Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

swfan

Re: Politika

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 20:52

ferni írta:
Ne feledjük azt se, hogy nem az interjúalanynak kell alkalmazkodni a másikhoz.
A közmédián láthatjuk, hogy milyen az, amikor az interjúztatót igazítják az interjúalanyhoz. A Partizánba nem kell ez.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 11., kedd 20:24

Nem jártam újságírói suliba, de én úgy tudom, és úgy tartom logikusnak is, hogy ilyenkor az újságíró felteszi a kérdést (ami lehet akár keményebb, hiszen azért az ellenzéki, kritikus pozíciót illik felvenni), az alany válaszol, majd az újságíró nem minősíti a választ. Ha úgy gondolja, hogy az alany nem a kérdésre válaszolt, akkor esetleg felteheti újra, de az interjú folyamata miatt el kell fogadnia, hogy a nem válaszolás is válasz. Annyira intelligensnek és felnőttnek kell tudni kezelni a nézőket, olvasókat, hogy felismerjék a félrebeszélést maguktól is.
Amikor már keresztkérdéseket, erőszakosabb módot választ az újságíró, az már inkább az oknyomozás. Mert ott valóban az ok, a motiváció, a mögöttes gondolat kiderítése a célt. Ez egy beszélgetés volt.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 11., kedd 20:17

Az a baj, persze hogy sokat beszél MP meg távolról közelít meg dolgokat néha túlságosan is, de egyszerűen ez a legbiztosabb módja, hogy nehogy kiforgassák. Védelmi mechanizmus.

Gulyás Marci meg folyamat igen-nem válaszokat akar kis túlzással, amely meg egy egyenes út lenne egy újabb katasztrófához.
Nem volt meg az összhang kettejük között, hogy valahol találkozzanak az álláspontok ebben.

Egyik se jó álláspont, de ne felejtsük itt nem a Partizánnak volt nagyobb vesztenivalója.

Hatalmas kár, hogy ilyen szarságokra lett elcseszve rengeteg idő és semmi újat nem tudtunk meg, ez nem egy interjú volt, hanem egy felkérdezés.

Nem értem mit akartak most itt kihozni a Partizánnál vagy akkor kérdezzenek bele új dolgokba, ne olyanokba, amiket már tavaly is untunk annyiszor át lettek rágva.

És tudta Marci mi lesz a kérdésekre a válasz és beleragadt a direkt hülye kérdező szerepbe, mikor tudta full felesleges, mert nem fog semmi újat vagy olyat hallani amit akar és csak azért is végigtolta az akaratát, ami lehet másnál működik, de itt ő is tudta nem fog, de az egoja nem bírta ezt el.

Erre rájött, hogy MP annyit beszél, hogy csak na és ez lett a vége.
Ne feledjük azt se, hogy nem az interjúalanynak kell alkalmazkodni a másikhoz.
Nem értem mi volt a koncepció, de ennek semmi értelme nem volt és egyik se járt jól vele.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 11., kedd 20:15

nincs itt semmi látnivaló, csak figyelmesen hallgatni/olvasni kellene ki mit mond/ír.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 20:13

ferni írta: swfan, ne már....
De ez nem válasz könyörgöm... Senki nem mondta, hogy döntse el, csak megkérdezte, hogy neki, személyesen mi a véleménye.
Nagyon jól tudod mi hogy működik, ha bármit mondd mint magánvélemény és nem úgy lesz valami a Tisza Pártnál azonnal számon van kérve, rengeteg ilyen volt már, tanult ebből és esélyt se ad ezeknek.
Ennyiről szólt az egész, semmi másról.

MP beszélt már a kötvényekről nem egyszer, ez is egy totál felesleges téma volt, annyira volt bennfentes, hogy mínuszban van ezekkel :lol: Teljes öngól volt a téma felhozása is, nem véletlen toszta fel magát MP.

Miniszterelnök jelölti dologba is totál feleslegesen beleragadt Marci, milliószor elmondta már MP, hogy meg lesz majd ez választva, tudta mindenki mi lesz a válasz és bakker ebbe is beleragadt 10 percre és nem volt hajlandó elfogadni azt amit mondott.

Annyi minden jó téma lehetett volna, erre ilyen százszor túlrágcsált témákkal cseszte el az időt Gulyás Marci, amire mindenki tudta már a választ.
MP nagyon sokat tud beszélni egy szuszra, a másoridő meg véges. Egyszerűen muszáj beleszólnia Marcinak, ha több témát akar érinteni, ahelyett, hogy hagyja MP-t 10 perceket beszélni egy dologról, aminek a végén talán ad is valamilyen választ az adott kérdésre.

Ilyen egy interjú. Tették mindketten azt, amiben a legjobbak. Hogy ez MP oldalán kinek mennyire szimpi, az majd elválik. Nekem nem volt az, és nem is vagyok ezzel egyedül. Ezzel együtt nyilván megy majd rájuk az X jövőre.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 11., kedd 20:08

swfan írta:
Realista24 írta: swfan....oriasi forma vagy. Multkor belem alltal, szemelyeskedtel, most meg jelentgeted hehe hszeit, hogy szemelyskedik :lol: :lol: :lol: nem birom :lol:
Nem látom a problémát. Előfordul, hogy elvetem a sulykot, igen, azért olyankor én általában visszakozom. Mint látod, hehének nem nagyon megy ez a fajta önreflexió és nyomja tovább. A jelentés gomb meg azért van, hogy használjuk. Engem is lehet jelenteni :lol:
Ha par hetet gondolsz a mostaniert hehenek, akkor ennek meg sem kene tortennie, mert itt sem kene lenned a multkori miatt, a te logikad szerint.

Amint olyan szintre er a szemelyeskedes, ami mar valoban az, hidd el, itt leszek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 20:05

Realista24 írta: swfan....oriasi forma vagy. Multkor belem alltal, szemelyeskedtel, most meg jelentgeted hehe hszeit, hogy szemelyskedik :lol: :lol: :lol: nem birom :lol:
Nem látom a problémát. Előfordul, hogy elvetem a sulykot, igen, azért olyankor én általában visszakozom. Mint látod, hehének nem nagyon megy ez a fajta önreflexió és nyomja tovább. A jelentés gomb meg azért van, hogy használjuk. Engem is lehet jelenteni :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 11., kedd 19:58

swfan írta:
hehetheoriginal írta:
nem hiszem, hogy olyan sulyos dolgokat írtam, ami miatt nem tudnál aludni ma pl. :coffee:
tedd túl magad rajta, inkább hallgasd vissza, miket mondott, hátha akkor észreveszed magad, mekkora baromságokat írtál/kérdeztél
Hát ezt majd más dönti el, legfeljebb pihizel pár hetet. De az nem az én gondom lesz
tehát te személyeskedhetsz, de mikor neked nem tetsző dolgot ír valaki, ott már elindul a könnycsatorna. :coffee:
gyenge kis embrió vagy te. :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 11., kedd 19:54

swfan....oriasi forma vagy. Multkor belem alltal, szemelyeskedtel, most meg jelentgeted hehe hszeit, hogy szemelyskedik :lol: :lol: :lol: nem birom :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. február 11., kedd 19:52

swfan, ne már....
De ez nem válasz könyörgöm... Senki nem mondta, hogy döntse el, csak megkérdezte, hogy neki, személyesen mi a véleménye.
Nagyon jól tudod mi hogy működik, ha bármit mondd mint magánvélemény és nem úgy lesz valami a Tisza Pártnál azonnal számon van kérve, rengeteg ilyen volt már, tanult ebből és esélyt se ad ezeknek.
Ennyiről szólt az egész, semmi másról.

MP beszélt már a kötvényekről nem egyszer, ez is egy totál felesleges téma volt, annyira volt bennfentes, hogy mínuszban van ezekkel :lol: Teljes öngól volt a téma felhozása is, nem véletlen toszta fel magát MP.

Miniszterelnök jelölti dologba is totál feleslegesen beleragadt Marci, milliószor elmondta már MP, hogy meg lesz majd ez választva, tudta mindenki mi lesz a válasz és bakker ebbe is beleragadt 10 percre és nem volt hajlandó elfogadni azt amit mondott.

Annyi minden jó téma lehetett volna, erre ilyen százszor túlrágcsált témákkal cseszte el az időt Gulyás Marci, amire mindenki tudta már a választ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2025. február 11., kedd 19:55-kor.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 11., kedd 19:51

swfan írta:
zsuninnyo írta:

O igen, egyreszt a multbol tudjuk, hogy amint kimondja mi a velemenye repul is a propaganda ra.
Masreszt pedig, ha mar voltal olyan pozicioban, ahol egy csoport dont kerdesekrol, ott teljesen irrelevans, mi a vezeto velemenye, jo esetben el sem mondja, hogy ne befolyasoljon senkit. Egy ceges meetingen, ha az van amit a fonok akar, akkor oda nem kell tobb ember, hanem csak egy. A fonok. Minden mas csak mese habbal es egy szinjatek.
Es ne feltetelezz semmit rolam, mert nem ismersz.
Elég azt látni, hogy itt milyen kommentek vannak, amikor OV beszél mellé

És voltam már olyan pozícióban. Fontos volt a projektmenedzser véleménye :)
Sajnalatos, hogy nem tanulta meg senki, hogyan kell hatekonyan dontest hozni. Btw. a velemenyed megosztasa vezetokent egy manipulalasi strategia, szoval meg be is doltetek neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2025. február 11., kedd 19:53-kor.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 19:51

hehetheoriginal írta:
swfan írta:

Szerintem mellőzd a személyeskedést
nem hiszem, hogy olyan sulyos dolgokat írtam, ami miatt nem tudnál aludni ma pl. :coffee:
tedd túl magad rajta, inkább hallgasd vissza, miket mondott, hátha akkor észreveszed magad, mekkora baromságokat írtál/kérdeztél
Hát ezt majd más dönti el, legfeljebb pihizel pár hetet. De az nem az én gondom lesz

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 19:50

zsuninnyo írta:
swfan írta:

De ez nem válasz könyörgöm... Senki nem mondta, hogy döntse el, csak megkérdezte, hogy neki, személyesen mi a véleménye. És nekem ne mondja senki, hogy az ország potenciálisan leendő miniszterelnökének lényegtelen a véleménye

Nyugodtan kifejthette volna a véleményét, majd hozzátehette volna, hogy de ezt nem ő fogja eldönteni egy személyben. Ahogy például korábban az azonos nemű párok örökbefogadásáról is így tett, az egy teljesen korrekt válasz volt.

Ez nem. Ez mellébeszélés.

Ha ugyanezt Orbán csinálja, nem ez lett volna a reakciód, biztos vagyok benne
O igen, egyreszt a multbol tudjuk, hogy amint kimondja mi a velemenye repul is a propaganda ra.
Masreszt pedig, ha mar voltal olyan pozicioban, ahol egy csoport dont kerdesekrol, ott teljesen irrelevans, mi a vezeto velemenye, jo esetben el sem mondja, hogy ne befolyasoljon senkit. Egy ceges meetingen, ha az van amit a fonok akar, akkor oda nem kell tobb ember, hanem csak egy. A fonok. Minden mas csak mese habbal es egy szinjatek.
Elég azt látni, hogy itt milyen kommentek vannak, amikor OV beszél mellé

És voltam már olyan pozícióban. Fontos volt a projektmenedzser véleménye :)

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 11., kedd 19:47

swfan írta:
hehetheoriginal írta: nincs imádott politikus, pláne nincs miről beszélned, mert nem ismersz.
viszont tudom értelmezni az elhangzottakat, veled ellentétben.

ott volt feketén-fehéren a válasz, csak neked az agyad nem hallotta biztos. :coffee:
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 11., kedd 19:45

swfan írta:
zsuninnyo írta:

De elmondta, kifejtette, nem szamit mi a velemenye. Az szamit, hogy akik ertenek hozza, mit mondanak. Emberek, akik ertenek dolgozkhoz, ossze fognak ulni, es megmondjak mi lehet a jo. Nem Magyar Peter sem Jozsi bacsi Pilismarotrol fogja megmondani, hogy az egykulcsos ado jo vagy nem.
De ez nem válasz könyörgöm... Senki nem mondta, hogy döntse el, csak megkérdezte, hogy neki, személyesen mi a véleménye. És nekem ne mondja senki, hogy az ország potenciálisan leendő miniszterelnökének lényegtelen a véleménye

Nyugodtan kifejthette volna a véleményét, majd hozzátehette volna, hogy de ezt nem ő fogja eldönteni egy személyben. Ahogy például korábban az azonos nemű párok örökbefogadásáról is így tett, az egy teljesen korrekt válasz volt.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 19:44

hehetheoriginal írta: nincs imádott politikus, pláne nincs miről beszélned, mert nem ismersz.

ott volt feketén-fehéren a válasz, csak neked az agyad nem hallotta biztos. :coffee:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 19:43

zsuninnyo írta:
swfan írta:

Konkrét kérdés: egy vagy többkulcsos adó, neked személyesen mi a véleményed

Válasz: lényegtelen.

Ja, válaszolt... Jézusom, ne legyetek már olyanok, mint a fideszesek
De elmondta, kifejtette, nem szamit mi a velemenye. Az szamit, hogy akik ertenek hozza, mit mondanak. Emberek, akik ertenek dolgozkhoz, ossze fognak ulni, es megmondjak mi lehet a jo. Nem Magyar Peter sem Jozsi bacsi Pilismarotrol fogja megmondani, hogy az egykulcsos ado jo vagy nem.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. február 11., kedd 19:39

Jo ez a beszelgetes, en mindket felet megertem. Marci kritikus kerdeseket tesz fel, MP meg remekul ervel. Udvozollek titeket a demokraciaban. Kar hogy feloldalas ez a demokracia es a politikai nyilvanossag masik fele fosik az ilyen szituktol.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 11., kedd 19:39

nincs imádott politikus, pláne nincs miről beszélned, mert nem ismersz.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. február 11., kedd 19:40-kor.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 11., kedd 19:38

hehetheoriginal írta:
swfan írta:

Konkrét kérdés: egy vagy többkulcsos adó, neked személyesen mi a véleményed

Válasz: lényegtelen.

Ja, válaszolt... Jézusom, ne legyetek már olyanok, mint a fideszesek
ne hazudj, ne ferdíts.
ez az első alapdolog.
utána mehetünk tovább összetettebb dolgokra. :coffee:
Nem ferdítettem sehol, konkrétan ezt válaszolta.

Kicsit lépj hátra kettőt, ha az imádott politikusaidról van szó, hogy ne peregjen le a kritika

Vissza: