Politika
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Érdekes dolgokat ír Hadházy Romoluszról, megint összekaptak MP-vel:
"Néhány TÉNYT még le kell írnom Ruszin-Szendi Romuluszról, többek között felelevenítve néhány régebbi posztomat is (akkor is meg kell tennem, ha lesznek olyanok, akik azokat lájkolták, most pedig majd dühös kommentekben vetik a szememre, hogy én bezzeg nem tettem semmit – jobb esetben nem értem el semmit, rosszabb esetben Rogán propagandistája vagyok).
- Ruszin-Szendi előbb helyettes államtitkárként az Orbán kormány tagja, majd a Magyar Honvédség főparancsnoka volt. Ezeket a pozíciókat már a legsötétebb időszakokban (2019-től) nyerte el. Nem él Magyarországon – vagy egyáltalán nem foglalkozik a politikával –, aki szerint ezeket a pozíciókat betölthette volna anélkül, hogy a rendszer leghűbb, legmegbízhatóbb kiszolgálója lett volna.
- Ruszin-Szendi vezetése alatt realizálódtak azok a teljességgel átláthatatlan fegyverbeszerzések, melyek piszkos hátteréről a minap a HVG is írt.
- Ruszin-Szendi vezényelte le az elmúlt évtizedek legnagyobb politikai tisztogatását a magyar honvédség tisztikarában. Kétezer „BORÍTÉKOS” tiszt – így nevezik azokat, akiket a főparancsnok utasítására egy szép napon behívtak az irodába, majd átnyújtottak nekik egy borítékot, hogy indoklás nélkül felmentik őket. Csak találgatás, hogy aztán ő maga is ennek a „fiatalításnak” az áldozata lett, de ha így lett volna, az sem mentené fel őt (és ugyanakkor hajlok elhinni azokat az információkat, amiket több tiszttársától kaptam, és amelyek nem arról szóltak, hogy valamiféle lelkiismereti vagy szakmai problémája lett volna a Fidesz rendszerrel).
- Ruszin-Szendi a kirúgása után is taníthat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és oszthatja a mocskos FIDESZES/OROSZ HÁBORÚS NARRATÍVÁT különböző furcsa csatornákon. Nem volt gyomrom túl sokat meghallgatni ezekből, valahol ott hagytam abba, amikor arról beszél, hogy Zelenszkij csak azért a kurszki offenzívát, hogy NE KELLJEN BÉKÉT KÖTNIE, HOGY ÍGY Ő TOVÁBB HATALOMBAN MARADJON.
- Az előzőekhez képest apróságnak tűnik, de nem az: Ruszin-Szendi többször is szijjártói magaslatokat ért el az állami vagyon tékozlásában. Egy esetben a honvédségi luxusjettel utazott Ohióba, de ott a repülő a földön megsérült. Ahelyett, hogy egy menetrendszerinti géppel utazott volna tovább útjának következő, washingtoni állomására, kirendelte a másik luxusjetet is, azzal repült át a fővárosba, majd a segélygépet hazaküldte (mert az Szijjártónak kellett), ő maga pedig az eredeti géppel jött haza. Értik? Az egyórás Ohio-Washington repülőút kedvéért átrendelt egy luxusjetet az óceánon, ami kb. 30-40 milliójába került az adófizetőknek. A mai napig vállalom, amit akkor mondtam erről: Ruszin-Szendi ezzel szembeköpte a magyarokat. Most pedig kiröhögi őket, ha ennek ellenére egy politikai karriert tud indítani az ellenzékben. Hasonló szijjártózás volt, amikor néhány fős delegációja egy 150 fős honvédségi repülővel utazott ki egy PAKISZTÁNI katonai kiállítás megtekintésére.
- Ezeken kívül a morálisan legkevésbé talán az a nyilatkozata volt, amikor a propaganda kedvéért kitalált egy történetet egy afgán menekültről, aki az őt kimentő NATO gép mosdójában bombát próbált robbantani. Ebben az ügyben feljelentettem őt rémhírterjesztésért, hátha kiderülne, hogy volt-e bármi alapja ennek a hazugságnak, de a nyomozást nem azzal az indokkal tagadták meg, hogy volt ilyen eset.
A fenti TÉNYEK közül TÖBB olyan van, amelyik után egy normálisan működő országban az illető azonnal lemondana és közelébe sem kerülhetne a politikának. Értem a kommunikációs szándékot, hogy ennek ellenére miért léphetett fel az új párt biztonságpolitikai szakértőjeként. Ezzel azt akarták sugallni, hogy egyrészt rengeteg szakértő csatlakozik hozzájuk, másrészt azt, hogy a fideszesek tömegesen állnak majd át hozzájuk. Itt azonban egy – információim szerint magánéleti konfliktus miatt – kirúgott, többszörösen korrumpálódott fideszes csúcsvezető csatlakozásáról van szó, ami ha így marad, valójában egyetlen dolgot sugall: az új párt UGYANÚGY KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁGKÉNT AKARNÁ MŰKÖDTETNI A HAZÁNKAT.
Tudom, mit fogok kapni ezekért a sorokért az új párt híveitől, vagy akár az elnökétől is. Mégsem tehetek mást, minthogy ezeket leírom (hiszen Jézus azt mondta: Ne féljetek!). Tudom, hogy a dühös kommentelőket nem fogja meghatni, de természetesen én továbbra is kész vagyok együttműködni az új ellenzéki párttal és annak vezetőjével. Bár a párt hívei közül sokan így fogják érezni, de természetesen én nem az új ellenzéki párt ellen, hanem az ellenzék sikerének érdekében írom, amit írok. Leginkább pedig egy valódi rendszerváltás érdekében, amiről csak akkor beszélhetünk, ha végre ebben az országban is lesz következménye a dolgoknak."
"Néhány TÉNYT még le kell írnom Ruszin-Szendi Romuluszról, többek között felelevenítve néhány régebbi posztomat is (akkor is meg kell tennem, ha lesznek olyanok, akik azokat lájkolták, most pedig majd dühös kommentekben vetik a szememre, hogy én bezzeg nem tettem semmit – jobb esetben nem értem el semmit, rosszabb esetben Rogán propagandistája vagyok).
- Ruszin-Szendi előbb helyettes államtitkárként az Orbán kormány tagja, majd a Magyar Honvédség főparancsnoka volt. Ezeket a pozíciókat már a legsötétebb időszakokban (2019-től) nyerte el. Nem él Magyarországon – vagy egyáltalán nem foglalkozik a politikával –, aki szerint ezeket a pozíciókat betölthette volna anélkül, hogy a rendszer leghűbb, legmegbízhatóbb kiszolgálója lett volna.
- Ruszin-Szendi vezetése alatt realizálódtak azok a teljességgel átláthatatlan fegyverbeszerzések, melyek piszkos hátteréről a minap a HVG is írt.
- Ruszin-Szendi vezényelte le az elmúlt évtizedek legnagyobb politikai tisztogatását a magyar honvédség tisztikarában. Kétezer „BORÍTÉKOS” tiszt – így nevezik azokat, akiket a főparancsnok utasítására egy szép napon behívtak az irodába, majd átnyújtottak nekik egy borítékot, hogy indoklás nélkül felmentik őket. Csak találgatás, hogy aztán ő maga is ennek a „fiatalításnak” az áldozata lett, de ha így lett volna, az sem mentené fel őt (és ugyanakkor hajlok elhinni azokat az információkat, amiket több tiszttársától kaptam, és amelyek nem arról szóltak, hogy valamiféle lelkiismereti vagy szakmai problémája lett volna a Fidesz rendszerrel).
- Ruszin-Szendi a kirúgása után is taníthat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és oszthatja a mocskos FIDESZES/OROSZ HÁBORÚS NARRATÍVÁT különböző furcsa csatornákon. Nem volt gyomrom túl sokat meghallgatni ezekből, valahol ott hagytam abba, amikor arról beszél, hogy Zelenszkij csak azért a kurszki offenzívát, hogy NE KELLJEN BÉKÉT KÖTNIE, HOGY ÍGY Ő TOVÁBB HATALOMBAN MARADJON.
- Az előzőekhez képest apróságnak tűnik, de nem az: Ruszin-Szendi többször is szijjártói magaslatokat ért el az állami vagyon tékozlásában. Egy esetben a honvédségi luxusjettel utazott Ohióba, de ott a repülő a földön megsérült. Ahelyett, hogy egy menetrendszerinti géppel utazott volna tovább útjának következő, washingtoni állomására, kirendelte a másik luxusjetet is, azzal repült át a fővárosba, majd a segélygépet hazaküldte (mert az Szijjártónak kellett), ő maga pedig az eredeti géppel jött haza. Értik? Az egyórás Ohio-Washington repülőút kedvéért átrendelt egy luxusjetet az óceánon, ami kb. 30-40 milliójába került az adófizetőknek. A mai napig vállalom, amit akkor mondtam erről: Ruszin-Szendi ezzel szembeköpte a magyarokat. Most pedig kiröhögi őket, ha ennek ellenére egy politikai karriert tud indítani az ellenzékben. Hasonló szijjártózás volt, amikor néhány fős delegációja egy 150 fős honvédségi repülővel utazott ki egy PAKISZTÁNI katonai kiállítás megtekintésére.
- Ezeken kívül a morálisan legkevésbé talán az a nyilatkozata volt, amikor a propaganda kedvéért kitalált egy történetet egy afgán menekültről, aki az őt kimentő NATO gép mosdójában bombát próbált robbantani. Ebben az ügyben feljelentettem őt rémhírterjesztésért, hátha kiderülne, hogy volt-e bármi alapja ennek a hazugságnak, de a nyomozást nem azzal az indokkal tagadták meg, hogy volt ilyen eset.
A fenti TÉNYEK közül TÖBB olyan van, amelyik után egy normálisan működő országban az illető azonnal lemondana és közelébe sem kerülhetne a politikának. Értem a kommunikációs szándékot, hogy ennek ellenére miért léphetett fel az új párt biztonságpolitikai szakértőjeként. Ezzel azt akarták sugallni, hogy egyrészt rengeteg szakértő csatlakozik hozzájuk, másrészt azt, hogy a fideszesek tömegesen állnak majd át hozzájuk. Itt azonban egy – információim szerint magánéleti konfliktus miatt – kirúgott, többszörösen korrumpálódott fideszes csúcsvezető csatlakozásáról van szó, ami ha így marad, valójában egyetlen dolgot sugall: az új párt UGYANÚGY KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁGKÉNT AKARNÁ MŰKÖDTETNI A HAZÁNKAT.
Tudom, mit fogok kapni ezekért a sorokért az új párt híveitől, vagy akár az elnökétől is. Mégsem tehetek mást, minthogy ezeket leírom (hiszen Jézus azt mondta: Ne féljetek!). Tudom, hogy a dühös kommentelőket nem fogja meghatni, de természetesen én továbbra is kész vagyok együttműködni az új ellenzéki párttal és annak vezetőjével. Bár a párt hívei közül sokan így fogják érezni, de természetesen én nem az új ellenzéki párt ellen, hanem az ellenzék sikerének érdekében írom, amit írok. Leginkább pedig egy valódi rendszerváltás érdekében, amiről csak akkor beszélhetünk, ha végre ebben az országban is lesz következménye a dolgoknak."
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Ő is csak szomoru volt biztos, mint a müncheni autós a minapRealista24 írta: Egy 23 éves szíriai férfi öt járókelőt megkéselt a dél-ausztriai Villach városában, egy 14 éves fiú meghalt. Az osztrák rendőrség közlése szerint a támadó teljesen véletlenszerűen választotta ki az áldozatait.

thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Egy 23 éves szíriai férfi öt járókelőt megkéselt a dél-ausztriai Villach városában, egy 14 éves fiú meghalt. Az osztrák rendőrség közlése szerint a támadó teljesen véletlenszerűen választotta ki az áldozatait.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Thürmer Gyula már smafu?nuevo_ericco írta:Ilyenkor azért eszembe jut, néha kár, hogy nincs az országban valódi szélsőbalos, komcsi, stb. politikai erő, olyan igazi, dél-amerikai. Talán kevesebbek komcsizna indokolatlanul mindenki.

-
Csak mutatóba. Hogy ne legyetek már annyira érzékenyek1madridista írta:azt gondoltam hogy te nem bannadIlyenkor azért eszembe jut, néha kár, hogy nincs az országban valódi szélsőbalos, komcsi, stb. politikai erő, olyan igazi, dél-amerikai.![]()

-
- Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
azt gondoltam hogy te nem bannadIlyenkor azért eszembe jut, néha kár, hogy nincs az országban valódi szélsőbalos, komcsi, stb. politikai erő, olyan igazi, dél-amerikai.

De októberben is rengeteg minden hangzott, persze jóval kevesebb konkrétummal, de pont az aki a leghangosabban visít ezek miatt az lesz az utolsó aki meghallgatja ezeket, mert igazából egyáltalán nem érdekli, csak az agyatlan szapulás megy.tibi18 írta: Azért, ha csak az eddigi politikai kommunikációból indulunk ki, ma nagyon sok minden, pontokban összeszedve elhangzott arról, hogy mi várható, ebből sok minden ígéretként, elég szerteágazó és különböző területeken.
Tehát számon kérhető módon.
Számomra eddig sem volt kérdés, hogy bárki, csak ne a fidesz, de ezekre az ígéretekre lehet, hogy egyébként is letenném a voksom.
- tibi18
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Azért, ha csak az eddigi politikai kommunikációból indulunk ki, ma nagyon sok minden, pontokban összeszedve elhangzott arról, hogy mi várható, ebből sok minden ígéretként, elég szerteágazó és különböző területeken.
Számomra eddig sem volt kérdés, hogy bárki, csak ne a fidesz, de ezekre az ígéretekre lehet, hogy egyébként is letenném a voksom.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
nem tudom, volt e mar, de addig addig baszakodnak az oroszok majd csernobilnal, hogy nem kell majd aggodni a kormanyvaltas vs nem kormanyvaltas teman.

-
Ilyenkor azért eszembe jut, néha kár, hogy nincs az országban valódi szélsőbalos, komcsi, stb. politikai erő, olyan igazi, dél-amerikai. Talán kevesebbek komcsizna indokolatlanul mindenki.1madridista írta:https://www.youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQsswfan írta: Szimpi igéretek:
- Állami bérlakásprogram
- Stabilitási alap a NER-es oligarcháktól visszavett vagyonból
- 10 milliárd forintos vagyon felett vagyonnövekedési adó
![]()
Az ársapkák gondolom nem zavartak...1madridista írta:https://www.youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQsswfan írta: Szimpi igéretek:
- Állami bérlakásprogram
![]()
Egyébként a "hanyató nyugaton" a jóléti államokban az egy alap dolog, hogy akinek több van, az többet is ad be a közösbe. Működőképes szociális piacgazdaság (ami kb. kirajzolódik MP beszédéből) sohasem lesz progresszív adó, vagy a fenti vagyonosodási adó nélkül, vagy más hasonló nélkül, ami a gazdagokat sarcolja. Ahogy a lakhatási válság sem fog megoldódni az átgondolt állami beavatkozás nélkül (a hangsúly az átgondolton van, tehát nem a CSOK, Babaváró, stb. féle adjunk ingyen pénzt az embereknek módszereken)
A sikeres országokban nem véletlen egyébként, hogy jobb- és baloldali kormányok váltják egymást. Ha huzamosabb ideig jobboldali gazdaságpolitika van, előbb-vagy utóbb felborulnak az arányok, megnőnek a vagyoni különbségek, stb. Ezt ellensúlyozza egy következő baloldali kormány egy kis "újraelosztással". Aztán idővel ez nyilván el fogja torzítani a piacot annyira, hogy újra jöjjön egy jobboldali kormány, hogy levegye a kezét a piacról és szabadon lélegezzen. És így tovább.
15 év haveri kapitalizmus után nem lehet a fentebb vázolt adóreformot kihagyni, ha tetszik, ha nem.
nem kell kuldened a himnuszotok1madridista írta:https://www.youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQsswfan írta: Szimpi igéretek:
- Állami bérlakásprogram
![]()
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
-
- Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
https://www.youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQsswfan írta: Szimpi igéretek:
- Állami bérlakásprogram
![]()
Szimpi igéretek:
- Állami bérlakásprogram
- Állami bérlakásprogram

jaja, megint jöttek itt az önjelölt tiktok linkelgetők egy olyan beszélgetősről, amire el se mernek menni a fidesz holdudvarából
Arról bezzeg nem írnak, hogy az oroszok mindig tartják a szavukat
vagy hogy

Arról bezzeg nem írnak, hogy az oroszok mindig tartják a szavukat

vagy hogy
De ez nem gond, hogy hazudik mint a vízfolyás, erről nem kell beszélni ugye...„Nem vagyok Putyin-párti ember, Magyarország-párti fazon vagyok. A munkám, hogy szolgáljam a népemet."

- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Tök jó amúgy, hogy GM megfingatta Magyart, örömteli, így kellene működnie a dolgoknak.
A probléma ott van, hogy a fidesz politikusokat a sajátjaik hímestojásként kezelik, nulla kellemetlen kérdés.
Ez pedig azt okozza, hogy a GM hiába akar fair-korrekt lenni, még az ellenzéki sajtó is a fidesz kezére játszik ezzel, még ha nem is tudatosan.
Ellenzékieket az ellenzéki sajtó is felkérdezi, a rezsimet meg senki sem.
De nem baj, megnyugodhatnak a fideszesek, 26-ban majd megint jönnek az osztogatások két hónapik, a 4 évnyi fosztogatásból futja majd rá.
A probléma ott van, hogy a fidesz politikusokat a sajátjaik hímestojásként kezelik, nulla kellemetlen kérdés.
Ez pedig azt okozza, hogy a GM hiába akar fair-korrekt lenni, még az ellenzéki sajtó is a fidesz kezére játszik ezzel, még ha nem is tudatosan.
Ellenzékieket az ellenzéki sajtó is felkérdezi, a rezsimet meg senki sem.
De nem baj, megnyugodhatnak a fideszesek, 26-ban majd megint jönnek az osztogatások két hónapik, a 4 évnyi fosztogatásból futja majd rá.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Türelmetlen vagyok na, mint a Marcihehetheoriginal írta:Akkor mi a zsakomat ertetlenkedtel par napjaswfan írta:
Pedig vannak új arcok. Most éppen Bódis Kriszta beszél a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáról, integrációjáról, oktatásáról.
Aki kételkedik, azoknak tényleg javaslom, hogy nézzék meg az egész rendezvényt, vagy legalább az agrár, biztonságpolitikai, és ezt a hátrányos helyzetűekről szóló részt.
Személy szerint nekem most oszlatták el a kételyeim. Ezek az emberek tényleg változást akarnak, nemcsak vezércserét.![]()
![]()

Remélem nem az utolsó volt az ilyen rendezvény, szívesen hallgatnék még értelmes embereket a gazdaságról, egészségügyről, közlekedésről, oktatásról is a Tiszától
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Akkor mi a zsakomat ertetlenkedtel par napjaswfan írta:Pedig vannak új arcok. Most éppen Bódis Kriszta beszél a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáról, integrációjáról, oktatásáról.Caraway írta: Benezek ide mondom hatha van valami tema a mai tisza kongresszussal kapcsolatban, meg hogy jottek e uj arcok, erre csak ugyanaz a leragott csont tema meg mindig. Mehhh.
Aki kételkedik, azoknak tényleg javaslom, hogy nézzék meg az egész rendezvényt, vagy legalább az agrár, biztonságpolitikai, és ezt a hátrányos helyzetűekről szóló részt.
Személy szerint nekem most oszlatták el a kételyeim. Ezek az emberek tényleg változást akarnak, nemcsak vezércserét.

thereisonly1ronaldo
-
Sokadik ferdítésed a fórumon. Nem válaszolni kérdésre, vagy fel sem tenni azt a gazdinak messze nem ugyanaz a szint. Az, hogy ki mennyi közpénzt kap ezért pedig meg sem kell már említeni. Kezd unalmas lenni ez a folyamatos hamis relativizálás.1madridista írta:kulon vicces mikor az ellenzeki szavazok lehulyezik a sajat kedvencuknek feltett kellemetlen kerdest mikozben vegig azert megy a visitas hogy a fidesz propaganda nem tesz fel ilyen kerdeseket...ülön vicces, amikor itt is a fideszes szavazók eltartott kisujjal mondják/írják, hogy hát nem válaszol minden kérdésre őszintén és nyíltan a vele szemben ülő kritikus újságírónak.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Fel napig nem vagyok itt, és egymás torkanak mentek? Ésszel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema