Marky írta:
Az a helyzet, hogy en nem igazan latom a lehetoseget a fordulatra. Ugyanazok a szimbolumok, stilus es az uzenetek vannak meg a Tiszanal is, amivel a Fidesz rodeozott 2022 elott. Az emberek nem vevok semmilyen progresszivabb gondolatra, most is a nemzeti mazba ontott populizmust nyaljak be.
Kialakult egy harmadik szekta, ahol semmilyen kritikat nem lehet megfogalmazni, mert csak a messias menthet meg minket a Gyurcsanytol/Orbantol. Ismeros, ugye?
Az neked nem lenne fordulat, hogy nem kétharmaddal döntenének az országunk sorsáról?
Nem lenne 3000+ napja rendeleti kormányzás és egy éjszaka alatt bármit átvisznek?
2010 óta megszűnt a Parlament funkciója, semmi haszna nincs, Fidesz megbeszéli magával mi legyen azt bemennek megszavazni.
Felfogod ezeknek a súlyát?
"A tömeges bevándorlás okozta veszélyhelyzet 2016 márciusában kezdődött, aztán jött a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, a járvány miatti veszélyhelyzet, majd a háborús veszélyhelyzet."
Mire választások lesznek 10 éve így kormányozzák az országot.
A Fidesznek 15 év kétharmados felhatalmazás kellett, hogy ide jutassa az országot.
Ha a Tisza ezt megkapná és megint előjönne a szokásos fantáziálgatás, hogy mindenkiből a legrosszabbat feltételezzük, mert Orbán is milyen akkor se tudnák ezt újra megcsinálni, mert minden magánkézben van már.
Azt is elfelejted, hogy a Fidesz zombirétege bármi lesz meg fog maradni egy elég nagy rétegnek.
Van egy bizonyos réteg amit mondasz és kialakult már, hogy bármi van MP-re szavaznak, de a Tisza szavazóbázisának elég nagy hányada csak azért szavaz a Tiszára, hogy Orbán eltakarodjon.
Ahogy elkezdené ezt teljes mértékben utánozni azonnal kisebbségbe kerülne, mert ami a Tisza mögött van az nem egy biztos szavazótábor, mint a Fidesznél.
Én értem a félelmet, én értem, hogy teljes bizalomvesztés van a politikusokkal szemben, de ilyen radikális képzelgések miatt, aminek ha belegondolsz, hogy végigmegy nagyon minimális alapja van maradni a szarnál teljesen abszurd észjárás.
Nem a te hibád, hogy emberemlékezet óta egy Vitya+Gyurcsány duó jutott nekünk és ez az alapvető hozzáállás egy politikushoz, hogy fix ő is olyan lesz, de erre az esély csekély, hiába erősíti fel benned ezeket a régi, még egy szintekkel normálisabb eszméket közvetítő Fideszre való hasonlóság. Kár hogy mint kiderült a Fidesznek csak a szája járt valóban.
Nem a szimbolumok, a stilus es az uzenetek miatt jutott ide az ország, hanem mert pár hazaáruló nyomorult lerabolta majd kiárulta a hazánkat.