OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: OFF

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. február 14., péntek 15:36

De amúgy senki nem mondta, hogy mutyiban dolgoznak. :mrgreen:

Értelemszerűen van céges megegyezés, részleteket persze kötött senki az orromra. Fogalmam sincs Vietnámban milyen adójogi illetőség van, kétlem, hogy 3 hónapon belül keletkezne. Szerintem általánosan nincs olyan dolog, ami ellehetetlenítené az egészet. Ilyen security meg account lock dolgok meg elég multi szagúnak tűnnek, de egyikőjük sem multinál dolgozik.
Ellenben mondjuk nagyobb nemzetközi cégeknél, multiknál sok lehetőség van relocationre, amit mondjuk 2 évente simán lehet váltogatni. Jó, ez nem ugyanaz, de a semminél több. EPAM-nál volt valami lengyel arc egy meetben, ránéztem linkedinen, hazáján kívül Svájcot, M.o., Hollandiát is megjárta.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. február 14., péntek 15:15

nmate írta:
Marky írta: Ehhez nem HO kell, hanem sajat vallalkozas. Alkalmazottkent nem utazgathatsz, plane nem masik foldreszre. Egyebkent sem jo osszekeverni a munkat es a szabadidot.
Nem egy alkalmazottat ismerek, aki digitális nomádban nyomja. Jó szakemberek, bíznak bennük, ez is fontos. Egy Vietnám, Bali teljesen élhető tud lenni és nagyjából 3 hónap alatt repjeggyel együtt annyit költesz, mint Budapesten, ha csak úgy élsz (már akinek mondjuk nincs itt lakása). Beleraksz még 1-1 hét szabit az elejére, végére és meg is vagy.
Nem elrugaszkodott dolog, mondjuk nem is való mindenkinek.
Az adoilletoseggel mi a helyzet?
Altalaban az alkalmazotti szerzodesek kikotik, hogy Magyarorszagrol kell bejelentkezned (vagy a ceg masik orszagabol, ha kikuldetesen vagy), de egy Vietnam szerintem a securitynel is beriasztana. Az idozonak kozotti kulonbseget sem trivialis athidalni, ha te elmesz a tavol-keletre, mig a csapatod mondjuk GMT idozona szerint dolgozik.

Nekem volt fonokom, aki ezt jatszotta, de amikor Balirol akart dolgozni elozetes megallapodas nelkul, akkor auto-lockoltak az accountjat.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. február 14., péntek 14:37

Marky írta: Ehhez nem HO kell, hanem sajat vallalkozas. Alkalmazottkent nem utazgathatsz, plane nem masik foldreszre. Egyebkent sem jo osszekeverni a munkat es a szabadidot.
Nem egy alkalmazottat ismerek, aki digitális nomádban nyomja. Jó szakemberek, bíznak bennük, ez is fontos. Egy Vietnám, Bali teljesen élhető tud lenni és nagyjából 3 hónap alatt repjeggyel együtt annyit költesz, mint Budapesten, ha csak úgy élsz (már akinek mondjuk nincs itt lakása). Beleraksz még 1-1 hét szabit az elejére, végére és meg is vagy.
Nem elrugaszkodott dolog, mondjuk nem is való mindenkinek.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 14., péntek 14:22

Ha most kene uj szakmat valasztanotok, ti milyen iranyba mennetek el mai fejjel?
focista karriert probalnek meg.

latva, hogy ma mar akkora penz van a fociban, hogy sokadrangu alacsonyabb osztalyu focistakent is jo penzeket lehet kapni es ki van nyalva az ember segge.
oda meg nem kell szuper talentnek lenni csak extra szorgalmasnak es kitartonak gyerekkortol fogva.
nyilvan 35-40 es korig lehet csinalni, aztan az ismerettsegek leven lehet menni eronleti edzonek, scoutnak, edzoskodni stb.

sok ismerosom van/volt focista berkekben, nb1/nb2, mindig is irigykedtem rajuk.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. február 14., péntek 11:20

Remy írta: Barmit, amit lehet HOban tolni, hogy lehessen folyamat utazgatni es el lehessen takarodni EUbol honapokra Azsiaba.
Ezzel azért óvatosan. Menő lett a digital nomad életmód, de egy páran már megütötték a bokájukat a társadalombiztosítás és adózás témával. Picit komplexebb a dolog, minthogy magyar szerződés magyar tb magyar adó, de 8 hónapot utazgatok. Nem megoldhatatlan, de sokan nem foglalkoznak vele.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 11:08

Alkalmazottkent nem utazgathatsz, plane nem masik foldreszre.
cegtol, cegvezetestol fugg, a mostani ceg, ahol vagyok pont a covid kezdeten alakult, szoval default home office, es azota is, szerte ausztriaban es nemetorszagban, svajcban laknak a munkatarsak, nyilvan nem fog mindenki minden nap bemenni az irodaba. foni annyit mondott, leszarja hol vagyunk - a biztositas meg munkavedelem miatt ne legyen sport vagy ilyenek munkaidoben -, de annyi szamit, hogy a munka kesz van-e, nem erdekli hol vagyunk meg hogy osztjuk be az idonket. volt munkatarsam, aki honapokig dubaj, tavol-kelet es hasonlo koroket ment, mellette parhuzamosan dolgozott, nem vett ki szabit :D

amugy ha munka, temerdek lehetoseg van penzt keresni - most nem a nulla, szart termelo social media es balfaszsagokra gondolok -, en pl szivesen kiprobalnam milyen mittudomen kanadaban favagokent dolgozni, vagy valahol a tengeren olajfuro tornyon, kicsit kiszakadni a mokuskerekbol, de a ketkezi melokat, ha jol csinalod, es nem vagy ostoba balfasz, akkor mindenutt jol megfizetik. pl ha erdekel es tetszik, elkezdesz autofenyezoben dolgozni, majd az osszegyujtott penzbol sajatot nyitsz, vallalkozol.
(nyilvan minden pelda kulfoldre vonatkozik, nem a balfasz magyar viszonyokra) foleg mivel fiatal vagy, azonnal usgyi es ki tudnad probalni mindenfele kotottseg es nehezseg nelkul a kulfoldi munkavallalast, aztan eldontod, hogy a megkeresett penzbol Mo-n ingatlant veszel, vallalkozast nyitsz Mo-n vagy kulfoldon, hova fekteted be, mit csinalsz vele, kinn maradsz, vagy hazajossz.
IT dolgok is menok lesznek sokaig, vele szorosan kapcsolodik a telekommunikacio, de itt, ha nem sima villanyszerelo akarsz lenni, akkor nyilvan tanulni kell meg vegzettseg kell, de ezek sok sok evig menni fognak meg
thereisonly1ronaldo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. február 14., péntek 10:41

Remy írta: Barmit, amit lehet HOban tolni, hogy lehessen folyamat utazgatni es el lehessen takarodni EUbol honapokra Azsiaba.
Ehhez nem HO kell, hanem sajat vallalkozas. Alkalmazottkent nem utazgathatsz, plane nem masik foldreszre. Egyebkent sem jo osszekeverni a munkat es a szabadidot.
Caraway írta: Ha most kene uj szakmat valasztanotok, ti milyen iranyba mennetek el mai fejjel?
Maradnek ugyanigy a szoftveres palyan. Gyerekkoromtol kezdve ebbol akartam megelni, ebben vagyok jo, boven van meg elottem karrier lepcso.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 14., péntek 10:36

Caraway írta: Ha most kene uj szakmat valasztanotok, ti milyen iranyba mennetek el mai fejjel?

Csak elmeleti sikban kacerkodok egy szakmavaltasban vagy tovabbkepzesben mondjuk az elkovetkezo 2-3 evben,(jelenleg kkvnal projekteken dolgozok) es erdekelne, hogy szerintetek mik azok a szakmak amikbe erdemes lenne idot, energiat, akar penzt fektetni. Nyilvan olyanra gondolok, ami a kovetkezo 10-15 evben meghatarozo lehet, magas piaci kereslettel, normalis fizetseggel, vagy akar hianyszakma. Lehet akar alkalmazotti, vagy egyeni vallalkozoi munka is, sot nem csak szellemi de akar reszben fizikai is. De szimpla online kepzesekre is nyitott vagyok, amik mondjuk hasznosak lennenek ha tegyuk fel egy multihoz akarnek tovabb allni.

Szerencsere meg a 20as eveimben vagyok, szoval ahogy mondani szokas elottem az elet. :mrgreen:

Koszi!
Megfogalmazodott mar benne, hogy hol akarsz lenni 10-15 ev mulva? Mit akarsz elerni? Mit akarsz "birtkolni"?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. február 14., péntek 10:33

Csak elmeleti sikban kacerkodok egy szakmavaltasban vagy tovabbkepzesben mondjuk az elkovetkezo 2-3 evben,(jelenleg kkvnal projekteken dolgozok) es erdekelne, hogy szerintetek mik azok a szakmak amikbe erdemes lenne idot, energiat, akar penzt fektetni. Nyilvan olyanra gondolok, ami a kovetkezo 10-15 evben meghatarozo lehet, magas piaci kereslettel, normalis fizetseggel, vagy akar hianyszakma. Lehet akar alkalmazotti, vagy egyeni vallalkozoi munka is, sot nem csak szellemi de akar reszben fizikai is. De szimpla online kepzesekre is nyitott vagyok, amik mondjuk hasznosak lennenek ha tegyuk fel egy multihoz akarnek tovabb allni.

Szerencsere meg a 20as eveimben vagyok, szoval ahogy mondani szokas elottem az elet. :mrgreen:

Koszi!
Sebészeti szakmák.
Intervenciós orvosi szakmák.
Asztalos/burkoló/tetőfedö.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. február 14., péntek 9:47

Barmit, amit lehet HOban tolni, hogy lehessen folyamat utazgatni es el lehessen takarodni EUbol honapokra Azsiaba.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. február 14., péntek 9:46

Víz-, gázszerelő. :coffee:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. február 14., péntek 9:23

Ha most kene uj szakmat valasztanotok, ti milyen iranyba mennetek el mai fejjel?

Koszi!

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. február 13., csütörtök 21:27

A Zazie bisztrohoz most 35% os kedvezmeny van a honlapon.
Mi ma voltunk, szerintem az egyik legjobb etterem, ahol jartam. Ha valaki szeretne uto valentin napozni a parjaval, akkor ez szerintem nagyon jo hely ilyen akcioval vegkepp.

A honlapon meg tudjatok nezni kepekkel a fogasokat.
https://zaziebistro.hu/

Nagyon fontos, hogy csak asztalfoglalasnal jar a kupon.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2025. február 13., csütörtök 6:33

Realista24 írta:
KAG írta: Muncheni layover gépen fent maradt a telefonom.
Valaki járt már így? Van bármi esély visszaszerezni?
Érkező reptér talált tárgyak osztálya ha megtalalta a crew.
Köszi
ZIDANE

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 13., csütörtök 6:16

KAG írta: Muncheni layover gépen fent maradt a telefonom.
Érkező reptér talált tárgyak osztálya ha megtalalta a crew.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2025. február 13., csütörtök 6:15

csababarca írta:mac-en nekem az 1-től balra:D
hehetheoriginal írta:Altgr+j vagy melyik az asszem
Köszi, hehe opciója nyert, Mac-re nincs pénz :mrgreen:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2025. február 13., csütörtök 1:24

Muncheni layover gépen fent maradt a telefonom.
ZIDANE

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. február 10., hétfő 10:52

Új Teljes Terjedelem, Dárdai Pállal.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. február 8., szombat 14:28

M1Ö írta: Hehe, fórumozás mellett már tiktokon is oktatod a helysirást? :kalapos:

Ha már helyesirás, angol billentyűzeten hol van a hosszú i? :( :lol:
alt+161 :D

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. február 8., szombat 11:37

M1Ö írta: Hehe, fórumozás mellett már tiktokon is oktatod a helysirást? :kalapos:

Ha már helyesirás, angol billentyűzeten hol van a hosszú i? :( :lol:
Ismerem a srácot off hobbin keresztül.

Vissza: