Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 7., péntek 12:01

gutihaz14 írta: az nalam nem erv hogy bezzeg magyar petyko 13 millio forintot osztott le ki tudja kiknek a diakhitelnel

tobb ervet meg nem olvastam, nem is nagyon lehet a fidesz mellett meggyozoen ervelni ilyen 15 ev utan
Ez a komment az, amiről írtam.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. március 7., péntek 11:47

Az az érv szerintem sem állja meg a helyét, hogy a Fidesznél csak jobb lehet, bárki is jön, mert azért más vonalon is lehet még komoly mélyrepülést produkálni.

Nekem a valós érv a Tisza mellett az, hogy a kampányuk nem gyűlölet és ellenségkép központú, hanem a jelenlegi problémák (kórházak, oktatás, korrupció) megoldását célozza. Van egyébként több dolog (EU ügyészségi csatlakozás, szabad sajtó és független állami média) ami hatalmas beruházások nélkül is megvalósítható, átszervezhető.

Nyilvánvaló, hogy nem lesz egyszerre kánaán, de ha tudatos tervezéssel mindenhol megindul egyfajta fejlődés, illetve nem az lesz a közbeszerzések alapja, hogy mennyit tud ellopni Lőrinc, akkor már valamivel beljebb leszünk.

Nagyon népszerű most MP, de teljesen egyértelmű, hogy ellenzékből mindig könnyebb kígyót békát kiabálni. Remélem lesz lehetősége élesben is megmutatnia, hogy mit tud. De az már sokatmondó nekem, hogy nem Kósa, Menczer meg Deutsch szint, akik 2 mondatot nem bírnak összefüggően elmondani, vállalhatatlan stílusban beszélnek vagy épp EP képviselőként A1-es szinten vannak angolból.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. március 7., péntek 11:41

az nalam nem erv hogy bezzeg magyar petyko 13 millio forintot osztott le ki tudja kiknek a diakhitelnel

tobb ervet meg nem olvastam, nem is nagyon lehet a fidesz mellett meggyozoen ervelni ilyen 15 ev utan
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 7., péntek 11:34

gutihaz14 írta:
Realista24 írta:

Miert, mit vartal? 100% Tisza? Mashogy kerdezve, 0% Fidesz?
2 db-ot max akik szoktak ide irni. de ez valszeg altalanosan igaz az orszagra is. sok fideszes csendben van mert szegyelli hogy fideszes es nem tud ervekkel vitazni, sem megvedeni az allaspontjat de a fulkeben azert behuzza nekik az x-et
Rengeteg user van, aki csak olvas, nem kommental.
Ez is ilyen berogzult baromsag "nalatok", hogy aki fideszes, az szegyelli es nem tud ervekkel vitazni.

Vannak erveik, csak szarba se nezitek oket altalaban. Illetve tegyuk hozza, hogy sok Fidesz es egyeb partra szavazo koszonheto "nektek", akik fullba nyomjatok a gyuloletkampanyt egy olyan ember tamogatva, akirol egyelore semmit nem tudunk, es a legnagyobb ervetek az (a szememben peldaul ez nem valid erv), hogy mindegy mit csinalnak, csak jobb lehet, mint a Fidesz.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. március 7., péntek 11:25

nuevo_ericco írta:
Zack írta: Vona voltam már minden Gábor szerint nem vész el a szavat, ha nem jut be listáról a párt. Hovatovább, a Tiszát erősíti szerinte.
Azóta még nem sikerült korrigálnia? :mrgreen:
Azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy Vona a nem Fidesz szavazók körében is elég magas elutasítottsággal bír. Nekem kicsit MP színre lépése óta olyan érzésem van, hogy ő a 2014-es Fodor Gábor. Egy szinte mérhetetlen támogatottságú pártot összerakott és bízik benne, hogy az első számú ellenzéki párt majd valahogy listára rakja. Gyöngyösi választókerületét már 2018-ban sem tudta megnyerni, valószínűleg most sem lenne másképpen. Akkor még jóval nagyobb volt a támogatottsága.
Nekem a holtteherveszteség szótári alakjának tűnik. Vele előrébb már nem leszünk, de valamennyit ronthat az összképen a jelenléte. Sajnálom, mert elfogadható képességű ember, de morálisan nagyon megkérdőjelezhető az életpályája. Kicsit könnyebb lenne elintézni egy szerény mosollyal, ha nem mindig jól felfogott politikai érdekből változott volna.
Így azt a benyomást kelti, hogy tök mindegy mi van ő a megfelelő ember, rá szükség van. Szerintem meg nincsen ilyen emberekre szükség maximum a színfalak mögött, ha a tudása elégséges ( Wernher von Braun). Nekem azt a benyomást kelti, hogy nincs elég tapasztalata a munkaerő piacon, megmondásból pedig nem jön össze annyi, mint a Parlamentben ücsörgésből.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. március 7., péntek 11:16

Realista24 írta:
gutihaz14 írta: 10 fidesz szavazat

:fpalm: :fpalm: :fpalm: :fpalm:

menthetetlen

sotet kozepkor
2 db-ot max akik szoktak ide irni. de ez valszeg altalanosan igaz az orszagra is. sok fideszes csendben van mert szegyelli hogy fideszes es nem tud ervekkel vitazni, sem megvedeni az allaspontjat de a fulkeben azert behuzza nekik az x-et

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 7., péntek 11:10

gutihaz14 írta: 10 fidesz szavazat

menthetetlen

sotet kozepkor
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. március 7., péntek 11:06

10 fidesz szavazat

menthetetlen

sotet kozepkor

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 7., péntek 10:22

Zack írta: Vona voltam már minden Gábor szerint nem vész el a szavat, ha nem jut be listáról a párt. Hovatovább, a Tiszát erősíti szerinte.
Azóta még nem sikerült korrigálnia? :mrgreen:

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. március 7., péntek 8:49

nuevo_ericco írta: A kutyapártra szavazni valóban reális és jó opció, szerintem is. Ha tudnék szavazni, reális opció lenne számomra is. Szerencsére, mióta kiléptek a tisztán viccpárti szerepből, az is jól áll nekik, sikerült egyensúlyt találniuk. Náluk tényleg csak abban kell reménykedni, hogy elérik az 5%-os küszöböt, mert ha nem, kár lenne azokért a listás szavazatokét.
Még abban lehet bízni, hogy Orbánék leviszik a bejutási küszöböt azért, hogy a DK is bejuthasson levegőt rontani.

Vona voltam már minden Gábor szerint nem vész el a szavat, ha nem jut be listáról a párt. Hovatovább, a Tiszát erősíti szerinte.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 7., péntek 8:32

A kutyapártra szavazni valóban reális és jó opció, szerintem is. Ha tudnék szavazni, reális opció lenne számomra is. Szerencsére, mióta kiléptek a tisztán viccpárti szerepből, az is jól áll nekik, sikerült egyensúlyt találniuk. Náluk tényleg csak abban kell reménykedni, hogy elérik az 5%-os küszöböt, mert ha nem, kár lenne azokért a listás szavazatokét.
Még abban lehet bízni, hogy Orbánék leviszik a bejutási küszöböt azért, hogy a DK is bejuthasson levegőt rontani.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 7., péntek 8:31

javier88 írta:
ferni írta: Én még mindig tartom, hogy Fidesz ellenes szekta épült ki inkább.
Közelében sincs az az elvakult réteg mennyiségben, akik mostantól ha esik ha fúj csak MPre fog szavazni ameddig csak él. Nem is reális maga a gondolat se.
Fideszes szekta egy hazugságra épülő valami, akik egy álomvilágban vannak tartva mesterségesen, míg a Tiszás részt jelenleg az ország állapota és a Fidesz napról napra egyre felháborítóbb ténykedése tartja össze.
Igazából senkinek nem arra bizsereg de szép tervek meg programok vannak elmondva.

Ha véletlen hatalomra is kerülne a Tisza itt felfoghatatlan mértékű pénzhiány lesz, szinte lehetetlen lesz populista politikát folytatni és pénzt osztogatni, akkora lejtőre lett rakva az ország, hogy ha 4 év alatt ha maga a lejtmenet meg lesz állítva is egy csoda lesz.

Itt a legújabb, Orbán más országok szuverenitásába akart beavatkozni magyar adófizetői pénzből a TEKkel, teljesen szürreális. Egy másik országban egy 70 fős fegyveres beavatkozás...
Én arra lennék kíváncsi, hogy tulajdonképpen mi ez a Tisza? Mert ahogy olvasom a híreket, nincsenek pártszervezeteik, nincsenek értelmezhető politikusaik, és a belsős infók szerint MP is elégedetlen a pártépítéssel, pontosabban annak teljes hiányával. Eddig szakértőként Raskó György, Kéri Laci bácsi, a felesége, Petschnig Mária (régi szdsz-es bútordarab) jelent meg mellettük, valljuk be, ez azért nagyon vékony ahhoz, hogy egy választáson esélyesként tudjanak indulni.
Volt február 15-én egy rendezvényük, ahol egy rakás szakértőt bemutattak, többek között Ruszin-Szendi Romoluszt, Bódis Krisztát, meg agrárszakembereket, akik valóban értenek is hozzá (nem úgy mint Lázár János), hiszen naponta ezzel foglalkoznak. Az általad felsorolt 3 ember nem volt a felszólalók között, egyébként semmi közük a Tiszához, Kéri Lászlón kívül, aki amúgy azon kívül, hogy a Kontroll csatornán szokott szerepelni, nem nagyon csinál semmit.

Nincsenek pártszervezetek? Csak éppen több ezer Tisza Sziget van az országban

Nincsenek értelmezhető politikusok? Kulja András, Tarr Zoltán? Ez máris több, mint amennyi a Fideszben van :D

Jól sejtem, hogy az origón olvastad a "híreket"?
Marky írta: En is a Kutyakra szavaztam es listan mindenkepp rajuk fogok. Az egyetlen oszinte politikai formacio, akik nem hazudjak le az eget is a szavazatokert. A parlamenten kivulrol is tudnak epitkezni, ahol Kutyapartos a polgarmester, ott sokkal emberkozelibben es transzparensebben mennek a dolgok.
Ha rajuk szavazok, akkor nyugodtan alhatok, mert nem a partvezer urizalasara megy el az adoforintom.

Ha lesz egy kormanyvaltas, akkor kellenek olyan kepviselok, akik a 2/3 hianyaban vitat fognak kezdemenyezni, mert jelenleg nagyon ugy tunik, hogy a Tisza is az agyatlan frakciofegyelemrol fog szolni.
Minden párt a frakciófegyelemről szól, ez alól az MKKP sem kivétel. Vagy volt már olyan, hogy az MKKP-sok különböző módon szavaztak egy közgyűlésen, mondjuk a fővárosin?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2025. március 7., péntek 8:33-kor.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. március 7., péntek 7:04

En is a Kutyakra szavaztam es listan mindenkepp rajuk fogok. Az egyetlen oszinte politikai formacio, akik nem hazudjak le az eget is a szavazatokert. A parlamenten kivulrol is tudnak epitkezni, ahol Kutyapartos a polgarmester, ott sokkal emberkozelibben es transzparensebben mennek a dolgok.
Ha rajuk szavazok, akkor nyugodtan alhatok, mert nem a partvezer urizalasara megy el az adoforintom.

Ha lesz egy kormanyvaltas, akkor kellenek olyan kepviselok, akik a 2/3 hianyaban vitat fognak kezdemenyezni, mert jelenleg nagyon ugy tunik, hogy a Tisza is az agyatlan frakciofegyelemrol fog szolni.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 7., péntek 6:06

halfkey es pipita :

ertheto indokok (foleg a fernis. :mrgreen: ) es ha nyerne szorosan a fidesz, de a tisza mellett a kutyak lennenek benn, az lenne meg a legkevesbe rossz fidesz gyozelem forgatokonyv, es a legjobb meg az, hogy tisza nyer es a kutyak is bemennek.

csak sajnos ott lesz a mi hazank is, nem latom, hogy a kutyak jobban szerepelnenek naluk. :/

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. március 7., péntek 5:51

Persze MO-n ne avatkozzon be senki semmibe, mert ha megis mit kepzelnek....
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

javier88

HozzászólásSzerző: javier88 » 2025. március 7., péntek 4:41

ferni írta: Én még mindig tartom, hogy Fidesz ellenes szekta épült ki inkább.
Közelében sincs az az elvakult réteg mennyiségben, akik mostantól ha esik ha fúj csak MPre fog szavazni ameddig csak él. Nem is reális maga a gondolat se.
Fideszes szekta egy hazugságra épülő valami, akik egy álomvilágban vannak tartva mesterségesen, míg a Tiszás részt jelenleg az ország állapota és a Fidesz napról napra egyre felháborítóbb ténykedése tartja össze.
Igazából senkinek nem arra bizsereg de szép tervek meg programok vannak elmondva.

Ha véletlen hatalomra is kerülne a Tisza itt felfoghatatlan mértékű pénzhiány lesz, szinte lehetetlen lesz populista politikát folytatni és pénzt osztogatni, akkora lejtőre lett rakva az ország, hogy ha 4 év alatt ha maga a lejtmenet meg lesz állítva is egy csoda lesz.

Itt a legújabb, Orbán más országok szuverenitásába akart beavatkozni magyar adófizetői pénzből a TEKkel, teljesen szürreális. Egy másik országban egy 70 fős fegyveres beavatkozás...
Én arra lennék kíváncsi, hogy tulajdonképpen mi ez a Tisza? Mert ahogy olvasom a híreket, nincsenek pártszervezeteik, nincsenek értelmezhető politikusaik, és a belsős infók szerint MP is elégedetlen a pártépítéssel, pontosabban annak teljes hiányával. Eddig szakértőként Raskó György, Kéri Laci bácsi, a felesége, Petschnig Mária (régi szdsz-es bútordarab) jelent meg mellettük, valljuk be, ez azért nagyon vékony ahhoz, hogy egy választáson esélyesként tudjanak indulni.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 6., csütörtök 22:59

Én még mindig tartom, hogy Fidesz ellenes szekta épült ki inkább.

cero

HozzászólásSzerző: cero » 2025. március 6., csütörtök 22:52

Lehet volt rola szo, nem nagyon porgettem vissza, ha igen akkor targytalan.
De
Aki a szavazasnal “senkire” nyomott, ok miert? Ertem azt, hogy minden politikus egy kutya, es oszinten en sem vagyok teljesen meggyozve arrol, hogy a jelenleg legerosebb ellenzeki part olyan hu de jo lesz es minden okes lesz. Viszont a jelenlegi helyzet azt gondolom tarthatatlan es mar kb majdnem mindegy, hogy ki, de legyen valtozas. Talan itt olvastam azt, hogy mostmar lopja mas a penzem :mrgreen: de tenyleg nezzuk meg masok mit tudnak kezdeni ezzel az orszaggal, hatha csak egy minimalisan is jobb hely lesz, mar megeri.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 6., csütörtök 22:27

én a fideszre nyomtam, unalmas lenne a fórum :kalapos:

(neeem is :roll: )
thereisonly1ronaldo

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. március 6., csütörtök 22:25

Halfkey írta:
'shutterisland írta:

a kutyakra szavazok kozul valaki megindokolhatna amugy.

HA meg is lenne nekik az 5 szazalek es pl be is tudnanak tenni mondjuk 2-3 kepviselot (aki vagy komolyan veheto vagy nem, kovacs geri multkori interjuja alapjan ugy tunt, oket ez kevesbe erdekli amugy) azert megeri kockaztatni a kormanyvaltast ?

btw amugy szerintem eleg hasonlo arany jonne ki szazalekokban, ha megneznenk magyarorszagon ezt a kategoriat.
mert a forum emlekeim alapjan egy kb 25-50 kozotti, erettsegi vagy annal magasabb iskolai vegzettsegu reteg.
Jelen. Nyilván addig még változhat.

1) A párt valós projektekre költi a kampánypénzt, minél jobb korábbi szereplés, annál több kampánypénz. Ez kb az egyetlen dolog az adómból amiben biztos lehetek hogy nem kibaszott pénz.

2) Legtranszparensebb politika, tessék megnézni Kovács eddigi tevékenységét, felnyomja a saját bizottságát is ha kamuposztot akarnak neki adni, nem felveszi a dellát mint az összes más politikus (MPt is bőven beleértve).

3) A miniszterelnöki és a listás szavazat ugye nem feltétlen kell hogy ugyanaz legyen.

4) A listás szavazat ha eléri az 5%-ot, nyilván nem a Fideszt segítenék. Jelenleg hogy van kerületi polgijuk, jobban szem előtt vannak, talán meglehet az 5%. 1 év van hátra, ez hogy mit látok esélynek még változhat, így az is hogy rájuk szavazok-e, de egyelőre még miért ne bizakodhatnék.

5) Ferni és gutihaz áldásos tevékenysége :D
Én vagyok a másik az ötből, aki odanyomott, három további társunk kerestetik. :mrgreen: Ha már így belemerült a Madridom fórum Tiszás csoportosulása a politikai alapú listázásokba. :shifty: :lol: :lol:

Egyéniben majdnem biztos, hogy a Tiszás jelöltre fogok szavazni, listán meg majdnem biztos, hogy a kutyapártra. Ez persze változhat, de egyébként nekem is az ötödik pont a legerősebb érvem a Tisza ellen :lol: félelmetes, hogy 1 év alatt kiépült konkrétan ugyanaz a szekta, amit lebontani hivatott elvileg.

+1: A fővárosi közgyűlés is kategóriákkal jobb hely lett, mióta kutyapártos képviselők is ülnek benne, jó lenne ezt látni a Parlamentben is.

ui: ezzel az öttel 7%-on állunk, 7>5, mérlegnyelve, szevasztok. :mrgreen:

Vissza: