Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 13., csütörtök 11:05

Ukrán mint munkás borzalmas.
Fehérváron is ez a tapasztalat, kint osztrakoknal is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 13., csütörtök 10:58

swfan írta: Pedig hát Tuskból is mekkora patásördögöt csinált az ottani meg az itthoni propaganda is
Ez az illiberális taktikar: azonnal támadni, mindent tagadni, hibát, felelősséget sosem elismerni.
A 20. sz.-ban is volt pár ideológia, amelyik ugyzanezen a logikán alapult.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 13., csütörtök 10:43

Pedig hát Tuskból is mekkora patásördögöt csinált az ottani meg az itthoni propaganda is

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. február 13., csütörtök 10:41

Dupla D írta:
Realista24 írta:

Az mit jelent, hogy szarnyalnak a lengyelek? Nem vagyok kepben.
A szerző szeret túlozni, de a lengyel gazdaság megindult rendesen, főleg mióta leváltották Orbán haverját.

Sidenote, hogy a 90-es években a lengyel gazdaság a magyar mögött volt, ahogy az összes többi keleti blokk ország gazdasága. És arról a Lengyelországról van szó, akik a legtöbb ukrán menekültet fogadták be.
Jól nyomják lengyel barátaink, ráadásul már Tusk pártja is egyértelműen előzi a PiS-t. Egyetlen probléma, hogy a széljobber Konföderáció és a jobbközép Harmadik Út népszerűsége kb. megfordult az előző másfél évben. Bár úgy tudom, hogy előbbi nem lenne valami koalícióképes a PiS-szel.
https://politpro.eu/en/poland
hehetheoriginal írta:
Dupla D írta:
A szerző szeret túlozni, de a lengyel gazdaság megindult rendesen, főleg mióta leváltották Orbán haverját.

Sidenote, hogy a 90-es években a lengyel gazdaság a magyar mögött volt, ahogy az összes többi keleti blokk ország gazdasága. És arról a Lengyelországról van szó, akik a legtöbb ukrán menekültet fogadták be.
plusz nincs illegalis migrans, minimalis a bunozes es az inflacio, gyarapodnak, jol megvannak, haborus inflacio, bekepropaganda es covid ide vagy oda, kinek mit intezett a kormanya ugye.
Van egy lengyel kötődésű haverom, és azt mondja, hogy az ukránokon b*sszák fel az agyukat, mert rengetegen jöttek és nem valami "szorgalmasak". Mondjuk külső szemmel én ünnepelném, hogy a közel-keletiek és afrikaiak helyett részben velük sikerül pótolni az elöregedő társadalmat + mégiscsak szláv testvérnép.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára halamadrid 2025. február 13., csütörtök 10:46-kor.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 13., csütörtök 10:38

Dupla D írta:
Realista24 írta:

plusz nincs illegalis migrans, minimalis a bunozes es az inflacio, gyarapodnak, jol megvannak, haborus inflacio, bekepropaganda es covid ide vagy oda, kinek mit intezett a kormanya ugye.
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 13., csütörtök 10:37

A 90-es években a lengyeleken mindenki csak nevetett, hogy silány termékeket gyártanak. De legalább megtanultak saját kútfőből gyártani, nem csak az olcsó munkaerő-exportra koncentráltak, mint más térségbeli országok. Mára a minőség is sokat javult, saját termékeiket, szolgáltatásaikat már tudják exportálni, plusz van egy 36 milliós belső piacuk is. A PiS kormány pedig csak ideológialiag volt a Fideszhez közel, gazdaságpolitikailag nem is állhattak volna egymástól távolabb. Ott már akkor sem volt divat politikai alapon exportra teljesen képtelen strómanokat kreálni, többnyire a valós piaci körülmények döntöttek. A mostani Tusk kormány csak ezt az utat folytatta, csökkentett a bürokrácián, és az EU-n belül is sokkal jobb kapcsolatokat ápol, ami élénkítő hatással volt a gazdaságukra, ezért tudnak még a mostani nehéz időkben is növekedi. Arról nem is beszélve, hogy az áraik is sokkal alacsonyabbak, mint a V4 többi országában.
Ergo Vitya bárcsak a fontos, emberek számára valóban hasznos dolgokat leste volan el tőlük, nem pedig a pusztító, embereket egymás ellen hergelő, műkereszténykedő (ami csak Magyarországon mű, mert a lengyel valóban vallásos nép) propagandát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2025. február 13., csütörtök 10:41-kor.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 13., csütörtök 10:28

Dupla D írta:
Realista24 írta:

https://www.orulunkvincent.hu/lengyelor ... -is-avagy/

Hasonlóan a szerző szeret kilőni néha és eléggé nem a ker-kon nackó vonalat viszi, de a számok azok számok.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 13., csütörtök 10:26

Köszi :agree:

Neked is Zack :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. február 13., csütörtök 10:24

Realista24 írta:
Dupla D írta: A világgazdaság talán legjobb 6-7 éve után kijelenteni, hogy azért szavazok a fideszre, mert boldogulok az életben, az tájékozatlanságot vagy a tolerancia hiányát jelentő kijelentés.

Főleg annak tudatában, milyen állapotban van jelenleg a gazdaság, amit nehéz lenne másra kenni, mikor a lengyel gazdaság szárnyal.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Dupla D 2025. február 13., csütörtök 10:28-kor.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2025. február 13., csütörtök 10:15

úgynevezett stratégiai nyugalom.
https://hvg.hu/gazdasag/20250213_KSH-ak ... uipar-ipar

"Miután 2023-ban 5,5 százalékkal esett vissza a magyar ipar teljesítménye, 2024-ben még ehhez képest is sikerült 4 százalékkal esni – erősítette meg a Központi Statisztikai Hivatal az egy hete kiadott első becslést. Az, hogy egymás után két évben is csökkent a termelés, 1990 óta most először történt meg. ..."

Ildikó?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 13., csütörtök 8:41

Dupla D írta: A világgazdaság talán legjobb 6-7 éve után kijelenteni, hogy azért szavazok a fideszre, mert boldogulok az életben, az tájékozatlanságot vagy a tolerancia hiányát jelentő kijelentés.

Főleg annak tudatában, milyen állapotban van jelenleg a gazdaság, amit nehéz lenne másra kenni, mikor a lengyel gazdaság szárnyal.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 13., csütörtök 8:37

a tajekozatlansagot alapbol ki lehet jelenteni
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. február 13., csütörtök 7:52

A világgazdaság talán legjobb 6-7 éve után kijelenteni, hogy azért szavazok a fideszre, mert boldogulok az életben, az tájékozatlanságot vagy a tolerancia hiányát jelentő kijelentés.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. február 13., csütörtök 6:22

Ahhoz mennyire kell rabszolgalelkűnek lenni, mikor látod, hogy 1000 milliárdokat lopnak el, de neked jó így, mert amúgy eléldegélsz? Én sem vagyok nagyravágyó, de nehogy kihozzuk már, hogy amúgy jólvanezígy. Az ország fele meg megrohad. De tudom, empátia se kell, mindig is voltak mélyszegények, miért nem tanult és dolgozik annyit, mint 1madridista... :ike:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. február 12., szerda 22:53

Musk engedelyezte a kormanynak, hogy 400 millio dollarert vegyenek pancelozott teslakat. Ez nem pazarlas valamiert :lol: :lol:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 12., szerda 21:23

Na de most ennek mi a fene értelme van, hogy itt az egyik oldal, aki a legutolsó geci, ott meg a kihívója és az nála default üzemmód nálad, hogy egy patás ördög lesz, egy utolsó rohadék.

Hát ti is nagyon jól tudjátok, hogy Orbán 100%ra ilyen, míg hiába lehetnek félelmek MPvel szemben, annak a realitása, hogy ennyire kiforduljon magából elég csekély.
De itt az van beképzelve hogy épít egy Fideszisztán 2.0-t, miközben nem lesz rá fene tudja hány kétharmada, rohadtul nincs mit ellopni, mert minden magánkézben van stb

Nagyon erőltetett ez az Orbán=MP párhuzam, behoznám Kéri Lászlót régebbről, aki nagyon szépen kifejti ki honnan jött, hogy nevelkedett és hogy ez mennyit számít, aki nem hallotta érdemes végighallgatni.
Amúgy van egy nagyon jó interjúrészlet Kéri Lászlótól, amit érdemes meghallgatni mit hozott otthonról Orbán és mit MP és hatalmas a különbség meg összességében róluk beszél.

Kérihez híven elég szerteágazóan fejti ki a gondolatát, de nagyon jókat mond.

1:24:18tól 1:35:45ig.

Azért tényleg sokan elfelejtik, hogy MP nem ilyen noname családból pottyant ide, ügyvédek, jogászok, Mádl Ferenc a keresztapja Köztársasági elnök volt stb. Ő azért rengeteg mindent szívott magába ahogy felnőtt, nem véletlen amit látunk.

Főleg azoknak ajánlom ezt a 10 percet, hogy mi lesz ha itt megint egy Orbán 2.0 lesz, ég és föld a két ember honnan jött és mit hozott otthonról.

"Orbánnal már nem lehet beszélni, ez már csak a Jóistennel van beszélőviszonyba, de azt is úgy hogy megengedi néha neki, hogy beszéljen hozzá."
:lol:

De tényleg ezt hallgassátok meg, mert ritkán hallani ilyen jó elemzést, ahol tényleg több generációra visszafelé ismeri az egész családját MPnek, nagyon jó gondolatokat fejt ki szerintem.

Ahogy valaki írta itt 2 hete:
Már akkor jobboldali és keresztény neveltetést kapott, amikor Orbánt még verte a kommunista apja. :/

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. február 12., szerda 21:16

1madridista írta:
Tudod ...
amit irsz ez valid... az utak is ganyok a mav is es tenyleg vannak vallalhatatlan arcok, de ugyanakkor azt te is belathatod hogy 14 ev kormanyzas alatt 1.: belekenyelmesednek, 2.: mindig vannak olyan jol lavirozo emberek akik valahogy erdemek nelkul kerulnek magasabb pozicioba es egy ilyen hosszu ideje hatalmon levo partnal ez nyilvan hatvanyozottan igaz

ezert is orulnek ha lenne olyan alternativa akivel szemben kevesebb aggalyom van...
Ezekkel nem tudok teljesen szembemenni. MP szerintem egyelore nem egy kategoria a fidesszel (egyebkent mivel a lehetosegek kozott eg es fold a kulonbseg, igy nem is lehet). Nala a fidesz minden baj forrasa, ami valoszinuleg legfeljebb reszben igaz. A fidesznel rajtuk kivul barki, aktualisan epp "eladhato" ellenseg, aki minden rossz okozoja (soros, migrans, covid, brusszel, haboru, multik, baloldal igy hirtelen). Ezt becsomagoljak egy sertoen primitiv kommunikacioba irgalmatlan sok kozpenzbol

Apokaliptikus helyzet nincs es nem is lesz nagy esellyel, egyebkent ezt eleg profin egyensulyozzak, annyira hagynak elni es ervenyesulni, hogy legyen eleg vesztenivaloja a tobbsegnek.

Azzal is egyetertek, hogy korrekt eletszinvonal mellett konnyebb elengedni a politikat, de engem szemely szerint borzalmasan zavar (sok egyeb mellett), hogy kicsit kevesbe szemermetlen "nagytokesites" mellett lehetett volna ugy csinalni, hogy valoban elore mozduljon az orszag es hosszabb tavon elhetobb legyen.
ertem amit irsz es megertem hogy teged zavar annyira a dolog hogy igy is levaltanad a fideszt. amiket irtal engem is zavar valoszinuleg en kevesbe merek kockazatot vallalni es mp-ben is van boven kockazat. azert a haboru, a covid es a bevandorlohullam tenyleg nem tettek jot europanak, nem csak nalunk "szarnyal" a gazdasag, de nyilvan a fidesz sem artatlan.

csak vannak itt akik eleg vegletesen gondolkodnak ezert probalok ervelni hogy miert szavaz epeszu ember a fideszre...

szerk.: az utolso mondat szerencsetlenre sikeredett: tartom hogy nem csak krumplis ciganyok megfelemlitettek es pszichopatak, hanme tanult ertelmes becsuletes emberek is szavaznak onszantukbol a fideszre.
Biztosan nem kizarolag a rendszer haszonelvezoi, krumplin vasarolt szavazok szavaznak rajuk, ez tiszta sor. Szemely szerint amikor nem volt idom/energiam/erdeklodesem a politika irant (most sem mernem magam nagyon tajekozottnak jellemezni, hozzaertonek meg vegkepp nem), akkor nem mentem el szavazni. Megkaptam akkor, hogy ezzel a fidesz malmara hajtom a vizet, amivel nem is akartam vitatkozni, mert az eletem olyan szakaszaban jartam, amikor a politikanal jelentosen fontosabb dolgokra forditottam az energiaimat, felkeszuletlenul pedig nem szoktam dontest hozni, csak ha a helyzet megkivanja, ergo muszaj.
Igy az epeszu retegtol is ennyi lenne az elvarasom, akkor is, ha ez adott esetben a kormanyt segiti (mindamellett, hogy ez miert segiti a kormanyt ez megint erdekes kerdes lehet).

MP-ben mi a kockazat? Mivel tud rosszabb lenni, mint a fidesz? Abban a pillanatban, hogy az emberek erzeseit (amikre tudatosan probal O is hatni) elarulja, kivagta maga alatt a fat.

Nekem ezek nagyon mestersegesen krealt kifogasoknak hatnak, soha nem lesz olyan jelolt a jelenlegi rendszerrel szemben, aki tokeletes. Ezt a palyat a jatekszabalyokkal a fidesz hozta letre, MP kelloen okos hozza, hogy a sajat kornyezetukben is felvegye a kesztyut veluk. Mashogy itt nem lesz kormanyvaltas, ahhoz mar tulzottan a sajat kepukre formaltak a korulmenyeket.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 21:08

Dupla D írta:
1madridista írta:

akkor mit irjak azt hogy ujsagiro? vagy teves szemelyiseg? youtuber nem? abbol egyebkent a jobbik fajta aki tudja mit beszel...
Hamarabb újságíró, youtuber, műsorvezető, mint influencer.
amit irsz ez valid... az utak is ganyok a mav is es tenyleg vannak vallalhatatlan arcok, de ugyanakkor azt te is belathatod hogy 14 ev kormanyzas alatt 1.: belekenyelmesednek, 2.: mindig vannak olyan jol lavirozo emberek akik valahogy erdemek nelkul kerulnek magasabb pozicioba es egy ilyen hosszu ideje hatalmon levo partnal ez nyilvan hatvanyozottan igaz
Ezért kell megbüntetni a politikusokat. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, hogy nem rájuk szavazunk. Akkor talán észbe kapnak.

Soha nem fog felbukkanni olyan ember, akivel szemben nem lesznek kétségek. Vagy ha kezdetben nem is lennének a Fidesz nagyon gyorsan fog tenni róla, hogy legyen. Az emberek érzéselmeire akarnak hatni a politikusok. Erre sokkal könnyebb, mint az eszükre.

Komolyan érdekel szerinted mi történne, ha nem a Fidesz, hanem a Tisza nyerné a választást? Összeomlana a gazdaság? Beengednénk minden migránst? Mi az, ami szerinted nem éri meg a kockázatot?
szerintem a youtuber is az influencer kategoriaba tartozik de lehet en vagyok tudatlan...

azert mpvel szemben szerintem a felbukkanasakor is voltak aggalyok, eleg zuros a tortenete...

szerintem lecserelne a fideszes oligarchakat a sajat sleppjere es a sajat zsebet tomne (mint most a fidesz vagy akar mint o evekkel ezelott a kozutkezelonel/diakhitelnel)... emellett lenyegesen aggresszivabb mint orban, mar epiti a "fuggetlen" sajtojat o is nem varok a kozbeszed alakulasaban sem semmi jot es levaltani sem lesz igy egyszeru (a fidesz eleg sok jogot adott az 50+1 szazalekkal kormanyzo partoknak is sajna)... raadasul ennek van egy olyan visszhangja hogy csak azzal lehet valasztast nyerni hogy osszeveszel a csaladoddal/haverjaiddal/kozossegeddel, es hatbaszurod oket a sajat modszereikkel, csak akkor meg megint egy helyben toporgunk...

tudom hogy mocskos maffiozokat szurt hatba de szerintem a multbeli tevekenysege alapjan nem sokkal kulonb naluk (es most sem latok nagy valtozast sajna) es ha az egyik mocsok lebuktatja a masikat attol o nem lesz jo ember...

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 12., szerda 20:58

1madridista írta: mindig vannak olyan jol lavirozo emberek akik valahogy erdemek nelkul kerulnek magasabb pozicioba es egy ilyen hosszu ideje hatalmon levo partnal ez nyilvan hatvanyozottan igaz
Szerintem pedig minimum a G-nap óta ez egy erősen centralizált és kézivezérelt rendszer, a vezetésnek pontos elképzelései vannak, milyen embereket tűrnek meg, ezt az emberek tudják is (ezért lett ennyire kontraszelektált maga a holdudvar, nem is annyira belekényelmesedésről van szó), és a fontosabb kérdések, pozíciók mind legfelül dőlnek el.

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. február 12., szerda 20:56

1madridista írta:
Dupla D írta:
Mi az, hogy influencer? GM mi alapon lenne influencer? Illetve minek az influencere?
akkor mit irjak azt hogy ujsagiro? vagy teves szemelyiseg? youtuber nem? abbol egyebkent a jobbik fajta aki tudja mit beszel...
Hamarabb újságíró, youtuber, műsorvezető, mint influencer.
Ezért kell megbüntetni a politikusokat. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, hogy nem rájuk szavazunk. Akkor talán észbe kapnak.

Soha nem fog felbukkanni olyan ember, akivel szemben nem lesznek kétségek. Vagy ha kezdetben nem is lennének a Fidesz nagyon gyorsan fog tenni róla, hogy legyen. Az emberek érzéselmeire akarnak hatni a politikusok. Erre sokkal könnyebb, mint az eszükre.

Komolyan érdekel szerinted mi történne, ha nem a Fidesz, hanem a Tisza nyerné a választást? Összeomlana a gazdaság? Beengednénk minden migránst? Mi az, ami szerinted nem éri meg a kockázatot?

Vissza: