Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 12., szerda 6:23

ferni írta: Az a baj, hogy 2024 február 11. volt az interjú és a 2026os kb áprilisi lesz a választás.

Konkrétan még a felénél se tartunk ennek az időszaknak, maga a párt sincs közel se egy éves, de itt olyan dolgok vannak már elvárva, hogy legyen mindenről egy kiforrott vélemény.

Fidesz mindenféle program nélkül van kétharmadon, illetve akkora gáz lesz itt hagyva ha megy a Fidesz, hogy arra fel se lehet készülni szerintem.

Szóval szép meg jó, hogy legyen 15 hónappal a választás előtt már mindenről is kidolgozva minden, de kenhetik a hajukra, ha nem lesznek megválasztva, MP is elmondta mire koncentrálnak jelenleg, építik ki a pártot, Tisza szigetek stb.

Sokkal fontosabb ez jelenleg.
Szóval persze, ezek jogos elvárások, meg kell mutatni, hogy máshogy is lehet mint a Fidesz, de kicsit el vannak csúszva időben a dolgok az elvárásokkal.

Jelenleg ennél, hogy direkt ártanak az országnak az is jobb lenne ha odakerülne valaki azt majd kitalálják mi legyen, mert ennél nem lehet szarabbul csinálni semmit kb.

Nem vagyok profi pártépítésből a nulláról, főleg egy olyanra, ami le akar váltani egy maffiakormányt, de eddig úgy fest jól haladnak.
2025 van, gondoltam szólok. :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 12., szerda 6:14

azert annyi kiderult, hogy meg messze van a tisza anyagilag es felepiteseben is attol, hogy keszen alljon a valasztasokra, lehet tenyleg jobban jarna a fidesz, ha meglepnek oket egy 25 aprilisi elorehozottal.

szvsz jol helyt allt mp amugy, volt 1-2 kikerult kerdes, de mondjuk kb fel eve egy ilyen felkerdezesbe belesult volna vagy kiviharzik sertetten, azert latszik, hogy rutinosabb mar.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. február 11., kedd 22:15

Fuggetlenul az interju tartalmatol az szamomra brutalis, hogy 2 oran at igy tud daralni MP, egy darab ööö-zes nem volt nala, mindenre egybol ad valamilyen valaszt. Azt el kell ismerni, hogy nagyon jo kommunikator, ebben peldaul szintekkel veri MZP-t.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 11., kedd 21:26

Az a baj, hogy 2024 február 11. volt az interjú és a 2026os kb áprilisi lesz a választás.

Konkrétan még a felénél se tartunk ennek az időszaknak, maga a párt sincs közel se egy éves, de itt olyan dolgok vannak már elvárva, hogy legyen mindenről egy kiforrott vélemény.

Fidesz mindenféle program nélkül van kétharmadon, illetve akkora gáz lesz itt hagyva ha megy a Fidesz, hogy arra fel se lehet készülni szerintem.

Szóval szép meg jó, hogy legyen 15 hónappal a választás előtt már mindenről is kidolgozva minden, de kenhetik a hajukra, ha nem lesznek megválasztva, MP is elmondta mire koncentrálnak jelenleg, építik ki a pártot, Tisza szigetek stb.

Sokkal fontosabb ez jelenleg.
Szóval persze, ezek jogos elvárások, meg kell mutatni, hogy máshogy is lehet mint a Fidesz, de kicsit el vannak csúszva időben a dolgok az elvárásokkal.

Jelenleg ennél, hogy direkt ártanak az országnak az is jobb lenne ha odakerülne valaki azt majd kitalálják mi legyen, mert ennél nem lehet szarabbul csinálni semmit kb.

Nem vagyok profi pártépítésből a nulláról, főleg egy olyanra, ami le akar váltani egy maffiakormányt, de eddig úgy fest jól haladnak.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 21:03

Gonzi írta: Azert ugy latom sokan delulu modon benyelik ezt a szakertok eldontik majd dolgot. Ossze tudok hivni 50 olyan szakertot aki a progessziv adozas mellett ervel, 50 olyat akik az egykulcsos mellett.

Egy politikai partnak kell kepviselnie valamit, es ezen a ponton mar jo lenne tudni hogy most egy neolib gazdasgpolitikai partrol beszelunk? Netan szociális piacgazdaságot kepviselnek? Klasszikus liberalizmus? Ezt nem a szakertoknek kell eldonteni, mert a szakertoket ezen csoportokon belul talalod meg, a vilagon nincs olyan atyauristan kozgdasz aki mindhez erteni fog, es majd kivalasztja a legjobbat - ugyanis nincs ilyen hogy legjobb, ezert vannak sikeres es nem sikeres orszagok minden iranyzatbol. A szekertok ahhoz kellenek, hogy majd ezek ugy legyenek kidolgozva, hogy az az orszag javat szolgalja. Talan meg most van egy kis ideje osszekapni magat, es vegre megmutatni mit is kepvisel a part, mert egyelore tenyleg csak orban levaltasat, ami persze sokaknak mar onmagaban eleg, de egy interjun engedtessek mar meg ennel tobb dologra rakerdezni ofelsegetol...
Elvileg 15-én bemutatják a szakértőket, kíváncsi leszek, vajon okosabbak leszünk-e... Többször mondta MP is az interjúban, hogy na, ha erről 15-e után beszélnénk, te is csettintenél egyet...

De azért remélem legkésőbb a programból kiderülnek ezek a dolgok... de ha nem, ott már nehéz lesz arra hivatkozni, hogy "majd a szakértők eldöntik".

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2025. február 11., kedd 20:56

Azert ugy latom sokan delulu modon benyelik ezt a szakertok eldontik majd dolgot. Ossze tudok hivni 50 olyan szakertot aki a progessziv adozas mellett ervel, 50 olyat akik az egykulcsos mellett.

Egy politikai partnak kell kepviselnie valamit, es ezen a ponton mar jo lenne tudni hogy most egy neolib gazdasgpolitikai partrol beszelunk? Netan szociális piacgazdaságot kepviselnek? Klasszikus liberalizmus? Ezt nem a szakertoknek kell eldonteni, mert a szakertoket ezen csoportokon belul talalod meg, a vilagon nincs olyan atyauristan kozgdasz aki mindhez erteni fog, es majd kivalasztja a legjobbat - ugyanis nincs ilyen hogy legjobb, ezert vannak sikeres es nem sikeres orszagok minden iranyzatbol. A szekertok ahhoz kellenek, hogy majd ezek ugy legyenek kidolgozva, hogy az az orszag javat szolgalja. Talan meg most van egy kis ideje osszekapni magat, es vegre megmutatni mit is kepvisel a part, mert egyelore tenyleg csak orban levaltasat, ami persze sokaknak mar onmagaban eleg, de egy interjun engedtessek mar meg ennel tobb dologra rakerdezni ofelsegetol...

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 11., kedd 20:55

swfan írta:
ferni írta:
Ne feledjük azt se, hogy nem az interjúalanynak kell alkalmazkodni a másikhoz.
A közmédián láthatjuk, hogy milyen az, amikor az interjúztatót igazítják az interjúalanyhoz. A Partizánba nem kell ez.
Megint a végletek.
Senki nem mondta, hogy alákérdezős videó legyen, viszont ez meg már megint túlzás ami ment és a vita/interjú/beszélgetés kárára ment ebben az esetben és nem tudott menet közben változtatni GM.

Legyen ilyen ha van értelme, nyomassa, de itt olyan témáknál lett ez túltolva, hogy bántóan semmi értelme nem volt.

Annyi más kérdés és téma lehetett volna

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 20:52

ferni írta:
A közmédián láthatjuk, hogy milyen az, amikor az interjúztatót igazítják az interjúalanyhoz. A Partizánba nem kell ez.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 11., kedd 20:24

Nem jártam újságírói suliba, de én úgy tudom, és úgy tartom logikusnak is, hogy ilyenkor az újságíró felteszi a kérdést (ami lehet akár keményebb, hiszen azért az ellenzéki, kritikus pozíciót illik felvenni), az alany válaszol, majd az újságíró nem minősíti a választ. Ha úgy gondolja, hogy az alany nem a kérdésre válaszolt, akkor esetleg felteheti újra, de az interjú folyamata miatt el kell fogadnia, hogy a nem válaszolás is válasz. Annyira intelligensnek és felnőttnek kell tudni kezelni a nézőket, olvasókat, hogy felismerjék a félrebeszélést maguktól is.
Amikor már keresztkérdéseket, erőszakosabb módot választ az újságíró, az már inkább az oknyomozás. Mert ott valóban az ok, a motiváció, a mögöttes gondolat kiderítése a célt. Ez egy beszélgetés volt.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 11., kedd 20:17

Az a baj, persze hogy sokat beszél MP meg távolról közelít meg dolgokat néha túlságosan is, de egyszerűen ez a legbiztosabb módja, hogy nehogy kiforgassák. Védelmi mechanizmus.

Gulyás Marci meg folyamat igen-nem válaszokat akar kis túlzással, amely meg egy egyenes út lenne egy újabb katasztrófához.
Nem volt meg az összhang kettejük között, hogy valahol találkozzanak az álláspontok ebben.

Egyik se jó álláspont, de ne felejtsük itt nem a Partizánnak volt nagyobb vesztenivalója.

Hatalmas kár, hogy ilyen szarságokra lett elcseszve rengeteg idő és semmi újat nem tudtunk meg, ez nem egy interjú volt, hanem egy felkérdezés.

Nem értem mit akartak most itt kihozni a Partizánnál vagy akkor kérdezzenek bele új dolgokba, ne olyanokba, amiket már tavaly is untunk annyiszor át lettek rágva.

És tudta Marci mi lesz a kérdésekre a válasz és beleragadt a direkt hülye kérdező szerepbe, mikor tudta full felesleges, mert nem fog semmi újat vagy olyat hallani amit akar és csak azért is végigtolta az akaratát, ami lehet másnál működik, de itt ő is tudta nem fog, de az egoja nem bírta ezt el.

Erre rájött, hogy MP annyit beszél, hogy csak na és ez lett a vége.
Nem értem mi volt a koncepció, de ennek semmi értelme nem volt és egyik se járt jól vele.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 11., kedd 20:15

nincs itt semmi látnivaló, csak figyelmesen hallgatni/olvasni kellene ki mit mond/ír.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 20:13

ferni írta: swfan, ne már....
De ez nem válasz könyörgöm... Senki nem mondta, hogy döntse el, csak megkérdezte, hogy neki, személyesen mi a véleménye.
Nagyon jól tudod mi hogy működik, ha bármit mondd mint magánvélemény és nem úgy lesz valami a Tisza Pártnál azonnal számon van kérve, rengeteg ilyen volt már, tanult ebből és esélyt se ad ezeknek.
Ennyiről szólt az egész, semmi másról.

MP beszélt már a kötvényekről nem egyszer, ez is egy totál felesleges téma volt, annyira volt bennfentes, hogy mínuszban van ezekkel :lol: Teljes öngól volt a téma felhozása is, nem véletlen toszta fel magát MP.

Miniszterelnök jelölti dologba is totál feleslegesen beleragadt Marci, milliószor elmondta már MP, hogy meg lesz majd ez választva, tudta mindenki mi lesz a válasz és bakker ebbe is beleragadt 10 percre és nem volt hajlandó elfogadni azt amit mondott.

Annyi minden jó téma lehetett volna, erre ilyen százszor túlrágcsált témákkal cseszte el az időt Gulyás Marci, amire mindenki tudta már a választ.
MP nagyon sokat tud beszélni egy szuszra, a másoridő meg véges. Egyszerűen muszáj beleszólnia Marcinak, ha több témát akar érinteni, ahelyett, hogy hagyja MP-t 10 perceket beszélni egy dologról, aminek a végén talán ad is valamilyen választ az adott kérdésre.

Ilyen egy interjú. Tették mindketten azt, amiben a legjobbak. Hogy ez MP oldalán kinek mennyire szimpi, az majd elválik. Nekem nem volt az, és nem is vagyok ezzel egyedül. Ezzel együtt nyilván megy majd rájuk az X jövőre.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 11., kedd 20:08

swfan írta:
Realista24 írta: swfan....oriasi forma vagy. Multkor belem alltal, szemelyeskedtel, most meg jelentgeted hehe hszeit, hogy szemelyskedik :lol: :lol: :lol: nem birom :lol:
Nem látom a problémát. Előfordul, hogy elvetem a sulykot, igen, azért olyankor én általában visszakozom. Mint látod, hehének nem nagyon megy ez a fajta önreflexió és nyomja tovább. A jelentés gomb meg azért van, hogy használjuk. Engem is lehet jelenteni :lol:
Ha par hetet gondolsz a mostaniert hehenek, akkor ennek meg sem kene tortennie, mert itt sem kene lenned a multkori miatt, a te logikad szerint.

Amint olyan szintre er a szemelyeskedes, ami mar valoban az, hidd el, itt leszek.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 20:05

Realista24 írta: swfan....oriasi forma vagy. Multkor belem alltal, szemelyeskedtel, most meg jelentgeted hehe hszeit, hogy szemelyskedik :lol: :lol: :lol: nem birom :lol:
Nem látom a problémát. Előfordul, hogy elvetem a sulykot, igen, azért olyankor én általában visszakozom. Mint látod, hehének nem nagyon megy ez a fajta önreflexió és nyomja tovább. A jelentés gomb meg azért van, hogy használjuk. Engem is lehet jelenteni :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 11., kedd 19:58

swfan írta:
hehetheoriginal írta:
nem hiszem, hogy olyan sulyos dolgokat írtam, ami miatt nem tudnál aludni ma pl. :coffee:
tedd túl magad rajta, inkább hallgasd vissza, miket mondott, hátha akkor észreveszed magad, mekkora baromságokat írtál/kérdeztél
Hát ezt majd más dönti el, legfeljebb pihizel pár hetet. De az nem az én gondom lesz
tehát te személyeskedhetsz, de mikor neked nem tetsző dolgot ír valaki, ott már elindul a könnycsatorna. :coffee:
gyenge kis embrió vagy te. :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 11., kedd 19:54

swfan....oriasi forma vagy. Multkor belem alltal, szemelyeskedtel, most meg jelentgeted hehe hszeit, hogy szemelyskedik :lol: :lol: :lol: nem birom :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 11., kedd 19:52

swfan, ne már....
De ez nem válasz könyörgöm... Senki nem mondta, hogy döntse el, csak megkérdezte, hogy neki, személyesen mi a véleménye.
Nagyon jól tudod mi hogy működik, ha bármit mondd mint magánvélemény és nem úgy lesz valami a Tisza Pártnál azonnal számon van kérve, rengeteg ilyen volt már, tanult ebből és esélyt se ad ezeknek.
Ennyiről szólt az egész, semmi másról.

MP beszélt már a kötvényekről nem egyszer, ez is egy totál felesleges téma volt, annyira volt bennfentes, hogy mínuszban van ezekkel :lol: Teljes öngól volt a téma felhozása is, nem véletlen toszta fel magát MP.

Miniszterelnök jelölti dologba is totál feleslegesen beleragadt Marci, milliószor elmondta már MP, hogy meg lesz majd ez választva, tudta mindenki mi lesz a válasz és bakker ebbe is beleragadt 10 percre és nem volt hajlandó elfogadni azt amit mondott.

Annyi minden jó téma lehetett volna, erre ilyen százszor túlrágcsált témákkal cseszte el az időt Gulyás Marci, amire mindenki tudta már a választ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2025. február 11., kedd 19:55-kor.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 11., kedd 19:51

swfan írta:
zsuninnyo írta:

O igen, egyreszt a multbol tudjuk, hogy amint kimondja mi a velemenye repul is a propaganda ra.
Masreszt pedig, ha mar voltal olyan pozicioban, ahol egy csoport dont kerdesekrol, ott teljesen irrelevans, mi a vezeto velemenye, jo esetben el sem mondja, hogy ne befolyasoljon senkit. Egy ceges meetingen, ha az van amit a fonok akar, akkor oda nem kell tobb ember, hanem csak egy. A fonok. Minden mas csak mese habbal es egy szinjatek.
Es ne feltetelezz semmit rolam, mert nem ismersz.
Elég azt látni, hogy itt milyen kommentek vannak, amikor OV beszél mellé

És voltam már olyan pozícióban. Fontos volt a projektmenedzser véleménye :)
Sajnalatos, hogy nem tanulta meg senki, hogyan kell hatekonyan dontest hozni. Btw. a velemenyed megosztasa vezetokent egy manipulalasi strategia, szoval meg be is doltetek neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2025. február 11., kedd 19:53-kor.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 19:51

hehetheoriginal írta:
swfan írta:

Szerintem mellőzd a személyeskedést
nem hiszem, hogy olyan sulyos dolgokat írtam, ami miatt nem tudnál aludni ma pl. :coffee:
tedd túl magad rajta, inkább hallgasd vissza, miket mondott, hátha akkor észreveszed magad, mekkora baromságokat írtál/kérdeztél
Hát ezt majd más dönti el, legfeljebb pihizel pár hetet. De az nem az én gondom lesz

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 19:50

zsuninnyo írta:
swfan írta:

De ez nem válasz könyörgöm... Senki nem mondta, hogy döntse el, csak megkérdezte, hogy neki, személyesen mi a véleménye. És nekem ne mondja senki, hogy az ország potenciálisan leendő miniszterelnökének lényegtelen a véleménye

Nyugodtan kifejthette volna a véleményét, majd hozzátehette volna, hogy de ezt nem ő fogja eldönteni egy személyben. Ahogy például korábban az azonos nemű párok örökbefogadásáról is így tett, az egy teljesen korrekt válasz volt.

Ez nem. Ez mellébeszélés.

Ha ugyanezt Orbán csinálja, nem ez lett volna a reakciód, biztos vagyok benne
O igen, egyreszt a multbol tudjuk, hogy amint kimondja mi a velemenye repul is a propaganda ra.
Masreszt pedig, ha mar voltal olyan pozicioban, ahol egy csoport dont kerdesekrol, ott teljesen irrelevans, mi a vezeto velemenye, jo esetben el sem mondja, hogy ne befolyasoljon senkit. Egy ceges meetingen, ha az van amit a fonok akar, akkor oda nem kell tobb ember, hanem csak egy. A fonok. Minden mas csak mese habbal es egy szinjatek.
Es ne feltetelezz semmit rolam, mert nem ismersz.
Elég azt látni, hogy itt milyen kommentek vannak, amikor OV beszél mellé

És voltam már olyan pozícióban. Fontos volt a projektmenedzser véleménye :)

Vissza: