OFF
Re: OFF
en azt tudom ajanlani hogy csak eleg kerulgetni a katyukat aztan megtanulja a kocsi hatarait gyorsan
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

erdoben nem voltak vonalak , azert nem zavarodtal osszenmate írta: Valóban nehéz tanácsot adni, 14 évesen már amikor vitt fater melózni az erdőbe, akkor a falu határát elhagyva pattantam is az UAZ volán mögé.Gyakorlás, ahogy írod. Ill. nem szabad túlgondolni semmit, ez egy elég nagy hibája a ma felnövő generációknak.

valamelyik univerzumban:

- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Gyakorlás és rutin megoldja.
Én amikor elkezdtem vezetni a nulláról, mindig túlságosan jobbra húzódtam a sávban, oktató mindig nyúlt át és tekerte issza a kormányt:D
De megtanulja az ember, ismerősöd is meg fogja tanulni, csak az elején nehéz.
Távolságot, sebességet felmérni, ezek csak hosszú évek rutinjával alakulnak ki.
Én amikor elkezdtem vezetni a nulláról, mindig túlságosan jobbra húzódtam a sávban, oktató mindig nyúlt át és tekerte issza a kormányt:D
De megtanulja az ember, ismerősöd is meg fogja tanulni, csak az elején nehéz.
Távolságot, sebességet felmérni, ezek csak hosszú évek rutinjával alakulnak ki.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Valóban nehéz tanácsot adni, 14 évesen már amikor vitt fater melózni az erdőbe, akkor a falu határát elhagyva pattantam is az UAZ volán mögé.
Gyakorlás, ahogy írod. Ill. nem szabad túlgondolni semmit, ez egy elég nagy hibája a ma felnövő generációknak.

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
autovezetes tanulas tema:
ismeros most tanul vezetni, 2-3-jara ult autoban a mult heten a volan mogott az oktatoval.
azt meselte a hetvegen, hogy egyszeruen nem erzi, nem latja, hogy hol megy az autoval, a sav melyik reszen, vagy hogy egyaltalan atlog-e masik savba. mindig kenytelen a visszapillantoba nezni, hogy hol a vonal. kanyarodasnal, kanyariven, vagy olyan uton, ahol nincs felfestes, ez ugye kulonosen problema.
hogy lehetne neki elmagyarazni? probaltam belegondolni milyen volt, mikor anno en tanultam vezetni, de ez automatikusan, reflexbol jott, erzesre, nem kellett belegondolni, hogy hogy kell kanyarodni meg mennyit kell a kormanyon forditani.
probaltuk elmagyarazni, hogy a sav bal felenek kozepen ul kb az autoban, azt kell kovesse akkor a kormannyal, de zavarja, hogy nem kozepen ul - penz meg valszeg nincs egy mclaren f1-re vagy vmi formaautora
irjatok otleteket pls, bar nyilvan egyertelmu, hogy sok gyakorlas, ami kell es szamit.
ismeros most tanul vezetni, 2-3-jara ult autoban a mult heten a volan mogott az oktatoval.
azt meselte a hetvegen, hogy egyszeruen nem erzi, nem latja, hogy hol megy az autoval, a sav melyik reszen, vagy hogy egyaltalan atlog-e masik savba. mindig kenytelen a visszapillantoba nezni, hogy hol a vonal. kanyarodasnal, kanyariven, vagy olyan uton, ahol nincs felfestes, ez ugye kulonosen problema.
hogy lehetne neki elmagyarazni? probaltam belegondolni milyen volt, mikor anno en tanultam vezetni, de ez automatikusan, reflexbol jott, erzesre, nem kellett belegondolni, hogy hogy kell kanyarodni meg mennyit kell a kormanyon forditani.
probaltuk elmagyarazni, hogy a sav bal felenek kozepen ul kb az autoban, azt kell kovesse akkor a kormannyal, de zavarja, hogy nem kozepen ul - penz meg valszeg nincs egy mclaren f1-re vagy vmi formaautora

irjatok otleteket pls, bar nyilvan egyertelmu, hogy sok gyakorlas, ami kell es szamit.
thereisonly1ronaldo
hehetheoriginal írta: Rendes helyeken, szerencsesebb tortenelmu orszagokban ad az orvos hivatalos papirt, amit bemutathatsz a repteren pl, ha szovegelni akarnanak. Tobb ismerosom is alkalmazza
Bar miota muanyagbol nyomtatnak lofegyvert kisse komikusnak talalom ezt az egesz csipogokapuzasos szerencsetlenkedest..

valamelyik univerzumban:

