MP mindenhatonak való beállítása és balvanyozasa pont ugyanez a kategória, csaj ez elfogadott.swfan írta:Az, hogy 2+2 az 5, az nem érv, hanem valótlanság.tibi18 írta:
Miért kéne velük bármit kezdeni? Van egy meggyőződésük és érveik valami mellett. Attól, hogy ezzel valaki nem ért egyet, attól azok még lehetnek neki reálisak. Nekem ez a bajom itt is, meg nagyban is, hogy azért megy egymás hülyézése, mert mindenki meg akarja téríteni a másikat. Nem lehet és nem is kell, mindenkinek a saját meggyőződése a legfontosabb.
Nem is kell meggyőznöd, mert emberszámba veszem őket. Sőt még ismerek is olyat aki tényleg valódi észérvekkel megindokolja, hogy neki miért jó a Fidesz. Egy ingatlanbefektetőről van szó, aki kifejezetten jól jár azzal, hogy a Fidesz intézkedései hajtják felfele az ingatlanárakat. Ez észérv, és meg is tudom érteni ha valaki emiatt rájuk szavaz.Realista24 írta:
Szamomra ertelmetlen ez az egesz diskurzus, mert nem tud erdekes lenni.
Nem tudlak meggyozni arrol (raadasul nem is akarlak), hogy emberszamba nezd azt, aki a Fideszre szavaz. Csak elszomorit.
Amikor viszont valaki teljes képtelenségekkel jön a Fidesz kreált ellenségképeitől megrémülve, az egészen más szint

Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Politika
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Az, hogy 2+2 az 5, az nem érv, hanem valótlanság.tibi18 írta:Miért kéne velük bármit kezdeni? Van egy meggyőződésük és érveik valami mellett. Attól, hogy ezzel valaki nem ért egyet, attól azok még lehetnek neki reálisak. Nekem ez a bajom itt is, meg nagyban is, hogy azért megy egymás hülyézése, mert mindenki meg akarja téríteni a másikat. Nem lehet és nem is kell, mindenkinek a saját meggyőződése a legfontosabb.swfan írta:
Bocs, de aki szerint 2+2 az 5, azzal tényleg nehéz mit kezdeni. De akkor mondd el légyszi, szerinted mit lehet az ilyen szavazókkal kezdeni
Nem is kell meggyőznöd, mert emberszámba veszem őket. Sőt még ismerek is olyat aki tényleg valódi észérvekkel megindokolja, hogy neki miért jó a Fidesz. Egy ingatlanbefektetőről van szó, aki kifejezetten jól jár azzal, hogy a Fidesz intézkedései hajtják felfele az ingatlanárakat. Ez észérv, és meg is tudom érteni ha valaki emiatt rájuk szavaz.Realista24 írta:Szamomra ertelmetlen ez az egesz diskurzus, mert nem tud erdekes lenni.swfan írta:
Bocs, de aki szerint 2+2 az 5, azzal tényleg nehéz mit kezdeni. De akkor mondd el légyszi, szerinted mit lehet az ilyen szavazókkal kezdeni
Nem tudlak meggyozni arrol (raadasul nem is akarlak), hogy emberszamba nezd azt, aki a Fideszre szavaz. Csak elszomorit.
Amikor viszont valaki teljes képtelenségekkel jön a Fidesz kreált ellenségképeitől megrémülve, az egészen más szint
Bocs, értékelem és köszönöm a leereszkedést az avatatlan politikai szememhez, de a legnagyobb problémám ezzel az állítással az hogy egy ilyen intézkedés alapvetően jó vagy rossz, az nem egy politikai kérdés hanem egy gazdasági. Te csak azzal foglalkozol hogy miért csinálják és mit jelent ez a Fidesznek, én meg azzal is szeretnék, hogy mi maga az intézkedés. Emiatt képes vagyok a kettőt szétválasztani és előbbit elítélni, az utóbbit meg nem - tőled egyelőre csak az első részével kapcsolatban hallottam meggyőző érveket. Azzal kapcsolatban viszont meg sem kellene győzni, hiszen eleve egyetértettem vele és magam is leírtam - idézted is.Jónak tűnhet (különbség), első látásra, avatatlan szemeknek, akik nem annyira érdeklődnek a politika iránt.
Szóval, azon túl hogy rosszkor csinálják, és hátsó szándékkal, van problémád az intézkedéssel is? Nem jobb ez mintha krumplit adnának, csokot emelnének, egyszeri fegyverpénzt adnának, vagy a tavalyi adót visszaosztanák egyszer az életben? A másik oldal ugye családi pótlék emelést ígér. Ez is szavazatvásárlás? Akár igen, akár nem, a családtámogatásnak ez jobb módja szerinted?
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem lehet a ket politikus es dolgai koze egyenlosegjelet tenni, de lehet a kovetoik koze.Másik hatalmas különbség, hogy a Fidesz kitalált, nem valós, hazugságokra épülő dolgokból kreál gyűlöletkampányt.
MP teljes valós és valid problémákat kér folyamat számon és küldi el őket miatta a halál faszára.
Ide hogy lehet egyenlőségjelet tenni megint nem tudom.
A vezetes megvaltozhat, de a mogottuk levo emberek habitusa ugyanaz fog maradni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- tibi18
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Miért kéne velük bármit kezdeni? Van egy meggyőződésük és érveik valami mellett. Attól, hogy ezzel valaki nem ért egyet, attól azok még lehetnek neki reálisak. Nekem ez a bajom itt is, meg nagyban is, hogy azért megy egymás hülyézése, mert mindenki meg akarja téríteni a másikat. Nem lehet és nem is kell, mindenkinek a saját meggyőződése a legfontosabb.swfan írta:Bocs, de aki szerint 2+2 az 5, azzal tényleg nehéz mit kezdeni. De akkor mondd el légyszi, szerinted mit lehet az ilyen szavazókkal kezdeniRealista24 írta:
Erről beszélek. Pontosan.
A Tiszának ma kellett elmennie a karácsonyi ajándékokért, amiket elvitetett anno egy raktárba az állambácsi, mert persze senkinek nem adták oda azóta se.
Fidesz ebből is azt hozta össze, hogy igazából soha oda se akarták adni senkinek
Sopronban közben megszűnik 3 óvoda
Családbarát kormány.
Fidesz ebből is azt hozta össze, hogy igazából soha oda se akarták adni senkinek

Sopronban közben megszűnik 3 óvoda
Családbarát kormány.
Az országunk 20 éve rohad ebben a szándékosan polarizált helyzetben.
A Fidesz olyan szintekre emelte a gyűlöletet ezekkel a lejáratókampányokkal, a folyamatos uszításokkal, a folyamatosan fenntartott ellenségképpel, hogy valakit gyűlölni kell, hogy az elképesztő.
Tetszik nem tetszik most ez van, ebben a közegben kell választást nyerni és mint látjuk nem csak végtelen pénz van elosztogatni meg ígérgetni a Fidesznél, hanem még kétharmad is kinyírni a médiát meg választási törvényeket átírni.
Ebben a helyzetben állt neki valaki megpróbálni leváltani egy teljesen bebetonozott, mindenhol ott lévő, mindent is irányító autokrata maffiakormányt.
Lehet itt elmélkedni, hogy kéne ezt csinálni, hogy lenne szebb, hogy lenne példamutatóbb, de minden eddigi próbálkozás kétharmadot ért a Fidesznek.
Itt egy új irány, ami tökéletesen felmérte a helyzetet, tökéletesen felmérte a terepviszonyokat és tökéletesen ismeri a belső mechanizmusait és a lefektetett játékszabályok szerint a legoptimálisabb módon próbálja a szavazatokat megszerezni.
Lehet itt jönni a szép dumákkal meg kritizálni MP munkásságát, megértem, hogy zavaróak itt-ott a Fideszes módszerek, de aki nem fogja fel és nem látja, hogy ez miért szükséges az szimplán vak vagy egy barlangban élt az elmúlt 20 évben.
Itt tart jelenleg az országunk, hiába jönne a hős lovag a legszebb, legjobb legdemokratikusabb módszerekkel, a földbe lenne tiporva.
MP beállt iszapbirkózni a röfivel, kibaszott mocskos küzdelem lesz, mindent is be kell vetnie, amiket tanult ezektől, de egy ennyi ideje erre kondicionált társadalmat, ami ennyi ideje ebben él te nem fogsz máshogy nagy tételben megszólítani, csak úgy amit ismernek már.
Amíg a Fidesz marad ez nem fog változni, csak rosszabb lesz.
Másik hatalmas különbség, hogy a Fidesz kitalált, nem valós, hazugságokra épülő dolgokból kreál gyűlöletkampányt.
MP teljes valós és valid problémákat kér folyamat számon és küldi el őket miatta a halál faszára.
Igen, ezt el kell majd hagyni, nincs szükség erre a hangnemre a későbbiekben, de jelenleg ez egy szükséges rossz ha tetszik, ha nem.
A Fidesz olyan szintekre emelte a gyűlöletet ezekkel a lejáratókampányokkal, a folyamatos uszításokkal, a folyamatosan fenntartott ellenségképpel, hogy valakit gyűlölni kell, hogy az elképesztő.
Tetszik nem tetszik most ez van, ebben a közegben kell választást nyerni és mint látjuk nem csak végtelen pénz van elosztogatni meg ígérgetni a Fidesznél, hanem még kétharmad is kinyírni a médiát meg választási törvényeket átírni.
Ebben a helyzetben állt neki valaki megpróbálni leváltani egy teljesen bebetonozott, mindenhol ott lévő, mindent is irányító autokrata maffiakormányt.
Lehet itt elmélkedni, hogy kéne ezt csinálni, hogy lenne szebb, hogy lenne példamutatóbb, de minden eddigi próbálkozás kétharmadot ért a Fidesznek.
Itt egy új irány, ami tökéletesen felmérte a helyzetet, tökéletesen felmérte a terepviszonyokat és tökéletesen ismeri a belső mechanizmusait és a lefektetett játékszabályok szerint a legoptimálisabb módon próbálja a szavazatokat megszerezni.
Lehet itt jönni a szép dumákkal meg kritizálni MP munkásságát, megértem, hogy zavaróak itt-ott a Fideszes módszerek, de aki nem fogja fel és nem látja, hogy ez miért szükséges az szimplán vak vagy egy barlangban élt az elmúlt 20 évben.
Itt tart jelenleg az országunk, hiába jönne a hős lovag a legszebb, legjobb legdemokratikusabb módszerekkel, a földbe lenne tiporva.
MP beállt iszapbirkózni a röfivel, kibaszott mocskos küzdelem lesz, mindent is be kell vetnie, amiket tanult ezektől, de egy ennyi ideje erre kondicionált társadalmat, ami ennyi ideje ebben él te nem fogsz máshogy nagy tételben megszólítani, csak úgy amit ismernek már.
Amíg a Fidesz marad ez nem fog változni, csak rosszabb lesz.
Másik hatalmas különbség, hogy a Fidesz kitalált, nem valós, hazugságokra épülő dolgokból kreál gyűlöletkampányt.
Igen, ezt el kell majd hagyni, nincs szükség erre a hangnemre a későbbiekben, de jelenleg ez egy szükséges rossz ha tetszik, ha nem.
Szerintem gumicsont. Bíznak benne, hogy a roncsellenzék a médiájával összehoz egy kb 1300-2650 fős tüntetést ellene, aztán szólhat erről a műbalhéról megint minden. Pedig vannak itt fontosabb dolgok, pl a kormány most lövi tüdőn magát, amikor az szja bevételek jelentős része elszublimálódik. Új megszorítások lesznek ennek köszönhetően. A Pride egy alapvetően kevés embert érdeklő és érintő téma. Akiket érzelmileg lehet involválni azok ott vannak a felvonulók vagy az őket kifújolók között. Sajnálom az érintetteket, de ez egy totál fölösleges téma csak bukni lehet rajta, és addig jó ameddig nem kapja fel senki.'shutterisland írta: egyebkent errol a pride dologrol mit gondoltok, miert huztak most elo, hogy nem engedik iden ?
felmertek e, hogy azert csak tobb a hetero aki erre bologat, mint aki az lmbtq-hoz kotheto, es majd belazad, ezert biztos tobb szavazatot hoz, mint visz, vagy csak szimplan MP-t akartak triggerelni, hatha allast foglal es ezzel (hiszen a tisza szavazok atlageletkora lenyegesen alacsonyabb lehet ergo biztos tobb a meleg) kisse megosztja a tabort ?
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Szamomra ertelmetlen ez az egesz diskurzus, mert nem tud erdekes lenni.swfan írta:Bocs, de aki szerint 2+2 az 5, azzal tényleg nehéz mit kezdeni. De akkor mondd el légyszi, szerinted mit lehet az ilyen szavazókkal kezdeniRealista24 írta:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
egyebkent errol a pride dologrol mit gondoltok, miert huztak most elo, hogy nem engedik iden ?
felmertek e, hogy azert csak tobb a hetero aki erre bologat, mint aki az lmbtq-hoz kotheto, es majd belazad, ezert biztos tobb szavazatot hoz, mint visz, vagy csak szimplan MP-t akartak triggerelni, hatha allast foglal es ezzel (hiszen a tisza szavazok atlageletkora lenyegesen alacsonyabb lehet ergo biztos tobb a meleg) kisse megosztja a tabort ?
-
Jónak tűnhet (különbség), első látásra, avatatlan szemeknek, akik nem annyira érdeklődnek a politika iránt.Halfkey írta: Egyrészt ha te is leírod hogy az intézkedés amúgy jó lehet
Ez már érdekesebb ellenérv, van benne valami. De továbbra sem írja felül azokat a dolgokat, amiket te is írtál: az ad hoc jelleg, na meg az elmúlt években már így is elszabadult költségvetés.Halfkey írta: Ahogy az osztogatás szóhasználatot sem teljesen értem. Az egyszeri adóvisszatérítés egész évre, na az osztogatás volt. Fogtunk egy összeget egyben, odabasztuk az emberekhez, de amúgy a rendszerben nem változtattunk semmit. Ez nem egy egyszeri pénzosztás, hanem a rendszer megváltoztatása úgy, hogy egy olyan csoportnak akit szerintem a legtöbb ember szerint érdemes támogatni, jobb legyen.
Számomra az osztogatás az, amit választás előtt jelentenek, vazetnek be, a gazdasági és egyébb körülményeket figyelmen kívül hagyva (akár jobb alkalmat is szándékosan elmulasztva, mert még messzebb vannak a választások). Pl. a 13. nyugdíj is ilyen volt a szememben legutóbb, amelyet 2021-ben, egy évvel a választások előtt hoztak vissza, hiába maradt azóta rendszer. Megtehették volna korábban, vagy megvárhatták volna vele a következő kormányt, stb. Ha úgy tetszik, ez egy csapda is lehet kormányváltás esetén, mert mi bevezetjük a ciklus végén, ha telik rá, ha nem, a következő kormány pedig ha megpróbál racionálisabban hozzáállni a költségvetéshez, szopja meg ő, aki elvette a 13. nyugdíjat.
Politikai szempontból logikus lépés, a hatalmon lévő párt számára. Semmilyen más szempontból, és ez számomra kormánytől függetlenül mindig így lesz. Mindegy hogy a Fidesz csinálja, vagy anno a szocik, vagy ha esetleg a Tisza fogja a jövőben.A konjuktúraciklus a politikában mindig így nézett kis és mindig így fog kinézni, a ciklus közepén megszorítunk, a végén lazítunk, de azt hogy mi az adott intézkedés szerintem illene külön kontextusában vizsgálni.
Hogy példát mondjak, Szlovákiában az előző kormány tagja volt a párt, amelyre szavaztam, és a hasonló intézkedést ugyanúgy osztogatásnak neveztem, pártszimpátiától függetlenül.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
ha az a legnagyobb kritikád vele szemben, hogy támadja a független sajtót, az kissé problematikus...swfan írta:Én is kritizáltam már MP-t és nekem sem tetszik, hogy támadja a független sajtót, amikor kritizálják. Nem MP kritizálására gondolok, amikor azt mondom, hogy "valaki felmondja a propagandát".realfan írta: a propagandistázádsa és a jól fizet a Tóni kommentjei, az, hogy 2006 előttről senki nem kell, hiába végzi jól a dolgát (lásd Kiss Ambrus pölö), hogy aki nem vele van, az áruló, nem akar kormányváltást, propagandista, ahogy rászállt a fidesztől független sajtóra, ahogy kapásból Dezső András cikkére reagált, mikor csak a munkáját végezte, amit az atv-ben művelt, meg aklapból, ahogy kommunikál, ha valaki kritizálja, nem az jön, hogy megcáfolom, hanem,. hogy az fideszes, rogán fizeti, aztén mikor látja, hogy klehet ez mégsem jó, akkor korrigál, ami szintén fideszes módszer, csak ők tudnak előre közvélemény kutatást csinálni, így nem feltétlen kell visszakozniuk, mint MP-nek, szimplán egy polista ember
és veletek sem értek egyet, ha valaki kriziálja MP-t, az már jól felmondja a propagandát, ha valaki a fideszről nem rosszat ír, az szintén a propagandát mondja vissza csak...persze, van aki itt a fórumon is csak ennyit tesz, de vannak itt fideszesek, nem MP-sek, ő hazájukosok, akik nem ezt teszik, de az Mp hívők ugyanúgy érv nélkül betámadják, amit amúgy a fidesz nyakába varrnak. igazából nem vitázni akartok, meggyőzni, hanem csak lehülyézitek, propgandistázzátok meg haonsló azokat, akik nem a ti véleméyneteken van. erre céloztam, hogy ez nagyobb bűne a fidesznek és az ellenzéknek is (MP-vel együtt), mint a korrpució.mondom midnezt, hogy életemben nem voltam fideszes, se 2010 előtt, se utána, sőt több esetben is cselekdtem is ellenük, akár szimbolikus tettel, akár cikkel, akár önszerveződéssel, erre itt mégis megkapom, hogy propagandista vagyok, viccesek vagytok nagyon![]()
őszintén kérdem, nem veszitek észre, hogy amit OV-ban meg a fideszben és fideszesekben kritizáltok, azt MP-nek full elnézitek?ez is agy valid álláspont, nem azt mondom, de elég keserű is egyben, hogy sok embernek teljesen megfelel ez is és véletlen sem akar jobbat, többet....
szerk, közben realista megelőzött és rövidebb, tömörebb volt nálam![]()
Hanem például arra, amikor valaki itt 1-2 hónapja benyögte, hogy MP-vel együtt jönne a migráncs meg az lmbtq lobbi az országba, ezért a Fidesz a "legbiztonságosabb" választás. Totális elszakadás a valóságtól. Azon kell csodálkozni, ha az ilyenre hevesebb reakciók érkeznek?
azt sem értem ilyenekre minek reagálni?ami egyértelmű hülyeség, azt hagyni kell, ha adod alá a lovat, azzal az ilyen trollok már győztek

másrészt, láttam itt már érvekre is csak csupán propagandistázást, tegnap én is megkaptam, de már fideszes és ő hazájukos kolléga is, akik amúgy érvekkel jöttek, ami egy jó kiindulási pont lett volna, ehelyett az ilyen emberek kedve, akik értelmes doélgokra is nyitottak, elmegy a kedve, hogy beleszóljon az itt habzószájjal írogató (főként) tiszások beszélgetéseibe, akik nem tűrik meg, ha kényes kérdéseket vetnek fel a messiásukról (nem te voltál egyik esetben sem, ha jól emlékszem)
nem tőlem kérded, de pölö nem zsigerből lehülyézni?megérteni? elolvasni az érveit?nem feltételezni, hogy csak érdekből szavaz rájuk? nem egymillió birkázni? elfogadni, hogy neki oka van oda szavazni, ahova szavaz?nem hülye falusizni/borsodozni/nyugdíjasozni hanem kis munkát fektetni bele és megérteni, hogy ki miért szavaz a fideszre? meglepő dolgokra lehetne ráébredni és lehet, hogy még a gyűlölködés is enyhülne, ha megértésre és nem a másik oldal megsemnmisítésére (nem fizikai erőszakra gondolok) törekednének az emberekswfan írta:Bocs, de aki szerint 2+2 az 5, azzal tényleg nehéz mit kezdeni. De akkor mondd el légyszi, szerinted mit lehet az ilyen szavazókkal kezdeniRealista24 írta:

ugyanolyan kontraproduktív, mint a náczizás az ő hazájuk meg hasonló pártok támogatói felé, ha folyton azt hallják, hogy ők a másik félnek náczik, hülyék, fasiszták, rassziták, tolvajok, akkor miért váltanának pártot szavazásnál?akiket támogatnak nem szidjáék így őket...
Én is kritizáltam már MP-t és nekem sem tetszik, hogy támadja a független sajtót, amikor kritizálják. Nem MP kritizálására gondolok, amikor azt mondom, hogy "valaki felmondja a propagandát".realfan írta:a propagandistázádsa és a jól fizet a Tóni kommentjei, az, hogy 2006 előttről senki nem kell, hiába végzi jól a dolgát (lásd Kiss Ambrus pölö), hogy aki nem vele van, az áruló, nem akar kormányváltást, propagandista, ahogy rászállt a fidesztől független sajtóra, ahogy kapásból Dezső András cikkére reagált, mikor csak a munkáját végezte, amit az atv-ben művelt, meg aklapból, ahogy kommunikál, ha valaki kritizálja, nem az jön, hogy megcáfolom, hanem,. hogy az fideszes, rogán fizeti, aztén mikor látja, hogy klehet ez mégsem jó, akkor korrigál, ami szintén fideszes módszer, csak ők tudnak előre közvélemény kutatást csinálni, így nem feltétlen kell visszakozniuk, mint MP-nek, szimplán egy polista emberswfan írta:
Mivel szítja? MP kik ellen folytat gyűlöletkampányt? MP mikor beszélt úgy a másra szavazókról, mint akik nem a magyarság részei? Mert fideszes politikusok számtalanszor megtették már ezt
és veletek sem értek egyet, ha valaki kriziálja MP-t, az már jól felmondja a propagandát, ha valaki a fideszről nem rosszat ír, az szintén a propagandát mondja vissza csak...persze, van aki itt a fórumon is csak ennyit tesz, de vannak itt fideszesek, nem MP-sek, ő hazájukosok, akik nem ezt teszik, de az Mp hívők ugyanúgy érv nélkül betámadják, amit amúgy a fidesz nyakába varrnak. igazából nem vitázni akartok, meggyőzni, hanem csak lehülyézitek, propgandistázzátok meg haonsló azokat, akik nem a ti véleméyneteken van. erre céloztam, hogy ez nagyobb bűne a fidesznek és az ellenzéknek is (MP-vel együtt), mint a korrpució.mondom midnezt, hogy életemben nem voltam fideszes, se 2010 előtt, se utána, sőt több esetben is cselekdtem is ellenük, akár szimbolikus tettel, akár cikkel, akár önszerveződéssel, erre itt mégis megkapom, hogy propagandista vagyok, viccesek vagytok nagyon![]()
őszintén kérdem, nem veszitek észre, hogy amit OV-ban meg a fideszben és fideszesekben kritizáltok, azt MP-nek full elnézitek?ez is agy valid álláspont, nem azt mondom, de elég keserű is egyben, hogy sok embernek teljesen megfelel ez is és véletlen sem akar jobbat, többet....
szerk, közben realista megelőzött és rövidebb, tömörebb volt nálam![]()
Hanem például arra, amikor valaki itt 1-2 hónapja benyögte, hogy MP-vel együtt jönne a migráncs meg az lmbtq lobbi az országba, ezért a Fidesz a "legbiztonságosabb" választás. Totális elszakadás a valóságtól. Azon kell csodálkozni, ha az ilyenre hevesebb reakciók érkeznek?
Egyrészt ha te is leírod hogy az intézkedés amúgy jó lehet, akkor az eleve nem lehet (csak) szavazatvásárlás. Vagy ha most - illeszd be ide a neked leginkább tetsző állami intézkedést - megcsinálják, és ez kiadással jár, akkor az szavazatvásárlás hiszen a szavazás előtt történik? A konjuktúraciklus a politikában mindig így nézett kis és mindig így fog kinézni, a ciklus közepén megszorítunk, a végén lazítunk, de azt hogy mi az adott intézkedés szerintem illene külön kontextusában vizsgálni.nuevo_ericco írta:Nehéz másnak hívni, mikor már sorozatban sokadszor a választás előtti évben hoznak ilyen bőkezű intézkedést. Te magad is írod:Halfkey írta: Másrészt azt sem értem hogy le van szavazatvásárlásozva a dolog.
Ezek akkor szoktak így bekövetkezni, amikor rossz számokat mérnek a kormányközeli közvéleménykutatók, és a politika felülírja a logikát, a számokat.az időzítés borzasztó (szar gazdaság), a kommunikációja meg röhejes (ad hoc kitalálva)
Ami pedig magát az intézkedést illeti, első látásra valóban jónak tűnhet. Csak félek, hogy ez is mellélövés lesz, mint az eddigi összes. Pl. sok olyan vélemény van, hogy a születésszámok azért alacsonyak, mert sok párnál már az első gyermek vállalása is megkérdőjeleződik, azt nehéz megugraniuk lelkileg és anyagilag is. Ezt ilyen módon történő osztogatással nem hatékony megoldani. Lakhatási válság, oktatás (elsősorban állami bölcsödék, óvodák), eleve a hangulat, közbeszéd az országban inkább lehet erre hatással.
Ahogy az osztogatás szóhasználatot sem teljesen értem. Az egyszeri adóvisszatérítés egész évre, na az osztogatás volt. Fogtunk egy összeget egyben, odabasztuk az emberekhez, de amúgy a rendszerben nem változtattunk semmit. Ez nem egy egyszeri pénzosztás, hanem a rendszer megváltoztatása úgy, hogy egy olyan csoportnak akit szerintem a legtöbb ember szerint érdemes támogatni, jobb legyen. Ráadásul az amúgy technikailag legoptimálisabb módon, úgy hogy a pénzt lehetőség szerint be sem szedi a kormányzat mert a munkáltató utalja ki, nem folyik át rajta (nem lehet belőle lopni, nem növeli az adminisztrációs terhet a ki be utalása stb).
De legyen, mondjuk rá a szerintem (fenn kifejtve miért) nem illeszkedő szavazatvásárló osztogatás jelzőket, csak akkor tegyük mellé hogy bár minden szavazatvásárló osztogatásuk ilyen értelmes lenne. Mert hogy ennél random 10-ből 9 Fidesz intézkedés szarabb, az nálam fix.
Bocs, de aki szerint 2+2 az 5, azzal tényleg nehéz mit kezdeni. De akkor mondd el légyszi, szerinted mit lehet az ilyen szavazókkal kezdeniRealista24 írta:Erről beszélek. Pontosan.swfan írta:
Azzal nehéz mit kezdeni, ha valaki felmondja a propagandát
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
a propagandistázádsa és a jól fizet a Tóni kommentjei, az, hogy 2006 előttről senki nem kell, hiába végzi jól a dolgát (lásd Kiss Ambrus pölö), hogy aki nem vele van, az áruló, nem akar kormányváltást, propagandista, ahogy rászállt a fidesztől független sajtóra, ahogy kapásból Dezső András cikkére reagált, mikor csak a munkáját végezte, amit az atv-ben művelt, meg aklapból, ahogy kommunikál, ha valaki kritizálja, nem az jön, hogy megcáfolom, hanem,. hogy az fideszes, rogán fizeti, aztén mikor látja, hogy klehet ez mégsem jó, akkor korrigál, ami szintén fideszes módszer, csak ők tudnak előre közvélemény kutatást csinálni, így nem feltétlen kell visszakozniuk, mint MP-nek, szimplán egy polista emberswfan írta:Mivel szítja? MP kik ellen folytat gyűlöletkampányt? MP mikor beszélt úgy a másra szavazókról, mint akik nem a magyarság részei? Mert fideszes politikusok számtalanszor megtették már eztrealfan írta:
az ország teljes megosztása, a gyűlöletkampány, állami elvileg független szervek teljes leépítése, az uram-bátyám rendszer, a totális állami kontroll, bár ez nem 3
a korrupció is gond, de nem a legnagyobb, illetve az csak kísérőjelenség, nem a rendszer alapja, csak velejárója
és nálam a legnagyobb gond az első kettővel van, hogy az orszég kb egyik fele utálja és ellenségnek látja a másikat, amíg ez meg van, sem a gazdaság, sem semmi más nem fog fejlődni, nem fogunk normális orszégban élni , ebből is adódik a legnagyobb bajom MP-vel, ezt ő is csak tovább szítja (mint az óellenzéki pártok is tették nagyrészt eddig)...
és veletek sem értek egyet, ha valaki kriziálja MP-t, az már jól felmondja a propagandát, ha valaki a fideszről nem rosszat ír, az szintén a propagandát mondja vissza csak...persze, van aki itt a fórumon is csak ennyit tesz, de vannak itt fideszesek, nem MP-sek, ő hazájukosok, akik nem ezt teszik, de az Mp hívők ugyanúgy érv nélkül betámadják, amit amúgy a fidesz nyakába varrnak. igazából nem vitázni akartok, meggyőzni, hanem csak lehülyézitek, propgandistázzátok meg haonsló azokat, akik nem a ti véleméyneteken van. erre céloztam, hogy ez nagyobb bűne a fidesznek és az ellenzéknek is (MP-vel együtt), mint a korrpució.mondom midnezt, hogy életemben nem voltam fideszes, se 2010 előtt, se utána, sőt több esetben is cselekdtem is ellenük, akár szimbolikus tettel, akár cikkel, akár önszerveződéssel, erre itt mégis megkapom, hogy propagandista vagyok, viccesek vagytok nagyon

szerk, közben realista megelőzött és rövidebb, tömörebb volt nálam

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Erről beszélek. Pontosan.swfan írta:Azzal nehéz mit kezdeni, ha valaki felmondja a propagandátRealista24 írta:
A gyuloletkampany az MP hívok csinálják, pont mint itt kicsiben a fórumon.
Klasszikus, írd le miért szavazol a Fideszre. Valaki leírja és utána alazva van.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Nehéz másnak hívni, mikor már sorozatban sokadszor a választás előtti évben hoznak ilyen bőkezű intézkedést. Te magad is írod:Halfkey írta: Másrészt azt sem értem hogy le van szavazatvásárlásozva a dolog.
Ezek akkor szoktak így bekövetkezni, amikor rossz számokat mérnek a kormányközeli közvéleménykutatók, és a politika felülírja a logikát, a számokat.az időzítés borzasztó (szar gazdaság), a kommunikációja meg röhejes (ad hoc kitalálva)
Ami pedig magát az intézkedést illeti, első látásra valóban jónak tűnhet. Csak félek, hogy ez is mellélövés lesz, mint az eddigi összes. Pl. sok olyan vélemény van, hogy a születésszámok azért alacsonyak, mert sok párnál már az első gyermek vállalása is megkérdőjeleződik, azt nehéz megugraniuk lelkileg és anyagilag is. Ezt ilyen módon történő osztogatással nem hatékony megoldani. Lakhatási válság, oktatás (elsősorban állami bölcsödék, óvodák), eleve a hangulat, közbeszéd az országban inkább lehet erre hatással.
Azzal nehéz mit kezdeni, ha valaki felmondja a propagandátRealista24 írta:A gyuloletkampany az MP hívok csinálják, pont mint itt kicsiben a fórumon.swfan írta:
Mivel szítja? MP kik ellen folytat gyűlöletkampányt? MP mikor beszélt úgy a másra szavazókról, mint akik nem a magyarság részei? Mert fideszes politikusok számtalanszor megtették már ezt
Klasszikus, írd le miért szavazol a Fideszre. Valaki leírja és utána alazva van.