nuevo_ericco írta:
swfan írta:
Egyébként érdekes ebben a kutatásban, hogy az egyéb, nem bejutó pártokra 19% szavazna. Ha ők mind átszavaznának a Tiszára az esélytelen pártjuk helyett, simán el lehetne zavarni a Fideszt. MZP-ről példát lehetne venni a támogatást illetően.
Közben például Vona a facebookon hazudik arról a híveinek, hogy hogyan működik a választási rendszer, "bizonyítva" hogy a 2RK-ra leadott szavazat akkor sem vész el, ha nem jut be a párt. Igazi megélhetési politikus ő is, akinek már rég nem szabadna politizálni, csak most leöntötte magát egy centrista mázzal
Hadházy is a jelek szerint lelkesen szervezi a Duna Pártot a még regnáló óellenzékiekből, pedig hogy tagadta az igazság bajnoka anno, amikor MP bedobta. Én nagy támogatója voltam, de most megrendült felé a bizalmam, hogy valóban rendszerváltást szeretne, vagy csak a képviselői helyét félti
Én még azért reménykedem, hogy mindketten azért próbálnak meg minél több támogatót összeszedni, hogy aztán jobb alkupozícióban legyenek, amikor tárgyalni kell a Tiszával.
De ezt lehetne félrevezetés nélkül is. Vona ilyet írt ki:
"Amennyiben a Tisza vezet, akkor az azt jelenti, hogy a választáson a kisebb és be nem jutó pártok töredékszavazata nem a Fideszhez, hanem a Tiszához megy 2026-ban, vagyis az, aki a 2RK-ra szavaz, az nem veszíti el a kormányváltásra adott szavazatát még akkor sem, ha nem jutunk be."
Ez full baromság. Nem kerülnek más párthoz töredékszavazatok. Ha nem bejutó pártra szavaztál, akkor a szavazatod elveszett, olyan, mintha el se mentél volna, mivel a küszöböt el nem érő párt bele se kerül a d'Hondt mátrixba, amivel kiosszák a listás szavazatomst. Mivel Vonát nem tartom idiótának, csak arra tudok jutni, hogy szándékosan félretájékoztat.