de ponthogy az egyiknek engedmenyeket tesz a masiknak nem en emogott az oszd meg es uralkodj logikajat latom... egyedul egyik sem eleg eros ketten viszont siman erosebbek mint az usa...nuevo_ericco írta:Erre írtam nem rég, hogy ha azt hiszi, hogy Moszkva és Kína majd távolodik egymástól azért, mert odadobja Ukrajnát, akkor annál is ostobább, mint gondoltam. Ez a világtörténelemben még sosem jött be. Pl. ha Peking helyében lennék, ezek után kétszeresre pörgetném a bizniszt Dél-Amerikával, pont azért, amit te is írtál. Arról nem is beszélve, hogy Taiwannal szemben is bekeményítenék.1madridista írta: szerintem usanak jobban megeri ha az oroszok kicsit megerosodnek mert oroszo es kina kozt van egy eros rivalizalas es az oroszok onszantukbol nem allnak be kina moge de az elmult evekben kenytelenek voltak.
Nekem sehogy nem adja ki a képlet. Ha Kína és Oroszország érdekszövetséget kötött a nyugat ellen, akkor szerintem a legrosszabb taktika amit a nyugat, elsősorban az USA tehet, hogy engedményeket tesznek nekik. Nagyon is rossz deal ez nekik, mert Mexikótól kezdve délre azt is elveszítik, ami eddig volt, Európát és a többi szövetségesét (Japán, Dél-Korea) pedig elmarja magától.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Soviet_split
vannak regi serelmeik kinanak az oroszokkal szemben es nehogy azt hidd hogy elfelejtettek... sosem voltak jobaratok es ossze lehet szerintem ugrasztani oket
nem azt mondtam hogy biztos mukodik amit trump csinal azt mondtam h latom mogotte a logikat. es a delamerikai reszt mar nagyabol elveszitettek ezt irtam hogy kina betette a labat... szerintem annak kicsit nagyobb prioritasa van az usa szempontjabol mint hogy ukrajnaban mi van...