Egyetértek azzal, amit írtál. Az elkésés csak utólag hiba, előtte nem volt beszállási pont. 2018-2022 ciklusban, ha megjelenik nevetség tárgy lett volna. 2022 nyara maximális mélypont volt, Jakab államcsődért imádkozott (talán a legostobább politikai húzás az elmúlt 15 évből), Donáth sikertelenül próbált visszarobbanni a közéletbe, a KATA beszántást pedig az átlag választó számára nagyon jól kommunikálta le a kormány. 23 nyarán pedig már vissza is tért. Lassú és stabil alapokon nyugvó építkezést tervezett, azzal a céllal, hogy 26-ban listáról bejutnak. Szerintem logikus is volt, bár nem a mélypont volt 23 nyara az ellenzék számára, de a legnagyobb apáti a választókban, akkor volt és utána ősszel. Erre jött MP 24 elején. Plusz 2023 tavasz végén nyár elején kapta meg az utolsó kártérítést a 2018-as hazugságkampány után. Kicsit konteo, de szerintem párttal a háta mögött nem jött volna olyan könnyen meg az a pénz.nuevo_ericco írta:Szrintem anno azért vonult a háttérbe, hagyta ott a nagypolitikát, hogy hasonló szerepben térjen vissza, mint amit most MP visz. Cska hát elkésett, meg ahogy írod, komoly hitelességi problémák is vannak nála. Pedig néhány dologban igaza van.Zack írta: Azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy Vona a nem Fidesz szavazók körében is elég magas elutasítottsággal bír. Nekem kicsit MP színre lépése óta olyan érzésem van, hogy ő a 2014-es Fodor Gábor. Egy szinte mérhetetlen támogatottságú pártot összerakott és bízik benne, hogy az első számú ellenzéki párt majd valahogy listára rakja. Gyöngyösi választókerületét már 2018-ban sem tudta megnyerni, valószínűleg most sem lenne másképpen. Akkor még jóval nagyobb volt a támogatottsága.
Nekem a holtteherveszteség szótári alakjának tűnik. Vele előrébb már nem leszünk, de valamennyit ronthat az összképen a jelenléte. Sajnálom, mert elfogadható képességű ember, de morálisan nagyon megkérdőjelezhető az életpályája. Kicsit könnyebb lenne elintézni egy szerény mosollyal, ha nem mindig jól felfogott politikai érdekből változott volna.
Így azt a benyomást kelti, hogy tök mindegy mi van ő a megfelelő ember, rá szükség van. Szerintem meg nincsen ilyen emberekre szükség maximum a színfalak mögött, ha a tudása elégséges ( Wernher von Braun). Nekem azt a benyomást kelti, hogy nincs elég tapasztalata a munkaerő piacon, megmondásból pedig nem jön össze annyi, mint a Parlamentben ücsörgésből.
Ami a néppártosodást ileti, korábban már írtam, hogy egy pálfordulat nálam mindenkinél belefér, Vonánál is, azzal szerintem nincs gond.
Nálam is belefér egy pálfordulás. Viszont Vona nem csak ideológiailag fordult meg, hanem a szerepében is. Néptribünt alakított 2018-ig, 2019 tavaszán már független elemzőként szerepelt. Most pedig az előző kettő hibridét látjuk. Ettől függetlenül egy 2 fordulós választáson tőlem bejuthatnak, nem zavarna. Csak azt mondom, hogy nagyon sok mindennek kéne változnia a világnak, hogy rászavazzak. Meg engem identitásomban nem sértett meg direktben a szélső jobbos Jobbik, akiket viszont igen, azok még nálam is kevésbé lesznek megbocsájtóak.