Ezen többen kiakadtak amúgy, hogy mik ezek a telex kérdések.
random user írta:Kedves Telex, én tudom, hogy kormányváltást szeretnétek úgyhogy mától a nektek szánt támogatást átirányítom a Tiszának.
Teljesen véletlen ráhangoltam ma MP országjárás közvetítésére, gondoltam ha más nem Romulusz miatt a háttérben bekapcsolva hagyom munka alatt. Mikor elérkeztek az újságírói kérdések, a Telex-es hölgy a határkerítés mellett, az első normális ellenzéki vidéki országjárás közepén a következő kérdéseket találta kérdezni:
>\- a TISZA engedélyezi-e majd újra a Pride-ot. (MP jelezte,hogy amíg nincs betiltva a gyülekezési jog, addig nincs miről beszélni)
>\- ha módosítja a Fidesz a jogszabályt, akkor a TISZA visszacsinálja-e ezt (itt kezdtem el abbahagyni a munkát és nézni, hogy mi a fasz történik)
>\- MP kifejti-e a véleményét a Zelensky-Trump találkozóról?
>\- Romulusz valóban úgy gondolja-e, hogy Zelensky nem akar békét
>és a krém a tortán:
>\- ORBÁN VIKTOR MIÉRT JÁR MINDENHOVA, HOGY BÉKÉT TEREMTSEN HA AZ ELSŐSORBAN AZ UKRÁNOKON ÉS AZ OROSZOKON MÚLIK?
Biztos nehéz értelmes és aktuális kérdéseket összeírni, de ennyire? Tényleg az a legfontosabb, hogy HA a fidesz jogszabályt módosit akkor HA a Tisza nyer azt visszacsinálja-e?
Eleve nem tudom melyik az a kérdés ami az adott helyzethez (vidék, határkerítés) kötődik. De ezen felül is teljesen értelmetlennek tartom pl. a Pride-os kérdést ahol egy nem létező törvénymódosításról kell vitatkozni. Vagy pl., hogy Orbán Viktor miért járja a világot béketeremtőként.
Kicsit azt érzem, hogy amit a Fidesznek nem lehet feltenni kérdéseket, azokat rázúdítják az MP-re, ennek így semmi értelme nincsen.
De ahogy nézem a youtube kommentben is darabokra van szedve az egész.
Az a baj, hogy MP lassan tényleg érezheti úgy teljes joggal, hogy mindenki is ellene van, miközben pedig akiknek a legjobban kéne támogatni a változást, lásd független média, a nagy ellenzéki politikusok, akik próbáltak is csinálni valamit stb csak a sarat kapja.
Elhiszem, hogy szép és jó az áldemokrácia világában ringatni magunkat és az alapján cselekedni, de tényleg olyan mintha nem fognák fel mennyire súlyos a helyzet, azok akiknek a legjobban kéne tudniuk.
Én se azt mondom, hogy mostantól csak felszopó cikkek kellenek meg nem kritizálni a dolgokat ha az jogos, de egészen nevetséges ami megy, tényleg olyan mintha OV meg a Fidesz helyett MP-n meg a Tiszán lenne kitöltve minden frusztráció, mert az előbbiek ennyire elérhetetlenek.
Nagyon nincs rendben az egyensúly a két párt tetteihez képest, az ahogy számon vannak kérve.
Akkora balhét kéne csapniuk már amiatt is a független médiának, amit a Fidesz a Kormányinfón megenged mindenkivel szemben is, hogy csak na, helyette kb kussban viselik el, ahogy az újságíróikat alázzák meg folyamat vagy nézik őket teljesen hülyének a teljesen egyértelműen hazug válaszaikkal.
Hol van akkor ez a nagy számonkérés? Miért nem csinálnak ez ellen valamit? Egészen vérlázító ami ott is megy.
Nagyon nem jó, hogy ennyire távolodnak el egymástól ezek a szereplők, akiknek állítólag nagyon közös a céljuk, ez nem egy jó irány a kormányváltáshoz senki részéről, pont azok közé ver éket, akiknek a legbiztosabb alapnak kéne lennie a kormányváltáshoz.