Politika
Re: Politika
Ezek lesznek a fő programok Magyar mai rendezvényén, amelynek a címe Vissza Európába:
"A Tisza közössége Európában", Tarr Zoltán előadása - tök jó, hogy építik Tarrt is
"Magyar vidék, magyar kincs Európában", moderátor: Magyar Péter - gondolom itt a vidékfejlesztésről lesz majd szó, ha Magyar moderál, akkor gondolom valamiféle vita is lesz
"Sport, mint az európai kapcsolatok eszköze" - na, ez engem totál hidegen hagy, a Fidesznél is a csapból folyik a sport, de értem miért van itt, ezzel Fidesz-szavazókat meg lehet szólítani
"EP kerekasztal", moderátor: Hajdú Márton - megint EU, nem baj az
"Biztonságban, szövetségben - a Haza szolgálatában" - ezek szerint igaz lehet a Ruszin Szendi Romulusz pletyka, ezt a témát valószínűleg ő fogja vinni. Gondolom NATO, hadsereg, biztonságpolitika lesz a téma
"Amivel a Karmelitában nem kívánnak foglalkozni" - ez kb. bármi lehet, oktatás, gyermekvédelem, egészségügy, közszolgáltatások, stb.
"Magyar Péter Évértékelő"
Ezek szerint ma meg fogunk ismerni szakpolitikusokat legalább 3 területről: vidékfejlesztés, sport, biztonságpolitika. Potenciálisan az utolsó előtti programpontban is lehetnek még szakértők más területekről
"A Tisza közössége Európában", Tarr Zoltán előadása - tök jó, hogy építik Tarrt is
"Magyar vidék, magyar kincs Európában", moderátor: Magyar Péter - gondolom itt a vidékfejlesztésről lesz majd szó, ha Magyar moderál, akkor gondolom valamiféle vita is lesz
"Sport, mint az európai kapcsolatok eszköze" - na, ez engem totál hidegen hagy, a Fidesznél is a csapból folyik a sport, de értem miért van itt, ezzel Fidesz-szavazókat meg lehet szólítani
"EP kerekasztal", moderátor: Hajdú Márton - megint EU, nem baj az
"Biztonságban, szövetségben - a Haza szolgálatában" - ezek szerint igaz lehet a Ruszin Szendi Romulusz pletyka, ezt a témát valószínűleg ő fogja vinni. Gondolom NATO, hadsereg, biztonságpolitika lesz a téma
"Amivel a Karmelitában nem kívánnak foglalkozni" - ez kb. bármi lehet, oktatás, gyermekvédelem, egészségügy, közszolgáltatások, stb.
"Magyar Péter Évértékelő"
Ezek szerint ma meg fogunk ismerni szakpolitikusokat legalább 3 területről: vidékfejlesztés, sport, biztonságpolitika. Potenciálisan az utolsó előtti programpontban is lehetnek még szakértők más területekről
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Viktor száján kicsúszott a szokásos reggeli Kossuth-interjúban, hogy "Magyar Péter". Megfizethetetlen, ahogy megpróbálta elharapni, de nem sikerült.
Az DK-s gyerek EP-s berohanása után ismét volt egy őszinte pillanata.
https://youtube.com/shorts/UaXk8RU2JWE? ... o-DGvI9pO-
Az DK-s gyerek EP-s berohanása után ismét volt egy őszinte pillanata.
https://youtube.com/shorts/UaXk8RU2JWE? ... o-DGvI9pO-
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Putyko biztos megemlitette a ket beosztottjanak a feher hazban, hogy miatta ulnek az oval officeban es ideje lenne tenni is valamit ezertswfan írta: Pedig sajnos nem úgy néz ki, hogy Trump a Putyin nyakára akarna lépni. A nagy peace deal az lenne a jelek szerint, hogy Putyin megkapja a megszállt területeket, Ukrajna pedig nem lehetne NATO tag. Magyarán kb. megadná azt, amit Putyin el akart érni. Ukrajna biztonságát pedig az EU-nak kellene szavatolni a továbbiakban. A G8-ban is vissza akarja vetetni az oroszokat. Gyorsan eljutottunk onnan, hogy "ha Putyin nem áll le, akkor újabb szankciók jönnek" oda, hogy kb. teljesítené Putyin minden követelését.
Jobbnak láttam elásni a csatabárdothehetheoriginal írta:ajjaj de még...Van amugy is eleg baja.
sok a köcsög
milyen hangnem?ez a hangnem
kértem írd le mivel volt bajod.
semmi![]()

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
ajjaj de még...Van amugy is eleg baja.
sok a köcsög

milyen hangnem?ez a hangnem
kértem írd le mivel volt bajod.
semmi

thereisonly1ronaldo
Csak eddzenek téged, mint Gulyás Marci MPt.És más online fórumokon (nem reddit, hanem ilyen struktúrájú, mint ez is), ahova járok, sem jellemző ez a hangnem, pedig politika topic ott is van
Az téged nem zavart szóval ezt is fogd fel úgy...

Táblázat, hogy növekedtek az élelmiszereknek az árai, durva.
Tudom, hogy túloztál, de eddig nem tűnt fel hogy az utcán, a boltban, vagy munkahelyen csak úgy lehülyéznének mindenféle válogatott jelzőkkel egymás utánrealmadrid95 írta:swfan írta:
Mindenféle offense nélkül:
Nyilván úgy moderálod a fórumod, ahogyan te szeretnéd, de hehe az elmúlt napokban vagy 4x szólt be ordenáré stílusban, bármilyen figyelmeztetés nélkül, amit én eltűrtem visszaszólás nélkül. Most, hogy egyszer megelégeltem, és visszaszóltam, én elő lettem véve egyből. Nekem ez nem tűnik következetesnek.
Nem szeretnelek megbantani, de ha ezek a “beszolasok” neked ordenare, akkor nagyon durvan baranylelku vagy.
Kis tulzassal, ha kimozdulsz otthonrol a het barmely napjan, tobb atrocitas er, mint amit Hehe irt. Az, hogy nem kontorfalazik es szabadszaju, nem jelenti azt, hogy jelentened kene jogtalanul. (Van amugy is eleg baja.)

És más online fórumokon (nem reddit, hanem ilyen struktúrájú, mint ez is), ahova járok, sem jellemző ez a hangnem, pedig politika topic ott is van
- realmadrid95
- Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio
swfan írta:Mindenféle offense nélkül:Realista24 írta:
Persze.
Hehe: ejnyebejnye.
Tehetek erted meg valamit?
Nyilván úgy moderálod a fórumod, ahogyan te szeretnéd, de hehe az elmúlt napokban vagy 4x szólt be ordenáré stílusban, bármilyen figyelmeztetés nélkül, amit én eltűrtem visszaszólás nélkül. Most, hogy egyszer megelégeltem, és visszaszóltam, én elő lettem véve egyből. Nekem ez nem tűnik következetesnek.
Nem szeretnelek megbantani, de ha ezek a “beszolasok” neked ordenare, akkor nagyon durvan baranylelku vagy.
Kis tulzassal, ha kimozdulsz otthonrol a het barmely napjan, tobb atrocitas er, mint amit Hehe irt. Az, hogy nem kontorfalazik es szabadszaju, nem jelenti azt, hogy jelentened kene jogtalanul. (Van amugy is eleg baja.

Nekemhalamadrid írta:Nekem is kb.hehetheoriginal írta:
balfasz/szar/többértelmű/tul általánosak a kérdések, ettől függetlenül majdnem fullra telibelőttem az origot, azt hiszem ez az egészséges és normális. minden szélsőség meg szar.
nem vagyok képbende gondolom szar már az állapota, és majd később esetleg hatékonyabb belülre, a kisebbik mostani helyére egy ujat huzni, minthogy egyre nagyobb es nagyobb csernobilmatrjoska babát építeni
![]()
![]()
![]()
-0.33
1.67
-0.62
Left/Right -4 (szerintem stimmt)
Auth/Lib 2.67 (ezen felhúztam a szemöldököm, eléggé libsinek tartom magam egy ilyen eredményhez)
Prog/Con 2.81 (ez is kb stimmt)
- hehetheoriginal
nem, probaltam nem tulzottan belegondolni - mert az tobb kerdest vet fel és ujakat nyit ki, itt meg maguk a kérdések tul általánosak -, ezért arra nyomtam, ahogy rögtön zsigerből gondolom. a 46-ból egy kb 5-6 volt neutral talánswfan írta:Mindegyikre azt nyomtad, hogy neutral?hehetheoriginal írta:
balfasz/szar/többértelmű/tul általánosak a kérdések, ettől függetlenül majdnem fullra telibelőttem az origot, azt hiszem ez az egészséges és normális. minden szélsőség meg szar.![]()
úgy könnyű
rasszista homofób szemétláda vagy!-0.33
1.67
-0.62
xg-ből megmondom

thereisonly1ronaldo
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Nekem is kb.hehetheoriginal írta:balfasz/szar/többértelmű/tul általánosak a kérdések, ettől függetlenül majdnem fullra telibelőttem az origot, azt hiszem ez az egészséges és normális. minden szélsőség meg szar.halamadrid írta: Politikai nézet-felmérés a left/right, authority/liberty, valamint progresszív/konzervatív síkon. Angolul, 46 kérdés. Jó szórakozást![]()
https://sapplyvalues.github.io/
nem vagyok képbenSegítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy![]()
de gondolom szar már az állapota, és majd később esetleg hatékonyabb belülre, a kisebbik mostani helyére egy ujat huzni, minthogy egyre nagyobb es nagyobb csernobilmatrjoska babát építeni
![]()
![]()
![]()
-0.33
1.67
-0.62
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

Mindegyikre azt nyomtad, hogy neutral?hehetheoriginal írta:balfasz/szar/többértelmű/tul általánosak a kérdések, ettől függetlenül majdnem fullra telibelőttem az origot, azt hiszem ez az egészséges és normális. minden szélsőség meg szar.halamadrid írta: Politikai nézet-felmérés a left/right, authority/liberty, valamint progresszív/konzervatív síkon. Angolul, 46 kérdés. Jó szórakozást![]()
https://sapplyvalues.github.io/![]()

- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Amit a baleset után építettek, nem volt elég biztonságos, ez jobb.Halfkey írta: Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy![]()
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- hehetheoriginal
balfasz/szar/többértelmű/tul általánosak a kérdések, ettől függetlenül majdnem fullra telibelőttem az origot, azt hiszem ez az egészséges és normális. minden szélsőség meg szar.halamadrid írta: Politikai nézet-felmérés a left/right, authority/liberty, valamint progresszív/konzervatív síkon. Angolul, 46 kérdés. Jó szórakozást![]()

nem vagyok képbenSegítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy![]()

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. február 14., péntek 13:17-kor.
thereisonly1ronaldo
Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagybabaking írta:Egy kis pontosítás, illetve részletek, hogy miért nem lett tragédia.swfan írta: Köszönöm, megértettem.
Na, akkor vissza az ON-ra:
Ruszkiknak sikerült eltalálni a csernobili szarkofágot, tragédia szerencsére nem történt, de azért lehetett volna komolyabb is
A drón/ rakéta nem a szarkofágba csapódott, hanem a külső "New Safe Confinementbe". Van akik ezt is szarkofágnak hívják, de hivatalosan / eredetileg a szarkofág az ezen belül van - az az eredeti betonkoporsó ami fölé helyeztek 2016 ban egy külső burkot. A bentit meg szépen lassan elbontják.
Ha valóban a szarkofágba, tehát a bentibe csapódott volna, az jóval nagyobb probléma lenne, de ez "csak" a külső burok. Ezen a burkon belül alacsonyabb nyomást tartanak fel az olyan esetekre ha megsérül a burok (mint most). Ilyenkor a levegő befelé áramlik és nem kifelé nyomja a radioaktív port stb.
Szóval not great, not terrible, viszont a pontatlan fogalmazás miatt ijesztőbbnek tűnt elsőre.

- halamadrid
Politikai nézet-felmérés a left/right, authority/liberty, valamint progresszív/konzervatív síkon. Angolul, 46 kérdés. Jó szórakozást

Bobrovniczky nem Ruszin posztját kapta meg, szóval az a rész kicsit pontatlan.ferni írta:
Azért az vicces lenne na...
Aki nincs képben kijött egy ilyen "pletyka" Szentkirályiról, hogy:
Hazug ******. Inkább arról mesélj miért váltották le Ruszin Szendi Romulust? Csak nem azért mert kiderült, h dugsz vele?? Cserébe a hallgatásért kapta a férjed a pozícióját, ugye? Válni persze nem lehet hiszen a főnök nem engedi.
Szandi és Szundi dugtak. Lehet most is dugnak erről sajna nincs infóm. Amikor dőlt a mutatvány Ruszint kirúgták helyette Bobrovnicky kapta meg a posztot, így fogták be a száját. de persze elválni nem engedi őket a rezsim hivatalosan. Még jó h ez a kormány csak hozzáértés alapján ad pozíciót..
Nem cáfolták amúgy kérdésre se, szerintem igaz lehet a hír. Tóniék valszeg már rég tudják, hogy kik lesznek ott holnap.
Még a végén kiderül amúgy, hogy Szandi MP-ék szivárogtatója Ruszinon keresztül

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2025. február 14., péntek 13:05-kor.
-
A lényeg, hogy egy esetleges váltás esetén is kritikusnak kell maradni. Minden politikus addig merészkedik, ameddig a választók engedik, ezt megtanulhattuk az elmúlt másfél évtizedben.
Meg azt is bele kell számolni a képletbe, hogy egy ennyire összezáró, (véleményem szerint) antidemorkatikus rendszert nem lehet patyolattisztán maradva leváltani. Ha erre törekednének, akkor a jelenleginél is jóval egyenlőtlenebb lenne a verseny, mivel a hatalom nem válgoat az eszközökben. És még csak most fordulunk a célegyenesbe.
Meg azt is bele kell számolni a képletbe, hogy egy ennyire összezáró, (véleményem szerint) antidemorkatikus rendszert nem lehet patyolattisztán maradva leváltani. Ha erre törekednének, akkor a jelenleginél is jóval egyenlőtlenebb lenne a verseny, mivel a hatalom nem válgoat az eszközökben. És még csak most fordulunk a célegyenesbe.
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Reggel óta megnéztem a jólvanezígy mai részét és az Ádámnál van az igazság. Ha változást akarunk, akkor félre kell tenni a túl kritikus nézőpontot és elfogadni, hogy nem tetszhet minden.ThePilgrim írta:Konklúzió? Tudja a f@aszom, szar minden...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero