HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. február 12., szerda 22:53
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 12., szerda 21:23
Amúgy van egy nagyon jó interjúrészlet Kéri Lászlótól, amit érdemes meghallgatni mit hozott otthonról Orbán és mit MP és hatalmas a különbség meg összességében róluk beszél.
Kérihez híven elég szerteágazóan fejti ki a gondolatát, de nagyon jókat mond.
1:24:18tól 1:35:45ig.
Azért tényleg sokan elfelejtik, hogy MP nem ilyen noname családból pottyant ide, ügyvédek, jogászok, Mádl Ferenc a keresztapja Köztársasági elnök volt stb. Ő azért rengeteg mindent szívott magába ahogy felnőtt, nem véletlen amit látunk.
Főleg azoknak ajánlom ezt a 10 percet, hogy mi lesz ha itt megint egy Orbán 2.0 lesz, ég és föld a két ember honnan jött és mit hozott otthonról.
"Orbánnal már nem lehet beszélni, ez már csak a Jóistennel van beszélőviszonyba, de azt is úgy hogy megengedi néha neki, hogy beszéljen hozzá."
De tényleg ezt hallgassátok meg, mert ritkán hallani ilyen jó elemzést, ahol tényleg több generációra visszafelé ismeri az egész családját MPnek, nagyon jó gondolatokat fejt ki szerintem.
Már akkor jobboldali és keresztény neveltetést kapott, amikor Orbánt még verte a kommunista apja.
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. február 12., szerda 21:16
Biztosan nem kizarolag a rendszer haszonelvezoi, krumplin vasarolt szavazok szavaznak rajuk, ez tiszta sor. Szemely szerint amikor nem volt idom/energiam/erdeklodesem a politika irant (most sem mernem magam nagyon tajekozottnak jellemezni, hozzaertonek meg vegkepp nem), akkor nem mentem el szavazni. Megkaptam akkor, hogy ezzel a fidesz malmara hajtom a vizet, amivel nem is akartam vitatkozni, mert az eletem olyan szakaszaban jartam, amikor a politikanal jelentosen fontosabb dolgokra forditottam az energiaimat, felkeszuletlenul pedig nem szoktam dontest hozni, csak ha a helyzet megkivanja, ergo muszaj.1madridista írta:amit irsz ez valid... az utak is ganyok a mav is es tenyleg vannak vallalhatatlan arcok, de ugyanakkor azt te is belathatod hogy 14 ev kormanyzas alatt 1.: belekenyelmesednek, 2.: mindig vannak olyan jol lavirozo emberek akik valahogy erdemek nelkul kerulnek magasabb pozicioba es egy ilyen hosszu ideje hatalmon levo partnal ez nyilvan hatvanyozottan igazTudod ...
ezert is orulnek ha lenne olyan alternativa akivel szemben kevesebb aggalyom van...
ertem amit irsz es megertem hogy teged zavar annyira a dolog hogy igy is levaltanad a fideszt. amiket irtal engem is zavar valoszinuleg en kevesbe merek kockazatot vallalni es mp-ben is van boven kockazat. azert a haboru, a covid es a bevandorlohullam tenyleg nem tettek jot europanak, nem csak nalunk "szarnyal" a gazdasag, de nyilvan a fidesz sem artatlan.Ezekkel nem tudok teljesen szembemenni. MP szerintem egyelore nem egy kategoria a fidesszel (egyebkent mivel a lehetosegek kozott eg es fold a kulonbseg, igy nem is lehet). Nala a fidesz minden baj forrasa, ami valoszinuleg legfeljebb reszben igaz. A fidesznel rajtuk kivul barki, aktualisan epp "eladhato" ellenseg, aki minden rossz okozoja (soros, migrans, covid, brusszel, haboru, multik, baloldal igy hirtelen). Ezt becsomagoljak egy sertoen primitiv kommunikacioba irgalmatlan sok kozpenzbol
Apokaliptikus helyzet nincs es nem is lesz nagy esellyel, egyebkent ezt eleg profin egyensulyozzak, annyira hagynak elni es ervenyesulni, hogy legyen eleg vesztenivaloja a tobbsegnek.
Azzal is egyetertek, hogy korrekt eletszinvonal mellett konnyebb elengedni a politikat, de engem szemely szerint borzalmasan zavar (sok egyeb mellett), hogy kicsit kevesbe szemermetlen "nagytokesites" mellett lehetett volna ugy csinalni, hogy valoban elore mozduljon az orszag es hosszabb tavon elhetobb legyen.
csak vannak itt akik eleg vegletesen gondolkodnak ezert probalok ervelni hogy miert szavaz epeszu ember a fideszre...
szerk.: az utolso mondat szerencsetlenre sikeredett: tartom hogy nem csak krumplis ciganyok megfelemlitettek es pszichopatak, hanme tanult ertelmes becsuletes emberek is szavaznak onszantukbol a fideszre.
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 21:08
szerintem a youtuber is az influencer kategoriaba tartozik de lehet en vagyok tudatlan...Dupla D írta:Hamarabb újságíró, youtuber, műsorvezető, mint influencer.1madridista írta:
akkor mit irjak azt hogy ujsagiro? vagy teves szemelyiseg? youtuber nem? abbol egyebkent a jobbik fajta aki tudja mit beszel...
Ezért kell megbüntetni a politikusokat. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, hogy nem rájuk szavazunk. Akkor talán észbe kapnak.amit irsz ez valid... az utak is ganyok a mav is es tenyleg vannak vallalhatatlan arcok, de ugyanakkor azt te is belathatod hogy 14 ev kormanyzas alatt 1.: belekenyelmesednek, 2.: mindig vannak olyan jol lavirozo emberek akik valahogy erdemek nelkul kerulnek magasabb pozicioba es egy ilyen hosszu ideje hatalmon levo partnal ez nyilvan hatvanyozottan igaz
Soha nem fog felbukkanni olyan ember, akivel szemben nem lesznek kétségek. Vagy ha kezdetben nem is lennének a Fidesz nagyon gyorsan fog tenni róla, hogy legyen. Az emberek érzéselmeire akarnak hatni a politikusok. Erre sokkal könnyebb, mint az eszükre.
Komolyan érdekel szerinted mi történne, ha nem a Fidesz, hanem a Tisza nyerné a választást? Összeomlana a gazdaság? Beengednénk minden migránst? Mi az, ami szerinted nem éri meg a kockázatot?
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 12., szerda 20:58
Szerintem pedig minimum a G-nap óta ez egy erősen centralizált és kézivezérelt rendszer, a vezetésnek pontos elképzelései vannak, milyen embereket tűrnek meg, ezt az emberek tudják is (ezért lett ennyire kontraszelektált maga a holdudvar, nem is annyira belekényelmesedésről van szó), és a fontosabb kérdések, pozíciók mind legfelül dőlnek el.1madridista írta: mindig vannak olyan jol lavirozo emberek akik valahogy erdemek nelkul kerulnek magasabb pozicioba es egy ilyen hosszu ideje hatalmon levo partnal ez nyilvan hatvanyozottan igaz
HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. február 12., szerda 20:56
Hamarabb újságíró, youtuber, műsorvezető, mint influencer.1madridista írta:akkor mit irjak azt hogy ujsagiro? vagy teves szemelyiseg? youtuber nem? abbol egyebkent a jobbik fajta aki tudja mit beszel...Dupla D írta:
Mi az, hogy influencer? GM mi alapon lenne influencer? Illetve minek az influencere?
Ezért kell megbüntetni a politikusokat. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, hogy nem rájuk szavazunk. Akkor talán észbe kapnak.amit irsz ez valid... az utak is ganyok a mav is es tenyleg vannak vallalhatatlan arcok, de ugyanakkor azt te is belathatod hogy 14 ev kormanyzas alatt 1.: belekenyelmesednek, 2.: mindig vannak olyan jol lavirozo emberek akik valahogy erdemek nelkul kerulnek magasabb pozicioba es egy ilyen hosszu ideje hatalmon levo partnal ez nyilvan hatvanyozottan igaz
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 20:50
amit irsz ez valid... az utak is ganyok a mav is es tenyleg vannak vallalhatatlan arcok, de ugyanakkor azt te is belathatod hogy 14 ev kormanyzas alatt 1.: belekenyelmesednek, 2.: mindig vannak olyan jol lavirozo emberek akik valahogy erdemek nelkul kerulnek magasabb pozicioba es egy ilyen hosszu ideje hatalmon levo partnal ez nyilvan hatvanyozottan igazTudod ...
ertem amit irsz es megertem hogy teged zavar annyira a dolog hogy igy is levaltanad a fideszt. amiket irtal engem is zavar valoszinuleg en kevesbe merek kockazatot vallalni es mp-ben is van boven kockazat. azert a haboru, a covid es a bevandorlohullam tenyleg nem tettek jot europanak, nem csak nalunk "szarnyal" a gazdasag, de nyilvan a fidesz sem artatlan.Ezekkel nem tudok teljesen szembemenni. MP szerintem egyelore nem egy kategoria a fidesszel (egyebkent mivel a lehetosegek kozott eg es fold a kulonbseg, igy nem is lehet). Nala a fidesz minden baj forrasa, ami valoszinuleg legfeljebb reszben igaz. A fidesznel rajtuk kivul barki, aktualisan epp "eladhato" ellenseg, aki minden rossz okozoja (soros, migrans, covid, brusszel, haboru, multik, baloldal igy hirtelen). Ezt becsomagoljak egy sertoen primitiv kommunikacioba irgalmatlan sok kozpenzbol
Apokaliptikus helyzet nincs es nem is lesz nagy esellyel, egyebkent ezt eleg profin egyensulyozzak, annyira hagynak elni es ervenyesulni, hogy legyen eleg vesztenivaloja a tobbsegnek.
Azzal is egyetertek, hogy korrekt eletszinvonal mellett konnyebb elengedni a politikat, de engem szemely szerint borzalmasan zavar (sok egyeb mellett), hogy kicsit kevesbe szemermetlen "nagytokesites" mellett lehetett volna ugy csinalni, hogy valoban elore mozduljon az orszag es hosszabb tavon elhetobb legyen.
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 20:41
akkor mit irjak azt hogy ujsagiro? vagy teves szemelyiseg? youtuber nem? abbol egyebkent a jobbik fajta aki tudja mit beszel...Dupla D írta:Mi az, hogy influencer? GM mi alapon lenne influencer? Illetve minek az influencere?1madridista írta:
annyira aggressziv volt mint menczer? le is utotte?
azert vicces hogy az egyik leginkabb topon levo tajekozott jol felepitett influencerbol 3 masodperc alatt aggressziv hulye lesz aki azt se tudja mi az hogy tisza sziget csak azert mert nem a hardcore mp fanok szaja ize szerint kerdez...
HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. február 12., szerda 20:38
Mi az, hogy influencer? GM mi alapon lenne influencer? Illetve minek az influencere?1madridista írta:annyira aggressziv volt mint menczer? le is utotte?RealVazquez írta:
Szerintem Magyar Péter helytállt, végig beszélte a közel két órát, igyekezett választ adni mindenre, Marci viszont sokszor agresszív volt, többször nem hagyta Pétert, hogy végig mondja a gondolatát, a szavába vágott. Amikor Péter megválaszolt egy kérdést, volt, hogy újra rákérdezett, ugyanarra. Szerintem GM nincs tisztában a Tisza Sziget jelentőségével sem, így nem tudott megfelelő kérdést feltenni. Aki kakaskodott, az Marci volt. Tőle szokatlan volt ez az agresszív, vehemens stílus, nekem nem jött ez be. Félrement. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből.
azert vicces hogy az egyik leginkabb topon levo tajekozott jol felepitett influencerbol 3 masodperc alatt aggressziv hulye lesz aki azt se tudja mi az hogy tisza sziget csak azert mert nem a hardcore mp fanok szaja ize szerint kerdez...
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. február 12., szerda 20:34
Ezekkel nem tudok teljesen szembemenni. MP szerintem egyelore nem egy kategoria a fidesszel (egyebkent mivel a lehetosegek kozott eg es fold a kulonbseg, igy nem is lehet). Nala a fidesz minden baj forrasa, ami valoszinuleg legfeljebb reszben igaz. A fidesznel rajtuk kivul barki, aktualisan epp "eladhato" ellenseg, aki minden rossz okozoja (soros, migrans, covid, brusszel, haboru, multik, baloldal igy hirtelen). Ezt becsomagoljak egy sertoen primitiv kommunikacioba irgalmatlan sok kozpenzbol1madridista írta:ezt a toxikus proaganda stb vonalat szamomra mp is hozza sajna, azt nem irtam hogy az o erdemuk hogy a rendesen dolgozo emberek megelnek a munkajukbol, inkabb csak a ferni vezette apokaliptikus hangulatot erzem indokolatlannak.Szerintem sokakat már a toxikus propaganda zavar és az a felsőbbrendűségi viselkedés ami mellet azt hiszik bármit megtehetnek
tobbiek: koszi a normalis valaszokat. a megelhetest azert hoztam be mert sokszor lehet itt olyanokat olvasni hogy romokban az orszag, rohad minden (csodbemegyunk mindjart) es nem lehet megelni, szerintem ezek erosen el vannak tulozva (foleg a csod, ugy tudom hogy az nem realis veszely). meg egy kerdes nektek mi az az eletszinvonal amit? mert szerintem nem kell konkretan hasznot huzni a rendszerbol hogy fideszes legy, ha valaki elegedett az eletevel, es jol erzi magat akkor sokkal konnyebben elnezi a kormany hibait (es itt jonnek be sztem a diplomas fidesz szavazok akiknek lehet semmi kozuk a rendszerhez de jol elvannak igy.)megerdemlunk
HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. február 12., szerda 20:33
Én viszonylag elégedett vagyok mostmár, és jól érzem magam.1madridista írta: ha valaki elegedett az eletevel, es jol erzi magat akkor sokkal konnyebben elnezi a kormany hibait (es itt jonnek be sztem a diplomas fidesz szavazok akiknek lehet semmi kozuk a rendszerhez de jol elvannak igy.)
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 20:32
annyira aggressziv volt mint menczer? le is utotte?RealVazquez írta:Szerintem Magyar Péter helytállt, végig beszélte a közel két órát, igyekezett választ adni mindenre, Marci viszont sokszor agresszív volt, többször nem hagyta Pétert, hogy végig mondja a gondolatát, a szavába vágott. Amikor Péter megválaszolt egy kérdést, volt, hogy újra rákérdezett, ugyanarra. Szerintem GM nincs tisztában a Tisza Sziget jelentőségével sem, így nem tudott megfelelő kérdést feltenni. Aki kakaskodott, az Marci volt. Tőle szokatlan volt ez az agresszív, vehemens stílus, nekem nem jött ez be. Félrement. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből.istimester írta: A HVG szerint kínos kakaskodás volt, szóval holnap megnézem
Meglehetősen megoszlanak a vélemények.
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 20:20
ezt a toxikus proaganda stb vonalat szamomra mp is hozza sajna, azt nem irtam hogy az o erdemuk hogy a rendesen dolgozo emberek megelnek a munkajukbol, inkabb csak a ferni vezette apokaliptikus hangulatot erzem indokolatlannak.Szerintem sokakat már a toxikus propaganda zavar és az a felsőbbrendűségi viselkedés ami mellet azt hiszik bármit megtehetnek
? mert szerintem nem kell konkretan hasznot huzni a rendszerbol hogy fideszes legy, ha valaki elegedett az eletevel, es jol erzi magat akkor sokkal konnyebben elnezi a kormany hibait (es itt jonnek be sztem a diplomas fidesz szavazok akiknek lehet semmi kozuk a rendszerhez de jol elvannak igy.)megerdemlunk
HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2025. február 12., szerda 19:19
Szerintem Magyar Péter helytállt, végig beszélte a közel két órát, igyekezett választ adni mindenre, Marci viszont sokszor agresszív volt, többször nem hagyta Pétert, hogy végig mondja a gondolatát, a szavába vágott. Amikor Péter megválaszolt egy kérdést, volt, hogy újra rákérdezett, ugyanarra. Szerintem GM nincs tisztában a Tisza Sziget jelentőségével sem, így nem tudott megfelelő kérdést feltenni. Aki kakaskodott, az Marci volt. Tőle szokatlan volt ez az agresszív, vehemens stílus, nekem nem jött ez be. Félrement. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből.istimester írta: A HVG szerint kínos kakaskodás volt, szóval holnap megnézem
Meglehetősen megoszlanak a vélemények.
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 12., szerda 18:19
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. február 12., szerda 18:16
HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 12., szerda 17:52
ez így továbbra is csak tippelgetés. szerintem, dőreség olyanra szavazni, akiről semmit nem tudsz kb, hogy majd mit akar és kikkel, nekem kissé butaságnak tűnik pár hangzatos kijelentésre meg pár magáról megosztott képre bianco csekket adni neki, hogy majd tuti jobb lesz.mellé eléggé megalomán, nagyképű és agresszív, mondjuk ezek mind olyan tulajdonságok, amik arra predesztinálnak, hogy tök jó vezető lesz valaki, jahogy pont az ellenkezője inkábbferni írta: Ami most van szar.
Olyan szinten beágyazódott a Fidesz a sok kétharmaddal, hogy kb lehetetlen vállalás kirobbantani őket.
Itt az esély, hogy ez vhogy sikerüljön.
Konkrétan olyan szinten kizsigerelték az országot és magánkézbe tettek mindent, hogy fizikailag lehetetlen még egyszer ennyit lopni.
Én tényleg nem látom, hogy lehetnél ennél rosszabb.
Ezeket a kullancsokat el kell tüntetni, hogy ne szívják tovább az ország vérét, ennél fontosabb nincs jelenleg, mert már ott tartunk, hogy Kína meg az oroszok a cimbik.
Azt hogy ha sikerül leváltani őket majd megnézzük mit tudnak alkotni a hatalmon, de ennél szarabb nem lehet.
Nem reális, hogy még egyszer ennyi kétharmad legyen, mert most is rengetegen Orbán ellen szavaznak és nem MPre.
Szóval ha a legrosszabbat is feltételezzük a Tiszáról se lehet ennél rosszabb, mert esélyük se lenne ugyanezt kiépíteni.
És amíg a Tiszáról csak feltételezzük ezt, addig a Fidesznél már tudjuk, hogy ők a legrosszabb létező opció, minden erkölcsi akadály nélkül.
HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 12., szerda 17:43
HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 12., szerda 16:31
elfogadom, ha valakinek ennyi is elég, viszont itt most pont arról van szó, hogy itt lett volna az alkalma, hogy az őt támogatóknak ne zsákbamacskát kelljen választani, ahnem érdemben beszéljen a dolgokról, pár facebook poszton meg egymásnak sokszor ellentmondó vagy saját magát meghazudtoló kijelentésen kívül. eddig az a fő üzenete, hogy eu mellett lesz és nuku korrupció. ezek meg nem a fő problémák, meg megint más, hogy volt neres korrupt vezetőként nehezen hiszem el neki, hogy ő nem lesz az...nuevo_ericco írta:Szerintem azok vannak így, akiknek a Fidesz gazdasági modeljével amúgy nem lenne akkora bajuk, már ami az elméletet illeti, sokkal inkább zavarják a demokráciával és jogállamisággal kapcsolatos dolgok.realfan írta: ezért nem is értem, hogy egyesek mért imádják feltétel nélkül, miközben ugyanezeket a dolgokat másban kritizálják
Hogy a hatalom mindent megtesz azért, hogy választásokon leválthatatlon legyenek, visszaélnek az állami eszközökkel és forrásokkal. Erre még rátesz pár lapáttal, hogy nincs meg a jog előtti egyenlőség sem (jogállamisággal kapcsolatos kritikás), mert egyértelmű, hogy a megszállt hatóságok, szervek politikai alapon szelektálnak. Nem kell sok gondolkodás, hogy lássuk, ez a politika hosszútávon káros, kontraproduktív, mint minden rendszer, amelyik a feltétlen hűséget értékeli a rátermettség és tudás helyett.
MP legerősebb üzenete pedig pont az, hogy ennek véget vet, miközben a Fidesz (szerinte) nem annyira káros dolgait megtartaná. Hogy ez a valóságban hogyan néz majd ki, az más kérdés, de csak egy módon derülhet ki. És igen, vannak, akiknek annyira tele a töke a NER-rel és a hatalmi arroganciával (ez a fajta propaganda már sokak intelligenciáját inzultája), ami ezzel együtt jár, hogy inkább a zsákbamacskát választják. Nem is kevesen.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 12., szerda 16:30
Jelenlévő fórumozók: 19 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem