Ha nem is értek vele egyet, az szerintem védhető, hogy ilyen minőségi támadókkal nem feltétlen szükséges egy támadásban top balhátvéd játszatása, főleg, hogy Vini védekező munkáját is valahogy egyensúlyozni kell. A problémám az, hogy előrejátékban Mendy tényleg csak egy betonoszlop szintjét üti meg.
Nem tudom, hogy tudatos edzői, vagy a játékosok aktuális egyéni döntése áll-e háttérben, de azért sokszor érezhető, hogy nem szívesen passzolnak neki, pedig gyakran megfutja a bal oldalt. Jó esetben félig-meddig elvisz egy embert, de szerintem már sokszor az ellenfél sem gondolja komolyan, hogy valid opció lehet.
Inkább maradjon hátul, aztán lépjen a helyére más.
HA viszont megkapja a labdát, na akkor indul az izzadás, hogy épp mit dob nekünk a gép.
0 szakértői és 100% szurkolói szemmel megfigyelve az esetek többségében 3 lehetséges kimenetele van egy gyengén felé érkező labda megjátszásának:
1. a lökhárító típusú belsőjéről méterekre pattan tőle a labda és hirtelen mozdulatokkal korrigálnia/szabálytalankodnia kell, nehogy az ellenfél meginduljon belőle
2. sikeres(!) labdaátvétel, azonnal megy a visszapassz a belső védőknek (0 váratlan)
3. tisztában van a képességeivel, ezért egyből átadja valamelyik közeli csapattársnak, hogy szervezze a támadást - ez pozitív
Talán enyhén

leegyszerűsítettem a helyzetet, de összességében a fő problémám vele, hogy a technikai hiányosságai miatt semmi váratlan megoldás nem várható tőle, ami egy top csapat szélsőhátvédjétől nálam nem fér bele. Fran-t sem tartom sokkal nagyobb előrelépésnek, de talán többet tudna hozzáadni, ha folyamatosan megkapná a bizalmat.
.