Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2025. február 15., szombat 14:34

tcskhun írta: Azért ez kurva gáz,hogy ennyire támad es terel…
https://vm.tiktok.com/ZNd1SbHyS/… minek kétdez fel idő korlátot? Önként ment,igen! Ennyi… kurva agresszív ez szerintem!
De persze ez nektek bejön Tisza hívők!
Nem válaszolok semmi kérdésre… korrekt
Es még ezt is hozzá teszem:https://vm.tiktok.com/ZNd1SGJX2/
Plussz a mentelmi jogot is….

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 15., szombat 14:33

tcskhun írta: Azért ez kurva gáz,hogy ennyire támad es terel…
https://vm.tiktok.com/ZNd1SbHyS/… minek kétdez fel idő korlátot? Önként ment,igen! Ennyi… kurva agresszív ez szerintem!
Jó akkor a Viktor nyert, jó éjszakát, szevasztok

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2025. február 15., szombat 14:28

Azért ez kurva gáz,hogy ennyire támad es terel…

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2025. február 15., szombat 13:22

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe az agráriumról tartott kerekasztal beszélgetést! Itt vagyok a helyszínen, zseniális volt, rengeteg fontos információ hangzott el, nagyon sajnáltam, hogy nem volt több idő jobban kibontani a témákat, Lőrincet is szívesen hallgattam volna még, fiatalkora ellenére választékosan, szépen foglalta össze és mondta el gondolatait. :agree:
:goat:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 15., szombat 10:19

Ezek lesznek a fő programok Magyar mai rendezvényén, amelynek a címe Vissza Európába:

"A Tisza közössége Európában", Tarr Zoltán előadása - tök jó, hogy építik Tarrt is

"Magyar vidék, magyar kincs Európában", moderátor: Magyar Péter - gondolom itt a vidékfejlesztésről lesz majd szó, ha Magyar moderál, akkor gondolom valamiféle vita is lesz

"Sport, mint az európai kapcsolatok eszköze" - na, ez engem totál hidegen hagy, a Fidesznél is a csapból folyik a sport, de értem miért van itt, ezzel Fidesz-szavazókat meg lehet szólítani

"EP kerekasztal", moderátor: Hajdú Márton - megint EU, nem baj az

"Biztonságban, szövetségben - a Haza szolgálatában" - ezek szerint igaz lehet a Ruszin Szendi Romulusz pletyka, ezt a témát valószínűleg ő fogja vinni. Gondolom NATO, hadsereg, biztonságpolitika lesz a téma

"Amivel a Karmelitában nem kívánnak foglalkozni" - ez kb. bármi lehet, oktatás, gyermekvédelem, egészségügy, közszolgáltatások, stb.

"Magyar Péter Évértékelő"

Ezek szerint ma meg fogunk ismerni szakpolitikusokat legalább 3 területről: vidékfejlesztés, sport, biztonságpolitika. Potenciálisan az utolsó előtti programpontban is lehetnek még szakértők más területekről

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. február 15., szombat 1:12

Viktor száján kicsúszott a szokásos reggeli Kossuth-interjúban, hogy "Magyar Péter". Megfizethetetlen, ahogy megpróbálta elharapni, de nem sikerült.
Az DK-s gyerek EP-s berohanása után ismét volt egy őszinte pillanata.

https://youtube.com/shorts/UaXk8RU2JWE? ... o-DGvI9pO-
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. február 14., péntek 17:18

swfan írta: Pedig sajnos nem úgy néz ki, hogy Trump a Putyin nyakára akarna lépni. A nagy peace deal az lenne a jelek szerint, hogy Putyin megkapja a megszállt területeket, Ukrajna pedig nem lehetne NATO tag. Magyarán kb. megadná azt, amit Putyin el akart érni. Ukrajna biztonságát pedig az EU-nak kellene szavatolni a továbbiakban. A G8-ban is vissza akarja vetetni az oroszokat. Gyorsan eljutottunk onnan, hogy "ha Putyin nem áll le, akkor újabb szankciók jönnek" oda, hogy kb. teljesítené Putyin minden követelését.
Putyko biztos megemlitette a ket beosztottjanak a feher hazban, hogy miatta ulnek az oval officeban es ideje lenne tenni is valamit ezert

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 14., péntek 16:49

hehetheoriginal írta:
Van amugy is eleg baja.
ajjaj de még...
sok a köcsög :kalapos:
ez a hangnem
milyen hangnem?
kértem írd le mivel volt bajod.
semmi :coffee:
Jobbnak láttam elásni a csatabárdot :mrgreen:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 14., péntek 15:58

Magyarország nemzetgazdasági minisztere ennyire van képben :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 15:41

Van amugy is eleg baja.
ajjaj de még...
sok a köcsög :kalapos:
ez a hangnem
milyen hangnem?
kértem írd le mivel volt bajod.
semmi :coffee:
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 14., péntek 15:04

És más online fórumokon (nem reddit, hanem ilyen struktúrájú, mint ez is), ahova járok, sem jellemző ez a hangnem, pedig politika topic ott is van
Csak eddzenek téged, mint Gulyás Marci MPt.

Az téged nem zavart szóval ezt is fogd fel úgy... :shifty:

Táblázat, hogy növekedtek az élelmiszereknek az árai, durva.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 14., péntek 14:28

realmadrid95 írta:
swfan írta:

Mindenféle offense nélkül:

Nyilván úgy moderálod a fórumod, ahogyan te szeretnéd, de hehe az elmúlt napokban vagy 4x szólt be ordenáré stílusban, bármilyen figyelmeztetés nélkül, amit én eltűrtem visszaszólás nélkül. Most, hogy egyszer megelégeltem, és visszaszóltam, én elő lettem véve egyből. Nekem ez nem tűnik következetesnek.

Nem szeretnelek megbantani, de ha ezek a “beszolasok” neked ordenare, akkor nagyon durvan baranylelku vagy.
Kis tulzassal, ha kimozdulsz otthonrol a het barmely napjan, tobb atrocitas er, mint amit Hehe irt. Az, hogy nem kontorfalazik es szabadszaju, nem jelenti azt, hogy jelentened kene jogtalanul. (Van amugy is eleg baja. :kalapos: )
Tudom, hogy túloztál, de eddig nem tűnt fel hogy az utcán, a boltban, vagy munkahelyen csak úgy lehülyéznének mindenféle válogatott jelzőkkel egymás után :lol:

És más online fórumokon (nem reddit, hanem ilyen struktúrájú, mint ez is), ahova járok, sem jellemző ez a hangnem, pedig politika topic ott is van

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. február 14., péntek 14:06

swfan írta:
Realista24 írta:

Persze.

Hehe: ejnyebejnye.

Tehetek erted meg valamit?
Mindenféle offense nélkül:

Nyilván úgy moderálod a fórumod, ahogyan te szeretnéd, de hehe az elmúlt napokban vagy 4x szólt be ordenáré stílusban, bármilyen figyelmeztetés nélkül, amit én eltűrtem visszaszólás nélkül. Most, hogy egyszer megelégeltem, és visszaszóltam, én elő lettem véve egyből. Nekem ez nem tűnik következetesnek.

Nem szeretnelek megbantani, de ha ezek a “beszolasok” neked ordenare, akkor nagyon durvan baranylelku vagy.
Kis tulzassal, ha kimozdulsz otthonrol a het barmely napjan, tobb atrocitas er, mint amit Hehe irt. Az, hogy nem kontorfalazik es szabadszaju, nem jelenti azt, hogy jelentened kene jogtalanul. (Van amugy is eleg baja. :kalapos: )

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 14., péntek 13:24

halamadrid írta:
hehetheoriginal írta:
balfasz/szar/többértelmű/tul általánosak a kérdések, ettől függetlenül majdnem fullra telibelőttem az origot, azt hiszem ez az egészséges és normális. minden szélsőség meg szar. :kalapos:

nem vagyok képben :kalapos: de gondolom szar már az állapota, és majd később esetleg hatékonyabb belülre, a kisebbik mostani helyére egy ujat huzni, minthogy egyre nagyobb es nagyobb csernobilmatrjoska babát építeni :lol: :coffee: :hmmm:
Nekem is kb.

-0.33
1.67
-0.62
Nekem

Left/Right -4 (szerintem stimmt)
Auth/Lib 2.67 (ezen felhúztam a szemöldököm, eléggé libsinek tartom magam egy ilyen eredményhez)
Prog/Con 2.81 (ez is kb stimmt)

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 13:18

swfan írta:
hehetheoriginal írta:
balfasz/szar/többértelmű/tul általánosak a kérdések, ettől függetlenül majdnem fullra telibelőttem az origot, azt hiszem ez az egészséges és normális. minden szélsőség meg szar. :kalapos:
Mindegyikre azt nyomtad, hogy neutral? :mrgreen: úgy könnyű
nem, probaltam nem tulzottan belegondolni - mert az tobb kerdest vet fel és ujakat nyit ki, itt meg maguk a kérdések tul általánosak -, ezért arra nyomtam, ahogy rögtön zsigerből gondolom. a 46-ból egy kb 5-6 volt neutral talán

-0.33
1.67
-0.62
rasszista homofób szemétláda vagy!
xg-ből megmondom :lol: :lol:
thereisonly1ronaldo

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. február 14., péntek 13:17

hehetheoriginal írta:
halamadrid írta: Politikai nézet-felmérés a left/right, authority/liberty, valamint progresszív/konzervatív síkon. Angolul, 46 kérdés. Jó szórakozást :mrgreen:

https://sapplyvalues.github.io/
Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy :)
nem vagyok képben :kalapos: de gondolom szar már az állapota, és majd később esetleg hatékonyabb belülre, a kisebbik mostani helyére egy ujat huzni, minthogy egyre nagyobb es nagyobb csernobilmatrjoska babát építeni :lol: :coffee: :hmmm:
Nekem is kb.

-0.33
1.67
-0.62
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 14., péntek 13:16

hehetheoriginal írta:
halamadrid írta: Politikai nézet-felmérés a left/right, authority/liberty, valamint progresszív/konzervatív síkon. Angolul, 46 kérdés. Jó szórakozást :mrgreen:

Mindegyikre azt nyomtad, hogy neutral? :mrgreen: úgy könnyű

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2025. február 14., péntek 13:14

Halfkey írta: Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy :)
Amit a baleset után építettek, nem volt elég biztonságos, ez jobb.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 13:13

Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. február 14., péntek 13:17-kor.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. február 14., péntek 13:07

babaking írta:
swfan írta: Köszönöm, megértettem.

Na, akkor vissza az ON-ra:

Ruszkiknak sikerült eltalálni a csernobili szarkofágot, tragédia szerencsére nem történt, de azért lehetett volna komolyabb is
Egy kis pontosítás, illetve részletek, hogy miért nem lett tragédia.

A drón/ rakéta nem a szarkofágba csapódott, hanem a külső "New Safe Confinementbe". Van akik ezt is szarkofágnak hívják, de hivatalosan / eredetileg a szarkofág az ezen belül van - az az eredeti betonkoporsó ami fölé helyeztek 2016 ban egy külső burkot. A bentit meg szépen lassan elbontják.

Ha valóban a szarkofágba, tehát a bentibe csapódott volna, az jóval nagyobb probléma lenne, de ez "csak" a külső burok. Ezen a burkon belül alacsonyabb nyomást tartanak fel az olyan esetekre ha megsérül a burok (mint most). Ilyenkor a levegő befelé áramlik és nem kifelé nyomja a radioaktív port stb.

Szóval not great, not terrible, viszont a pontatlan fogalmazás miatt ijesztőbbnek tűnt elsőre.

Vissza: