Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Halfkey

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. február 25., kedd 13:27

Ez egy jó beszélgetés, mindkét oldal miatt kicsit fogom a fejem, jöjjön egy hsz 'középről'.

Egyrészt szerintem komolytalan hogy Siete nem látod azzal a problémát, hogy a rendeleti, ötletszerű kormányzás eredménye az, hogy bármi is van bejelentve, 2 hónapon belül meg lehet azt majd úgyis változtatni. Az előregondolkodás, konzekvencia hiánya egy teljesen jogos kritika.

Másrészt azt sem értem hogy le van szavazatvásárlásozva a dolog. A nők munkaerőpiaci visszahelyezkedése konstans nagy probléma mindenhol - szerintem akinek van felesége aki volt GYESen, tapasztalja hogy nem épp a legkelendőbbek. Arról is sokat beszéltünk már itt hogy kell-e családtámogatás, és ha igen, hogyan. Ha valakinek az ilyen nem tetszik, akkor két opció van.

1) nem gondolja hogy támogatni kell a gyerekvállalást. Ez egy elég érdekes nézőpont lenne a korfára nézve, gondolom akkor ők a nyugdíjkorhatárt 90 évre emelnék vagy hasonló, hogy jobb legyen az arány.

2) nem gondolja hogy ez egy jó intézkedés erre. Ez volt az én álláspontom a CSOKnál, a babavárónál és az egyéb ilyen hülyeségeknél. De ha van valami aminek pont van értelme, az az adókedvezmények. Ez a támogatás azon módja, ami valós segítség is, de nem támogatja a 'megélhetési' gyerekvállalást, hiszen dolgozni kell érte értelmes munkát hogy érvényesítsd. Érdekelne hogy aki szerint nem így, aszerint hogy? A sablonválaszok hogy oktatás/egészségügy fejlesztése azt mellőzük, ez mindenki érdeke, nem célzott támogatás a családok/gyerekvállalás érdekében. Ha nem így, akkor hogy?

Összességében szerintem az intézkedés nem rossz, az időzítés borzasztó (szar gazdaság), a kommunikációja meg röhejes (ad hoc kitalálva).

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 25., kedd 13:27

swfan írta:
realfan írta:

az ország teljes megosztása, a gyűlöletkampány, állami elvileg független szervek teljes leépítése, az uram-bátyám rendszer, a totális állami kontroll, bár ez nem 3
a korrupció is gond, de nem a legnagyobb, illetve az csak kísérőjelenség, nem a rendszer alapja, csak velejárója
és nálam a legnagyobb gond az első kettővel van, hogy az orszég kb egyik fele utálja és ellenségnek látja a másikat, amíg ez meg van, sem a gazdaság, sem semmi más nem fog fejlődni, nem fogunk normális orszégban élni , ebből is adódik a legnagyobb bajom MP-vel, ezt ő is csak tovább szítja (mint az óellenzéki pártok is tették nagyrészt eddig)...
Mivel szítja? MP kik ellen folytat gyűlöletkampányt? MP mikor beszélt úgy a másra szavazókról, mint akik nem a magyarság részei? Mert fideszes politikusok számtalanszor megtették már ezt
A gyuloletkampany az MP hívok csinálják, pont mint itt kicsiben a fórumon.

Klasszikus, írd le miért szavazol a Fideszre. Valaki leírja és utána alazva van.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 25., kedd 13:18

realfan írta:
Realista24 írta:

Ha a korrupcio a skaladon a legkisebb, akkor mi a top3 mondjuk, ami a legnagyobbnak mondhato?
az ország teljes megosztása, a gyűlöletkampány, állami elvileg független szervek teljes leépítése, az uram-bátyám rendszer, a totális állami kontroll, bár ez nem 3
a korrupció is gond, de nem a legnagyobb, illetve az csak kísérőjelenség, nem a rendszer alapja, csak velejárója
és nálam a legnagyobb gond az első kettővel van, hogy az orszég kb egyik fele utálja és ellenségnek látja a másikat, amíg ez meg van, sem a gazdaság, sem semmi más nem fog fejlődni, nem fogunk normális orszégban élni , ebből is adódik a legnagyobb bajom MP-vel, ezt ő is csak tovább szítja (mint az óellenzéki pártok is tették nagyrészt eddig)...
Mivel szítja? MP kik ellen folytat gyűlöletkampányt? MP mikor beszélt úgy a másra szavazókról, mint akik nem a magyarság részei? Mert fideszes politikusok számtalanszor megtették már ezt

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 25., kedd 13:15

El Sie7e írta:
Elfogadtatni egy racionálisnak tűnő költségvetést, majd azt két hónappal később durván módosítani
a durva módosítás alatt pontosan mit értesz? jobban szeretem a konkrét számokat, a költségvetési főösszeg hány %-ának megfelelő számodra ami durva? 5? 10? konkrét számot mondj, és akkor lehet érdemben is beszélni a témáról, mert ennek a bejelentésnek az idei évre vonatkozóan nincs nagy hatása, ha te a 2026-tól kezdődő további intézkedésekre gondolsz, akkor azok pedig a 2025. évi költségvetést értelemszerűen nem érintik
Pontosan tudom, miért. Mert simán hazudhatnak reggel és este, az ilyet a választók az urnáknál szoktak megbüntetni egy jól működő demokráciában, de nálunk a csúszka már régen az autokráciához van közelebb.
ezt senki nem is kérdőjelezte meg, a cikk állítása amire reagáltam, annyi volt, hogy semmilyen háttérszámítás nem készült ezekhez a bejelentésekhez kapcsolódóan, az élet ezt cáfolta meg :)
A háromgyerekes anyákra már idén októbertől vonatkoznak a kedvezmények, a nyugdíjasok áfavisszatérítését szintén az év második felére tervezik bevezetni - amihez nyilván az infrastruktúrát is le kell fejleszteni. Jól ismerve a rendszert, azt is valami havercég fogja csinálni, jóval piaci ár felett :)

Ne csináljunk már úgy, hogy ez csak 1 apró tollvonás a költségvetésben, amikor nyilvánvalóan nem.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 25., kedd 13:09

El Sie7e írta:a durva módosítás alatt pontosan mit értesz?
Hankó Balázs szerint évi 1600 milliárdról van szó. Én jobban szeretem párhuzamban nézni a költségvetési számokat: az egész évi oktatásra szánt összeg (3900 milliárd) 41%-t költik el szavazatvásárlásra.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2025. február 25., kedd 12:57

Elfogadtatni egy racionálisnak tűnő költségvetést, majd azt két hónappal később durván módosítani
a durva módosítás alatt pontosan mit értesz? jobban szeretem a konkrét számokat, a költségvetési főösszeg hány %-ának megfelelő számodra ami durva? 5? 10? konkrét számot mondj, és akkor lehet érdemben is beszélni a témáról, mert ennek a bejelentésnek az idei évre vonatkozóan nincs nagy hatása, ha te a 2026-tól kezdődő további intézkedésekre gondolsz, akkor azok pedig a 2025. évi költségvetést értelemszerűen nem érintik
Pontosan tudom, miért. Mert simán hazudhatnak reggel és este, az ilyet a választók az urnáknál szoktak megbüntetni egy jól működő demokráciában, de nálunk a csúszka már régen az autokráciához van közelebb.
ezt senki nem is kérdőjelezte meg, a cikk állítása amire reagáltam, annyi volt, hogy semmilyen háttérszámítás nem készült ezekhez a bejelentésekhez kapcsolódóan, az élet ezt cáfolta meg :)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 25., kedd 12:57

Realista24 írta:
realfan írta:

ha neked ennyit mond a cikk, fölös a dolog... a cikk nem azt írja, milyen semmirekellő dolgokra mennek el, hanem konrétan MP milyen semmirekellő, teljesen átlátszó dologra dobott ki 13 millát, és nem véletlen csak 13-at, azt is leírják.
és arra még mindig nem mondtatok semmit, hogy ha tényleg olyan nagykirály és nem tolerálja a korrpciót, miért ment bele Balásy Gyula cégeinek a pénzzel való kitömösébe?miért nem mondott le azonnal, hogy, nekem ez már sok...továbbra is csak reménykedtek benne, hogy nem lesz újra korrupt, amire valljuk be őszintén,k kevés az esély, főleg, hogy veszik fel a pártba, a korábban szintén korábban a fidesszel együtt lopkodó embereket, akik pont azért mennek el, mert ott kevesellik a keresetüket
másrészt, már komoyl pénzeket öltek bele a "pártjába" üzletemberek, valószínűleg nem a 2 szép szeméért, még pártot nem támogattak milliókkal elvárások nélkül
a korrupció a legkisebb gond a fidesszel és eddig azon kívül, hogy hangoztastja, nem lesz korrupt, mindne más lényegi dologban ugyanazt csinálja, ő a tökéletes Rogán tanítvány eddig, nekem meg olyanok nem kellenek, Rogán most is ott van vagy Orbán, minek cseréljük le fiatalabbra?
Ha a korrupcio a skaladon a legkisebb, akkor mi a top3 mondjuk, ami a legnagyobbnak mondhato?

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 25., kedd 12:28

El Sie7e írta: az elfogadás és az elkészítés közé párhuzamot vonni pedig elég nagy ferdítés
Az Országgyűlés, így az ellenzéki képviselők és a média szempontjából is csak az utóbbi releváns inforáció. Elfogadtatni egy racionálisnak tűnő költségvetést, majd azt két hónappal később durván módosítani, feltölteni választás előtti osztogatással jogosan vonja maga után az ellenzék és az EU kritikáját. Mintha egy vállalkozó azt mondaná neked, hogy x összegbe fog kerülni a fürdőszoba felújítás, majd mikor már szétverte a régit, bejelenteni, hogy kétszer annyiba fog kerülni.
El Sie7e írta: mert akkor nem lehet azt később újdonságként bejelenteni, hisz végigmenne a sajtón
Elég érdekes értelmezése ez a fiskális felelősségvállalásnak, kormány titkolózásának, tk. hazugságának. Meglepetés! Ismét lesz válasttások előtti ingyenpénz, igaz hitelből, magasabb inflációért cserébe. Fletó anno ugyanilyenekért bukott meg, teljesen megérdemelten és jogosan.
El Sie7e írta: az hogy ez miért nincs benne a bizottság részére kiküldött középtávú tervbe, javaslom kérdezd meg a pénzügyminiszériumot, feltéve ha él még az email címük

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2025. február 25., kedd 11:51

nuevo_ericco írta:
El Sie7e írta: Az állításuk szerint "néhány hete elfogadott" 2025-ös költségvetést több mint 2 hónapja fogadták el, azt már október végére elkészítették. Ennyit a cikk fogalmazásbéli pontatlánsagairól.
Ha jól tudom, a 2025-ös költségvetést a Parlament december végén fogadta el, szóval stimmel a két hónap, a néhány hét is.
A második bekezdésnél nem is értem, mire utalsz. Az indexes cikk is friss (mai), ami azt bizonyítja, hogy az osztogatást ismét a költségvetés elfogadása után gondolták ki.
Meg az egész gondolatmeneted hol cáfolja azt az elég komoly problémát, hogy a kormány az országgzulés és az EU elől is titkolta, hogy szavazatokat készül vásárulni hitelre, a jövő generációinak kontójára?
a két hónapot én írtam, az hogy 9-10 hetet ki vesz "néhány" hétnek az döntse el mindenki maga, nálam ez nem néhány hét, illetve maga az elfogadás nem a költségvetés elkészítését jelenti, az elfogadás és az elkészítés közé párhuzamot vonni pedig elég nagy ferdítés :)
a második részre reagálva, nem azt mondtam, hogy ez helyén való lenne, csak egy ilyen intézkedést nem fognak betenni egy bizottság részére kiküldött dokumentumba, mert akkor nem lehet azt később újdonságként bejelenteni, hisz végigmenne a sajtón :) illetve ez a bejelentés nagyrészt az idei költségvetést nem is érinti, hisz a 2 gyermekes anyák számára adott szja mentesség a nagy tétel, ami 2026-tól indul csak, az hogy ez miért nincs benne a bizottság részére kiküldött középtávú tervbe, javaslom kérdezd meg a pénzügyminiszériumot, feltéve ha él még az email címük :)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 25., kedd 9:13

El Sie7e írta: Az állításuk szerint "néhány hete elfogadott" 2025-ös költségvetést több mint 2 hónapja fogadták el, azt már október végére elkészítették. Ennyit a cikk fogalmazásbéli pontatlánsagairól.
Ha jól tudom, a 2025-ös költségvetést a Parlament december végén fogadta el, szóval stimmel a két hónap, a néhány hét is.
A második bekezdésnél nem is értem, mire utalsz. Az indexes cikk is friss (mai), ami azt bizonyítja, hogy az osztogatást ismét a költségvetés elfogadása után gondolták ki.
Meg az egész gondolatmeneted hol cáfolja azt az elég komoly problémát, hogy a kormány az országgzulés és az EU elől is titkolta, hogy szavazatokat készül vásárulni hitelre, a jövő generációinak kontójára?

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2025. február 25., kedd 8:56

swfan írta: https://hvg.hu/gazdasag/20250224_gki-or ... s-afa-szja

"Legalább kormányozni tudnak"
Szerencsére a GKI ismét bizonyította, hogy nem képes pártpolitika mentes, független, tényszerű elemzéseket készíteni már jó ideje.
Az állításuk szerint "néhány hete elfogadott" 2025-ös költségvetést több mint 2 hónapja fogadták el, azt már október végére elkészítették. Ennyit a cikk fogalmazásbéli pontatlánsagairól.
A másik állítás, hogy nem támaszották alá számításokkal, mert nem volt benne sem az idei költségvetésben, sem a Bizottság részére kiküldött középtávú költségvetésben. Ha benne lettek volna ezek a célok, akkor nehézkesen lehetett volna új ötletként bejelenteni, hisz már rég végigment volna a magyar médián. De szerencsére a GKI ismét tévedett ebben is, hisz kiszivárogtak a hátérszámítások (itt van róla egy cikk)

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 25., kedd 8:48

https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... it_nagyon/
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. február 25., kedd 8:28

nuevo_ericco írta: Majd a 26-27-es inflációs adatok megoldják ezt a problémát.
Mi a baj ezzel? Progressziv adozast akartak a zemberek :lol:

Gyakorlatilag raboritanak egy rakas penzt a tarsadalom egy nagyon nagy reszere. Ez irdatlan nagy inflaciot fog okozni. Akinek meg nincs ingatlanja, az vegyen, lehetoleg minel tobb hitelre, akinek meg van, az menekitse ki a penzet, mert nehany ev mulva csak alom lesz az 500-as euro...

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 25., kedd 8:05

ferni írta: A fideszesek szerint nincs gond a Fidesz korábbi külföldi támogatásaival

Nagyon szép ahogy tényekkel provokálják őket és nem tudnak rá semmi értelmeset mondani :lol: Szegény Kósa

Meg akarják akadályozni a politikai korrupciót.... :kalapos:
Majd ők eldöntik, politikai alapon, melyik támogatás jó, melyik nem, melyik sérti a nemzet érdekeit, melyik nem. És még mindig vinnyognak, mikor teljesen jogosan lebosevikozzák/fasisztázzák őket. Nem kell ahhoz fekete autó a ház előtt, hogy valaki az legyen. Bár szerintem már ettől sem vagyunk annyira messze. Az kell hozzá, hogy a Tisza továbbra is ekkora tömegeket tudjon megmozgatni.
Kercsó írta:lehet téma volt, de mibűű' lesz erre pénz?
Majd a 26-27-es inflációs adatok megoldják ezt a problémát.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 25., kedd 7:49

gutihaz14 írta:
Kercsó írta: most látom Vityánk önti rá a népre a pénzt ezekkel az adókedvezményekkel és áfa visszatérítésekkel...
lehet téma volt, de mibűű' lesz erre pénz? beizzították a pénznyomdát? az eddig hatalmas költségvetési hiányt ez szépen pofán vágja.

és a legszebb, hogy ennek a hosszútávú hatását kevesen látják.
erdekelte bármikor is hogy mibol? a lenyeg hogy nagyot mondjon es behuzza 26-ot minden mas kovetkezmenyt mand rafog brusszelre ahogy eddig is

szavazoi meg mar azt sem ertik miert baj hogy az euro 415, hiszen itthon forinttal fizetunk...
Csak 401, duborog a dobrogi projekt!
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 25., kedd 7:41

Kercsó írta: most látom Vityánk önti rá a népre a pénzt ezekkel az adókedvezményekkel és áfa visszatérítésekkel...
lehet téma volt, de mibűű' lesz erre pénz? beizzították a pénznyomdát? az eddig hatalmas költségvetési hiányt ez szépen pofán vágja.

erdekelte bármikor is hogy mibol? a lenyeg hogy nagyot mondjon es behuzza 26-ot minden mas kovetkezmenyt mand rafog brusszelre ahogy eddig is

szavazoi meg mar azt sem ertik miert baj hogy az euro 415, hiszen itthon forinttal fizetunk...
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2025. február 25., kedd 7:37

most látom Vityánk önti rá a népre a pénzt ezekkel az adókedvezményekkel és áfa visszatérítésekkel...

#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 24., hétfő 23:05

https://hvg.hu/gazdasag/20250224_gki-or ... s-afa-szja

"Legalább kormányozni tudnak"

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 24., hétfő 20:59

A fideszesek szerint nincs gond a Fidesz korábbi külföldi támogatásaival

Nagyon szép ahogy tényekkel provokálják őket és nem tudnak rá semmi értelmeset mondani :lol: Szegény Kósa

Meg akarják akadályozni a politikai korrupciót.... :kalapos:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 24., hétfő 20:57

realfan írta:
ferni írta:
elolvastam akkor is, elolvastam most is, emeld már ki azt a részt, ahol kiderül, hogy törvénytelen módon szerződést írt alá vagy saját zsebére dolgozott.

kérlek idézd azt a részt, ahol ezt kimondja a lakmusz

Itt a cikk is, amit te linkeltél, hogy ne kelljen keresgélned.
https://www.lakmusz.hu/mutatjuk-a-13-mi ... ast-kapta/

több száz/ezer szerződésből találtak egyet, aki már a Tiszánál van 2-3 évre rá, ennyi a nagy összefüggés és kifújt, többi már már csak mind konteó, amit a propaganda hozzáköltött
MP még fel is dobta a labdát, hogy semmi köze nem volt Trentin Balázshoz, nem hogy rendszerszinten loptak volna együtt korábban, még ezt az egyszerű tényt se tudták Rogánék cáfolni, de te fújod a kitalált, alaptalan dolgokat

a lakmusz utána már csak azt elemzi mennyire semmirekellő szarokra mennek el a pénzek és pont ez a baj, hogy a többi 100 ilyen megbízás is ugyanez vagy hogy százmilliókért, milliárdokért kellett hirdetni hajnal 3kor TV csatornákon a Diákhitelt, az is ugyanez

Ezért kell változtatni, mert mióta eljött MP azóta is megy ugyanez ott, gondolom még több pénzt kilopva
ha neked ennyit mond a cikk, fölös a dolog... a cikk nem azt írja, milyen semmirekellő dolgokra mennek el, hanem konrétan MP milyen semmirekellő, teljesen átlátszó dologra dobott ki 13 millát, és nem véletlen csak 13-at, azt is leírják.
és arra még mindig nem mondtatok semmit, hogy ha tényleg olyan nagykirály és nem tolerálja a korrpciót, miért ment bele Balásy Gyula cégeinek a pénzzel való kitömösébe?miért nem mondott le azonnal, hogy, nekem ez már sok...továbbra is csak reménykedtek benne, hogy nem lesz újra korrupt, amire valljuk be őszintén,k kevés az esély, főleg, hogy veszik fel a pártba, a korábban szintén korábban a fidesszel együtt lopkodó embereket, akik pont azért mennek el, mert ott kevesellik a keresetüket
másrészt, már komoyl pénzeket öltek bele a "pártjába" üzletemberek, valószínűleg nem a 2 szép szeméért, még pártot nem támogattak milliókkal elvárások nélkül
a korrupció a legkisebb gond a fidesszel és eddig azon kívül, hogy hangoztastja, nem lesz korrupt, mindne más lényegi dologban ugyanazt csinálja, ő a tökéletes Rogán tanítvány eddig, nekem meg olyanok nem kellenek, Rogán most is ott van vagy Orbán, minek cseréljük le fiatalabbra?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: