en ertem hogy miert jo trumpnak. kina nagyon durvan noveli a gazdasagi jelenletet (es ezt a politikai fogja kovetni) delamerikaban... brazilianak pl ha jol tudom mar nem az usa hanem kina a legfontosabb gazdasagi partnere (es ott sem kis nyersanyag keszletek vannak)... es trump valoszinuleg az amerikai kontinens folott akarja visszaszerezni az iranyitast europa meg megy a levesbe... arrol nem is beszelve hogy a haboru kezdeteig az olcso orosz nyersanyag europaba aramlott azota kinaba... szerintem usanak jobban megeri ha az oroszok kicsit megerosodnek mert oroszo es kina kozt van egy eros rivalizalas es az oroszok onszantukbol nem allnak be kina moge de az elmult evekben kenytelenek voltak...Azt értem, világos, hogy Moszkvának miért ez a szimpatikus forgatókönyv, de Trumpnál egyáltalán. Az egyetlen logikus magyarázat, hogy valóban szorongatja a tökeit az FSZB, és az oroszoktól arra azért kapott engedélyt, hogy valamiféle politikai győzelmet hazavihessen, ezért van ez az üzleti ajánlatnak álcázott ultimátum, maffiamódszer, amit az elmúlt hetekben láttunk.
szerintem amerikanak ez nem rossz deal europanak es nekunk annal szarabb...