- hehetheoriginal
Rendes helyeken, szerencsesebb tortenelmu orszagokban ad az orvos hivatalos papirt, amit bemutathatsz a repteren pl, ha szovegelni akarnanak. Tobb ismerosom is alkalmazza
Bar miota muanyagbol nyomtatnak lofegyvert kisse komikusnak talalom ezt az egesz csipogokapuzasos szerencsetlenkedest..
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Ha becsipogsz, akkor is maximum rendesen atvilagitanak. Semmilyen kovetkezmenye nem lesz. En peldaul rendszeresen elfelejtem kiszedni a kulcsaimat a zsebembol.Yazid írta: Ne nezzetek boomernek, köze 15 éve repültem utoljára, azóta volt egy térdszalag szakadásom és benne van az a kis drót valami ami összefogta. A repülőtéren kijelezheti vagy bármi? mert úgy néz ki utazni fogok, nem akarok kellemetlenséget
Elülső keresztszalagom szakadt telibe. Annó úgy magyarazta a doki ezzel csatolta össze míg össze nem forrt,Nika91127 írta:Drót fogja össze?Yazid írta: Ne nezzetek boomernek, köze 15 éve repültem utoljára, azóta volt egy térdszalag szakadásom és benne van az a kis drót valami ami összefogta. A repülőtéren kijelezheti vagy bármi? mert úgy néz ki utazni fogok, nem akarok kellemetlenséget
Milyen szalag?
Ha orvosi fém az implant,pittyog. Ha titán,akkor nem.
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Drót fogja össze?Yazid írta: Ne nezzetek boomernek, köze 15 éve repültem utoljára, azóta volt egy térdszalag szakadásom és benne van az a kis drót valami ami összefogta. A repülőtéren kijelezheti vagy bármi? mert úgy néz ki utazni fogok, nem akarok kellemetlenséget
Milyen szalag?
Ha orvosi fém az implant,pittyog. Ha titán,akkor nem.
Ne nezzetek boomernek, köze 15 éve repültem utoljára, azóta volt egy térdszalag szakadásom és benne van az a kis drót valami ami összefogta. A repülőtéren kijelezheti vagy bármi? mert úgy néz ki utazni fogok, nem akarok kellemetlenséget
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
egy utazas ajtotol-ajtoig nezve sosem olcso, tokmimdegy, hogy epp maga a repjegy pont nem draga.Altalaban ugy nez ki, hogy 7 nap tengerparti nyaralas, 4-4 nap pedig oszi es tavaszi ilyen hatizsakos 15 ezer ft repjegyes hosszuhetvege. Ezt az utazasformat azert nem neveznem luxusnak
szallas, kaja, latnivalok, kozlekedes, egyeb nem vart koltseg mindig osszeadodik.
de szerintem se luxus, a gyerekvallalas es felneveles pl dragabb mulatsag, ha meg valakinek nincs gyereke, akkor beutazhatja a fel vilagot azon a penzen.
inkabb prioritasbeli kerdesnek hivnam, mint luxusnak.
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
A 15 napot nem egyhuzamba ertettem. Altalaban ugy nez ki, hogy 7 nap tengerparti nyaralas, 4-4 nap pedig oszi es tavaszi ilyen hatizsakos 15 ezer ft repjegyes hosszuhetvege. Ezt az utazasformat azert nem neveznem luxusnak.nmate írta: Hát ez elég nehéz most, nem sok olyan munka van, ami leköveti ezt az inflációt, ami pedig mégis, az azért leginkább olyanok esetében fordul elő, akik régóta űzik a szakmát és megtehetik, hogy nagyon magas fizut kérnek vagy masszívan árat emelnek. Ha van affinitásod saleselni magadat, akkor egy ügyes szakember mindig jól jön olyan szakmákban, amik nélkülözhetetlenek. Villanyszerelés, víz-, gázszerelés (most a viccet félretéve), burkolás, asztalos munka, stb. Bár kétségtelen, mindhez kell valami érzék, én szerintem előbb lennék apáca, mint burkolóHa meg jó a dumád esetleg szerzel kapcsolatokat, influenszerkedés sem utolsó bevétel a mai világban. De szerintem ha ilyen vénád lenne, nem tennél fel ilyen kérdést.
![]()
Btw 15 nap nyaralás szerintem luxus.![]()

Influencerkedeshez amugy meg lenne mindenem, mar csak az a kerdes hogy milyen temakorben.

- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Hát ez elég nehéz most, nem sok olyan munka van, ami leköveti ezt az inflációt, ami pedig mégis, az azért leginkább olyanok esetében fordul elő, akik régóta űzik a szakmát és megtehetik, hogy nagyon magas fizut kérnek vagy masszívan árat emelnek. Ha van affinitásod saleselni magadat, akkor egy ügyes szakember mindig jól jön olyan szakmákban, amik nélkülözhetetlenek. Villanyszerelés, víz-, gázszerelés (most a viccet félretéve), burkolás, asztalos munka, stb. Bár kétségtelen, mindhez kell valami érzék, én szerintem előbb lennék apáca, mint burkoló
Ha meg jó a dumád esetleg szerzel kapcsolatokat, influenszerkedés sem utolsó bevétel a mai világban. De szerintem ha ilyen vénád lenne, nem tennél fel ilyen kérdést.
Btw 15 nap nyaralás szerintem luxus.

Btw 15 nap nyaralás szerintem luxus.

- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Egy tisztesseges, manapsag sokat hasznalt kozeposztalybeli elettel en boldog lennek. Szimplan annyi a lenyeg, hogy ha mar elem az eletemet akkor az minosegi szinten tortenjen ebben a par evtizedben. Tehat sokat adok peldaul a minosegi etelekre, sportberletek, vitaminok, neha masszazs stb. Emellett evi kb 15 nap europai utazgatasok, neha egy-egy etterem, fesztival, rendezvenyek stb.Realista24 írta:Megfogalmazodott mar benne, hogy hol akarsz lenni 10-15 ev mulva? Mit akarsz elerni? Mit akarsz "birtkolni"?Caraway írta: Ha most kene uj szakmat valasztanotok, ti milyen iranyba mennetek el mai fejjel?
Csak elmeleti sikban kacerkodok egy szakmavaltasban vagy tovabbkepzesben mondjuk az elkovetkezo 2-3 evben,(jelenleg kkvnal projekteken dolgozok) es erdekelne, hogy szerintetek mik azok a szakmak amikbe erdemes lenne idot, energiat, akar penzt fektetni. Nyilvan olyanra gondolok, ami a kovetkezo 10-15 evben meghatarozo lehet, magas piaci kereslettel, normalis fizetseggel, vagy akar hianyszakma. Lehet akar alkalmazotti, vagy egyeni vallalkozoi munka is, sot nem csak szellemi de akar reszben fizikai is. De szimpla online kepzesekre is nyitott vagyok, amik mondjuk hasznosak lennenek ha tegyuk fel egy multihoz akarnek tovabb allni.
Szerencsere meg a 20as eveimben vagyok, szoval ahogy mondani szokas elottem az elet.![]()
Koszi!
Amugy nyugaton nem igy eli az atlagember a mindennapjait?!

Tok szomoru, hogy ezek azert nem valami luxusdolgok, de ilyen feltetelekkel kb felrerakni alig lehet, es nagyon keresni kell mindenhol az akciokat.
Es ezeket jelenleg meg megtudom fizetni, de mondjuk ha 5-7 ev mulva lenne egy gyerekem mar le kene mondanom tobb mindenrol is mondjuk a jelenlegi bevetelemmel. Az meg nem novekszik olyan szinten, mint az eletszinvonal fenntartasi koltsege. Plusz jelenleg uresseget erzek. Elvagyok a munkahelyemen, de semmit nem valt ki belolem, a motivaciom is elszallt, pedig tenyleg ha belegondolok a hosszu tavba, akkor nagyon gyorsan el kene kezdeni nagyon sok penzt felhalmozni. Szoval igen, ennel azert tobbet akarok majd elerni, mert most csak egy helyben toporzekolas megy. Dehat ezert kell tanulni, fejleszteni magam, aztan biztos sokkal jobb lesz a jovoben. A fejemben mar meg van a gondolat, mar csak az iranyt kell kijelolni.
Amugy koszi megegyszer mindenkinek a valaszokat.

Köszi a linket meg a választ

- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Áthozom ide itt jobban passzol.raul 4 ever írta:Amit a baleset után építettek, nem volt elég biztonságos, ez jobb.Halfkey írta: Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy![]()
Nem tartom magam szakértőnek, de nagyjából ennyi. Az egy gyors megoldás volt, nem örök életűre tervezték, és a kármantesírtés/ takarítás részeként lebontják majd. Mint ahogy a mostanit sem. Bár mire a mostani 50-100 év múlva elhasználódik, addigra jelentősen csökken a radioaktivitás mértéke, mert egy rakás veszélyes izotóp felezési ideje viszonylag rövid, és addig, lemegy néhány ciklus.
(atomfizikus meg pláne nem vagyok, de ha jól értem vannak olyan izotópok aminek több száz év a felezési ideje, és ezek még sokáig radiokatvak lesznek, de minél rövidebb a felezlési idő, annál gyorsbban bomlik, és a bomlás során szabadulnak fel a radioaktív részecskék (alfa, béta illetve gamma részecskék) - ergo ezek agresszívabbak és veszélyesebbek. De mondom nem vagyok atomfizikus, szóval lehet, hogy nem teljesen igaz amit írtam. Daz tuti, hogy nagyon le van egyszerűsítve)
A témát egyébként sokan feldolgozták, leginkább szenzációhajhász módon. Ezt érdemes megnézni, ha érdekel a téma szerintem a jobbak között van:
https://www.youtube.com/watch?v=bhKlaIoGzWU&t=680s
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- hehetheoriginal
btw ha már munka, aki arrafelé jár budán dobjon már pár molotov koktélt a kibaszott SAP hq-ra, kabaré ez a szar windows95 szintű szarjuk.
köszi
köszi
thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal
na ezért tart itt ez az egész szar.sok ismerosom van/volt focista berkekben, nb1/nb2, mindig is irigykedtem rajuk.
megélhetési edzők mindenfelé, elmondják a gyerekemnek, hogyan kellene focizni....

thereisonly1ronaldo