Btw legujabb aput - aki nem akar teljes depresszioba esni, ahogy osszeall a fejeben a dolog a hallottak alapjan - ne nezzetek meg inkabb.

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 2., vasárnap 9:37
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 1., szombat 19:59
a helyi fiatal kepviselok (patria) ki nagyon hypeoljak a tiszat, es rengeteg idos volt itt is.BLevi96 írta:Belenéztem a Békéscsabaiba és rengetegen voltak.'shutterisland írta: mp ugye megindult ma orszagot jarni, most beleneztem a gyulai liveba, azert boven tobben voltak, mint az elozo alkalommal.
kivancsi leszek a nagyobb varosokra, este pl bekescsaba.
HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. március 1., szombat 19:30
Belenéztem a Békéscsabaiba és rengetegen voltak.'shutterisland írta: mp ugye megindult ma orszagot jarni, most beleneztem a gyulai liveba, azert boven tobben voltak, mint az elozo alkalommal.
kivancsi leszek a nagyobb varosokra, este pl bekescsaba.
HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. március 1., szombat 18:17
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 1., szombat 17:59
HozzászólásSzerző: Buitre » 2025. március 1., szombat 17:54
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 1., szombat 17:44
Szombat délután van jobb dolguk is'shutterisland írta: aranyaiban meglepoen sok az 50+ de meg a nyugdijas is a mostani orszagjarason.
mindig arrol szol a fama, hogy a fiataloknal mennyire nepszeru a tisza, ahhoz kepest irtozatosan sok az idosebb is, ami szinten biztato.
HozzászólásSzerző: node » 2025. március 1., szombat 17:42
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 1., szombat 17:41
HozzászólásSzerző: node » 2025. március 1., szombat 17:31
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 1., szombat 17:00
Mert hogyan is kéne beszélni egy gyilkos, háborús bűnös, minden egyezményt megszegő figuráról?node írta: A Trump-Zelenszkij afférhoz:
A teljes beszélgetés alapján (lásd itt) nem biztos, hogy Trump-ék eleve ilyen stílusú "beszélgetésre" készültek, és arról sem vagyok meggyőződve, hogy Zelenszkij nem trollkodta-e meg a vendéglátókat. Olyan, mintha Zelenszkij finoman kiprovokálta volna a veszekedést a végén, és különösen JD Vance nem tudott uralkodni magán, hanem borította a bilit. Zelenszkij végig gyilkosként, háborús bűnösként és minden egyezményt megszegő figuraként beszélt Putyinról, ezáltal elvette az amerikaiaktól annak a lehetőségét, hogy középen álló mediátorként pozícionálhassák magukat. (Hiszen vagy bólogatnak, vagy mint a végén, elutasítóvá válnak.)
Lehetséges, hogy az ukrán vezetésnek nagyon nem volt ínyére az a Trump-féle javaslat, ami lényegében békediktátumnak tekinthető ukrán szempontból (kb. csináljunk USA-Orosz gyarmatot Ukrajnából), és nem láttak zárt ajtós tárgyalásos lehetőséget arra, hogy az ő szempontjukból mindennél fontosabb biztonsági garanciát kikényszerítsék. Baromi kockázatos játék, de mintha arra számítanának, hogy legalábbis egy-két éves távlatban az USA nem teheti meg (akár Trump, Vance, Musk, és társaik akarata ellenére sem), hogy átengedje Ukrajnát Oroszországnak. Ezzel párhuzamosan határozottabb mozgásra akarják kényszeríteni az EU-t, akik az új Trump adminisztráció viselt dolgait látva kezdik felismerni, hogy muszáj lesz kitalálni valamit az USA-függés ellen.
HozzászólásSzerző: node » 2025. március 1., szombat 16:48
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 1., szombat 16:14
HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2025. március 1., szombat 15:13
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. március 1., szombat 15:07
HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2025. március 1., szombat 15:01
Egy szóval nem mondtam ilyet, ne értsd félre. Két republikánus vezetővel beszélt, akik világnézetben, stílusban, beállítottságukban, politikai állásfoglalásukban, és tegyük hozzá kampányukban sem érthetnek egyet azzal, hogy majd "ti is meglátjátok". Különösen igaz ez, amikor olyan pozícióban megyek oda, hogy nekem van szükségem támogatásra minden formában, és azokhoz megyek akik ezt megadták és a jövőben is megadhatják. Korábban akikkel és ahol beszélt ott ez pozitív lehetett, sőt bizonnyal az is volt, de ebben a kontextusbaan viszont mint láthattuk nem működött, sőt. Erre fel kellett volna készíteni. Nekem is rengeteg olyan eset van, (ma is volt) amikor egyáltalán nem tetszik a dolog, de nem szabad mutatni, és mindig tudnom kell, hogyan és milyen stílusban kell beszélni. Ezt lehet az előnyünkre is fordítani, mert azt is lehetett volna. Amit leírtál az abból fakadt, hogy van a realitás, hogy egy háborúban lévő ország segítséget kér az egyik nagyhatalomtól, akiket olyan emberek vezetnek akikkel pragmatikus módon kell fogalmazni, hogy a csírájában sem érezzék azt, hogy nem tisztelem őket. Ezek az érzelemmentes objektív dolgok, csak persze nehéz erre úgy tekinteni, hogy nem vonódik be az ember érzelmileg, de a kedves fórumozó társ épp ezt kérte, és én igyekeztem válaszolni neki.Gascoigne írta:Te két keményvonalas republikánust láttál, én két puha, hisztis draft dodgert, akik a fehér ház biztonságából packáztak egy kiszolgáltatott háborús vezetővel. De biztos az ukránok hibája ez is.kecsu10 írta:
Többször megnéztem, mint aki (sokkal-sokkal kisebb szinten) vezetői és tárgyalói pozícióban vagyok, igyekszem objektív módon bemutatni hol csúszott el a dolog szerintem. Az Ukrán elnök felkészítésében. Ahhoz van szokva, hogy ha előrevetíti, hog y teszem azt ennek a háborúnak milyen következményei lehetnek másokra, az adott országra nézve, és hogy mennyi áldozatot hoznak évek óta, akkor ez pozi tív hatást vált ki. Nem készítették fel arra, (vagy nem hallgatott rá) hogy itt republikánus, kemény vonalas emberekkel fog beszélni, ahol ez épp ellenkezőleg fog hatni. Nem szabad lett volna azt mondani, hogy majd ti is megérzitek, mert a szép óceán ott van ugyan közöttetek, de hát majd meglátjátok... Ez a demokratákkal szemben még pozitív is lett volna, de most csak kontraproduktív lett. Egy vezető nem veszítheti el így a fejét, egyszerűen van, hogy muszáj tűrni és lenyelni a békát, mert olyan helyzetben vagyok, hogy nekem van szükségem támogatásra. Persze van, hogy nem tetszik valami, de akkor is tartom magam és a hűvös diplomáciai nyelvezetet. Közbe kérdezett, többször is, rendkívül rosszul beszélt, úgy, hogy nem egyenlő partnerek beszélgetése volt. Ez az objektív, saját tapasztalatom alapján (is) lévő véleményem.
HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2025. március 1., szombat 14:53
Te két keményvonalas republikánust láttál, én két puha, hisztis draft dodgert, akik a fehér ház biztonságából packáztak egy kiszolgáltatott háborús vezetővel. De biztos az ukránok hibája ez is.kecsu10 írta:Többször megnéztem, mint aki (sokkal-sokkal kisebb szinten) vezetői és tárgyalói pozícióban vagyok, igyekszem objektív módon bemutatni hol csúszott el a dolog szerintem. Az Ukrán elnök felkészítésében. Ahhoz van szokva, hogy ha előrevetíti, hog y teszem azt ennek a háborúnak milyen következményei lehetnek másokra, az adott országra nézve, és hogy mennyi áldozatot hoznak évek óta, akkor ez pozi tív hatást vált ki. Nem készítették fel arra, (vagy nem hallgatott rá) hogy itt republikánus, kemény vonalas emberekkel fog beszélni, ahol ez épp ellenkezőleg fog hatni. Nem szabad lett volna azt mondani, hogy majd ti is megérzitek, mert a szép óceán ott van ugyan közöttetek, de hát majd meglátjátok... Ez a demokratákkal szemben még pozitív is lett volna, de most csak kontraproduktív lett. Egy vezető nem veszítheti el így a fejét, egyszerűen van, hogy muszáj tűrni és lenyelni a békát, mert olyan helyzetben vagyok, hogy nekem van szükségem támogatásra. Persze van, hogy nem tetszik valami, de akkor is tartom magam és a hűvös diplomáciai nyelvezetet. Közbe kérdezett, többször is, rendkívül rosszul beszélt, úgy, hogy nem egyenlő partnerek beszélgetése volt. Ez az objektív, saját tapasztalatom alapján (is) lévő véleményem.Steve írta:
Amúgy erről szívesen olvasnám a Madridom bölcs fórumozóinak kiművelt véleményét.
HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2025. március 1., szombat 14:25
Többször megnéztem, mint aki (sokkal-sokkal kisebb szinten) vezetői és tárgyalói pozícióban vagyok, igyekszem objektív módon bemutatni hol csúszott el a dolog szerintem. Az Ukrán elnök felkészítésében. Ahhoz van szokva, hogy ha előrevetíti, hog y teszem azt ennek a háborúnak milyen következményei lehetnek másokra, az adott országra nézve, és hogy mennyi áldozatot hoznak évek óta, akkor ez pozi tív hatást vált ki. Nem készítették fel arra, (vagy nem hallgatott rá) hogy itt republikánus, kemény vonalas emberekkel fog beszélni, ahol ez épp ellenkezőleg fog hatni. Nem szabad lett volna azt mondani, hogy majd ti is megérzitek, mert a szép óceán ott van ugyan közöttetek, de hát majd meglátjátok... Ez a demokratákkal szemben még pozitív is lett volna, de most csak kontraproduktív lett. Egy vezető nem veszítheti el így a fejét, egyszerűen van, hogy muszáj tűrni és lenyelni a békát, mert olyan helyzetben vagyok, hogy nekem van szükségem támogatásra. Persze van, hogy nem tetszik valami, de akkor is tartom magam és a hűvös diplomáciai nyelvezetet. Közbe kérdezett, többször is, rendkívül rosszul beszélt, úgy, hogy nem egyenlő partnerek beszélgetése volt. Ez az objektív, saját tapasztalatom alapján (is) lévő véleményem.Steve írta:Amúgy erről szívesen olvasnám a Madridom bölcs fórumozóinak kiművelt véleményét.sebydani írta: Fehér házban ahogy nézem Mónika show új évadot forgattak ma
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 1., szombat 14:18
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 1., szombat 13:49
annak hogy el tudja adni emberek egy reszenek hogy ezt a beket mi csinaltuk... meg a beke egy ilyen hivoszo...Dupla D írta:Ha nekünk egyik végkimenetel szarabb, mint a másik, akkor Viktor minek örül?1madridista írta:
en ertem hogy miert jo trumpnak. kina nagyon durvan noveli a gazdasagi jelenletet (es ezt a politikai fogja kovetni) delamerikaban... brazilianak pl ha jol tudom mar nem az usa hanem kina a legfontosabb gazdasagi partnere (es ott sem kis nyersanyag keszletek vannak)... es trump valoszinuleg az amerikai kontinens folott akarja visszaszerezni az iranyitast europa meg megy a levesbe... arrol nem is beszelve hogy a haboru kezdeteig az olcso orosz nyersanyag europaba aramlott azota kinaba... szerintem usanak jobban megeri ha az oroszok kicsit megerosodnek mert oroszo es kina kozt van egy eros rivalizalas es az oroszok onszantukbol nem allnak be kina moge de az elmult evekben kenytelenek voltak...
szerintem amerikanak ez nem rossz deal europanak es nekunk annal szarabb...
Jelenlévő fórumozók: 7 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem