Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 24., hétfő 14:49

aki már többször lopott kisebb tételben, az nagyban sosem fog?
erre reagalnek.

a kornyeken, ahol felnottem volt egy polgarmester.

kozsegbol egy kisvarost csinalt, rengeteg palyazatot nyertek, fel lett ujitva a muvhaz, a napkozi, a suli, stb, utak lettek rendbe rakva, munkahelyek lettek teremtve, fellendult a kozossegi elet a jo kis programoknak koszonhetoen, megszorongatta a helyi problemas ciganysagot, es melle rengeteget beszelt az emberekkel , nem csak a fogadooran, hanem a piacon, megye kettes meccsen a nezoteren, stb, mindenkinek segitett, amiben lehetett.

senki, de senki le se szarta, hogy berakta a feleseget egy kb neki krealt kenyelmes pozicioba, es azt se, hogy a kozmunkasokkal munkaidoben csinaltatta meg a kocsi bejarojat, a hazfesteset es hetente a fukaszalast is tobbek kozott vagy hogy a sajat magan autojat is az onkormanyzat budzsebol szervizelte.

a telepulesnek jobb lett, jobb volt ott elni, elorefele lendult minden, senkit nem zavart, hogy o azert okosban fu alatt a sajat zsebere is dolgozott.

en ezzel nem azt akarom mondani, hogy lopni, csalni, korruptak lenni nem bun, de rohadtul nem mindegy a merteke, es az, hogy ilyen esetben, legyen az polgi, miniszterelnok, kiraly, akarmi, a nepnek milyen a sora.

engem rohadtul nem zavarna egy mondjuk 100 milliardos vagyon osszestromankodasa se viktorunknak, ha rendben lenne az orszag (eü, infrastruktura, oktatas, gyerekvedelem, fizetesek, biztonsag, stb) es ebben az esetben kb 80 szazalekkal nyerne valasztast meg ugy is, hogy tudjuk, hogy lop.

remelem ertheto a logika.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 24., hétfő 14:08

de nekem a lényeges, az amit a haverjainak adott, akik most a Tiszában is mellette vannak, valahogy mindig 15 milla alatt fizetett nekik, mert azt nem kellett pályáztatnia. így vizsgálni sem, közben olyan tanulmányokért, amiket 1 nap alatt én is összedobnék, pedig nem értek a témához :D
alapból nem saját képességeiből gazdagodott meg, hanem mert Varga Judit férje volt, sok valós teljesítmény mögötte nincs
Szépen felmondtad a propagandát.
0 darab bizonyíték van jelenleg, hogy MP saját zsebbe dolgozott volna, lehet lesz, ki tudja ugye, de ez csak egy szimpla Fidesz által tákolt konteó jelenleg.

A többes szám külön vicces, mert egy darab esetet hozott fel összesen a propaganda, az összesen több száz, lehet több ezer aláírt szerződéseiből, amiről elmondta MP, hogy soha nem találkozott a taggal azt se tudta kb ki 2024 március-áprilisig, de te kijelented nagy haverja volt.
Na most ezt megcáfolni Rogánnak, úgy hogy övé a titkosszolgálat, fene tudja hány telekommunikációs cég, nem lett volna nehéz, hogy ezek rendszeresen kommunikáltak meg elkurvázták, elkokózták azt a sok milliót vhol.

A 15 milliós határ meg a Fidesz által létrehozott legális lopás rendszerének egyik ékes példája, telerakták ilyenekkel az országot és törvényesen lopnak mindenhonnan, hogy utólag nehezen lehessen elövenni őket.
Pontosan az ilyenek miatt kell leváltani őket, mert ezek az egész országra lyukakat vágtak, ahol folyik ki a pénz.

Szóval tényként beállítani feltételezéseket még mindig nem szerencsés.
Nem 2018-ban kapta az első pozícióját:
Persze hogy nem, mert Jucus ment ki az EP-be tanácsadóként 2009ben, valamit kellett kint neki is dolgoznia, de hát elmondta, hogy sokszor többet volt a gyerekekkel, mint az anyjuk, mert neki mennie kellett sokfelé.
Ők 2006ban házasodtak össze ugye.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 24., hétfő 14:05

javier88 írta:
swfan írta: https://444.hu/2025/02/23/toroczkai-las ... enyvarojan

A nemszatellitpártunk vezetője szívesen parolázik Viktorunk újdonsült szövetségesével
Régóta szövetségesei az afd-nek. Hogy mitől szatellitpárt, az érdekes kérdés, nyilván azért, mert totális az agyonhallgatásuk a médiában, ilyen egy szatellitpárt ismérve.
https://www.reddit.com/r/hungary/s/ndDvpXOSwF

:coffee:

Olyan Fidesz-MH koalíció lesz itt jövőre, hogy "öröm" lesz nézni

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 24., hétfő 13:41

"Édesanyja, Erőss Mónika korábban a Kúria főtitkára volt, 2020 áprilisában pedig az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese lett. Anyai nagyanyja Mádl Teréz, Mádl Ferenc (1931–2011) köztársasági elnök testvére. Anyai nagyapja Erőss Pál (1934–2021), a Legfelsőbb Bíróság egykori bírája volt, aki a rendszerváltás előtti Magyar Televízió Jogi esetek című műsorának közkedvelt jogász szakértőjeként vált országszerte ismertté. Édesapja, Magyar István szombathelyi származású ügyvéd. Öccse Magyar Márton műsorvezető...." Wikipedia

Magyarnak az állami pozíciói nem a Fedeszes múlt miatt volt, hanem a hazai jobboldali elittel való családi kapcsolata miatt. Lényegében a mindenkori elit tagja, bármilyen más kormány alatt ugyan úgy magas fizetésű állami pozícióban lett volna.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 24., hétfő 13:27

realfan írta:
nuevo_ericco írta:

Legközelebb könnyebben emészthető szóviccel írok B-)
Hoztam volna én Orbánt is példának, de ő már annyit fordult, hogy beleszédültem :mrgreen:

Más:
Krasznov nevű alvó kém aktiválta magát? :mrgreen:
Mondjuk azok után, hogy az echte volt komcsi Fico ott feszíthetett a CPEC-en, már semmin sem lepődök meg.
értem én, hogy reménykedsz, de erre alapozni, hogy tuti megváltozott, háááát elég necci, ennyi erővel jöhet Gyurcsány vagy a bolsevizmus vagy a nyilasok, mert hát volt már példa,. higy változtak az emberek :mrgreen:
swfan írta:

A Fidesz korai éveire ez abszolút nem igaz, hogy a pozíciókat csak hűségre osztották, még a 2010-es évek elején sem így volt. Számos, szakmájában kiváló ember volt a Fidesznél, vagy a közelében, akik mára teljesen kikoptak. Bod Péter Ákos, Holoda Attila, Aszódi Attila, Pálinkás József, lehetne még a sort folytatni. Nem volt a Fidesz mindig a Nagy Mártonok pártja.
ebbe nem mennék bele, hogy tényleg így volt-e vagy csupán mutatóba tettek oda 1-2 embert, akiket szépen ki is csináltak, mert valódi ténykedésük is volt, nem csak bábok. csupán megjegyezném, hogy MP első pozija a feljelsztési bankban '18-ban kapta, a diákhitelközpontnál '19-ben, amikorra a korai évek "nem hűségre osztott poziíció" már csak egy szép emlék voltak, ha még valaki emlékezett rá egyáltalán a fidesznél
Nem 2018-ban kapta az első pozícióját:

Magyar Péter 2010-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársaként folytatta pályafutását. 2011-ben a magyar uniós elnökség során szakdiplomataként csatlakozott Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletéhez. Feladata többek közt a magyar kormányzati érdekek érvényesítése volt az uniós jogalkotás során, elsősorban a közlekedés- és energiapolitika, valamint a társasági és versenyjog területén. 2015-től a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatájaként a magyar kormány és az Európai Parlament közötti kapcsolattartásért felelt, egyebek mellett jogi, pénz- és tőkepiaci, költségvetési, kereskedelmi és fejlesztéspolitikai ügyekben.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 13:27

realfan írta: értem én, hogy reménykedsz, de erre alapozni, hogy tuti megváltozott
Nem vagyok fideszes vagy DK-s, nem reménykedem. Esélyt adok, ha nem él vele, elkezdem ugyanúgy kritizálni, mint a Vityát, vagy itt nálunk a Ficót. Mióta választhatok, ha jól számolom 4 különböző politikai pártra szavaztam, mert ez nem foci, hogy kitippelek magamnak egy kedvenc csapatot. Viszont ahogy írtam, az esélyt megkapja, hogy hatalomból, a tetején, hogyan viselkedik majd. Már korábban írtam, alig várom, hogy kritizálhassam MP doglait, mert az azt fogja jelenteni, hogy Putyin bábja már nincs ott.

Gyurcsány már kétszer is kapott esélyt, rossz párhuzam. A nyilasokra nem is reagálok, az még viccnek is rossz volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2025. február 24., hétfő 13:28-kor.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 13:22

nuevo_ericco írta:
realfan írta:

innentől elegedtem, hogy bibliai pékldákat hoz valaki, mi lesz a kövi, Grimm mese? :mrgreen:
Hoztam volna én Orbánt is példának, de ő már annyit fordult, hogy beleszédültem :mrgreen:

Más:
Mondjuk azok után, hogy az echte volt komcsi Fico ott feszíthetett a CPEC-en, már semmin sem lepődök meg.
értem én, hogy reménykedsz, de erre alapozni, hogy tuti megváltozott, háááát elég necci, ennyi erővel jöhet Gyurcsány vagy a bolsevizmus vagy a nyilasok, mert hát volt már példa,. higy változtak az emberek :mrgreen:
swfan írta:
realfan írta: nem, de így 15 év fidesz után azért elég egyértelmű, hogy hűség és nem hozzáértés alapján osztják a pozikat, illetve a diákhitelközpont munkáűsságát elnézve az ő irányítása alatt, ez csak megerősít. másrészt, ha csak azt hiszed el, aho, ott voltál, nem értme mi a kritikád bármelyik párttal szemben :mrgreen:
a fidesz valóban sajnálhatja, kommunkiációban ő tanulta meg eddig legjobban a Rogáni Orbáni módszereket, meg elég jól csatornázza be azon fideszes "kisemebreket", akik keveslik a pénzt, mennek is át a pártjába (nem voltam ott, de budavárból vagy 5-10-en mentek át, akik simán a fidesszel mozogtak, míg kaptak a lopott eu-s pénzekből, most meg tiszás pozikat kaptak, jobb pénzzel....)
A Fidesz korai éveire ez abszolút nem igaz, hogy a pozíciókat csak hűségre osztották, még a 2010-es évek elején sem így volt. Számos, szakmájában kiváló ember volt a Fidesznél, vagy a közelében, akik mára teljesen kikoptak. Bod Péter Ákos, Holoda Attila, Aszódi Attila, Pálinkás József, lehetne még a sort folytatni. Nem volt a Fidesz mindig a Nagy Mártonok pártja.
ebbe nem mennék bele, hogy tényleg így volt-e vagy csupán mutatóba tettek oda 1-2 embert, akiket szépen ki is csináltak, mert valódi ténykedésük is volt, nem csak bábok. csupán megjegyezném, hogy MP első pozija a feljelsztési bankban '18-ban kapta, a diákhitelközpontnál '19-ben, amikorra a korai évek "nem hűségre osztott poziíció" már csak egy szép emlék voltak, ha még valaki emlékezett rá egyáltalán a fidesznél

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 24., hétfő 12:55

realfan írta:
swfan írta:

Honnan tudod, ott voltál?

Szemmel láthatóan van politikai érzéke, bánhatja a Fidesz, hogy nem tudták megtartani
nem, de így 15 év fidesz után azért elég egyértelmű, hogy hűség és nem hozzáértés alapján osztják a pozikat, illetve a diákhitelközpont munkáűsságát elnézve az ő irányítása alatt, ez csak megerősít. másrészt, ha csak azt hiszed el, aho, ott voltál, nem értme mi a kritikád bármelyik párttal szemben :mrgreen:
a fidesz valóban sajnálhatja, kommunkiációban ő tanulta meg eddig legjobban a Rogáni Orbáni módszereket, meg elég jól csatornázza be azon fideszes "kisemebreket", akik keveslik a pénzt, mennek is át a pártjába (nem voltam ott, de budavárból vagy 5-10-en mentek át, akik simán a fidesszel mozogtak, míg kaptak a lopott eu-s pénzekből, most meg tiszás pozikat kaptak, jobb pénzzel....)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 12:49

realfan írta:
nuevo_ericco írta:

Egy pálfordulás még Pál apostolnak is megadatott, részemről ennyit megadok MP-nek is.
innentől elegedtem, hogy bibliai pékldákat hoz valaki, mi lesz a kövi, Grimm mese? :mrgreen:

Más:

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 12:46

nuevo_ericco írta:
realfan írta: ha engem zavar a korrpució, akkor nemet mondok és inkább nem vezetném ingyen pénzért a fideszes intézményeket
Egy pálfordulás még Pál apostolnak is megadatott, részemről ennyit megadok MP-nek is.

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 12:45

swfan írta:
realfan írta:

állítólag volt kötelező neki (ezt nem is vitatom), szokásos Balásy céges médiacuccokra, viszont, ha engem zavar a korrpució, akkor nemet mondok és inkább nem vezetném ingyen pénzért a fideszes intézményeket...
de nekem a lényeges, az amit a haverjainak adott, akik most a Tiszában is mellette vannak, valahogy mindig 15 milla alatt fizetett nekik, mert azt nem kellett pályáztatnia. így vizsgálni sem, közben olyan tanulmányokért, amiket 1 nap alatt én is összedobnék, pedig nem értek a témához :D
alapból nem saját képességeiből gazdagodott meg, hanem mert Varga Judit férje volt, sok valós teljesítmény mögötte nincs, csak hangoskodás meg csomó mnagáról posztolt kép :mrgreen:

Szemmel láthatóan van politikai érzéke, bánhatja a Fidesz, hogy nem tudták megtartani
nem, de így 15 év fidesz után azért elég egyértelmű, hogy hűség és nem hozzáértés alapján osztják a pozikat, illetve a diákhitelközpont munkáűsságát elnézve az ő irányítása alatt, ez csak megerősít. másrészt, ha csak azt hiszed el, aho, ott voltál, nem értme mi a kritikád bármelyik párttal szemben :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 12:41

realfan írta: ha engem zavar a korrpució, akkor nemet mondok és inkább nem vezetném ingyen pénzért a fideszes intézményeket

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 24., hétfő 12:32

realfan írta:
nuevo_ericco írta:

A részleteket nem ismerem, de az is lehet, hogy csak parancsot teljesített. Ezért van szó rendszerváltásról. Az egész rendszer olyan, hogy megköveteli a feltétlen hűséget, nap mint nap nyomást helyez az emberekre, akik annak részei. Egészen leglentig, ahol az embereket ügyeskedésre, kiskapuk és kapcsolatok keresésére, szükre gazdaságra kényszeríti már a hétköznapokban is.
Még az elvileg független bírók sem ússzák meg, azonnal listázza őket a mocskosszájú propaganda, csak mert ki mertek állni nyilvánosan a függetlenségük mellett.
Majd ha az derül ki, hogy MP saját kútfőből, saját hasznára gazdagodott, mint legfelül Orbán, Rogán, Lázár, Pintér, Matolcsy, stb., akkor elő lehet venni. De amíg egy fogaskerék volt egy gépezetben, amelyik azonnal büntet, rágalmaz, ellehetetlenít, meghurcol, ha ellenállsz, akár kibeszélsz, addig szerintem megérdemli a második esélyt.
Csak akkor fog kiderülni, valóban mi fán terem, ha hatalomba kerül, és nem csak egy katona lesz a ok közül egy óriási, korrupcióra épülő maffiarendszerben. Lehet orbán 2.0 lesz, de ahogy lejjebb írtam, azzal csak amgának ártana, mert miért elégednének meg az emberek a másolattal, ha ott az eredeti is?
állítólag volt kötelező neki (ezt nem is vitatom), szokásos Balásy céges médiacuccokra, viszont, ha engem zavar a korrpució, akkor nemet mondok és inkább nem vezetném ingyen pénzért a fideszes intézményeket...
alapból nem saját képességeiből gazdagodott meg, hanem mert Varga Judit férje volt, sok valós teljesítmény mögötte nincs, csak hangoskodás meg csomó mnagáról posztolt kép :mrgreen:

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 11:51

nuevo_ericco írta:
realfan írta:tény, hogy nyúlt be pénzeket
A részleteket nem ismerem, de az is lehet, hogy csak parancsot teljesített. Ezért van szó rendszerváltásról. Az egész rendszer olyan, hogy megköveteli a feltétlen hűséget, nap mint nap nyomást helyez az emberekre, akik annak részei. Egészen leglentig, ahol az embereket ügyeskedésre, kiskapuk és kapcsolatok keresésére, szükre gazdaságra kényszeríti már a hétköznapokban is.
Még az elvileg független bírók sem ússzák meg, azonnal listázza őket a mocskosszájú propaganda, csak mert ki mertek állni nyilvánosan a függetlenségük mellett.
Majd ha az derül ki, hogy MP saját kútfőből, saját hasznára gazdagodott, mint legfelül Orbán, Rogán, Lázár, Pintér, Matolcsy, stb., akkor elő lehet venni. De amíg egy fogaskerék volt egy gépezetben, amelyik azonnal büntet, rágalmaz, ellehetetlenít, meghurcol, ha ellenállsz, akár kibeszélsz, addig szerintem megérdemli a második esélyt.
Csak akkor fog kiderülni, valóban mi fán terem, ha hatalomba kerül, és nem csak egy katona lesz a ok közül egy óriási, korrupcióra épülő maffiarendszerben. Lehet orbán 2.0 lesz, de ahogy lejjebb írtam, azzal csak amgának ártana, mert miért elégednének meg az emberek a másolattal, ha ott az eredeti is?

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 11:45

realfan írta:tény, hogy nyúlt be pénzeket

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 11:33

Realista24 írta:
realfan írta:

tény, hogy nyúlt be pénzeket, a többi puszta logika, vagy szerinted az földtől elrugaszkodott"elég bátor dolog" , hogy aki már többször lopott kisebb tételben, az nagyban sosem fog? :)
Feltetelezest tenykent beallitani eleg bator.
feltételezés és feltételezés között is van különbség, ha sosem lopott volna és ezt írnám, teljesen igazat adnék, de több tízmilliós közpénzek magánosítása után (csak nem egyben, hanem kisebb tételekben), nem gondolnám, hogy ez bátor lenne, hisz van/volt rá utaló magatartás

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 24., hétfő 11:17

realfan írta:
Realista24 írta:

tény, hogy nyúlt be pénzeket, a többi puszta logika, vagy szerinted az földtől elrugaszkodott"elég bátor dolog" , hogy aki már többször lopott kisebb tételben, az nagyban sosem fog? :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 11:14

Realista24 írta:
realfan írta: mit? hogy kiosztott a haverjának a semmire 13 millát, de több is lett volna, ha lehet többet közbeszerzés nélkül, azért egy kis értő olvasással, ez bőven kiderül a cikkből :roll:
az összegek nekem mindegy, aki elcsal bármennyi pénzt, az később, ha lehetősége van, újra el fog, imádom ezt a kirikanélküliséget messiás úr felé, mondjuk arra nem is a reddit fog megtanítani :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 9:16

Realista24 írta: Mas: ugyan semmi reszlet nem ismert ebbol az adokedvezmenyes cuccbol (vagy csak en nem lattam), meg az afabol, de felelmetes, hogy ezek kepesek akar (nagy szavakat hasznalva) allamcsod fele kormanyozni az orszagot csak azert, hogy hatalmon maradjnak.
Nem csodálkoznék, ha a mezőgazdaságot megszálló strómanjaikat akarnák így kihúzni a szarból, mint anno az építőipari strómanjaikat a CSOK-kal, mivel szinte azonnal áremelkedés várható, pont úgy, ahogy az ingatlanpiacon is történt.
Ahogy zack írja lejjebb, jobboldali kormányzás... persze. Propagandában egy ideje, de már kormányzásban is Rákosi elvtárssal vetekednek, annyira jobboldaliak.
Az infláció is minimum kétszer akkora volt Magyarországon, mint bárhol máshol az EU-ban, ami kizárolag a 2022-es osztogatásnak volt köszönhető. Na meg annak, hogy annyira szarul kormányoztak, hogy a forint még konjunktúra idején is magasabb alapkamattal volt csak kordában tartható, és a valódi bajban már nem nagyon volt hova emelni. Vagyis igen, rekordmagasra, ennek pedig most érzkeljük a hatását, a gazdaság döglődik, az emberek, vállakozások túlélőmódban, épphogycsak költenek, a Covid óta alig történik piaci alapú beruházás. Amiket bejelentettek, azokat is sorban tolják el, még a kínaiak is.
gutihaz14 írta: ruszint ki is basztak a kozszolgalati egyetemrol

simply fidesz things
Nem az első és nem is az utolsó eset. Valamelyik újság igazán összeszedhetné a politikai alapú tisztogatásokat az állami szektorban és a fideszes holdudvarban, nem csodálkoznék, ha kádári számokkal vetekednének ezek is. De jobb lesz sietni, mert idén (attól tartok) szerkesztőségeket fognak visszamenőleges törvénykezéssel bezáratni, nettó politikai alapon.

Vissza: