2-300 ezer levélszavazót ne feledjük, miattuk azt mondom a lista se biztosPuding írta: Egyéniken fog múlni, valahogy össze kell kaparni kicsit több, mint a felét legalább. Listától nem félek, az szűkösen már most meglenne.

Politika
Re: Politika
- Puding
- Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers
Egyéniken fog múlni, valahogy össze kell kaparni kicsit több, mint a felét legalább. Listától nem félek, az szűkösen már most meglenne.
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Szerintem kelleni fog még egy fidesz baki, ha nem is kegyelmi ügy kaliberű, de valami olyan ami úgy felháborít mindenkit.
Őrült kompenzációk lesznek itt még addig a kormány részéről, valaminek majd ki kell lengetni az ingát újra.
Kérdés, hogy lesz e ilyen mértékű balhé. Itt most nem arra gondolok, hogy Lölő megveszi az a maroknyi magyar céget, ami még nem az övé, vagy hogy Tiborcz vesz még pár szállodát, ezek nem érik el az ingerküszöböt. Ha elérték volna, már le lett volna váltva a fidesz.
Valami komolyabb kellene, legalábbis én így látom.
Őrült kompenzációk lesznek itt még addig a kormány részéről, valaminek majd ki kell lengetni az ingát újra.
Kérdés, hogy lesz e ilyen mértékű balhé. Itt most nem arra gondolok, hogy Lölő megveszi az a maroknyi magyar céget, ami még nem az övé, vagy hogy Tiborcz vesz még pár szállodát, ezek nem érik el az ingerküszöböt. Ha elérték volna, már le lett volna váltva a fidesz.
Valami komolyabb kellene, legalábbis én így látom.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Egészen félelmetes tömegek mennek ki most is, pedig nincs annyira túlhypeolva, mint az első volt, hideg is van, durva mennyien mennek ki mindenhova és tényleg tele van idősebb emberekkel is a tömeg.
Tényleg épül alulról a dolog, kérdés mire lesz elég.
Én a Fidesz+Mi Hazánk duótól félek együtt, azért az sokat dobhat a Fideszen
Szomorú, hogy fair küzdelemben úgy fest a Fideszt fixen leváltanák a magyarok, kár hogy nem az van
Tényleg épül alulról a dolog, kérdés mire lesz elég.
Én a Fidesz+Mi Hazánk duótól félek együtt, azért az sokat dobhat a Fideszen
Szomorú, hogy fair küzdelemben úgy fest a Fideszt fixen leváltanák a magyarok, kár hogy nem az van
Nem fog számítani ez egy ponton túl. Községekben is már csak párszázalékos különbség van a Fidesz javáraMarky írta:Tovabbra sem szamit semmit, hogy a nagy telepuleseken milyen a politikai legkor. A valasztokeruletekben ossze vannak omlesztve a varosi korzetek a kornyezo falvakkal.'shutterisland írta: szegeden is kibattyogott 1-2 kosza jarokelo.
bar szorosan, de el lesz szerintem verve a fidesz 26-ban.![]()
Érdemes amúgy nézni a Vétót Ruff Bálinttal, mielőtt pesszimistáskodunk. Az EP eredmények alapján a körzetek majdnem felében minimális volt a különbség a két párt között, azokat mostanra valószínűleg nyerné a Tisza.
Amúgy szerintem meg sokkal inkább azokon az ellenzéki szavazókon fog múlni, akik számára MP nem elég tökéletes, és ezért inkább maradjon a Fidesz. Itt is vannak ilyenek.
Pedig ha az a 10%-nyi DK-s és Kutyapártos mind átszavazna a Tiszára, akkor kb. nem lenne esélye a Fidesznek
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
nyilvan ez nem foci, de az az erzesem van, mint mikor 2-0-rol visszajon egy csapat a meccsbe es megvan az a lathato lelektani elony.
parszor hoztatok vissza meccseket az elmult 10 evben a sirbol a bl-ben, gondolom tudjatok, mire gondolok.
el fogjak hinni az emberek es lenduletbol le lesz verve a fidesz.
parszor hoztatok vissza meccseket az elmult 10 evben a sirbol a bl-ben, gondolom tudjatok, mire gondolok.
el fogjak hinni az emberek es lenduletbol le lesz verve a fidesz.
Ott van az emberekben a remény ez kétségtelen, aki volt ilyenen az érezte ezt.
Komoly menet lesz ez 26-ig.
Itt meg a gyűlölködő, nőverő MP
Imádom ahogy ezeket a propagandista bohócokat kezeli.
Komoly menet lesz ez 26-ig.
Itt meg a gyűlölködő, nőverő MP
Imádom ahogy ezeket a propagandista bohócokat kezeli.
- 'shutterisland
nem konkretan emiatt mondom, inkabb egy olyan vibe lengi at az egeszet, amitol ezt erzem.
ebben benne van az orszagjaras tapasztalatai a kisebb telepulesektol a nagyobb varosokig, a social media hype, az alakulo tisza szigetek, vagy a folyamatosan, szinte minden kozvelemeny kutato altal most mar konzekvesen mert elony + a tiszanak kedvezo korfa alakulas is.
ebben benne van az orszagjaras tapasztalatai a kisebb telepulesektol a nagyobb varosokig, a social media hype, az alakulo tisza szigetek, vagy a folyamatosan, szinte minden kozvelemeny kutato altal most mar konzekvesen mert elony + a tiszanak kedvezo korfa alakulas is.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Tovabbra sem szamit semmit, hogy a nagy telepuleseken milyen a politikai legkor. A valasztokeruletekben ossze vannak omlesztve a varosi korzetek a kornyezo falvakkal.'shutterisland írta: szegeden is kibattyogott 1-2 kosza jarokelo.
bar szorosan, de el lesz szerintem verve a fidesz 26-ban.![]()
-
Sosem az volt a bajuk, amit a volt komcsik csináltak, hanem az, hogy nem ők.ferni írta: Egy kis régi Szájer
Egészen elképesztő bakker, hogy az ellen beszélt az összes amivé váltak
13 hónap nagyon hosszú idő, és még nem is nagyon láttuk ezt a Fidesz-t ennyire a sarokba szorítva. Lesznek itt csúnya dolgok, de ne legyen igazam. És már az EU sem lesz visszatartó erő, minden mindegy alapon fogják tolni.'shutterisland írta: bar szorosan, de el lesz szerintem verve a fidesz 26-ban.
- 'shutterisland
szegeden is kibattyogott 1-2 kosza jarokelo.
bar szorosan, de el lesz szerintem verve a fidesz 26-ban.
bar szorosan, de el lesz szerintem verve a fidesz 26-ban.

-
Igen, nem is azt akartam írni, hogy ott kéne lennie az átlag orosznak, mint az átlag kuvaitinak. Főleg nem helyeselni akartam a sejkek politikáját. De ha azt nézzük, mennyi idő alatt és hova jutottak a öböl menti országok, némi aránytalanságot azért érzek.Gonzi írta:Tudom hogy nem ez volt az erdemi mondanivalod, de ezen az osszehasonlitason megakadt a szemem.nuevo_ericco írta:
Továbbá a gázból és kőolajból származó bevételt is nyugati befolyásszerzésre használták fel az oligarcháikon keresztül, többek közt ezért is van akora mélyszegénység az orosz vidéken, és nem azt látjuk, mint pl. az olajban gazdag arab országokban.
Az emlitett arab orszagoknal a per capita olaj kitermeles sokkal de sokkal nagyobb - ergo kevesebb allampolgarra jut oriasi bevetel, es a terulet nagysagarol nem is beszeltunk. Egyebkent Szaud-Arabiaban talalsz pontosan ugyanolyan szegeny regiot mint Oroszorszagban.
Raadasul ezek az arab orszagok ugyanolyan nagyuzemben koltenek kulfoldi befolyasra, mint az oroszok. Teljesen fals azt gondolni hogy az orosz energiakitermeles Oroszorszagban Kuwait szintu felviragzast kene hogy okozzon. Az orosz gdp per capita valahol Mexiko szintjen van. Nyilvan problemas hogy hova koncentralodik az a toke, de igazsagos ujraelosztas eseten sem lenne ott kanaan az orszagban, mert a meretukhoz es lakossagukhoz kepest nem termelnek annyit.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tudom hogy nem ez volt az erdemi mondanivalod, de ezen az osszehasonlitason megakadt a szemem.nuevo_ericco írta:
Továbbá a gázból és kőolajból származó bevételt is nyugati befolyásszerzésre használták fel az oligarcháikon keresztül, többek közt ezért is van akora mélyszegénység az orosz vidéken, és nem azt látjuk, mint pl. az olajban gazdag arab országokban.
Az emlitett arab orszagoknal a per capita olaj kitermeles sokkal de sokkal nagyobb - ergo kevesebb allampolgarra jut oriasi bevetel, es a terulet nagysagarol nem is beszeltunk. Egyebkent Szaud-Arabiaban talalsz pontosan ugyanolyan szegeny regiot mint Oroszorszagban.
Raadasul ezek az arab orszagok ugyanolyan nagyuzemben koltenek kulfoldi befolyasra, mint az oroszok. Teljesen fals azt gondolni hogy az orosz energiakitermeles Oroszorszagban Kuwait szintu felviragzast kene hogy okozzon. Az orosz gdp per capita valahol Mexiko szintjen van. Nyilvan problemas hogy hova koncentralodik az a toke, de igazsagos ujraelosztas eseten sem lenne ott kanaan az orszagban, mert a meretukhoz es lakossagukhoz kepest nem termelnek annyit.
Szerintem ezzel a kommenteddel végre sikerült megtalálni a lényeges különbséget a gondolkodásmódunk között.1madridista írta:mondjuk nem tudom olvastad e hogy a su-57eseket indiaval egyutt fejlesztette oroszorszag es tobbek kozott azert van ennyi csuszas mert par eve kiszalltak az indiaiak es nincs eleg penz... usanak megint egy hagyomanyosan szovjet/orosz piacnak szamito helyre sikerult betorniuk a sajat termekukkel (es kiszoritani az orosz fegyvergyarakat) aztan itt megy a sopankodas h de ez RÓSZ...Indianak adnak el F35-osoket.
India tradicionális (50-70 év azért nem fár bele a nemzeti tradíció fogalmába) Szovjet barátsága abból fakadt, hogy az USA Pakisztánnak adott először el fegyvereket. Főleg az Iráni és Afgán szomszédság miatt, de a Pakik ezeket a fegyvereket India ellen használták. Aztán a Kínával való kapcsolt megromlása (lényegében háború) és a kommunista blokk felbomlása (Kína atomfegyverhez jutott, minden más magyarázat egyszerűen nem igaz) miatt kizárásos alapon a Szovjet imperializmus maradt mint szövetséges.
India a kétpólusi világ felbomlásával, megpróbált piaci alapon üzletelni és nem ideológiai alapon. Ennek megfelelően a nem jó minőségű és szabványokat nem ismerő poszt szovjet fegyvereket még saját gazdasági kár elszenvedése árán is kukázta. Ahogy Kína is rájött, hogy a Csepel szigetre sem fog tudni kiszállni a volt szovjet fegyverekkel. Egyszerű szuverén országok önérdekű döntéshozása történt.
Ahogy látom te pedig inkább úgy közelíted meg a világot, hogy bárkinek van alanyi joga más országban jelen lenni, főleg ha azt egyszer (300 éve vagy 80 éve) lerohanta. Imperialista gondolkodásmód, ami nélkülözi a kölcsönösen előnyös üzleteken egy kicsit jobban járni, mint a másik (komparatív előnyök) elvét. Játékelméletben úgy írható le, hogy az imperialista gondolkozás negatív összegű játszma, a realizmus zéró összegű játszma, a liberalizmus (nem a politikai) pedig pozitív összegű játszma. Te a hozzászólásaid alapján az első kategóriában hiszel, az alakítja a véleményedet egy-egy helyzetről. Én valahol a realista és liberális felfogás között tengődöm.
Így érthető, hogy miért írsz ilyen agresszíven a realista és liberális értékrendek érvényesüléséről. Csak, hogy ne legyen félreértés a realista és liberális világértelmezések a klasszikus és neo- verziókat is tartalmazzák, nem pedig a stratégiai nyugalmat, meg a DEI-t.
-
Már nem tudtam szerkeszteni, fontos szó lemaradt:
az orosz hatalom vette észre elsőnek a közösségi médiákban rejlő "potenciált"
az orosz hatalom vette észre elsőnek a közösségi médiákban rejlő "potenciált"
-
(Erősen szubjektív vélemény következik, tessék annak venni, és talán picit elkondolkodni is rajta. De akár konteónak is veheti aki akarja, mert túl vagyunk a ponton, hogy bárkit érvekkel meg lehessen győzni ebben a témában, pont erről van szó.)hehetheoriginal írta: igen, putyin iranyitja a vilagot - es minden mas nagyhatalmat is nyilvan - a szakadt koldus szovjetuniobol
az egesz vilag oroszberenc![]()
Nem oroszbérenc, az amúgy is túl egyszerű magyarázata lenne egy rendkívül bonyolult és szerteágazó problémának.
Viszont az már rég köztüdott, hogy az orosz hatalom vette észre a közösségi médiákban rejlő "potenciált".
Már Trump első megválasztása és a Brexit is sokak ennek eredménye volt.
Ebben úttörők voltak, a mai napig a legnagyobb és legszofisztikáltabb trollhadsereget és fakenews gyárat működtetik Szentpéterváron. A nyugaton pénzelt közösségi hálózatokon alapuló adatbáziskezelő cégekről nem is beszélve, mint a Cambridge Analytica (Konstantin Kilimnik).
A jelenlegi amerikai kormány cselekedetei pedig lassan már más logikus következtetést nem hagynak, mint hogy az elnök valóban alvó ügynök volt. Elég megnézni, hogy hányszor húzták ki őt az oroszok a szarból, mikor fantasztikus üzleti döntéseket hozott a 80-as, 90-es években. Az egyik ilyen régi kapcsolata pl. az orosz delegáció tagja volt Szaúd-Arábiában. Nem kizárt, hogy letettek az asztalra pár érdekes infót az amerikaiak elé.
Szóval nem kell mindenhol ott lenniük, elég pár kulcspozícióban, területen aktívnak lenniük, hogy a demokrácia fegyvereit, mint pl. a szólásszbadság, ártatlanság vélelme, információs szabadság, stb. saját maga ellen tudják fordítani. Nem véletlen, hogy Moszkva és Peking is durva állami kontoll alatt tarja az internetet, pontosan tudják, mekkora kárt lehet azon keresztül okozni. Lentebb írták a példát, már én is többször kiemeltem, hogy százmilliárdokkal sikerült szisztematikus és folyamatos infomációs hadjárattel elhitetniük, hogy a DEI és LMBTQ kérdések mindent felülírnak. Ergo mindig az érzelmek döntsenek az érvek és adatok helyett. Ebből pedig automatikusan következik, amit most látunk, hogy fokozatosan mindenhol orosz/kínai érdekeknek megfelelő döntések születnek a kormányokban. 20 éve elképzelhetetlen volt, hogy bárki ilyen döntéseket hozzon a térségben, még a Fideszen belül is.
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Trump és a békekormánya a kongresszust megkerülve 4 milliárd dollár értékben küld fegyvereket Izraelnek:
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2 ... allitmany
(csak ezt a magyar linket találtam, de az angol források írják, hogy megkerülték a kongresszust).
De szerencsétlen Zelensky meg Európa háború párti ugye
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2 ... allitmany
(csak ezt a magyar linket találtam, de az angol források írják, hogy megkerülték a kongresszust).
De szerencsétlen Zelensky meg Európa háború párti ugye

-
- Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
egy vagy ket eve voltak probalkozasok a biden kormany reszerol hogyha egy s-400ast atadnak az usanak akkor visszaengedk oket az f-35 programba.Mikor ajanlottak fel ezeket? Mert torokorszag azelott kozemukodott az F35 fejleszteseben mielott megvettek volna az orosz legvedelmoi rendszereket amikre hivatkozol es ezutan az orosz torok uzlet utan szunt meg az egyuttmukodes. Turkishnews vagy newarab.com a forrasod?
https://www.portfolio.hu/global/2024092 ... nak-711877
ezt a cikket olvastam valami gorog lapra hivatkoznak
nem tudom a reuters/time magazin meg az osszes nagy nyugati lap mivel hitelesebb azt hallom toluk evek ota hogy a szankciok mukodnek ukrajna mar mindjart gyoz oroszorszag meg osszeomlik csak varjuk egy kicsit, aztan kozben nemetek buzgon vasaroljak a belga gazt az ukranok meg egy remenytelen allohaborut vivnak...
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Mikor ajanlottak fel ezeket? Mert torokorszag azelott kozemukodott az F35 fejleszteseben mielott megvettek volna az orosz legvedelmoi rendszereket amikre hivatkozol es ezutan az orosz torok uzlet utan szunt meg az egyuttmukodes. Turkishnews vagy newarab.com a forrasod?1madridista írta:igen mar 3 eve ajanlgatjak az oroszok a su 57est megse vette meg meg india. az eladott hadidtitkokrol meg annyit, hogy india logisztikai, meg alkatresz utanpotlasi szempontbol fuggeni fog az usatol, tehat nem erdeke atadni a gepet/adatokat az oroszoknak es osszerugnia a port az usaval... a nato tag torokok se adtak at az s-400asokat az usanak pedig felajanlottak nekik az f-35osoket cserebe...Bencze írta:
Fasza, tapsoljunk az eladott hadititkokert. Oroszok imadni fogjak amikor az indiaiak elmondjak nekik, hogy tenylegesen milyen magasan tudnak repulni mekkora sebesseggel, hol vannak a pancel gyengesegei, milyen messzirol merik be az ellenseget a radarak, stb
Februar 17:
Last week, Russia offered to make in India its fifth-generation Sukhoi Su-57 fighter, with locally sourced components, saying production could begin as early as this year if India agreed.
Nem irtak ala az orosz megallapodast rgyelore, mert akkor nem jutnanak F35osokhoz. Gondolom India es oroszo is elhalasztana a programot tovabbi egy evvel, ha elotte darabokra szedhetnenek egy F35ost. A beke elnoke ez ellen sem tenne semmit, hat most is zelenszkit diktatorozza