Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 20:41

Dupla D írta:
1madridista írta:

annyira aggressziv volt mint menczer? le is utotte?

azert vicces hogy az egyik leginkabb topon levo tajekozott jol felepitett influencerbol 3 masodperc alatt aggressziv hulye lesz aki azt se tudja mi az hogy tisza sziget csak azert mert nem a hardcore mp fanok szaja ize szerint kerdez...
Mi az, hogy influencer? GM mi alapon lenne influencer? Illetve minek az influencere?
akkor mit irjak azt hogy ujsagiro? vagy teves szemelyiseg? youtuber nem? abbol egyebkent a jobbik fajta aki tudja mit beszel...

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. február 12., szerda 20:38

1madridista írta:
RealVazquez írta:

Szerintem Magyar Péter helytállt, végig beszélte a közel két órát, igyekezett választ adni mindenre, Marci viszont sokszor agresszív volt, többször nem hagyta Pétert, hogy végig mondja a gondolatát, a szavába vágott. Amikor Péter megválaszolt egy kérdést, volt, hogy újra rákérdezett, ugyanarra. Szerintem GM nincs tisztában a Tisza Sziget jelentőségével sem, így nem tudott megfelelő kérdést feltenni. Aki kakaskodott, az Marci volt. Tőle szokatlan volt ez az agresszív, vehemens stílus, nekem nem jött ez be. Félrement. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből.

azert vicces hogy az egyik leginkabb topon levo tajekozott jol felepitett influencerbol 3 masodperc alatt aggressziv hulye lesz aki azt se tudja mi az hogy tisza sziget csak azert mert nem a hardcore mp fanok szaja ize szerint kerdez...
Mi az, hogy influencer? GM mi alapon lenne influencer? Illetve minek az influencere?
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. február 12., szerda 20:34

1madridista írta:
Szerintem sokakat már a toxikus propaganda zavar és az a felsőbbrendűségi viselkedés ami mellet azt hiszik bármit megtehetnek
ezt a toxikus proaganda stb vonalat szamomra mp is hozza sajna, azt nem irtam hogy az o erdemuk hogy a rendesen dolgozo emberek megelnek a munkajukbol, inkabb csak a ferni vezette apokaliptikus hangulatot erzem indokolatlannak.

tobbiek: koszi a normalis valaszokat. a megelhetest azert hoztam be mert sokszor lehet itt olyanokat olvasni hogy romokban az orszag, rohad minden (csodbemegyunk mindjart) es nem lehet megelni, szerintem ezek erosen el vannak tulozva (foleg a csod, ugy tudom hogy az nem realis veszely). meg egy kerdes nektek mi az az eletszinvonal amit
megerdemlunk
? mert szerintem nem kell konkretan hasznot huzni a rendszerbol hogy fideszes legy, ha valaki elegedett az eletevel, es jol erzi magat akkor sokkal konnyebben elnezi a kormany hibait (es itt jonnek be sztem a diplomas fidesz szavazok akiknek lehet semmi kozuk a rendszerhez de jol elvannak igy.)
Ezekkel nem tudok teljesen szembemenni. MP szerintem egyelore nem egy kategoria a fidesszel (egyebkent mivel a lehetosegek kozott eg es fold a kulonbseg, igy nem is lehet). Nala a fidesz minden baj forrasa, ami valoszinuleg legfeljebb reszben igaz. A fidesznel rajtuk kivul barki, aktualisan epp "eladhato" ellenseg, aki minden rossz okozoja (soros, migrans, covid, brusszel, haboru, multik, baloldal igy hirtelen). Ezt becsomagoljak egy sertoen primitiv kommunikacioba irgalmatlan sok kozpenzbol

Apokaliptikus helyzet nincs es nem is lesz nagy esellyel, egyebkent ezt eleg profin egyensulyozzak, annyira hagynak elni es ervenyesulni, hogy legyen eleg vesztenivaloja a tobbsegnek.

Azzal is egyetertek, hogy korrekt eletszinvonal mellett konnyebb elengedni a politikat, de engem szemely szerint borzalmasan zavar (sok egyeb mellett), hogy kicsit kevesbe szemermetlen "nagytokesites" mellett lehetett volna ugy csinalni, hogy valoban elore mozduljon az orszag es hosszabb tavon elhetobb legyen.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. február 12., szerda 20:33

1madridista írta: ha valaki elegedett az eletevel, es jol erzi magat akkor sokkal konnyebben elnezi a kormany hibait (es itt jonnek be sztem a diplomas fidesz szavazok akiknek lehet semmi kozuk a rendszerhez de jol elvannak igy.)
Én viszonylag elégedett vagyok mostmár, és jól érzem magam.
Ettől függetlenül nem nézem el a kormány hibáit, miért tenném?

Tudod egyedül miért nem érzem jól magam? Mert felcseszi az agyamat a Bajer, Deák, Trombitás, Huth megfosbrigád, meg a Deutsch, Gulyás, Lázár, Szijjártó, Semjén féle roncspolitikusok.

És igen ezek vannak a másik oldalon is, nem tagadom. De ők hatalmon ekkora férgek, úgy hogy teljhatalommal rendelkeznek, vagy teljhatalom alá tartoznak, és nyalják a hatalom seggét.
Mekkora szabadságharcosok ezek, hogy az állam minden fegyverével, paripájával ellátva fantazmagóriák ellen harcolnak 0-24-ben?

Van egy jó napom, sok jó dolog történik, majd véletlen neten elémjön egy Deák féle véglény arca, és széthányom a monitort.

Na én ezért nem érzem jól magam sok esetben.

És attól mert viszonylag elégedett vagyok a fizetésemmel már, nem fogom elnézni, hogy pl az úthálózat balkáni. Tudom, épül szépülnek az autópályák, gyorsforgalmik. Aztán az M5-ön kerülgetni kell a kátyúkat, meg Budapesten viszonylag forgalmasabb utcákban kiszakad a féltengely az autóból, hogy a vidékről nem beszélve.

Ez egy pont pl, amit 14 év alatt, ha már az előtte lévő rendszer is letojta, javítani lehetett volna. De nem, ezt is ki kellett szervezni haveroknak, a minőségre meg bagózik mindenki, csak legyen túlszámlázva és végig lehessen menni rajta Vityának, a nemzet sofőrjének a Vito-val.

Mindegy, kiventilláltam magam, 26-ban sem lesz változás, ezek szétosztanak megint mindent, és simán behúzzák majd a választást.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 20:32

RealVazquez írta:
istimester írta: A HVG szerint kínos kakaskodás volt, szóval holnap megnézem :mrgreen:

Meglehetősen megoszlanak a vélemények.
Szerintem Magyar Péter helytállt, végig beszélte a közel két órát, igyekezett választ adni mindenre, Marci viszont sokszor agresszív volt, többször nem hagyta Pétert, hogy végig mondja a gondolatát, a szavába vágott. Amikor Péter megválaszolt egy kérdést, volt, hogy újra rákérdezett, ugyanarra. Szerintem GM nincs tisztában a Tisza Sziget jelentőségével sem, így nem tudott megfelelő kérdést feltenni. Aki kakaskodott, az Marci volt. Tőle szokatlan volt ez az agresszív, vehemens stílus, nekem nem jött ez be. Félrement. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 12., szerda 20:20

Szerintem sokakat már a toxikus propaganda zavar és az a felsőbbrendűségi viselkedés ami mellet azt hiszik bármit megtehetnek
ezt a toxikus proaganda stb vonalat szamomra mp is hozza sajna, azt nem irtam hogy az o erdemuk hogy a rendesen dolgozo emberek megelnek a munkajukbol, inkabb csak a ferni vezette apokaliptikus hangulatot erzem indokolatlannak.

tobbiek: koszi a normalis valaszokat. a megelhetest azert hoztam be mert sokszor lehet itt olyanokat olvasni hogy romokban az orszag, rohad minden (csodbemegyunk mindjart) es nem lehet megelni, szerintem ezek erosen el vannak tulozva (foleg a csod, ugy tudom hogy az nem realis veszely). meg egy kerdes nektek mi az az eletszinvonal amit
megerdemlunk
? mert szerintem nem kell konkretan hasznot huzni a rendszerbol hogy fideszes legy, ha valaki elegedett az eletevel, es jol erzi magat akkor sokkal konnyebben elnezi a kormany hibait (es itt jonnek be sztem a diplomas fidesz szavazok akiknek lehet semmi kozuk a rendszerhez de jol elvannak igy.)

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2025. február 12., szerda 19:19

istimester írta: A HVG szerint kínos kakaskodás volt, szóval holnap megnézem :mrgreen:

:goat:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 12., szerda 18:19

Lehet rossz vagyok statisztikából, de inkább tippelgetek, mint hogy a fixen szart válasszam.

Illetve elég sok vízió fel lett vázolva, de most összedől a világ, mert nem került szóba minden is a Partizánban.
A legtöbb víziót amúgy az Október 23-as beszédében mondta el, akit érdekel nyugodtan meghallgathatja.

Megint az egyik mérlegen az van, hogy a csak 10 hónapja pártban dolgozó emberek
nincsenek készen mindennel is, miközben 14 hónap múlva lesz csak választás és van pár dolog ami fontosabb, nem véletlen téma a Tisza szigetek, mert vidéken fog eldőlni a választás és fontosabb, mint 400 nappal a választás előtt egy teljeskörű programmal kész lenni.
Hiába játsszuk itt a demokrációt meg akarjuk jelenleg azt ami normális lenne, jelenleg te nem fogsz értelmes programmal, normális hangnemben választást nyerni.

Jelenleg a Fideszt kb fideszes módszerekkel lehet leváltani, semmi nem fogott rajtuk eddig, bármit csináltak kétharmad kétharmad után.
Jött valaki, aki tud ebben a környezetben is játszani és nem fog rajta semmi, miközben ennél jóval kevesebb idő alatt is nyírtak ki politkailag embereket és baszki minden számon van rajta kérve.

Nagy Márton, aki mikor pozícióba került is lehetett tudni alkalmatlan a pozícióra épp a csőd szélére viszi az országot a Vityával meg a bandájával együtt, full faszágokat meg hazugságokat beszélnek egyfolytában és már csak a külföldi pénzek tartják fent az országot, de azzal többet foglalkozunk, hogy a Petya miért nem válaszolt arra hány kulcsos adórendszert látna jónak... :lol:

Megint kicsit átbillent a realitásérzet sokaknál azt nincs meg mi van az egyik serpenyőben meg mi van a másikban.

Nem fog megérkezni a szőke herceg fehér lovon és lesz minden tökéletes is vele, nem egy mesében vagyunk, viszont ahhoz hogy egy értelmes úton elindulhasson az ország vagy egy esélyt kapjon rá legalább (mert hatalmas gáz lesz ha a Fidesz lekerül a hatalomról, semmi nem marad), ahhoz ezeket el kell takarítani a kormányról, ez a nulladik lépés.

Bele lehet itt ölni mindenbe az időt meg eltervezgetni mindent is, de semmit nem ér, ha nem lesznek leváltva narancsék.

Az meg tényleg nem túlzás, hogy egy bögre is hasznosabb lenne ezeknél, mert annak legalább nem az a célja 0-24ben, hogy ártson az országnak és mindent is kilopjanak.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. február 12., szerda 18:16

Mi a tippelgetes? Hogy a fidesz a leggatlastalanabb parazita kormany, ami valaha hatalmon volt? En abszolut nem vagyok MP hivo, de ha a Tiszanak lesz realis eselye levaltani a maffiozokat, akkor behuzom rajuk, mert azt gondolom, hogy rosszabb nem lehet. Ha ok is gyengen szerepelnek, akkor ujra valtani kell, amig nem lesz ertekelheto kormanyunk.

Es ezzel nem azt mondom, hogy a fidesz mindent rosszul csinal, de ennyi ev teljhatalom utan, a sajat zsebuk tomese mellett is lehetett volna rendezni nehany dolgot az orszagban, ami a koz erdeke lenne.

Es en aztan abszolut nem elek rosszul, nulla hatszellel mentem egesz eletemben es a munkahelyemnek sincs semmilyen NER-es kotodese. Itt mondjuk pont erzem, hogy mennyire repul a gazdasagunk, minden ev egyre nehezebb, folyamatos pengeelen tanc megy tenyleges piaci korulmenyek kozott. Kozben azert hallom korabbi evfolyamtarsaktol, akik lassan odaernek tuzkozelbe allami cegeknel (pl. kozepvezeto, de legalabb olyan poziciok, ahol mar legalabb nehany info megtalal), hogy hiaba vagyunk jok a sajat teruletunkon (volt aki nalunk kezdett es lepett tovabb, tehat ezt tudja elsokezbol is), mar nagyon melyre lenyulnak es osztjak ki a munkakat, hogy a neres cezarok tehetsegtelen hulyegyerekeinek is lehessen vallalkozasa.

Ilyen korulmenyek kozott sem magam miatt aggodom, mert megleszek akar itthon is, de a gyerekeimre tekintve azt erzem, hogy teljesen feleslegesen lesz nehezebb az utjuk a siker fele, mert vagy meghasonulnak magukkal es kihasznaljak, ha veletlen felejuk lejt majd a palya de cserebe az erdemesebbet el kell taposni, vagy a masik oldalon lesznek Ok is es azt tapasztaljak, hogy nem erdemeik es racionalis elvek menten lehet elore mozdulni.

Ez meg mindig csak egy szelete a tortenetnek, a kisebbikkel voltak eleg para egeszsegugyi kalandjaink is, igy lattam milyen kivalo allapotban van ott is minden. Ugy, hogy nem is voltunk rossz helyen, es egyebkent a dolgozok egytol-egyig kedvesek, segitokeszek es abszolut profik voltak annak ellenere, hogy a faradtsag latszott rajtuk maximalisan. Amit lehet persze megoldok maganban, de ne ez legyen mar a normalis. Persze amikor arcon csap egy feleves, eves varolista nincs mit merlegelni.

Elnezest a csapongasert, sajat serelmek eseten egy fokkal nehezebb erzelmektol megtisztitva velemenyt formalni es melle faradt is vagyok.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 12., szerda 17:52

ferni írta: Ami most van szar.
Olyan szinten beágyazódott a Fidesz a sok kétharmaddal, hogy kb lehetetlen vállalás kirobbantani őket.
Itt az esély, hogy ez vhogy sikerüljön.

Konkrétan olyan szinten kizsigerelték az országot és magánkézbe tettek mindent, hogy fizikailag lehetetlen még egyszer ennyit lopni.

Én tényleg nem látom, hogy lehetnél ennél rosszabb.

Ezeket a kullancsokat el kell tüntetni, hogy ne szívják tovább az ország vérét, ennél fontosabb nincs jelenleg, mert már ott tartunk, hogy Kína meg az oroszok a cimbik.

Azt hogy ha sikerül leváltani őket majd megnézzük mit tudnak alkotni a hatalmon, de ennél szarabb nem lehet.

Nem reális, hogy még egyszer ennyi kétharmad legyen, mert most is rengetegen Orbán ellen szavaznak és nem MPre.
Szóval ha a legrosszabbat is feltételezzük a Tiszáról se lehet ennél rosszabb, mert esélyük se lenne ugyanezt kiépíteni.

És amíg a Tiszáról csak feltételezzük ezt, addig a Fidesznél már tudjuk, hogy ők a legrosszabb létező opció, minden erkölcsi akadály nélkül.
ez így továbbra is csak tippelgetés. szerintem, dőreség olyanra szavazni, akiről semmit nem tudsz kb, hogy majd mit akar és kikkel, nekem kissé butaságnak tűnik pár hangzatos kijelentésre meg pár magáról megosztott képre bianco csekket adni neki, hogy majd tuti jobb lesz.mellé eléggé megalomán, nagyképű és agresszív, mondjuk ezek mind olyan tulajdonságok, amik arra predesztinálnak, hogy tök jó vezető lesz valaki, jahogy pont az ellenkezője inkább :mrgreen:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 12., szerda 17:43

Ami most van szar.
Olyan szinten beágyazódott a Fidesz a sok kétharmaddal, hogy kb lehetetlen vállalás kirobbantani őket.
Itt az esély, hogy ez vhogy sikerüljön.

Konkrétan olyan szinten kizsigerelték az országot és magánkézbe tettek mindent, hogy fizikailag lehetetlen még egyszer ennyit lopni.

Én tényleg nem látom, hogy lehetnél ennél rosszabb.

Ezeket a kullancsokat el kell tüntetni, hogy ne szívják tovább az ország vérét, ennél fontosabb nincs jelenleg, mert már ott tartunk, hogy Kína meg az oroszok a cimbik.

Azt hogy ha sikerül leváltani őket majd megnézzük mit tudnak alkotni a hatalmon, de ennél szarabb nem lehet.

Nem reális, hogy még egyszer ennyi kétharmad legyen, mert most is rengetegen Orbán ellen szavaznak és nem MPre.
Szóval ha a legrosszabbat is feltételezzük a Tiszáról se lehet ennél rosszabb, mert esélyük se lenne ugyanezt kiépíteni.

És amíg a Tiszáról csak feltételezzük ezt, addig a Fidesznél már tudjuk, hogy ők a legrosszabb létező opció, minden erkölcsi akadály nélkül.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 12., szerda 16:31

nuevo_ericco írta:
realfan írta: ezért nem is értem, hogy egyesek mért imádják feltétel nélkül, miközben ugyanezeket a dolgokat másban kritizálják
Szerintem azok vannak így, akiknek a Fidesz gazdasági modeljével amúgy nem lenne akkora bajuk, már ami az elméletet illeti, sokkal inkább zavarják a demokráciával és jogállamisággal kapcsolatos dolgok.
Hogy a hatalom mindent megtesz azért, hogy választásokon leválthatatlon legyenek, visszaélnek az állami eszközökkel és forrásokkal. Erre még rátesz pár lapáttal, hogy nincs meg a jog előtti egyenlőség sem (jogállamisággal kapcsolatos kritikás), mert egyértelmű, hogy a megszállt hatóságok, szervek politikai alapon szelektálnak. Nem kell sok gondolkodás, hogy lássuk, ez a politika hosszútávon káros, kontraproduktív, mint minden rendszer, amelyik a feltétlen hűséget értékeli a rátermettség és tudás helyett.
MP legerősebb üzenete pedig pont az, hogy ennek véget vet, miközben a Fidesz (szerinte) nem annyira káros dolgait megtartaná. Hogy ez a valóságban hogyan néz majd ki, az más kérdés, de csak egy módon derülhet ki. És igen, vannak, akiknek annyira tele a töke a NER-rel és a hatalmi arroganciával (ez a fajta propaganda már sokak intelligenciáját inzultája), ami ezzel együtt jár, hogy inkább a zsákbamacskát választják. Nem is kevesen.
elfogadom, ha valakinek ennyi is elég, viszont itt most pont arról van szó, hogy itt lett volna az alkalma, hogy az őt támogatóknak ne zsákbamacskát kelljen választani, ahnem érdemben beszéljen a dolgokról, pár facebook poszton meg egymásnak sokszor ellentmondó vagy saját magát meghazudtoló kijelentésen kívül. eddig az a fő üzenete, hogy eu mellett lesz és nuku korrupció. ezek meg nem a fő problémák, meg megint más, hogy volt neres korrupt vezetőként nehezen hiszem el neki, hogy ő nem lesz az...
a politika alapon való szekeltálást eddig meg ő maga is angyon jól alkalmazza, nem tudom miért változtatna rajt, ha mondjuk kormányra kerülne véletlenül.
nálam az emberek egymás ellen fordítása és a rengeteg gyűlöletkeltés a fidesz főbűne, minden más csak utána jön, mert nagyrészt abból is erednek, de ezeken MP se nagyon változtatna az eddigi tapasztalatok alapján, szóval ez nekem eddig egy Orbán helyett MP vezette fidesz, semmi más :)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 12., szerda 16:30

Már egy ideje a valóságshowk irányába tartott a politika, talán pont mostanra érkezett meg.
Figyelemelterelés, a TV-k előtt felnőtt amerikaiaknak az az érzése, hogy beavatják őket. Pedig elég lenne csak a felszínt megkapargatni, ahogy én is tettem lejjebb. Máris rájön az ember, hogy igazi szakmai munka még nincs a döntések mögött, inkább marketing.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. február 12., szerda 16:21

Kozel 300 millio dollarral tamogatta a kampanyt, egyertelmu volt, hogy Elonia lesz az elnok. Nagyon orulok, hogy musk birtokaban van minden szemelyes adatom. Tudja mennyi adot fizetek, tudja milyen auto es betegbiztositasom van es azt mikor mire hasznalom, tudja, hogy mennyi hitelem van melyik banktol. Biztos nem fognak ezzel visszaelni :lol: de legalabb amerikai obol a mexikoi obol hivatalosan is, szoval megmenekult az orszag. Ja, elelmiszerek es energia arak csak emelkedtek a beiktatas ota es az orosz megszallas sem ert veget

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 12., szerda 16:14

nuevo_ericco írta: Ami MP-t illeti, alig várom, hogy végre őt kritizálhassam a kormányzása miatt.
Realista24 írta:Amugy most ki az USA eloke? Trump vagy Musk?
Ebben az a vicces, hogy mindezt Sorozás közben teszik, miközben Musk kis túlzással egy hónap alatt nagyobb mértékben folyásolta be az amerikai politikát, mint Soros (akinek a vagyona eltörpül Musk és a Koch fivérek vagyonához képest) évtizedek alatt.
Nem tudom ertelmezni az egeszet. Olyan dolgokat olvasok es latok, hogy neha elgondolkodok, hogy valosag vagy csak AI altal generalt.

Trump ul egy asztalnal, gondolom en a Feher hazba(?), mellette Musk, nyakaban a gyerek es kapja a kerdeseket. Hat ez mi? :lol:

Nem csak most, hanem korabbi tapasztalat is az, hogy a testbeszedek, amik uralkodnak ezekben a jelenetekben, teljesen mas ala es folerendeltseget vetit, mint ami elmeletileg van. Legalabbis nekem.

Fura mindenesetre.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. február 12., szerda 16:03

1madridista írta:Ertem a fidesz elleni nagy kozfelhaborodast de gondoljatok mar vegig: szerintetek ha valaki szorgalmasan dolgozik (foleg ha jokepessegu is) nem tud egy eleg jo szinvonalon elni ebben az orszagban? Mert szerintem ez nagyon nem igy van, becsuletes munkaval el lehet erni egy eleg jo eletszinvonalat politikai kapcsolatok nelkul is, innentol meg azon mulik hogy mennyire tudsz megelegedni azzal amid van. En peldaul nem leszek boldogtalan ha nem lesz olyan auto/ingatlangyujtemenyem mint ner oligarchaknak (ettol fuggetlenul igazsagtalan a dolog de nem tudok mit csinalni vele, nagyon sok politikus/hozzajuk kozel levo ember gazdagodik meg igazsagtalanul), es nem fogok azon sirni hogy nemetorszagban (ki tudja egybkent hogy meddig mert a gazdasaguk szarnyal...) tobbet keresnek ugyanazzal a munkaval. Szemelyes tapasztalatotok van arrol hogy becsuletesen dolgozo emberek nem tudnak normalisan megelni (tanarok ilyenek voltak, most nem tudom mire eleg a megemelt tanari fizetes) vagy csak a sajtoban bemutatott nyomor (borsodi zsakfalvak ahol armandoek sose dolgoztak) alapjan latjatok ezt?
Rohadtul nem csak a megelhetesrol szol ez a dolog. Persze az a legfontosabb, de az elet egymillio teruleten megbukott a fidesz a 14 ev alatt. Az meg hagyjan, hogy az unios penzeket szarra loptak, de hogy azokbol az eus meg adofizetoi penzekbol mennyi mindent lehetett volna fejleszteni ebben az orszagban, azt reggelig sorolhatnank. En szemelyszerint nem is feltetlenul a keves fizetes miatt vagyok kiakadva mert magyar viszonylathoz kepest relative jol keresek, de nagyon sok mas dolog van, ami miatt kopkodom oket.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 12., szerda 15:49

realfan írta: ezért nem is értem, hogy egyesek mért imádják feltétel nélkül, miközben ugyanezeket a dolgokat másban kritizálják
Szerintem azok vannak így, akiknek a Fidesz gazdasági modeljével amúgy nem lenne akkora bajuk, már ami az elméletet illeti, sokkal inkább zavarják a demokráciával és jogállamisággal kapcsolatos dolgok.
Hogy a hatalom mindent megtesz azért, hogy választásokon leválthatatlon legyenek, visszaélnek az állami eszközökkel és forrásokkal. Erre még rátesz pár lapáttal, hogy nincs meg a jog előtti egyenlőség sem (jogállamisággal kapcsolatos kritikás), mert egyértelmű, hogy a megszállt hatóságok, szervek politikai alapon szelektálnak. Nem kell sok gondolkodás, hogy lássuk, ez a politika hosszútávon káros, kontraproduktív, mint minden rendszer, amelyik a feltétlen hűséget értékeli a rátermettség és tudás helyett.
MP legerősebb üzenete pedig pont az, hogy ennek véget vet, miközben a Fidesz (szerinte) nem annyira káros dolgait megtartaná. Hogy ez a valóságban hogyan néz majd ki, az más kérdés, de csak egy módon derülhet ki. És igen, vannak, akiknek annyira tele a töke a NER-rel és a hatalmi arroganciával (ez a fajta propaganda már sokak intelligenciáját inzultája), ami ezzel együtt jár, hogy inkább a zsákbamacskát választják. Nem is kevesen.

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. február 12., szerda 15:28

1madridista írta: Amugy jo ezt olvasni xd

Volt mar a hvg dk press most epp gulyas marci a hulye kivancsi vagyok mi lesz meg itt? :mrgreen:
most tökéletes képet adtál a fidesz meg MP szimpatizánsokról, pont ilyenek, ő szimpatikus, ezért rászavazok, tökmindegy mit mond, mint anno Kádár, Horthy, előtte Ferenc Jóska atyácska :mrgreen:
Szerintem meg mind az mp mind a fidesz szavazok kozt vannak olyanok akik nem ertenek egyet sok mindennel de rajuk szavaznak mert szerintuk az a legkisebb rossz. Ertem a fidesz elleni nagy kozfelhaborodast de gondoljatok mar vegig: szerintetek ha valaki szorgalmasan dolgozik (foleg ha jokepessegu is) nem tud egy eleg jo szinvonalon elni ebben az orszagban? Mert szerintem ez nagyon nem igy van, becsuletes munkaval el lehet erni egy eleg jo eletszinvonalat politikai kapcsolatok nelkul is, innentol meg azon mulik hogy mennyire tudsz megelegedni azzal amid van. En peldaul nem leszek boldogtalan ha nem lesz olyan auto/ingatlangyujtemenyem mint ner oligarchaknak (ettol fuggetlenul igazsagtalan a dolog de nem tudok mit csinalni vele, nagyon sok politikus/hozzajuk kozel levo ember gazdagodik meg igazsagtalanul), es nem fogok azon sirni hogy nemetorszagban (ki tudja egybkent hogy meddig mert a gazdasaguk szarnyal...) tobbet keresnek ugyanazzal a munkaval. Szemelyes tapasztalatotok van arrol hogy becsuletesen dolgozo emberek nem tudnak normalisan megelni (tanarok ilyenek voltak, most nem tudom mire eleg a megemelt tanari fizetes) vagy csak a sajtoban bemutatott nyomor (borsodi zsakfalvak ahol armandoek sose dolgoztak) alapjan latjatok ezt?
én saját tapasztalatból is látom, hogy sokan, akik dolgoznának sem tudnak, vagy tudnak, de éppen elég, hogy túléljenek, aminél szerintem azért több kéne egy embernek....
a társadalmi átjárás hiányáról nem is beszélve vagy az ország megosztásáról, utóbbiban MP is élen jár, nekem eddig nem tűnik különbnek a fidesznél, kb semmi újat ne mondana, amit korábban más ne tett volna meg, ezért nem is értem, hogy egyesek mért imádják feltétel nélkül, miközben ugyanezeket a dolgokat másban kritizálják

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 12., szerda 15:22

Az a durva, mikor Orbán mellett már az AfD elnöke is liberális :mrgreen:
444 cikkből pár mondat, amit Alice Weidel mondott:

„A közmédia mérhetetlenül erős egyetlen egy pontban, mégpedig abban, hogy a kormányzati politikát támogatják. Nem tesznek fel kritikus kérdéseket, pedig a médiának a demokráciákban a negyedik hatalmi ágat kellene képviselnie. Információt és átláthatóságot kellene biztosítania, hogy minden egyes választó megalapozott döntést hozhasson”
(Ezt a német viszonyokra mondta, ami kismiska a magyarhoz képest)

„Fantasztikus család vagyunk, számomra a család az, ahol a gyerek van”
(meleg párkapcsolatban él, két fiút nevelnek együtt)

„Mindenki szabadon, a saját igényei szerint élhessen, és az állam ne avatkozzon bele a családok magánügyeibe”

Ezeket a mondatokat magam sem mondhattam volna szebben.
Csak nehogy úgy járjon, mint Ursula von der Leyen, aki Orbán jelöltjéből lett rövid időn belül sorosügynok, csak azért, mert más volt a politikai véleménye.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. február 12., szerda 15:19

A HVG szerint kínos kakaskodás volt, szóval holnap megnézem :mrgreen:

Vissza: