ősszel. Erre jött MP 24 elején. Plusz 2023 tavasz végén nyár elején kapta meg az utolsó kártérítést a 2018-as hazugságkampány után. Kicsit konteo, de szerintem párttal a háta mögött nem jött volna olyan könnyen meg az a pénz.
Nálam is belefér egy pálfordulás. Viszont Vona nem csak ideológiailag fordult meg, hanem a szerepében is. Néptribünt alakított 2018-ig, 2019 tavaszán már független elemzőként szerepelt. Most pedig az előző kettő hibridét látjuk. Ettől függetlenül egy 2 fordulós választáson tőlem bejuthatnak, nem zavarna. Csak azt mondom, hogy nagyon sok mindennek kéne változnia a világnak, hogy rászavazzak. Meg engem identitásomban nem sértett meg direktben a szélső jobbos Jobbik, akiket viszont igen, azok még nálam is kevésbé lesznek megbocsájtóak.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 7., péntek 13:00

Nekem az a felfoghatatlan, hogy mennyire hozzászoktatták az átlagembert a rosszhoz, a felháborító dolgokhoz.
Meg se ugorja az emberek ingerküszöbét olyan dolgok, amelyek egy normális országban azt jelentenék, hogy pápá.

Az emberek képesek voltak elfogadni azt és alapnak venni, hogy egy politikus, hogy egy párt az egy korrupt szar mindenképp és konkrétan hazaárulók vezetik az országot önös érdekeket nézve csak.
Ez a kiindulóalap és pont ez tosz fel, hogy bárki jönne helyettük az emberekben ez a default, hogy az is biztos ilyen lesz.
Teljesen fals felfogásban ringatják magukat az emberek.

Konkrétan senki nem vállal felelősséget, hogy igen is a magyar emberek miatt van itt az ország, hogy mi is tehetünk erről és ilyen hülye kitalált gondolatokkal nyugtatják a lelküket, hogy mi nem tehetünk erről.
Ha meg valaki felelősséget akar vállalni, tenni valamit, megpróbálni leváltani ezeket meg csak a szart kapja és a legviccesebb, hogy olyanoktól, akik ugyanúgy felelősek, csak ők pont ezekkel a már bevált sémákkal tolják le magukról, tolják át másra ezeket a terheket.

Most is már olyan szinten állunk a szarban, hogy hirtelen el is felejti az ember, hogy mekkora hazaáruló utolsó senkik ezek.
Hány és hány olyan ügy van és volt melyek egyenként is soknak kellene lennie.
Hány és hány olyan dolog van, ami csak a Fidesz felelőssége, hogy idáig züllesztette őket és csak azért, hogy inkább zsebre tegyék a pénzeket. Oktatás, egészségügy és lehetne sorolni végtelenségig és mivel nem kézzel fogható a dolog, mert mindenhol is szar, ezért el is felejtik az emberek néha.

Semmi sem érdekli már az embereket, pedig már a Fidesz épp az ország jövőjét árulja ki, mert lassan más nem marad.
A saját gyerekeik esélye csökken egy normális életre, hogy az országban maradva tudjanak egy tényleg európai életet élni, ahol nem luxus megvenni egy vajat meg egy banánt.
Jól van az úgy, beüt a kis szoci rabszolga néplélek és végigmozizza ezt a nép nagy százaléka.

És megannyi példát ki lehetne fejteni.
Tipikus esete annak, mikor a gumicsontokról is beszélünk, hogy mindig látod meg felfigyelsz rá, hogy ott egy kupac szar, meg itt is van egy és tűrjük, nem is érdekel már senkit, annyit ilyet láttunk, a hatalmas gond ezzel, hogy közben egy végtelen trágyadomb közepén süllyedtünk már nyakig benne és lassan belefulladunk.

Telibe megfőtt béka szindróma ez, hogy hiába forr már az a kurva víz nyugodtan ücsörgünk benne tovább.

Rohadtul hozzászoktatta ezekhez a tarthatatlan állapotokhoz a Fidesz az embereket, ami Magyarországon megy, hatalmas a gond, óriási a baj, a következő egy év meg még keményebb lesz.

Önkényuralmi rendszer uralkodik 15 éve az ország felett, akik ki is zsákmányolják azt, le se szarják a benne lakó embereket és sokan még mindig nem fogják fel mekkora a gond.

Hoppy
Kedvenc játékosaid: Reus
Kedvenc csapatod: Manchester United, Borussia Dortmund

HozzászólásSzerző: Hoppy » 2025. március 7., péntek 12:50

Én nagyon szívesen olvasnám például, nem oldalakon keresztül, hanem rövid pár szavas pontokban mi az ami miatt a jelenlegi kormány megfelelő álláspontot képvisel valaki számára, vagy pedig ami miatt azt gondolja, hogy ennél rosszabb lenne ha más párt kerülne hatalomra.
Innen lehet indítani egy relatív komolyabb beszélgetést.

Az nem érv, hogy valakinek böki a szemét az, hogy egy bizonyos része a szavazóknak MP-t szopkodja, ez olyan mintha valaki csak Kövér bajsza miatt utálná a Fideszt.
A valóságban pedig pont hogy a Fidesznek van éppen csak egy icipicivel több oka hogy az emberek utálják amit képviselnek, ráadásul megtörtént események, valós indokok, nem Nostredamusi feltételezések.

Amennyiben volt ilyen hsz a korábbiakban akkor sry. :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 7., péntek 12:47

Pedig én is kíváncsi lennék a fideszes érvekre. Pár hete jött valaki, magát azonnal áldozatpózba vágva az első mondatban, hogy itt nem is érdemes vitázni, de javára kell írnom, hogy azért írt pár dolgot. Viszont az érveire adott válaszokra már érdemben nem reagált, mert szerinte felesleges, vagy csak simán elengedte a füle mellett. Tiszta kormányinfó feelingem volt, vagy mikor Orbán szökőévente leáll 3 mondatra nem háztáji médiának nyilatkozni.
Bizony benne van a paklian, hogy a Fidesz már annyira túltolta 15 év alatt, annyra elment a falig mindenhol, hogy alig van téma, amiből két mondat után nem az jön ki, hogy az épp lopásról, holdudvar kitöméséről vagy magát hatalmoba bebetonozásról szól.
Elimerően csettintenék, ha legalább egy érv jönne, amelyikből nem a fenti dolgok következnének.
Zack írta: Azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy Vona a nem Fidesz szavazók körében is elég magas elutasítottsággal bír. Nekem kicsit MP színre lépése óta olyan érzésem van, hogy ő a 2014-es Fodor Gábor. Egy szinte mérhetetlen támogatottságú pártot összerakott és bízik benne, hogy az első számú ellenzéki párt majd valahogy listára rakja. Gyöngyösi választókerületét már 2018-ban sem tudta megnyerni, valószínűleg most sem lenne másképpen. Akkor még jóval nagyobb volt a támogatottsága.
Nekem a holtteherveszteség szótári alakjának tűnik. Vele előrébb már nem leszünk, de valamennyit ronthat az összképen a jelenléte. Sajnálom, mert elfogadható képességű ember, de morálisan nagyon megkérdőjelezhető az életpályája. Kicsit könnyebb lenne elintézni egy szerény mosollyal, ha nem mindig jól felfogott politikai érdekből változott volna.
Így azt a benyomást kelti, hogy tök mindegy mi van ő a megfelelő ember, rá szükség van. Szerintem meg nincsen ilyen emberekre szükség maximum a színfalak mögött, ha a tudása elégséges ( Wernher von Braun). Nekem azt a benyomást kelti, hogy nincs elég tapasztalata a munkaerő piacon, megmondásból pedig nem jön össze annyi, mint a Parlamentben ücsörgésből.
Szrintem anno azért vonult a háttérbe, hagyta ott a nagypolitikát, hogy hasonló szerepben térjen vissza, mint amit most MP visz. Cska hát elkésett, meg ahogy írod, komoly hitelességi problémák is vannak nála. Pedig néhány dologban igaza van.
Ami a néppártosodást ileti, korábban már írtam, hogy egy pálfordulat nálam mindenkinél belefér, Vonánál is, azzal szerintem nincs gond.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 7., péntek 12:35

Realista24 írta:
gutihaz14 írta:

2 db-ot max akik szoktak ide irni. de ez valszeg altalanosan igaz az orszagra is. sok fideszes csendben van mert szegyelli hogy fideszes es nem tud ervekkel vitazni, sem megvedeni az allaspontjat de a fulkeben azert behuzza nekik az x-et
Rengeteg user van, aki csak olvas, nem kommental.
Ez is ilyen berogzult baromsag "nalatok", hogy aki fideszes, az szegyelli es nem tud ervekkel vitazni.

Vannak erveik, csak szarba se nezitek oket altalaban. Illetve tegyuk hozza, hogy sok Fidesz es egyeb partra szavazo koszonheto "nektek", akik fullba nyomjatok a gyuloletkampanyt egy olyan ember tamogatva, akirol egyelore semmit nem tudunk, es a legnagyobb ervetek az (a szememben peldaul ez nem valid erv), hogy mindegy mit csinalnak, csak jobb lehet, mint a Fidesz.
Én legutóbb nem láttam érvet pl. javier88 hozzászólásaiban, de lehet mást értünk érv alatt

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 7., péntek 12:18

egy telibeszart lyukas traktorgumi is jobb, mint a fidesz.
neked nem érv, de az emberek 99%-nak meg pont hogy igen, nagyon is.
thereisonly1ronaldo

Vissza: