realmadrid95 írta:
Az epitoiparban viszont vannak nagyon kellemes csalodasok is.
Tavaly augban belealltam egy nagy epitkezesbe, kozben a befagyasztott kozgyulesek sorra lementek es kaptam ket tarsashazi hoszigetelest, valamint folyosok bontasat, kezierovel letermeleset.
Kicsit felve, de kiadtam 4 kulonbozo ukran vallalkozonak alvallalkozasra, ugy dolgoztak, mint a kisangyalok. Tobbek kozott felallvanyoztak 600 nmt fel nap alatt festokent. Sokkal jobban, mint egy allvanyozassal foglalkozo ceg, nem volt karomkodas, kiabalas, csendben tettek a dolgukat. A masik csapatban volt egy 30 ev koruli ferfi, 40 meter folyosot bontott fel, ugy, hogy 10 cm betont vesett. Abban a 2 hetben minden egyes nap teljes letszammal, jozanul(!), idoben erkeztek. Nem dobaltak el a cigicsikket, nem lezengtek.
Legtobbjuk farmerban, markas poloban dolgozott az elso nap, mondtak, hogy semmi ruhat nem tudtak hozni magukkal, igy amit felkaptak, abban jottek. Annyira alazatosan dolgoztak az elso nap, hogy mindenkinek vettem egy-egy szettet. Annyira halasak voltak, hogy szombaton hivott a kepviselo, hogy delutanra le is szereltek az allvanyt onszorgalombol, ezzel halaltak meg a ruhakat. Elszamolasnal is korrektek voltak, nem akartak felszamolni parkolast, de nyilvan rajuk tukmaltam.
Ettol fuggetlenul nem azt jelenti, hogy minden ukran jo szakember, vagy megbizhato, mert rengeteg kinti ismeros mesel az alkoholista ukran, lengyel es szerb epitoiparosokrol, de en mind a 4 vallalkozoban kellemesen csalodtam.
Szinten epitoipar, dolgozunk ukranokkal, kiadunk nekik alvallalkozasba melokat, foleg hoszigetelest, komuves munkakat, es teljesen meg vagyunk elegedve veluk, sot, a megrendelok is csak jokat mondanak. Az elvegzett munka is patika, teljesen rendben van. Az elszamolasnal kell nagyon vigyazni, a penzugyeket alaposan kell vezetni, nem szeretik, ha baszakodas van. Amiben megegyezunk, azt tartani kell. Ez nyilvan alap, es ez lenne a normalis, csak azert emelem ki, mert ha az anyagiakkal gond van, az ukranokkal nem erdemes baszakodni.