Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

Re: Politika

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 12:46

nuevo_ericco írta:
realfan írta: ha engem zavar a korrpució, akkor nemet mondok és inkább nem vezetném ingyen pénzért a fideszes intézményeket
Egy pálfordulás még Pál apostolnak is megadatott, részemről ennyit megadok MP-nek is.
innentől elegedtem, hogy bibliai pékldákat hoz valaki, mi lesz a kövi, Grimm mese? :mrgreen:

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 12:45

swfan írta:
realfan írta:

állítólag volt kötelező neki (ezt nem is vitatom), szokásos Balásy céges médiacuccokra, viszont, ha engem zavar a korrpució, akkor nemet mondok és inkább nem vezetném ingyen pénzért a fideszes intézményeket...
de nekem a lényeges, az amit a haverjainak adott, akik most a Tiszában is mellette vannak, valahogy mindig 15 milla alatt fizetett nekik, mert azt nem kellett pályáztatnia. így vizsgálni sem, közben olyan tanulmányokért, amiket 1 nap alatt én is összedobnék, pedig nem értek a témához :D
alapból nem saját képességeiből gazdagodott meg, hanem mert Varga Judit férje volt, sok valós teljesítmény mögötte nincs, csak hangoskodás meg csomó mnagáról posztolt kép :mrgreen:
Honnan tudod, ott voltál?

Szemmel láthatóan van politikai érzéke, bánhatja a Fidesz, hogy nem tudták megtartani
nem, de így 15 év fidesz után azért elég egyértelmű, hogy hűség és nem hozzáértés alapján osztják a pozikat, illetve a diákhitelközpont munkáűsságát elnézve az ő irányítása alatt, ez csak megerősít. másrészt, ha csak azt hiszed el, aho, ott voltál, nem értme mi a kritikád bármelyik párttal szemben :mrgreen:
a fidesz valóban sajnálhatja, kommunkiációban ő tanulta meg eddig legjobban a Rogáni Orbáni módszereket, meg elég jól csatornázza be azon fideszes "kisemebreket", akik keveslik a pénzt, mennek is át a pártjába (nem voltam ott, de budavárból vagy 5-10-en mentek át, akik simán a fidesszel mozogtak, míg kaptak a lopott eu-s pénzekből, most meg tiszás pozikat kaptak, jobb pénzzel....)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 12:41

realfan írta: ha engem zavar a korrpució, akkor nemet mondok és inkább nem vezetném ingyen pénzért a fideszes intézményeket
Egy pálfordulás még Pál apostolnak is megadatott, részemről ennyit megadok MP-nek is.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 24., hétfő 12:32

realfan írta:
nuevo_ericco írta:

A részleteket nem ismerem, de az is lehet, hogy csak parancsot teljesített. Ezért van szó rendszerváltásról. Az egész rendszer olyan, hogy megköveteli a feltétlen hűséget, nap mint nap nyomást helyez az emberekre, akik annak részei. Egészen leglentig, ahol az embereket ügyeskedésre, kiskapuk és kapcsolatok keresésére, szükre gazdaságra kényszeríti már a hétköznapokban is.
Még az elvileg független bírók sem ússzák meg, azonnal listázza őket a mocskosszájú propaganda, csak mert ki mertek állni nyilvánosan a függetlenségük mellett.
Majd ha az derül ki, hogy MP saját kútfőből, saját hasznára gazdagodott, mint legfelül Orbán, Rogán, Lázár, Pintér, Matolcsy, stb., akkor elő lehet venni. De amíg egy fogaskerék volt egy gépezetben, amelyik azonnal büntet, rágalmaz, ellehetetlenít, meghurcol, ha ellenállsz, akár kibeszélsz, addig szerintem megérdemli a második esélyt.
Csak akkor fog kiderülni, valóban mi fán terem, ha hatalomba kerül, és nem csak egy katona lesz a ok közül egy óriási, korrupcióra épülő maffiarendszerben. Lehet orbán 2.0 lesz, de ahogy lejjebb írtam, azzal csak amgának ártana, mert miért elégednének meg az emberek a másolattal, ha ott az eredeti is?
állítólag volt kötelező neki (ezt nem is vitatom), szokásos Balásy céges médiacuccokra, viszont, ha engem zavar a korrpució, akkor nemet mondok és inkább nem vezetném ingyen pénzért a fideszes intézményeket...
de nekem a lényeges, az amit a haverjainak adott, akik most a Tiszában is mellette vannak, valahogy mindig 15 milla alatt fizetett nekik, mert azt nem kellett pályáztatnia. így vizsgálni sem, közben olyan tanulmányokért, amiket 1 nap alatt én is összedobnék, pedig nem értek a témához :D
alapból nem saját képességeiből gazdagodott meg, hanem mert Varga Judit férje volt, sok valós teljesítmény mögötte nincs, csak hangoskodás meg csomó mnagáról posztolt kép :mrgreen:
Honnan tudod, ott voltál?

Szemmel láthatóan van politikai érzéke, bánhatja a Fidesz, hogy nem tudták megtartani

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 11:51

nuevo_ericco írta:
realfan írta:tény, hogy nyúlt be pénzeket
A részleteket nem ismerem, de az is lehet, hogy csak parancsot teljesített. Ezért van szó rendszerváltásról. Az egész rendszer olyan, hogy megköveteli a feltétlen hűséget, nap mint nap nyomást helyez az emberekre, akik annak részei. Egészen leglentig, ahol az embereket ügyeskedésre, kiskapuk és kapcsolatok keresésére, szükre gazdaságra kényszeríti már a hétköznapokban is.
Még az elvileg független bírók sem ússzák meg, azonnal listázza őket a mocskosszájú propaganda, csak mert ki mertek állni nyilvánosan a függetlenségük mellett.
Majd ha az derül ki, hogy MP saját kútfőből, saját hasznára gazdagodott, mint legfelül Orbán, Rogán, Lázár, Pintér, Matolcsy, stb., akkor elő lehet venni. De amíg egy fogaskerék volt egy gépezetben, amelyik azonnal büntet, rágalmaz, ellehetetlenít, meghurcol, ha ellenállsz, akár kibeszélsz, addig szerintem megérdemli a második esélyt.
Csak akkor fog kiderülni, valóban mi fán terem, ha hatalomba kerül, és nem csak egy katona lesz a ok közül egy óriási, korrupcióra épülő maffiarendszerben. Lehet orbán 2.0 lesz, de ahogy lejjebb írtam, azzal csak amgának ártana, mert miért elégednének meg az emberek a másolattal, ha ott az eredeti is?

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 11:45

realfan írta:tény, hogy nyúlt be pénzeket

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 11:33

Realista24 írta:
realfan írta:

tény, hogy nyúlt be pénzeket, a többi puszta logika, vagy szerinted az földtől elrugaszkodott"elég bátor dolog" , hogy aki már többször lopott kisebb tételben, az nagyban sosem fog? :)
Feltetelezest tenykent beallitani eleg bator.
feltételezés és feltételezés között is van különbség, ha sosem lopott volna és ezt írnám, teljesen igazat adnék, de több tízmilliós közpénzek magánosítása után (csak nem egyben, hanem kisebb tételekben), nem gondolnám, hogy ez bátor lenne, hisz van/volt rá utaló magatartás

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 24., hétfő 11:17

realfan írta:
Realista24 írta:

tény, hogy nyúlt be pénzeket, a többi puszta logika, vagy szerinted az földtől elrugaszkodott"elég bátor dolog" , hogy aki már többször lopott kisebb tételben, az nagyban sosem fog? :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 24., hétfő 11:14

Realista24 írta:
realfan írta: mit? hogy kiosztott a haverjának a semmire 13 millát, de több is lett volna, ha lehet többet közbeszerzés nélkül, azért egy kis értő olvasással, ez bőven kiderül a cikkből :roll:
az összegek nekem mindegy, aki elcsal bármennyi pénzt, az később, ha lehetősége van, újra el fog, imádom ezt a kirikanélküliséget messiás úr felé, mondjuk arra nem is a reddit fog megtanítani :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 9:16

Realista24 írta: Mas: ugyan semmi reszlet nem ismert ebbol az adokedvezmenyes cuccbol (vagy csak en nem lattam), meg az afabol, de felelmetes, hogy ezek kepesek akar (nagy szavakat hasznalva) allamcsod fele kormanyozni az orszagot csak azert, hogy hatalmon maradjnak.
Nem csodálkoznék, ha a mezőgazdaságot megszálló strómanjaikat akarnák így kihúzni a szarból, mint anno az építőipari strómanjaikat a CSOK-kal, mivel szinte azonnal áremelkedés várható, pont úgy, ahogy az ingatlanpiacon is történt.
Ahogy zack írja lejjebb, jobboldali kormányzás... persze. Propagandában egy ideje, de már kormányzásban is Rákosi elvtárssal vetekednek, annyira jobboldaliak.
Az infláció is minimum kétszer akkora volt Magyarországon, mint bárhol máshol az EU-ban, ami kizárolag a 2022-es osztogatásnak volt köszönhető. Na meg annak, hogy annyira szarul kormányoztak, hogy a forint még konjunktúra idején is magasabb alapkamattal volt csak kordában tartható, és a valódi bajban már nem nagyon volt hova emelni. Vagyis igen, rekordmagasra, ennek pedig most érzkeljük a hatását, a gazdaság döglődik, az emberek, vállakozások túlélőmódban, épphogycsak költenek, a Covid óta alig történik piaci alapú beruházás. Amiket bejelentettek, azokat is sorban tolják el, még a kínaiak is.
gutihaz14 írta: ruszint ki is basztak a kozszolgalati egyetemrol

simply fidesz things
Nem az első és nem is az utolsó eset. Valamelyik újság igazán összeszedhetné a politikai alapú tisztogatásokat az állami szektorban és a fideszes holdudvarban, nem csodálkoznék, ha kádári számokkal vetekednének ezek is. De jobb lesz sietni, mert idén (attól tartok) szerkesztőségeket fognak visszamenőleges törvénykezéssel bezáratni, nettó politikai alapon.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 24., hétfő 9:12

ruszint ki is basztak a kozszolgalati egyetemrol

simply fidesz things
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2025. február 24., hétfő 8:54

'shutterisland írta:
Puzsérnak is jobb inkább, ha marad az Orbán rendszer ezek szerint.
mind puzser mind gulyas marci tobb labon all, de a tartalmaik nagy resze iranti erdeklodest a kormannyal valo elegedetlenseg taplalja, igy szamukra a kormanyvaltasnal a kormanyvalto hangulat anyagilag jobb opcio.

ebben a politikai pezsgesben brutalis nezettseget hoz minden, de ha megnyugszik az orszag egy kormanyvaltas utan, akkor nyilvan ez vissza fog esni, a legnagyobb nev, akivel hard-talkolni vagy felkerdezni lehet majd, az toroczkai, gyurcsany vagy vona marad.
ez nekik is egy uj szitu lesz.

de ettol fuggetlenul szerintem elveik alapjan mindketto szeretne mar, hogy a fidesz elhuzzon.
Kicsit erősen fogalmaztam, de pont ezután az Önkényes rész után voltam: https://www.youtube.com/watch?v=WnKt8lRye30
Nyilván akarják, hogy elhúzzon a Fidesz, de ez meg már a ló túloldala, amit Puzsér tolt itt például. Nem kell hímes tojásként sem kezelni, de a Partizán interjú is túl lett tolva. Volt sok jó kérdés, meg tényleg nem kapott pár dologra választ, de basszameg. Ilyen, hogy nem látni a kampányüzemmódot. Na ne már. Nyilván januártól csendesebbek, de tél közepén több ezres tömegeket hoztak össze. Elmondom mi volt MZP előválasztási győzelme után nálunk: 0 szóróanyag, 0 plakát, 0 politikus jött el fórumot tartani. És nagyjából 4 hónapig, mintha nem is léteztek volna országosan sem, valamikor február végén kerültek elő. Ezen kell változtatni, az irány jó, mert tartott már fórumot közeli városban, meg a szomszéd faluba voltak fát is hozni, tehát van jelenlét. Már most többet volt itt a környéken, mint eddig bárki az elmúlt 15 évben ellenzék részéről. Közben alakult Tisza sziget is a faluban. Nyilván örülnék annak is, ha nem megrendezett interjúk lennének majd, ha hatalomra kerül, de ettől kurva messze vagyunk még és jelenleg sokad rangú probléma, hogy mi lesz majd ha...
Ha pedig mást csinál, mint amit ígér, vagy nem lesz transzparens a hatalmon ki kell mögül állni. Ezért sem lépek soha pártba és maradok ettől a részétől távol. Nekem ez soha nem volt probléma. Nagyjából 2 éven kívül, mindig ellenzékben vagyok. Sajnos sokan viszont nem és nem értik meg, hogy néha meg lehetne mást is nézni hatalmon. (bár értelmes opció nem is nagyon volt az elmúlt 15 évben így, hogy Gyurcsánnyal terhelt az ellenzék) Ez lehet probléma majd MP-nél is, de ott még nem tartunk.
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 24., hétfő 8:52

Mas: ugyan semmi reszlet nem ismert ebbol az adokedvezmenyes cuccbol (vagy csak en nem lattam), meg az afabol, de felelmetes, hogy ezek kepesek akar (nagy szavakat hasznalva) allamcsod fele kormanyozni az orszagot csak azert, hogy hatalmon maradjnak.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 24., hétfő 8:50

nuevo_ericco írta:
Marky írta: Magyar Petert miniszterelnokkent (sem) lehet majd felkerdezni?
Remélem, ha lesz kormányváltás, lesz annyi eszük, hogy nem kezdenek el egy-az egyben Orbán 2.0-ként viselkedni, mert azonnal kihátrál mögülük a fél tábor. Csak lesz ott valaki, aki majd azt mondja, hogy transzparensen nehezebb kormányozni, de más út nincs, hogy az emberek lássák, mekkora zsákutca volt az elmúlt 16 év.
Ha nem, akkor legközelebb jönnek vissza Orbánék, jó eséllyel örökre.
MP nekem nem ugy tunik, mint aki hallgatna barkire is. Ez rovidtavon most jo, de hosszutavon szerintem ahogy irod is, ongol.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 24., hétfő 8:49

A progresszív magyar woke kormánynak köszönhetően végre bekövetkezett a negatív wage gap. Köszönjük, mindig is imádtam volna más személyes döntésért vállalni az anyagi háttér megteremtését. Mindig is szerettem volna többet dolgozni ugyan annyiért mint mások. Remélem ezzel legalább az a borzalmasan proli szokás meg fog szűnni, hogy a családos elsőbbséget élvez a szabadság kivételnél. Természetesen a szélsőségesen baloldali kormányt fogják majd balról kritizálni, hiszen nem minden nőt érint a könnyítés, teher áttétel mások vállára.
AZt viszont köszönöm, hogy a Nagymamát megtetszett az állam elvtárs támogatni a teljes család zöldség gyümölcs vásárlásának ÁFA mértékével. Örülni fog neki.
Elkezdődött a gazdaságot és a jövőt felélő osztogatás, legyünk hálásak. Hiszen, ami ma 100 forint, az így 27 végére legalább 180 forint lesz. Aztán itt dübörög a Puzsér hiszti, meg a Schrödinger Pride-ja...
Tudom nem kéne választásokkal provokálni, mert akkor nem kéne osztogatni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zack 2025. február 24., hétfő 8:51-kor.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 24., hétfő 8:42

Marky írta: Magyar Petert miniszterelnokkent (sem) lehet majd felkerdezni?
Remélem, ha lesz kormányváltás, lesz annyi eszük, hogy nem kezdenek el egy-az egyben Orbán 2.0-ként viselkedni, mert azonnal kihátrál mögülük a fél tábor. Csak lesz ott valaki, aki majd azt mondja, hogy transzparensen nehezebb kormányozni, de más út nincs, hogy az emberek lássák, mekkora zsákutca volt az elmúlt 16 év.
Ha nem, akkor legközelebb jönnek vissza Orbánék, jó eséllyel örökre.

Németországban pedig úgy néz ki, újra centralista nagykoalíció lesz. Reméljük, minél hamarabb megegyeznek, hogy a közös európai projekt kapjon egy nagy lökést, mert ma már csak a hülyék nem látják, hogy más út nincs, ha nem akarunk Kína és az USA nagyhatalmi játékszerei lenni.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. február 24., hétfő 6:55

'shutterisland írta:
a legnagyobb nev, akivel hard-talkolni vagy felkerdezni lehet majd, az toroczkai, gyurcsany vagy vona marad.
Magyar Petert miniszterelnokkent (sem) lehet majd felkerdezni?
Ok mindig ellenzekiek lesznek, azok voltak az MSZP idejen, most es a Tisza kormany alatt is azok lesznek.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 24., hétfő 6:33

mind puzser mind gulyas marci tobb labon all, de a tartalmaik nagy resze iranti erdeklodest a kormannyal valo elegedetlenseg taplalja, igy szamukra a kormanyvaltasnal a kormanyvalto hangulat anyagilag jobb opcio.

ebben a politikai pezsgesben brutalis nezettseget hoz minden, de ha megnyugszik az orszag egy kormanyvaltas utan, akkor nyilvan ez vissza fog esni, a legnagyobb nev, akivel hard-talkolni vagy felkerdezni lehet majd, az toroczkai, gyurcsany vagy vona marad.
ez nekik is egy uj szitu lesz.

de ettol fuggetlenul szerintem elveik alapjan mindketto szeretne mar, hogy a fidesz elhuzzon.

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2025. február 24., hétfő 0:38

javier88 írta:
swfan írta: https://444.hu/2025/02/23/toroczkai-las ... enyvarojan

A nemszatellitpártunk vezetője szívesen parolázik Viktorunk újdonsült szövetségesével
Régóta szövetségesei az afd-nek. Hogy mitől szatellitpárt, az érdekes kérdés, nyilván azért, mert totális az agyonhallgatásuk a médiában, ilyen egy szatellitpárt ismérve.
Például azért, mert megmérik velük a készpénz és pride témákat, és Orbán már tolja is a beszédében ha hozhat szavazókat. Most nem fogom megkeresni, de Orbántól mikor hallasz olyat, hogy "egyetértek Toroczaki képviselő társammal" - ilyenek előfordultak a parlamentben az elmúlt években. Gondolom senki másnak nem volt jó javaslata rajta kívül.
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

javier88

HozzászólásSzerző: javier88 » 2025. február 24., hétfő 0:29

swfan írta: https://444.hu/2025/02/23/toroczkai-las ... enyvarojan

A nemszatellitpártunk vezetője szívesen parolázik Viktorunk újdonsült szövetségesével
Régóta szövetségesei az afd-nek. Hogy mitől szatellitpárt, az érdekes kérdés, nyilván azért, mert totális az agyonhallgatásuk a médiában, ilyen egy szatellitpárt ismérve.

Vissza: