Spanyol bajnokság

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Spanyol bajnokság

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 2., vasárnap 18:54

Krumpli a birok lefizeteset is megmagyarazza.
Gondolom mellette eroteljes fidesz szavazo is.
thereisonly1ronaldo

javier88

HozzászólásSzerző: javier88 » 2025. március 2., vasárnap 18:42

Remy írta:
Elustondo kiállítása kapcsán ismét el kell mondani, hogy nem az utolsó ember szabálytalansága számít, hanem az egyértelmű gólhelyzetben történő szabálytalanság. Hiába mutogatta hevesen Javi Lopez, hogy ő is ott volt. Attól még ez egyértelmű gólhelyzet megakadályozása.
Krumpliorr írása.

Szerintem a piros jogos, bár én nem arra adtam volna, amire elvileg adni kellett az írás alapján. Azt a részét nem értem, hogy ilyen messze a kaputól, mikor 2 ember is ott van a barcás mellett, akkor az, hogy lehet gólhelyzet.
Ez kb. 35 méterre van a kaputól, az nem valami nagy távolság, mert 15-ről simán ellőheti a ziccert. A két ember nem mellette van, hanem kb. másfél méterrel mögötte, és ezen a fotón már azt látod, amikor a lerántás miatt a csatár nyilvánvalóan lelassult, és kedvezőtlenebb pozícióban van ahhoz képes, amikor a szabálytalanság megkezdődött. Inkább fordítva merül fel a kérdés, ha ezért nem jár piros, akkor miért. Én amúgy önmagában minden lerántásért pirosat adnék, a futball meggyalázása, hiszen semmi köze nincs a sportszerűséghez. Még a felrúgás is sokkal méltányolhatóbb, mert ott legalább lehet ütemtévesztésre hivatkozni, itt viszont a vétkes szándéka a másik játékból való teljesen tudatos kiiktatására irányul.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. március 2., vasárnap 18:39

Videon jobb lenne latni, ennyi alapjan siman adhato piros. Sajnos volt eleg botrany mostanaban, oda nem kell remeket latni, ahol nincsenek.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 2., vasárnap 18:38

Elustondo kiállítása kapcsán ismét el kell mondani, hogy nem az utolsó ember szabálytalansága számít, hanem az egyértelmű gólhelyzetben történő szabálytalanság. Hiába mutogatta hevesen Javi Lopez, hogy ő is ott volt. Attól még ez egyértelmű gólhelyzet megakadályozása.
Krumpliorr írása.

Szerintem a piros jogos, bár én nem arra adtam volna, amire elvileg adni kellett az írás alapján. Azt a részét nem értem, hogy ilyen messze a kaputól, mikor 2 ember is ott van a barcás mellett, akkor az, hogy lehet gólhelyzet.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

javier88

HozzászólásSzerző: javier88 » 2025. március 2., vasárnap 18:34

RaúlCF írta:
javier88 írta:

Ha a félpályánál lerántanak valakit, az is kurva messze van a gólhelyzettől, mégis kiállítás jár érte. Az már nem feladata a játékvezetőnek, hogy elemezze a két játékos gyorsaságát, technikai képességeit, stb.
https://x.com/thescreenlad/status/18962 ... 37/photo/1
ott a védő vonalban mellette. sehol nem piros csak bizonyos helyeken
Mármint a csapattárs mellett van, és kb. négy méterre Olmótól. Ne azt nézd, hogy a csapattárshoz képes hol áll, hanem az ellenfél játékosához képest. Amúgy ha azt állítod, hogy simán utoléri, stb., akkor miért nem azzal próbálkozott, és miért rántotta le? Most arról ne is beszéljünk, ha a labdás játékost utoléred, még szerelni is kell, magától nem oldódik meg a helyzet, és az a 16-on belül több mint kétesélyes akció. Szerintem ez teljesen indokolt piros lap volt, a védő meg egy hatalmas faszkalap volt.

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2025. március 2., vasárnap 18:20

Én úgy látom, valahol a két tábor között van félúton az igazság…
Tagadhatatlan, hogy Flick irányításával levetkőzték a csak rövid passzokra épülő játékukat és agresszív letámadással, magasra tolt védelmi vonallal többnyire gond nélkül hozzák a meccseiket a La Ligában, mert kevés csapat játszott/játszik hasonló stílusban. Ehhez jön, hogy a legtöbb csapathoz képest erősebb is a keretük, így pedig lehet eredményesen szerepelni.
Ugyanakkor nem lehet tagadni a bírói hátszelet sem és hogy semmilyen szankció nem éri őket sem a kétes gazdasági “manővereik”, sem a Negreira-ügy, sem Olmo kései regisztrációja miatt :vivo:
Ugyanakkor a BL nem La Liga, és ott legkésőbb a 8 között ki fog derülni, hogy sem a játékfelfogásuk, sem a keretük nem olyan magas minőséget képvisel, mint amilyennek hiszik :) A kisebb csapatokat meglepi a feltolt védelmi vonal, de a BL csapatokat kevésbé, Flick játékára, már gyakran megtalálták más edzők is az ellenszert…
Persze nekünk elsősorban a saját portánkon kell söprögetnünk, nagyon nem botladozhatunk, ha “lőtávolban” akarunk maradni a bajnokságban, a BL pedig a mi terepünk :shifty:
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 2., vasárnap 18:18

Pályán se voltak a bajnokin egy félidőn át, majd gyors betettek 2/2 gólt, aztán teljesen megzavarodtunk.

Bayern ellen is meccsben volt a Bayern, de valami brutális volt ott is a Barca helyzetkihasználása.

Szuperkupát meg jobban akarták, ott nem volt miről beszélni.

Barca igazi ereje a helyzetkihasználás volt a nagyobb meccseken, elképesztő százalékkal lett gól belőlük.
Bajnokságban rengetegszer nem estek ezek be, nem véletlen volt ennyi pontvesztés.

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2025. március 2., vasárnap 18:15

Ha emlekeim nem csalnak xavinak fél év után kis tulzassal szobrot akartak allitani, meg xaviball ugye ugye.

Erosen kivarnek én még ezzel a barsza copasokkal, meg nuevo erakkal.
Illetve ami a legfontosabb. És remélem nem csak én érzem így, de nekem hosszú évek óta (rengeteg barsza meccset nézek, ne kerdezd miert....bunos elvezet szvsz) az az érzésem, hogy a barszanak sokkal könnyebb dolga van a bajnoksagban, mint nekünk. Most nem a negreira ugyre gondolok. Azt nem veszem ide. Hanem van ilyen lelektani cucc az ellenfelekben. Olyan erzes, mintha ellenük csak nagyon ritka esetekben lépnének pályára az ellenfelek elszantan es lelkesen. Ellenünk, főleg az elmult 4-5 evben 110 százalékot beleadva, vért iszik minden szarhazi kis csapat is. Es mikor idegenbe megyunk az ottani hangulat az kb ilyen colosseum szerű nepünnep. Mindenki meg akarja magát mutatni. Es mindenki megakarja gyilkolni pl viniciust. Cokkoljak egymást. Minden szerelés, védés extazis szerű robbanás a stadionokban.

Ellenben a katalan uriemberek ellen a "letolt nadrág" a legmegfelelőbb szo az esetek többségében.
Nekem van egy ilyen érzésem. Csalóka a la liga.
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2025. március 2., vasárnap 18:14

ferni írta: Pont ez az, halálra van szopkodva a Barca azt eldobták már egy rakat pontot a bajnokságban, ahhoz képest állítólag milyen jók.

BLben is olyan nevetséges sorsolást kaptak, hogy tervezni se lehetett volna könnyebbet nekik túlzás nélkül, egy döntőben meg bármi lehet.

Bajnokságban meg megy a roncsderbi kőkeményen, de aki tagadja, hogy a bírók hozták vissza őket az nagyon vak.
Azért csak fossá aláztak minket 2x, 1 címet is ért, Bayern ellen is simáztak egyet, BLben 2. hely, bajnokságban volt egy hullámvölgyük, de ígyis elsők.

Én se érzem teljesen stabilnak őket az öngyilkos focijuk miatt, de eddig idén az egyik legmeggyőzőbb csapat az övéjük.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 2., vasárnap 17:53

Pont ez az, halálra van szopkodva a Barca azt eldobták már egy rakat pontot a bajnokságban, ahhoz képest állítólag milyen jók.

BLben is olyan nevetséges sorsolást kaptak, hogy tervezni se lehetett volna könnyebbet nekik túlzás nélkül, egy döntőben meg bármi lehet.

Bajnokságban meg megy a roncsderbi kőkeményen, de aki tagadja, hogy a bírók hozták vissza őket az nagyon vak.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2025. március 2., vasárnap 17:49

realistahuni írta: Én amit láttam tőlük hogy mindenkit ledomináltak játékban, az osasuna elleni meccsükön kívül.
Amikor hullámvölgyben voltak sorra hagyták ki az ajtó ablak ziccereket vagy az ellenfél kapusa nagy napot fogott ki.
Nem nagyon jellemző a barcára ez a lézengős lötyögés amit mi csináltunk a betis vagy a soci ellen most az elmúlt 1 hétben.
Többet futnak, erőszakosak, van egy megtervezett letámadásuk ami sokszor öngyilkosnak tűnik, de azért nagyrészt bevált nekik.
Egymás elleni meccseink meg önmagukért beszélnek, bár lehet idén még kétszer is találkozunk velük...
Sztem ez ilyen elso szezonos flick csoda, sajnos itt a liga legtobb csapata a kezere is jatszik, foleg az ilyen kozepcsapatok, mint sevilla, soci, villarreal, stb.. birokat pedig hagyjuk is, minden lepes jol jon ki neki/nekik.

❗️This is Real Madrid's worst season in La Liga with Ancelotti in terms of points.

After 26 games:

64 points - 2013/14
61 points - 2014/15
60 points - 2021/22
56 points - 2022/23
65 points - 2023/24 🔝
54 points - 2024/25 ❌️

Az a durva, h ancelotti all time legszarabb 26fordulos szezonja ez itt nalunk es igy is csak 3 ponttal mennek elottunk.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. március 2., vasárnap 17:48

olivér írta:
hunmadridista írta: Hiába a bírói részlehajlás, azt azért el kell ismerni, hogy jelenleg a Liverpool után a Barcelona a világ legjobb csapata. Flick valamit nagyon eltalált ott.
Még egy Benfica is meg tudja őket szorongatni, csak ne legyen debil a bíró.
Minket meg idén mindenki kis túlzással :roll:

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2025. március 2., vasárnap 17:37

Én amit láttam tőlük hogy mindenkit ledomináltak játékban, az osasuna elleni meccsükön kívül.
Amikor hullámvölgyben voltak sorra hagyták ki az ajtó ablak ziccereket vagy az ellenfél kapusa nagy napot fogott ki.
Nem nagyon jellemző a barcára ez a lézengős lötyögés amit mi csináltunk a betis vagy a soci ellen most az elmúlt 1 hétben.
Többet futnak, erőszakosak, van egy megtervezett letámadásuk ami sokszor öngyilkosnak tűnik, de azért nagyrészt bevált nekik.
Egymás elleni meccseink meg önmagukért beszélnek, bár lehet idén még kétszer is találkozunk velük...

olivér

HozzászólásSzerző: olivér » 2025. március 2., vasárnap 17:37

hunmadridista írta: Hiába a bírói részlehajlás, azt azért el kell ismerni, hogy jelenleg a Liverpool után a Barcelona a világ legjobb csapata. Flick valamit nagyon eltalált ott.
Még egy Benfica is meg tudja őket szorongatni, csak ne legyen debil a bíró.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 2., vasárnap 17:23

Ott volt a Tchouameni eset is az Atletico ellen, senki észre se vett semmit, ment tovább minden.

VAR elkezdte videózni valami ratyi képekből a dolgot percekig, hiába ment már el a labda ezer éve, kihívták a bírót, majd hiába kért a bíró tisztább képet, ahonnan jobban látni, nem kapott és így ítélt tizit...
Érdekes módon a TVben lett felvétel az esetről, még kis nagyítót is kaptunk, hogy rá se taposott a sarkával rendesen és a lábujja érte le Tchouameninek a földre.

Egészen szánalmas ahogy a bírók vagy a VAR vagy együtt ennyire befolyásolnak meccseket.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. március 2., vasárnap 17:22

Előttük voltunk, majd a bírók hétről-hétre addig barmolták szét a meccseinket, amík kellett és a katalánokat előre tudták tolni..

Amúgy ja, hiába a bírói részrehajlás.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. március 2., vasárnap 17:05

Te is de hianyoztal errol a forumrol :lol: ja nem :coffee:

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. március 2., vasárnap 17:05

Azért mentünk előttük 10 ponttal. A bírók idén is beleszóltak, a többi már történelem.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 2., vasárnap 17:02

Ez oke, csak akkor tudnanak sajat erobol is, nem?
thereisonly1ronaldo

hunmadridista
Kedvenc játékosaid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, CR

HozzászólásSzerző: hunmadridista » 2025. március 2., vasárnap 17:01

Hiába a bírói részlehajlás, azt azért el kell ismerni, hogy jelenleg a Liverpool után a Barcelona a világ legjobb csapata. Flick valamit nagyon eltalált ott.

Vissza: