javier88 írta:balos ellenzékferni írta: Az a baj, amit a Fidesz művel az sok mindent felülír.
Egyre többen kezdik ezt észrevenni és felfogni.

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. március 5., szerda 23:41
javier88 írta:balos ellenzékferni írta: Az a baj, amit a Fidesz művel az sok mindent felülír.
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 5., szerda 23:16
Preferenciális szavazással egy körben is, ha az a cél. Erre példa a tavalyi hegyvidéki előválasztás.Pipita írta:Miért lenne felesleges? Hogy máshogy tudod garantálni a választópolgárok abszolút többségét?swfan írta:
Az egyéni kétkörös rendszer felesleges adminisztratív és pénzügyi teher
HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. március 5., szerda 23:02
Miért lenne felesleges? Hogy máshogy tudod garantálni a választópolgárok abszolút többségét?swfan írta:nuevo_ericco írta:
Igen, de ott a kompenzációs mandátumok miatt arányosabb a rendszer. Szerintem felesleges annyira bonyolítani. Vagy tisztán listás legyen, vagy ha vannak egyéni jelöltek, akkor kétkörös.
Az egyéni kétkörös rendszer felesleges adminisztratív és pénzügyi teher
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 5., szerda 22:49
A német rendszer azért jó, mert ötvözi az arányosságot az egyéni körzetekkel. Az arányosságot nem kell ecsetelni, miért jó, az egyéni körzetekben pedig az a jó, hogy olyan emberek kerülnek be, akik közvetlen felhatalmazást kapnak az ott élőktől. Ez a tisztán listás rendszerben nem lenne meg.nuevo_ericco írta:Igen, de ott a kompenzációs mandátumok miatt arányosabb a rendszer. Szerintem felesleges annyira bonyolítani. Vagy tisztán listás legyen, vagy ha vannak egyéni jelöltek, akkor kétkörös.swfan írta:Felesleges a két kör, lásd Németország.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 5., szerda 19:54
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 5., szerda 19:44
Hát azért vannak bizonyítékok, hogy MP se nézett jó szemmel egy-két dolgot, lásd mikor rá lett küldve a KEHI.javier88 írta:A fidesz szerencséje, hogy valamilyen rejtélyes okoknál fogva mindig vállalhatatlan embereket választ magának a balos ellenzék. Most pl. egy olyan embert futtatnak, aki egész életében a ner-en élősködött, több száz milliót húzott a rendszerből, az igazságügyi miniszter férje volt, és még néhány éve is az első sorban tapsolt Orbánnak a szokásos februári évértékelőkön. Ennyire azért nem kéne hülyének nézni az embereket. Nagyon kilóg a lóláb.ferni írta: Az a baj, amit a Fidesz művel az sok mindent felülír.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 5., szerda 18:53
Igen, de ott a kompenzációs mandátumok miatt arányosabb a rendszer. Szerintem felesleges annyira bonyolítani. Vagy tisztán listás legyen, vagy ha vannak egyéni jelöltek, akkor kétkörös.swfan írta:Felesleges a két kör, lásd Németország.
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 5., szerda 18:35
Felesleges a két kör, lásd Németország.nuevo_ericco írta: Szerintem pedig nyilvánvaló, hogy egy egykörös, nem tisztán lista alapú választási rendszer mindig kétpólusú lesz, elég körbenézni pl. az angolszász országokban, és amennyiben nem az, akkor aránytalanul a legnagyobb kisebbségnek fog kedvezni, mint Magyarországon. Majd ha újra kétkörös lesz, akkor majd lehet komolyan beszélgetni pluralista, klasszikus értelemben vett parlamentáris demokráciáról.
És itt kizárólag erről az egy aspektusról beszélek, a több tucat másik, amivel a Fidesz durván hackeli a politikai versenyt még meg sem volt említve.
Még mielőtt beskatulyáznátok, 2011 óta ez a véleményem, amikor sikerült végre átlátnom Orbánon (pont a választási törvény átírásakor esett le a tantusz), és MP még sehol sem volt.
Nincs rejtélyes ok. Mindent elnyomó propaganda van, hauzugságcunamik, lejáratókampányok és ebből következő kontraszelekció. Normális, piacon teljesítményre képes ember a háta közepére sem kívánja Rogánék bolsevikokat megszégyenítő teljesítményét. Ezért eleve be sem lép a politikába.javier88 írta: rejtélyes okoknál fogva mindig vállalhatatlan embereket választ magának a balos ellenzék
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 5., szerda 18:25
Nincs rejtélyes ok. Mindent elnyomó propaganda van, hauzugságcunamik, lejáratókampányok és ebből következő kontraszelekció. Normális, piacon teljesítményre képes ember a háta közepére sem kívánja Rogánék bolsevikokat megszégyenítő teljesítményét. Ezért eleve be sem lép a politikába.javier88 írta: rejtélyes okoknál fogva mindig vállalhatatlan embereket választ magának a balos ellenzék
HozzászólásSzerző: javier88 » 2025. március 5., szerda 18:15
A fidesz szerencséje, hogy valamilyen rejtélyes okoknál fogva mindig vállalhatatlan embereket választ magának a balos ellenzék. Most pl. egy olyan embert futtatnak, aki egész életében a ner-en élősködött, több száz milliót húzott a rendszerből, az igazságügyi miniszter férje volt, és még néhány éve is az első sorban tapsolt Orbánnak a szokásos februári évértékelőkön. Ennyire azért nem kéne hülyének nézni az embereket. Nagyon kilóg a lóláb.ferni írta: Az a baj, amit a Fidesz művel az sok mindent felülír.
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 5., szerda 16:47
HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. március 5., szerda 16:40
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 5., szerda 15:29
Teljesen mindegy ki, miben hisz. Sajnos itt tartunk. Azt, hogy ez miért van, már 1000x átbeszéltük, nem megyek bele újra.realfan írta:szerintem is lefog, majd mikor néz mindenki, hogy szépen matek alapján szavazott, de valahogy a politika nem arról szól és nem azt kapta, amit várt. nem hiszek a valami elleni meghatározottságban, abból még jó nem sült ki a történelem során, viszont rengeteg szörnyűség igen...nuevo_ericco írta:
Ebben a választási rendszerben más logikát nem is nagyon érdemes követni. Előbb-utóbb a legtöbbnek leesik a matek.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 5., szerda 15:16
HozzászólásSzerző: Zack » 2025. március 5., szerda 14:42
Ezzel ha Vona nincsen tisztában, akkor egyszerűen hülye. Szerintem hazudik. Sokkal korrektebb lenne, ha tisztességesen bevallana, hogy 1% felett jár kampánytámogatás az alatt nem. 2RK-nak pedig életbevágóan szükséges az állami finanszírozás.nuevo_ericco írta:Szerintem ebben az esetben ő nem eléggé tájékozott. Próbált találni egy okot, hogy miért nem kidobott szavazat rá szavazni, és mivel nem sok ilyen van, csak olyat talált, ami baromság.swfan írta: Mivel Vonát nem tartom idiótának, csak arra tudok jutni, hogy szándékosan félretájékoztat.
Ami pedig a lejjebb belinkelt felmérést illeti, abból elég jól látszik, miért akarja megmenteni a kormány (legalább a vláasztásokig) a zsákfalvak kiskocsmáit![]()
HozzászólásSzerző: géza » 2025. március 5., szerda 14:40
HozzászólásSzerző: realfan » 2025. március 5., szerda 14:39
szerintem is lefog, majd mikor néz mindenki, hogy szépen matek alapján szavazott, de valahogy a politika nem arról szól és nem azt kapta, amit várt. nem hiszek a valami elleni meghatározottságban, abból még jó nem sült ki a történelem során, viszont rengeteg szörnyűség igen...nuevo_ericco írta:Ebben a választási rendszerben más logikát nem is nagyon érdemes követni. Előbb-utóbb a legtöbbnek leesik a matek.tibi18 írta:
Meggyőződésem, hogy a Tisza jelenlegi társadalmi támogatottsága nagyobb részben a Fidesz ellen, mintsem a Tisza mellett van.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 5., szerda 14:27
Ebben a választási rendszerben más logikát nem is nagyon érdemes követni. Előbb-utóbb a legtöbbnek leesik a matek.tibi18 írta:Meggyőződésem, hogy a Tisza jelenlegi társadalmi támogatottsága nagyobb részben a Fidesz ellen, mintsem a Tisza mellett van.realfan írta:
szerintem mindeki arra szavazzon, akivel egyetért. akinek a politikája, értékrendje szimpi és ne támogatottság alapján. utóbbit sosem értettem, hogy mi értelme van, csak adunk a székletnek egy pofont vele...
HozzászólásSzerző: Marky » 2025. március 5., szerda 13:35
Nem csak parlamenti helyekert megy am a valasztas. Azoknak a partoknak, amiknek tenyleg van programja, elkepzelese es nem csak lozungokat puffogtatnak, azok sosem lesznek tomegpartok, viszont az elkepzeleseiket altalaban a nagy partok valamilyen modon beepitik a sajat mukodesukbe, hiszen ezzel tovabbi szavazatokat tudnak nyerni.swfan írta:Egy valódi, plurális demokráciában, arányos választási rendszernél ez valóban így van. Csak Magyarország nem ilyen, a magyar választási rendszer 2 pólust enged meg. Ugyanígy, az USA-ban sincs értelme egy harmadik utas elnökjelöltre szavazni.realfan írta:
szerintem mindeki arra szavazzon, akivel egyetért. akinek a politikája, értékrendje szimpi és ne támogatottság alapján. utóbbit sosem értettem, hogy mi értelme van, csak adunk a székletnek egy pofont vele...
Remélem, ha egyszer választási reformra kerül sor, a német rendszert vesszük majd alapul
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 5., szerda 13:21
Meggyőződésem, hogy a Tisza jelenlegi társadalmi támogatottsága nagyobb részben a Fidesz ellen, mintsem a Tisza mellett van.realfan írta:szerintem mindeki arra szavazzon, akivel egyetért. akinek a politikája, értékrendje szimpi és ne támogatottság alapján. utóbbit sosem értettem, hogy mi értelme van, csak adunk a székletnek egy pofont vele...Realista24 írta:
Kerdes, mert erdekel, hogy itt kinek mi a logikaja.
Ha elmesz szavazni, es nem a Fideszre es nem a Tiszara szavazol, hanem kis partra, akkor ezzel a Fideszt tamogatod vagy a Tiszat?
Eddig az volt a mondas, hogy aki nem megy el, az a Fideszt tamogatja.
Jelenlévő fórumozók: 3 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem