az mindegy is, hogy mi a mondanivalójuk és céljaik?Kialakult egy harmadik szekta, ahol semmilyen kritikat nem lehet megfogalmazni, mert csak a messias menthet meg minket a Gyurcsanytol/Orbantol. Ismeros, ugye?

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 17., hétfő 19:49
az mindegy is, hogy mi a mondanivalójuk és céljaik?Kialakult egy harmadik szekta, ahol semmilyen kritikat nem lehet megfogalmazni, mert csak a messias menthet meg minket a Gyurcsanytol/Orbantol. Ismeros, ugye?
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. február 17., hétfő 19:49
HozzászólásSzerző: Marky » 2025. február 17., hétfő 19:32
Vitezy volt az egyik elso, aki a rakosrendezoi projektbe beleallt.géza írta: Elso pillanattol lehetett tudni, hogy Vitezy beepitett ember volt, de nagyon sokan beszoptak. Amugy szerintem a leheto legjobban jart igy a varos, mert nincs ott a Fidesz, hogy Vitezy pl. alairja mini dubajt, cserebe a csavo mar le tudja oket annyira szarni (a kozgyuleses videok alapjan), hogy egyutt tudjon mukodni ugyek menten KariGerivel.
Az a helyzet, hogy en nem igazan latom a lehetoseget a fordulatra. Ugyanazok a szimbolumok, stilus es az uzenetek vannak meg a Tiszanal is, amivel a Fidesz rodeozott 2022 elott. Az emberek nem vevok semmilyen progresszivabb gondolatra, most is a nemzeti mazba ontott populizmust nyaljak be.___Samy___ írta: Talan ahhoz, hogy egyszer olyan partra szavazhass/szavazhassunk, amelynek mindent ertektendje osszeegyeztetheto a tieddel, most a valtozasra kell szavaznod. Egyszer meg kell indulni.
Azonban ha a fidesz marad, ezt az egeszet csak elodazzuk, kesleltetjuk. Nem a Tisza a vegso megoldas, de kezdesnek jo lehet.
Raadasul ha a fidesz megint behuzza, olyan apatiaba kerul a tarsadalom, amibol nem tudom hogyan fog tudni kimaszni. Ezt is vegyetek figyelembe szerintem.
HozzászólásSzerző: géza » 2025. február 17., hétfő 18:50
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 17., hétfő 18:09
semmiségCsárdi Antal többek között arról is beszélt akkor, hogy „nulla másodperc” alatt döntött a kilépésről, miután látott egy bizonyítékot arról, hogy Ungár Péter, az LMP társelnöke Rogán Antallal egyezteti a választási stratégiát.
Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egy számára „rendkívül megbízhatónak tartott személytől” kapott bizonyítékokat, ami szerinte igazolja, hogy még azelőtt, hogy a kongresszus döntött volna Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti támogatásáról, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán, Vitézy és a párt vezetése, azaz Ungár Péter között.
HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. február 17., hétfő 17:53
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. február 17., hétfő 17:49
Talan ahhoz, hogy egyszer olyan partra szavazhass/szavazhassunk, amelynek mindent ertektendje osszeegyeztetheto a tieddel, most a valtozasra kell szavaznod. Egyszer meg kell indulni.Marky írta:Mivel polgarnak tartom magamat es vannak elveim, ezert a valaszom igen. Ha nem erzem a sajat elveimmel ossszeegyeztethetonek azt, amit Magyar Peter kepvisel, akkor reszemrol akar maradhat is a NER, mert nekem a sajat lelkiismeretem a legfontosabb.'shutterisland írta: kepes lenne a tisza/mp szamodra olyan rossz benyomast kelteni, hogy inkabb latnad a fideszt tovabbra is ?![]()
Nem tudom elkepzelni, hogy milyen kormany lenne az, ahol Magyar Peter konstans tamadopozicioban van es minden kerdesre egybol utni probal. Kritikat, ellenvelemenyt semmilyen szinten sem tur meg. Ez ugyanaz a stilus es mukodes, amit a mostani kormany kepvisel.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 17., hétfő 17:38
ez a kemény.akkor reszemrol akar maradhat is a NER, mert nekem a sajat lelkiismeretem a legfontosabb.
HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 17., hétfő 16:43
nuevo_ericco írta:Versenyszférában dolgozom már jó ideje, én még ezt nem tapasztaltam. Odaát ezt nevezik amúgy DEI-nek és rendkívül káros, szerintem is.Zack írta: Woke alatt azt értem, ami valójában volt, tehetségtelen emberek kvóta vagy bármi más embertelen rendszer alapján előtérbe helyezése, mások kárára. Ebben mind a két oldal bűnös. De most magamnak is ellentmondok, folyamatosan mind a 2 oldal bűneiről írok, amikor magamat egyenlően messze képzelem mind a kettőtől, de nem tudok 3. vagy 4. oldalt megnevezni.
De ha belegondolok, nálunk ezt is a Fidesz alkalmazza leginkább, nem egy embertől szabadultak meg politikai alapon. A közmédiától még hangfelvétel is kikerült erről, ahol a vezetőség nyíltan elismeri ezt a munkatársak előtt.
Ebbe még nem igazán gondoltam bele, és biztos vagyok benne, hogy ez is egy ok. De legalább ennyire gondolom oknak a magyar revizionizmust is. Ahogy Trianon él az emberek fejében, onnantól már csak egy lépés beleesni ugyanazokba a hibákba, ami ahhoz a tragédiához vezetett.Zack írta: Szerintem ez a Kádár rendszer embertelen elfojtáson alapuló trauma feldolgozási mechanizmusa miatt alakult így. Minden, amit tilt a hatalom, főleg ha az a hatalom a legkevésbé szexy, menővé válik. Ameddig Magyar Bálintok meg Kuncze Gáborok voltak a tv-ben és osztották az észt, engem is könnyebb volt meggyőzni az akkori Jobbik létjogosultságáról, mint most a MiHazánkéról.
HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. február 17., hétfő 16:33
Most ez komoly?Marky írta:Reszemrol ott fog eldolni, hogy szavazok -e a Tiszara, vagy a kepviselojere. Ez az ujrabrandelt Fidesz 2006-2010, amit csinalnak nekem borzasztoan taszito es minden veszjelzomet beinditja.'shutterisland írta: kozben a tegnapi onkenyes mervadoban rendesen belealltak mp-be es a tiszas szektaba, erdekes lesz a puzser vs mp beszelgetes a heten.![]()
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 17., hétfő 16:31
Nem látom reális opciónak 14 hónappal a választás előtt itt döntéseket hozni, sok minden lesz még.Marky írta:Reszemrol ott fog eldolni, hogy szavazok -e a Tiszara, vagy a kepviselojere. Ez az ujrabrandelt Fidesz 2006-2010, amit csinalnak nekem borzasztoan taszito es minden veszjelzomet beinditja.'shutterisland írta: kozben a tegnapi onkenyes mervadoban rendesen belealltak mp-be es a tiszas szektaba, erdekes lesz a puzser vs mp beszelgetes a heten.![]()
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 17., hétfő 16:29
Versenyszférában dolgozom már jó ideje, én még ezt nem tapasztaltam. Odaát ezt nevezik amúgy DEI-nek és rendkívül káros, szerintem is.Zack írta: Woke alatt azt értem, ami valójában volt, tehetségtelen emberek kvóta vagy bármi más embertelen rendszer alapján előtérbe helyezése, mások kárára. Ebben mind a két oldal bűnös. De most magamnak is ellentmondok, folyamatosan mind a 2 oldal bűneiről írok, amikor magamat egyenlően messze képzelem mind a kettőtől, de nem tudok 3. vagy 4. oldalt megnevezni.
Ebbe még nem igazán gondoltam bele, és biztos vagyok benne, hogy ez is egy ok. De legalább ennyire gondolom oknak a magyar revizionizmust is. Ahogy Trianon él az emberek fejében, onnantól már csak egy lépés beleesni ugyanazokba a hibákba, ami ahhoz a tragédiához vezetett.Zack írta: Szerintem ez a Kádár rendszer embertelen elfojtáson alapuló trauma feldolgozási mechanizmusa miatt alakult így. Minden, amit tilt a hatalom, főleg ha az a hatalom a legkevésbé szexy, menővé válik. Ameddig Magyar Bálintok meg Kuncze Gáborok voltak a tv-ben és osztották az észt, engem is könnyebb volt meggyőzni az akkori Jobbik létjogosultságáról, mint most a MiHazánkéról.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 17., hétfő 16:24
mondanam, hogy a jo oreg magyar " jobb ma egy vereb, mint holnap egy tuzok " szindroma.Ha nem erzem a sajat elveimmel ossszeegyeztethetonek azt, amit Magyar Peter kepvisel, akkor reszemrol akar maradhat is a NER
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 17., hétfő 16:17
A szombati rendezvényt megnézted, mielőtt ezt beírtad? Bódis Kriszta, mint újrabrandelt Fidesz?Marky írta:Reszemrol ott fog eldolni, hogy szavazok -e a Tiszara, vagy a kepviselojere. Ez az ujrabrandelt Fidesz 2006-2010, amit csinalnak nekem borzasztoan taszito es minden veszjelzomet beinditja.'shutterisland írta: kozben a tegnapi onkenyes mervadoban rendesen belealltak mp-be es a tiszas szektaba, erdekes lesz a puzser vs mp beszelgetes a heten.![]()
HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 17., hétfő 16:17
Woke alatt azt értem, ami valójában volt, tehetségtelen emberek kvóta vagy bármi más embertelen rendszer alapján előtérbe helyezése, mások kárára. Ebben mind a két oldal bűnös. De most magamnak is ellentmondok, folyamatosan mind a 2 oldal bűneiről írok, amikor magamat egyenlően messze képzelem mind a kettőtől, de nem tudok 3. vagy 4. oldalt megnevezni.nuevo_ericco írta:Utóbbit mindkét oldal átvette, de csak kis időre. Woke ideológiával nem igazán találkozom, és sokszor leírom, a véleményem a mi térségünkről szól.Zack írta: Itt volt a woke, meeto őrjöngés, azt is azonnal átvette a kárvallott oldal, amit tudta.
Hogy Amerikában mi történik, az csak a net szűrőjén keresztül jut el hozzám. Van, amikor bennem is megofogalmazódik a woke-ellenesség, aztán jön egy másik videó, ahol a maga és az alt-right tolja túl, és már ott is woke-ot meg dei-t lát, ahol annak nyoma sincs.
Szerintem ez a Kádár rendszer embertelen elfojtáson alapuló trauma feldolgozási mechanizmusa miatt alakult így. Minden, amit tilt a hatalom, főleg ha az a hatalom a legkevésbé szexy, menővé válik. Ameddig Magyar Bálintok meg Kuncze Gáborok voltak a tv-ben és osztották az észt, engem is könnyebb volt meggyőzni az akkori Jobbik létjogosultságáról, mint most a MiHazánkéról.nuevo_ericco írta:Eleve félremagyarázott gazdaságpolitikai fogalmak.Zack írta: Szerintem ma már nem olyan markáns egy-egy kérdésben, hogy mi a bal és mi a jobb oldali álláspont.
Az én kritikám csak annyiról szól egy ideje, amiben az interjú is megerősített, hogy a 90-es évek, 2000-es évek eleji, még csak szélsőjobbos fórumokon, összejöveteleken hallott, olvasott kifejezések, mondatok, politikai termékek ma már mindennaposak pl. a közmédiában.
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. február 17., hétfő 16:12
Tehát a biztos tolvaj, uszító, hazug férgek maradjanak, mert feltételezel valamit, ami vagy igaz, vagy nem. De így tiszta a lelkiismeret.Nem tudom elkepzelni, hogy milyen kormany lenne az, ahol Magyar Peter konstans tamadopozicioban van es minden kerdesre egybol utni probal. Kritikat, ellenvelemenyt semmilyen szinten sem tur meg. Ez ugyanaz a stilus es mukodes, amit a mostani kormany kepvisel.
HozzászólásSzerző: Marky » 2025. február 17., hétfő 16:05
Mivel polgarnak tartom magamat es vannak elveim, ezert a valaszom igen. Ha nem erzem a sajat elveimmel ossszeegyeztethetonek azt, amit Magyar Peter kepvisel, akkor reszemrol akar maradhat is a NER, mert nekem a sajat lelkiismeretem a legfontosabb.'shutterisland írta: kepes lenne a tisza/mp szamodra olyan rossz benyomast kelteni, hogy inkabb latnad a fideszt tovabbra is ?![]()
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 17., hétfő 16:02
Utóbbit mindkét oldal átvette, de csak kis időre. Woke ideológiával nem igazán találkozom, és sokszor leírom, a véleményem a mi térségünkről szól.Zack írta: Itt volt a woke, meeto őrjöngés, azt is azonnal átvette a kárvallott oldal, amit tudta.
Eleve félremagyarázott gazdaságpolitikai fogalmak.Zack írta: Szerintem ma már nem olyan markáns egy-egy kérdésben, hogy mi a bal és mi a jobb oldali álláspont.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 17., hétfő 15:45
tegyuk fel akkor te a billego szavazo vagy.Reszemrol ott fog eldolni, hogy szavazok -e a Tiszara, vagy a kepviselojere. Ez az ujrabrandelt Fidesz 2006-2010, amit csinalnak nekem borzasztoan taszito es minden veszjelzomet beinditja.
HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 17., hétfő 15:41
Szerintem ma már nem olyan markáns egy-egy kérdésben, hogy mi a bal és mi a jobb oldali álláspont. Ezeket könnyen vissza tudjuk vezetni az eredeti 18. századi vagy némiképp szintetizált 19. századi "neo" kategóriáik, de a 20. század terror rezsimjeinek ideológia hazugságáig is. Viszont onnantól kezdve megakad. Itt volt a woke, meeto őrjöngés, azt is azonnal átvette a kárvallott oldal, amit tudta. Ahogy az áldozathibáztatás is csak addig érvénytelen, ameddig a mi komisszárunk az áldozat.nuevo_ericco írta:A populista dolgokon még túl tudom magam tenni, pl. legyinteni tudok, mikor a mérhetetlenül bonyolult demográfiai problémákra azt válaszolják, hogy szülni kell, és kész. Vagy csak annyit mondanának, hogy az illegális migráció rossz. De nem állnak meg itt, elkezdenek ezen témák mentén etnikai, politikai vagy épp szexuális orientáció alapján támadni, vagy ezeket felhasználva mocskolják be a politikai ellenfeleiket, de ma már a civileket, véleményüket nyíltan felvállaló, hétköznapi embereket is. Itt válik szélsőségessé a dolog. Arról nem is beszélve, hogy nem egyet már törvényi szintre is emeltek ezek közül. Ez már szerintem túlmutat a sima populizmuson.Zack írta:
Amennyit a baloldali populistáktól, rezsiharc, árstop, szja visszatérítés, hatósági árazás, jövedéki adó növelés, infláció követő adóteher (lol bazdmeg) meg hasonló piactorzítások. Persze kinek mire áll rá a szeme, nekem a kapitalizmusból való kihátrálás, ami a legidegesítőbb, másnak meg a porhintés a szavak szintjén. Tőlem nevezhető szélsőjobbnak vagy bal populista feudalisztikus bolsevik pártnak is (működés alapján ez a név teljesen fedi a valóságot). Igazából hatalmi célból erkölcstelenek és nem hisznek ezek semmiben, ez találkozik az átlag magyar ember értékvilágával, amit Kádár korszak szisztematikusan lezüllesztett. Aztán marad a mink Fidesz (vagy bármi más párt) szurkolói vagyunk, ők nem tehetnek semmiről. Ha Te vagy más boldog attól, hogy szélsőjobbnak nevezi, attól a legboldogabb a hatalom, segítetek mozgósítani nekik.
Mintha a magyar ún. baloldal vagy bárki más nyíltan a nemzetek, állami struktúrák, de akár a magánvagyon ellen hirdetne háborút, buzdítanának a tőkések elleni agresszív támadásokra, terjesztenék az anarchia eszméit, és végül ezek mentén politizálnának, törvénykeznének.
És ezért az a véleményem, hogy a szélsőjobb valódi probléma a térségben a rendszerváltás után, de a szélsőbal még nem (ahogy írtad, megmarad a populizmus szintjén, és ironikus módon leginkább a kormánynál). Az előbbiből már bőven merít a jobboldali fősodor, de utóbbiból még senki sem. Vagyis én ilyennel nem találkoztam.
Jelenlévő fórumozók: 14 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem