Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 17., hétfő 15:41

nuevo_ericco írta:
Zack írta:
Amennyit a baloldali populistáktól, rezsiharc, árstop, szja visszatérítés, hatósági árazás, jövedéki adó növelés, infláció követő adóteher (lol bazdmeg) meg hasonló piactorzítások. Persze kinek mire áll rá a szeme, nekem a kapitalizmusból való kihátrálás, ami a legidegesítőbb, másnak meg a porhintés a szavak szintjén. Tőlem nevezhető szélsőjobbnak vagy bal populista feudalisztikus bolsevik pártnak is (működés alapján ez a név teljesen fedi a valóságot). Igazából hatalmi célból erkölcstelenek és nem hisznek ezek semmiben, ez találkozik az átlag magyar ember értékvilágával, amit Kádár korszak szisztematikusan lezüllesztett. Aztán marad a mink Fidesz (vagy bármi más párt) szurkolói vagyunk, ők nem tehetnek semmiről. Ha Te vagy más boldog attól, hogy szélsőjobbnak nevezi, attól a legboldogabb a hatalom, segítetek mozgósítani nekik.
A populista dolgokon még túl tudom magam tenni, pl. legyinteni tudok, mikor a mérhetetlenül bonyolult demográfiai problémákra azt válaszolják, hogy szülni kell, és kész. Vagy csak annyit mondanának, hogy az illegális migráció rossz. De nem állnak meg itt, elkezdenek ezen témák mentén etnikai, politikai vagy épp szexuális orientáció alapján támadni, vagy ezeket felhasználva mocskolják be a politikai ellenfeleiket, de ma már a civileket, véleményüket nyíltan felvállaló, hétköznapi embereket is. Itt válik szélsőségessé a dolog. Arról nem is beszélve, hogy nem egyet már törvényi szintre is emeltek ezek közül. Ez már szerintem túlmutat a sima populizmuson.
Mintha a magyar ún. baloldal vagy bárki más nyíltan a nemzetek, állami struktúrák, de akár a magánvagyon ellen hirdetne háborút, buzdítanának a tőkések elleni agresszív támadásokra, terjesztenék az anarchia eszméit, és végül ezek mentén politizálnának, törvénykeznének.
És ezért az a véleményem, hogy a szélsőjobb valódi probléma a térségben a rendszerváltás után, de a szélsőbal még nem (ahogy írtad, megmarad a populizmus szintjén, és ironikus módon leginkább a kormánynál). Az előbbiből már bőven merít a jobboldali fősodor, de utóbbiból még senki sem. Vagyis én ilyennel nem találkoztam.
Szerintem ma már nem olyan markáns egy-egy kérdésben, hogy mi a bal és mi a jobb oldali álláspont. Ezeket könnyen vissza tudjuk vezetni az eredeti 18. századi vagy némiképp szintetizált 19. századi "neo" kategóriáik, de a 20. század terror rezsimjeinek ideológia hazugságáig is. Viszont onnantól kezdve megakad. Itt volt a woke, meeto őrjöngés, azt is azonnal átvette a kárvallott oldal, amit tudta. Ahogy az áldozathibáztatás is csak addig érvénytelen, ameddig a mi komisszárunk az áldozat.
Nem akarom mentegetni a kormányt, hiszen még nem vagyunk Bulgária mögött mindenben, de ez az őrjítő identitás hiszti, ami kb 2008-as válság hagyatéka lett, minden oldalról fertőző és szerintem hibás gondolat.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 17., hétfő 15:34

Marky írta:Ez az ujrabrandelt Fidesz 2006-2010
Szerintem ez annak fényében vállalhatatlan, hogy végül mi lett a NER-ből. Ha megmaradtak volna annál a politikánál, amit ellenzékben hirdettek, nem lennénk itt.
Amúgy ebben a választási rendszerben, ezzel a társadalommal, mentalitással, mindig benne van a pakliban egy Orbán Viktor, csak más mázzal.
Az elsőn kéne változtatni, minél arányosabbá tenni, ezzel kényszerítve a politikai szereplőket minél több kompromisszumra. Már az sokat segítene, ha nem lenne ilyen egyszerű kétharmadot szerezni, majd megtartani azt.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. február 17., hétfő 15:11

'shutterisland írta: kozben a tegnapi onkenyes mervadoban rendesen belealltak mp-be es a tiszas szektaba, erdekes lesz a puzser vs mp beszelgetes a heten. :mrgreen:
Reszemrol ott fog eldolni, hogy szavazok -e a Tiszara, vagy a kepviselojere. Ez az ujrabrandelt Fidesz 2006-2010, amit csinalnak nekem borzasztoan taszito es minden veszjelzomet beinditja.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 17., hétfő 14:58

kozben a tegnapi onkenyes mervadoban rendesen belealltak mp-be es a tiszas szektaba, erdekes lesz a puzser vs mp beszelgetes a heten. :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 17., hétfő 14:55

Zack írta:
nuevo_ericco írta: Végre volt időm megnézni a Partizán László Balázzsal készült interjúját.
55. perc környékén van arról szó, amit én is szoktam itt említeni, hogy a magát sima jobboldalinak, konzervatívnak, stb. nevező oldal mennyi politikai kommunikációs panelt, témát és hívószót vett át a szélsőjobbtól.
Aztán kapom a válaszokat, hogy lépjek ki a buborékból, meg a többi alaptalan hülyeséget, miközben pont azért tudtam felfigyelni erre a jelenségre, mert már anno a kurcz.info-n, utóbbi években pedig a mandineren találkoztam ugyanezekkel a kifejezésekkel.
Amennyit a baloldali populistáktól, rezsiharc, árstop, szja visszatérítés, hatósági árazás, jövedéki adó növelés, infláció követő adóteher (lol bazdmeg) meg hasonló piactorzítások. Persze kinek mire áll rá a szeme, nekem a kapitalizmusból való kihátrálás, ami a legidegesítőbb, másnak meg a porhintés a szavak szintjén. Tőlem nevezhető szélsőjobbnak vagy bal populista feudalisztikus bolsevik pártnak is (működés alapján ez a név teljesen fedi a valóságot). Igazából hatalmi célból erkölcstelenek és nem hisznek ezek semmiben, ez találkozik az átlag magyar ember értékvilágával, amit Kádár korszak szisztematikusan lezüllesztett. Aztán marad a mink Fidesz (vagy bármi más párt) szurkolói vagyunk, ők nem tehetnek semmiről. Ha Te vagy más boldog attól, hogy szélsőjobbnak nevezi, attól a legboldogabb a hatalom, segítetek mozgósítani nekik.
A populista dolgokon még túl tudom magam tenni, pl. legyinteni tudok, mikor a mérhetetlenül bonyolult demográfiai problémákra azt válaszolják, hogy szülni kell, és kész. Vagy csak annyit mondanának, hogy az illegális migráció rossz. De nem állnak meg itt, elkezdenek ezen témák mentén etnikai, politikai vagy épp szexuális orientáció alapján támadni, vagy ezeket felhasználva mocskolják be a politikai ellenfeleiket, de ma már a civileket, véleményüket nyíltan felvállaló, hétköznapi embereket is. Itt válik szélsőségessé a dolog. Arról nem is beszélve, hogy nem egyet már törvényi szintre is emeltek ezek közül. Ez már szerintem túlmutat a sima populizmuson.
Mintha a magyar ún. baloldal vagy bárki más nyíltan a nemzetek, állami struktúrák, de akár a magánvagyon ellen hirdetne háborút, buzdítanának a tőkések elleni agresszív támadásokra, terjesztenék az anarchia eszméit, és végül ezek mentén politizálnának, törvénykeznének.
És ezért az a véleményem, hogy a szélsőjobb valódi probléma a térségben a rendszerváltás után, de a szélsőbal még nem (ahogy írtad, megmarad a populizmus szintjén, és ironikus módon leginkább a kormánynál). Az előbbiből már bőven merít a jobboldali fősodor, de utóbbiból még senki sem. Vagyis én ilyennel nem találkoztam.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 17., hétfő 14:01

nuevo_ericco írta: Végre volt időm megnézni a Partizán László Balázzsal készült interjúját.
55. perc környékén van arról szó, amit én is szoktam itt említeni, hogy a magát sima jobboldalinak, konzervatívnak, stb. nevező oldal mennyi politikai kommunikációs panelt, témát és hívószót vett át a szélsőjobbtól.
Aztán kapom a válaszokat, hogy lépjek ki a buborékból, meg a többi alaptalan hülyeséget, miközben pont azért tudtam felfigyelni erre a jelenségre, mert már anno a kurcz.info-n, utóbbi években pedig a mandineren találkoztam ugyanezekkel a kifejezésekkel.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 17., hétfő 13:06

Végre volt időm megnézni a Partizán László Balázzsal készült interjúját.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. február 16., vasárnap 15:59

ateeemadrid írta:
annak semmi értelme, hogy ahogy ti itt alacsonyabb rendűként beszéltek úgy kollektíven róluk. Az ugyanolyan törzsi gondolkodás, mint amit ezek az elkövetők is képviselnek.
Ez nem törzsi gondolkozás, hanem objektív tény. :shutup:
"Az iszlám tanainak őszinte bírálata nem jár együtt az arabokkal vagy bármely más embercsoporttal szembeni bigottsággal. Nem a gyűlölet kifejezése, ha észrevesszük, hogy bizonyos iszlám eszmék - különösen a mártíromságról, a dzsihádról, az istenkáromlásról és a hitehagyásról szóló hiedelmek - szörnyű erőszakos cselekedetekre ösztönöznek. És nem a fóbia - vagyis az irracionális félelem - kifejeződése, ha észrevesszük, hogy az erőszakos vallási fanatikusok nem jó szomszédok.
És bár minden vallásnak megvannak a maga fanatikusai, csak egyetlen olyan vallás van a Földön, ahol még a hit főáramú tagjai is arra törekszenek, hogy vallási tabukat mindenki másra ráerőltessék. Csak egyetlen olyan vallás van, amely nem teszi biztonságossá, hogy az emberek kritizálják - vagy éppen, hogy a saját tagjai elhagyják. Csak a muszlimok féltik rendszeresen az életüket, amikor úgy döntenek, hogy elhagyják a vallásukat - és ez még Nyugaton is igaz. Ha kételkedik ebben, csak olvasson el néhány könyvet, vagy hallgasson meg néhány podcastot volt muszlimoktól."
"A történelem jelen pillanatában egyetlen vallás van, amely szisztematikusan elfojtja a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét hiteles erőszakos fenyegetésekkel. Az igazság az, hogy az iszlámmal szemben már elvesztettük az első alkotmánymódosítási szabadságjogainkat. Évtizedekkel ezelőtt elvesztettük őket - és bárki, aki most kísértést érez arra, hogy „iszlamofóbiát” kiáltson, osztozik a felelősségben. Ez a status quo tűrhetetlen - és ami a legfontosabb, maguk a muszlimok számára is tűrhetetlennek kellene lennie. Meg kellene keseregniük, hogy közösségük ennyire egyedülállóan gyúlékony. Ennyire egyedülállóan civilizálatlan. Ennyire képtelen az önreflexióra és önkritikára. Ennyire veszélyesen gyerekes. Annyira kétségbeesetten próbálják az egész világot a maguk biztonságos terévé tenni.
Gondoljuk végig, mi történik valójában: A világ muszlimjainak egy bizonyos százaléka - és nem csak a szélsőségesek - azt követeli, hogy minden nem muszlimnak alkalmazkodnia kell az iszlám törvényekhez. És bár tiltakozásukban nem feltétlenül folyamodnak azonnal erőszakhoz, de azzal fenyegetőznek. Egy olyan tábla végighordozása London utcáin, amelyen az áll: „Lefejezni azokat, akik sértegetik a prófétát”, még mindig a békés tiltakozás példájának számíthat, de egyben biztosíték arra is, hogy a hitetlenek vére is kiontásra kerülne, ha a táblát tartó gengsztereknek csak több hatalmuk lenne. Ahol a muszlimok valódi hatalommal rendelkeznek, ott ez a groteszk ígéret mindig teljesül. Filmet forgatni, színdarabot színpadra állítani vagy regényt írni, amely kritikus az iszlámmal szemben bármely muszlim többségű országban, olyan biztos öngyilkossági módszer, amilyet a fizika törvényei megengednek. Csak egyetlen vallás van a Földön, amely normalizálta a fanatizmusnak ezt a szintjét. És nem a bigottság kifejezése, ha észrevesszük, hogy ez teljesen ellentétes mindazzal, amit a civilizált emberek a 21. században értékelnek."
"Vannak emberek, akik látszólag elkötelezettek a nők, a melegek és a transzneműek jogai mellett, és esztelenül támogatják azokat, akik a háztetőkről dobálnák le őket, vagy saját kezükkel vernék agyon. Nem a bigottság jele, ha észrevesszük ezt a képmutatást és erkölcsi zűrzavart." (Sam Harris - What Is "Islamophobia"? December 6, 2023)

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2025. február 16., vasárnap 14:38

annak semmi értelme, hogy ahogy ti itt alacsonyabb rendűként beszéltek úgy kollektíven róluk. Az ugyanolyan törzsi gondolkodás, mint amit ezek az elkövetők is képviselnek.
Ez nem törzsi gondolkozás, hanem objektív tény. :shutup:

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2025. február 16., vasárnap 14:27

hehetheoriginal írta: Hogy milyen modszerrel, az mar masik kerdes, ott megoszlanak a velemenyek.
Sokszor arról beszéltek, hogy a fideszt/OV-t csak a saját eszközeikkel lehet legyőzni, ezért hunynak szemet sokan a nyilvánvaló redflagekre MP fölött.
A 7.században ragadt fanatikus muszlimokra ugyanez az érvényes. Segélyek, szociális bérlakások, mecsetek százai, semmi nem használ, hogy be tudjanak illeszkedni a társadalomba, cserébe havi szinten hallod, hogy muhhammad/abdul leszúrta, megerőszakolta, kirabolta, lefejezte az állampolgárt aki az adójával hozzájárult a nem kevés segélyéhez.
Sipka-summarum, előbb-utóbb polgárháború lesz Nyugat Európában.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 16., vasárnap 13:52

felre kene vegre tenni a megoldashoz a tulerzekeny politikai korrektseget, es a neven nevezni a dolgokat.
Gondolom ha a te gyerekedet keselik meg vagy a fel csaladodat robbantjak fel egy parizsi varosnezesen pl, akkor azonnal mashogy gondolnal par dolgot. De addig nagyon konnyu itt szavakkal dobalozni.
Ha mindent lecsupaszitunk es a lenyegre koncentralunk, akkor igazabol a kerdes a nap vegen igy hangzik: vagy ők, vagy mi. Ez meg még mindig csak biológia, evolúció, legyen akármilyen kezzel foghato vagy virtuális eszme, mind csak egy krealmany, egy gondolat, ha egy allatfaj nem hajlando beilleszkedni es direkt csak a pusztitasra, a masik allatfaj kiirtasara torekszik, annak elobb utobb veget kell vetni, amig meg utobbi az erosebb es fejlettebb.
Hogy milyen modszerrel, az mar masik kerdes, ott megoszlanak a velemenyek.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 16., vasárnap 13:43

magnus666 írta:
cart írta: De itt nem bekattanasrol van szó hanem vallási alapon történő tudatos gyilkolasrol, valószínű ezeket már gyerekkoruk óta készítik erre.
nem valószínűleg, hanem konkrétan erre készítik fel őket. viszont szerintem semmi változás nem lesz ameddig egy nagyobb zsidó közösséget ki nem nyírnak és a Moszad oda nem basz nekik.
A legszomorúbb a talpnyaló európaiak-lásd swfan-hozzáállása és simogatása a dologhoz, pedig régóta nevén kellene nevezni a problémát és úgy fellépni ellene.
Én abszolút támogatom a szigorúbb bevándorlás- és menekültpolitikát, de annak semmi értelme, hogy ahogy ti itt alacsonyabb rendűként beszéltek úgy kollektíven róluk. Az ugyanolyan törzsi gondolkodás, mint amit ezek az elkövetők is képviselnek.
Sierra írta:
swfan írta: A tömegbe hajtós magdeburgi esetet mondjuk pont egy iszlám-ellenes ateista követte el

Arra van amúgy bizonyítékod, hogy ez a 23 éves szíriai ember vallási alapon ölt tudatosan?
Nem a magdeburgi esetre gondoltam elsőre, hanem a nizzai kamionnal tömegbe hajtóra. De a nem rég Münchenben történt gázoló is iszlamista volt. Egyébként a magdeburgi eset egy szaúdi származású volt = arab. Bizonyíték nincs rá, de több mint valószínű hogy igen, az eddigi tapasztalatok alapján.
Arab volt, de nem iszlám vallású. Ráadásul a bevádorlás-ellenes AFD szimpatizánsa volt.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 16., vasárnap 13:40

Realista24 írta:
swfan írta:

A tömegbe hajtós magdeburgi esetet mondjuk pont egy iszlám-ellenes ateista követte el :hmmm:

Arra van amúgy bizonyítékod, hogy ez a 23 éves szíriai ember vallási alapon ölt tudatosan?

Csak a rend kedvéért: nem tagadom, hogy vannak ilyenek, meg olyanok, akiket egyenesen terrorszervezetek csempésztek be Európába

Magyar ember például csinált már ilyet, szerintem nincs túl sok különbség, ami a kegyetlenséget illeti: https://www.sonline.hu/helyi-kek-hirek/ ... y-tragedia
Az a 23 éves szíriai férfi, aki tegnap öt embert megkéselt a városban, és megölt egy tinédzsert, kijelentette, hogy az Iszlám Állam nevében cselekedett.
Köszönöm, ez az információ nem volt meg

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. február 16., vasárnap 13:39

swfan írta: A tömegbe hajtós magdeburgi esetet mondjuk pont egy iszlám-ellenes ateista követte el

Nem a magdeburgi esetre gondoltam elsőre, hanem a nizzai kamionnal tömegbe hajtóra. De a nem rég Münchenben történt gázoló is iszlamista volt. Egyébként a magdeburgi eset egy szaúdi származású volt = arab. Bizonyíték nincs rá, de több mint valószínű hogy igen, az eddigi tapasztalatok alapján.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 16., vasárnap 13:35

swfan írta:
Sierra írta: Nem nagyon hallottam túl sok ilyen esetet, főleg nem olyat aki a tömegbe hajtott volna egy teherautóval vagy egy szórakozóhelyen kezdte el volna szitává lőni az embereket. De pokolgépeket se nagyon szoktak robbantgatni. :roll:
cart írta: De itt nem bekattanasrol van szó hanem vallási alapon történő tudatos gyilkolasrol, valószínű ezeket már gyerekkoruk óta készítik erre.
A tömegbe hajtós magdeburgi esetet mondjuk pont egy iszlám-ellenes ateista követte el :hmmm:

Csak a rend kedvéért: nem tagadom, hogy vannak ilyenek, meg olyanok, akiket egyenesen terrorszervezetek csempésztek be Európába

Magyar ember például csinált már ilyet, szerintem nincs túl sok különbség, ami a kegyetlenséget illeti: https://www.sonline.hu/helyi-kek-hirek/ ... y-tragedia
Az a 23 éves szíriai férfi, aki tegnap öt embert megkéselt a városban, és megölt egy tinédzsert, kijelentette, hogy az Iszlám Állam nevében cselekedett.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2025. február 16., vasárnap 13:35

nem valószínűleg, hanem konkrétan erre készítik fel őket. viszont szerintem semmi változás nem lesz ameddig egy nagyobb zsidó közösséget ki nem nyírnak és a Moszad oda nem basz nekik.
A legszomorúbb a talpnyaló európaiak-lásd swfan-hozzáállása és simogatása a dologhoz, pedig régóta nevén kellene nevezni a problémát és úgy fellépni ellene.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 16., vasárnap 13:30

Sierra írta: Nem nagyon hallottam túl sok ilyen esetet, főleg nem olyat aki a tömegbe hajtott volna egy teherautóval vagy egy szórakozóhelyen kezdte el volna szitává lőni az embereket. De pokolgépeket se nagyon szoktak robbantgatni. :roll:

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. február 16., vasárnap 13:12

De itt nem bekattanasrol van szó hanem vallási alapon történő tudatos gyilkolasrol, valószínű ezeket már gyerekkoruk óta készítik erre.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 16., vasárnap 13:10

swfan írta:
Sierra írta:

Európa elleni "bosszú", a muszlim világ rühelli a nyugatot, nem véletlenül van ez a sok terrorcselekmény tőlünk nyugtra (Belgium, Franciaország, Németország, Ausztria). Mi befogadtuk őket, egy totál más kultúra és felfogás menekültjeit, ők meg így köszönik meg.
Amikor egy európai ember kattan be és csak úgy kinyír pár másik embert válogatás nélkül, az mi elleni bosszú?
Mindennaposak ezek ugye, hogy feherember gyilkolaszik.
Hany menekultet fogadtal mar be a nagy magasztos eszmeid kozepette?
De sztem direkt adod elo a hulyet csak, lehetetlen, hogy komolyan is gondold. :coffee:
thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. február 16., vasárnap 13:10

swfan írta: Amikor egy európai ember kattan be és csak úgy kinyír pár másik embert válogatás nélkül, az mi elleni bosszú?
Nem nagyon hallottam túl sok ilyen esetet, főleg nem olyat aki a tömegbe hajtott volna egy teherautóval vagy egy szórakozóhelyen kezdte el volna szitává lőni az embereket. De pokolgépeket se nagyon szoktak robbantgatni. :roll:
hehetheoriginal írta: Fogadta a faszom, ezeket az alacsonyabb szintu emberi letformakat, csak par politikus döntött igy.
Jah én se magamra gondoltam, csak hát helyettünk is döntöttek. :kivagyhe:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sierra 2025. február 16., vasárnap 13:11-kor.

Vissza: