Remelem nem gebed bele a munkaba, grandiozus merteku amit csinal es amit elvallalt.
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. február 7., péntek 13:43
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 13:33
bocs a dpláért, ez az előző hsz-em vége, hogy mesterségesen vannak sötétben/hazugságban tartva, nem pedig maguktól "képzelik" a drag queeneket pl, és simán látom, hogy vannak olyan normális középosztálybeli családok, akik rengeteget dolgoznak és próbálnak élni, egyszerűen nincs idő és energia utánamenni a fidesz hazugságainak, eddig az elmúlt 10 évben nőttek, gyarapodtak, a napi hírekkel és minden botránnyal nincsenek tisztában, ezért ők valóban a biztosat választják, marad nekik viktor.nuevo_ericco írta: A szó, amit kerestek, a kognitív disszonancia. Inkább hajlítják picit még a valóságot, képzelnek drag queeneket a magyar ovikba, amerikai pénzt az ellenzék és a tüntető civilek mögé, magyar fiatalokat az ukrán frontra, épülő-szépülő országot, stb., mint hogy el kelljen ismerniük, több, mint egy évtizede dőlnek be a legprimitívebb propagandának. Ehhez nem csak magas IQ, de EQ is kell. Mert láttam már nagyon intelligens embernél is teljesen leereszkedett sötét rolót, mikor elöntötték az érzelmek.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 13:26
de mi?Realista24 írta:Ezt csak most latom.hehetheoriginal írta:
aki nem tud egyszerre /erzelmet és realitást szétválasztva gondolkodni, az sztem alacsony iq.
tökmindegy ki állítja, ugyanarrol beszelunk sztem
Ez minden temaban igaz vagy csak politika? Vagy csak ott ahol igaz rad?
Mert ilyen alapon mindenkinek alacsony az iq-ja par esoembert leszamitva.
tehát van iq-juk.Édesanyám diplomás mérnök. Édesapámnak nincs diplomája, de hihetetlenül művelt és olvasott ember. Mindketten Fidesz-szavazók, bár mintha kezdenének lejönni a Fideszről.
ismét csak, ha van iq. fel kell mérni mi a cél, mi számít az életben. hogy viktor maradjon örökre, vagy hogy az unokáknak jobb legyen. melyik a fontosabb.Lejönni róluk egyébként borzasztó nehéz, gyakorlatilag egy teljes szembefordulás az addigi nézeteiddel, és annak beismerése, hogy tévedtél.
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. február 7., péntek 13:18
Igen igen, megértettem, amit írtál, igazából csak a saját látásmódomat tettem mellé, hogy nálam drasztikusabb ez a nézőpont.Realista24 írta:Nem azt irtam, hogy mindenkeppen egyutt kell maradni, hanem ott merlegelni kell a lezarast, hogy hogyan a legjobb a gyereknek. Sokan, koztuk en is hajlando vagyok szinte barmit felaldozni azert, hogy neki jo legyen.tibi18 írta:
Ezzel egyet lehet érteni. Én annyival mennék tovább, hogy még a gyerek sem lehet indok. Természetesen felelősséget kell vállalnia mindkét félnek a döntésért és főleg a gyerekért a jövőben, de pusztán a gyerek miatt újabb és újabb esélyt adni, véleményem szerint ugyanolyan hazugság, mint gyerek nélkül.. Az ember saját magát nyomja el, más miatt.. amit végül később a saját gyereke is lát maga előtt akár, így ugyanolyan döntéseket hozhat, hogy nem saját maga az első.
Lehet ez egy szélsőséges vélemény, amihez hozzátartozik, hogy nincs gyerekem és alapvetően nem is tervezem, hogy lesz.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 7., péntek 13:15
Ezt csak most latom.hehetheoriginal írta:
aki nem tud egyszerre /erzelmet és realitást szétválasztva gondolkodni, az sztem alacsony iq.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 7., péntek 13:07
Nem azt irtam, hogy mindenkeppen egyutt kell maradni, hanem ott merlegelni kell a lezarast, hogy hogyan a legjobb a gyereknek. Sokan, koztuk en is hajlando vagyok szinte barmit felaldozni azert, hogy neki jo legyen.tibi18 írta:Ezzel egyet lehet érteni. Én annyival mennék tovább, hogy még a gyerek sem lehet indok. Természetesen felelősséget kell vállalnia mindkét félnek a döntésért és főleg a gyerekért a jövőben, de pusztán a gyerek miatt újabb és újabb esélyt adni, véleményem szerint ugyanolyan hazugság, mint gyerek nélkül.. Az ember saját magát nyomja el, más miatt.. amit végül később a saját gyereke is lát maga előtt akár, így ugyanolyan döntéseket hozhat, hogy nem saját maga az első.Realista24 írta:
Ez egy jo parhuzam, marmint a parkapcsolatos.
Az embereknek zokszo nelkul tudnia kene lezarni es tovabblepni, ha semmi masrol nem szol mar, csak arrol hogy reszelik a fingot.
Nalam egy korulmeny van, ami egy ilyen lezaros dolgot blokkolni tud es kesztetni arra, hogy kapjon ujabb es ujabb eselyt, a gyerek. Ott is erosen merlegelni kell szamtalan tenyezot, de a vegen ki kell jonnie, hogy hogyan jobb neki hosszutavon, mert rovidtavon mindenhogy szar.
Egyebkent a tevedes be nem ismerese nem magyar specifikus, hanem altalanos emberi tulajdonsag. Es nalam itt kezdodik vagy mondjuk ugy fontos eleme az "iq meghatarozasa"-nak, nem ott, ahol hehe-nel.
Lehet ez egy szélsőséges vélemény, amihez hozzátartozik, hogy nincs gyerekem és alapvetően nem is tervezem, hogy lesz.
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. február 7., péntek 13:03
Ezzel egyet lehet érteni. Én annyival mennék tovább, hogy még a gyerek sem lehet indok. Természetesen felelősséget kell vállalnia mindkét félnek a döntésért és főleg a gyerekért a jövőben, de pusztán a gyerek miatt újabb és újabb esélyt adni, véleményem szerint ugyanolyan hazugság, mint gyerek nélkül.. Az ember saját magát nyomja el, más miatt.. amit végül később a saját gyereke is lát maga előtt akár, így ugyanolyan döntéseket hozhat, hogy nem saját maga az első.Realista24 írta:Ez egy jo parhuzam, marmint a parkapcsolatos.swfan írta:
Édesanyám diplomás mérnök. Édesapámnak nincs diplomája, de hihetetlenül művelt és olvasott ember. Mindketten Fidesz-szavazók, bár mintha kezdenének lejönni a Fideszről.
Lejönni róluk egyébként borzasztó nehéz, gyakorlatilag egy teljes szembefordulás az addigi nézeteiddel, és annak beismerése, hogy tévedtél. Önmagában a tévedéseink, hibáink elismerése sok embernek nem megy, függetlenül attól, hogy hány iskolát végzett el, hány oklevelet szerzett. Inkább az egónktól függ, legtöbb magyar ahogy én tapasztalom, eléggé egoista.
Kicsit olyan ez, mint véget vetni egy régóta tartó kapcsolatnak, amiben ugyan már nem érzed jól magad, de mégse könnyű azt mondani, mondjuk 5-10 év után, na, akkor holnaptól te erre, én meg amarra. És ez nem azért van, mert ezek az emberek hülyék lennének.
Az embereknek zokszo nelkul tudnia kene lezarni es tovabblepni, ha semmi masrol nem szol mar, csak arrol hogy reszelik a fingot.
Nalam egy korulmeny van, ami egy ilyen lezaros dolgot blokkolni tud es kesztetni arra, hogy kapjon ujabb es ujabb eselyt, a gyerek. Ott is erosen merlegelni kell szamtalan tenyezot, de a vegen ki kell jonnie, hogy hogyan jobb neki hosszutavon, mert rovidtavon mindenhogy szar.
Egyebkent a tevedes be nem ismerese nem magyar specifikus, hanem altalanos emberi tulajdonsag. Es nalam itt kezdodik vagy mondjuk ugy fontos eleme az "iq meghatarozasa"-nak, nem ott, ahol hehe-nel.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 7., péntek 12:38
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 7., péntek 12:29
Ez egy jo parhuzam, marmint a parkapcsolatos.swfan írta:Édesanyám diplomás mérnök. Édesapámnak nincs diplomája, de hihetetlenül művelt és olvasott ember. Mindketten Fidesz-szavazók, bár mintha kezdenének lejönni a Fideszről.hehetheoriginal írta:
es vissza az alapveto kerdesre, ebből a 4 csoportból max a 3.-nál látom, hogy iq rendben van, de ott meg más alapvető emberi problémák vannak.
egyszerűen nincs az az erkölcsi vagy bármilyen ok, ami alapján ezt a fideszt támogatni lehet, hacsak nem valaki totál gatya agyban
a jövő és a történelem.
de azért ha - és nem is kell hozzá vallásosnak lenni, elég csak a józan paraszti ész, meg minimális emberi mivolt - azt nézem, hogy mennyi mindent elbasztak, elloptak, szétálszenteskedtek, mennyit ártottak a jelen és jövő generációinak, kézzel, feketén-fehéren megfogható, tényeken alapuló intézkedésekkel és döntésekkel - el tudjuk ezt mind dönteni, hogy ki gondolkozik jól és szarul.
aki ragaszkodik ezek után is a fideszhez, az meg akkor alacsony iq.
ezt merem fentről, magasabb poziciobol mondani, kijelenteni. egy ember se egyenlő a másikkal.
kezdek becsavarodni tesomsz, már rég ebédelnem kéne basszamki. felreertjuk egymast sztem.
Lejönni róluk egyébként borzasztó nehéz, gyakorlatilag egy teljes szembefordulás az addigi nézeteiddel, és annak beismerése, hogy tévedtél. Önmagában a tévedéseink, hibáink elismerése sok embernek nem megy, függetlenül attól, hogy hány iskolát végzett el, hány oklevelet szerzett. Inkább az egónktól függ, legtöbb magyar ahogy én tapasztalom, eléggé egoista.
Kicsit olyan ez, mint véget vetni egy régóta tartó kapcsolatnak, amiben ugyan már nem érzed jól magad, de mégse könnyű azt mondani, mondjuk 5-10 év után, na, akkor holnaptól te erre, én meg amarra. És ez nem azért van, mert ezek az emberek hülyék lennének.
HozzászólásSzerző: istimester » 2025. február 7., péntek 12:25
Rád tényleg nem érdemes sok szót fecsérleni, de swfan úgy tűnik képes normális hangnemben válaszolni, szóval neki én is válaszolok, ha már van egy szabad fél órám.gutihaz14 írta:ne foglalkozz ilyen aprosagokkalswfan írta:
Plusz mégegy, ez a legfrissebb kutatás, ami részletes: https://i.imgur.com/i6a7i7v.png
Abszolút nincs relatív többsége "minden társadalmi rétegben" a Fidesznek. Már 2022-ben sem volt![]()
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 7., péntek 12:24
Édesanyám diplomás mérnök. Édesapámnak nincs diplomája, de hihetetlenül művelt és olvasott ember. Mindketten Fidesz-szavazók, bár mintha kezdenének lejönni a Fideszről.hehetheoriginal írta:es vissza az alapveto kerdesre, ebből a 4 csoportból max a 3.-nál látom, hogy iq rendben van, de ott meg más alapvető emberi problémák vannak.'shutterisland írta:
nyugdijasok
3 zsak krumpliert megvett melyszegenyek es/vagy ciganysag
rendszer kedvezmenyezettjei es azoknak csaladjaik
megfelemlitettek / stockholm szindromasok
igy teljes a sor valoban.![]()
egyszerűen nincs az az erkölcsi vagy bármilyen ok, ami alapján ezt a fideszt támogatni lehet, hacsak nem valaki totál gatya agyban
a jövő és a történelem.Ki az aki ezt el tudja donteni, hogy ki gondolkodik szarul?
Csak mert jelen esetben ez azt vetiti le szamomra, hogy aki most kisebbsegben van (kormanyvaltok) gondolkodnak jol, es a nagytobbseg helytelenul.
De amikor jon a kormanyvaltas, es a mostani kisebbseg lesz a nagytobbseg, akkor atfordul hirtelen helyes gondolkodsaba a nagytobbseg gondolkodasmodja?
de azért ha - és nem is kell hozzá vallásosnak lenni, elég csak a józan paraszti ész, meg minimális emberi mivolt - azt nézem, hogy mennyi mindent elbasztak, elloptak, szétálszenteskedtek, mennyit ártottak a jelen és jövő generációinak, kézzel, feketén-fehéren megfogható, tényeken alapuló intézkedésekkel és döntésekkel - el tudjuk ezt mind dönteni, hogy ki gondolkozik jól és szarul.
aki ragaszkodik ezek után is a fideszhez, az meg akkor alacsony iq.
ezt merem fentről, magasabb poziciobol mondani, kijelenteni. egy ember se egyenlő a másikkal.
kezdek becsavarodni tesomsz, már rég ebédelnem kéne basszamki. felreertjuk egymast sztem.En allitom... te allitottad...
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 12:11
es vissza az alapveto kerdesre, ebből a 4 csoportból max a 3.-nál látom, hogy iq rendben van, de ott meg más alapvető emberi problémák vannak.'shutterisland írta:nyugdijasokA fideszre mas retegek is szavaznak boven nyugdijasokkal nem lehet 2/3ot elerni
3 zsak krumpliert megvett melyszegenyek es/vagy ciganysag
rendszer kedvezmenyezettjei es azoknak csaladjaik
megfelemlitettek / stockholm szindromasok
igy teljes a sor valoban.![]()
a jövő és a történelem.Ki az aki ezt el tudja donteni, hogy ki gondolkodik szarul?
Csak mert jelen esetben ez azt vetiti le szamomra, hogy aki most kisebbsegben van (kormanyvaltok) gondolkodnak jol, es a nagytobbseg helytelenul.
De amikor jon a kormanyvaltas, es a mostani kisebbseg lesz a nagytobbseg, akkor atfordul hirtelen helyes gondolkodsaba a nagytobbseg gondolkodasmodja?
kezdek becsavarodni tesomsz, már rég ebédelnem kéne basszamki. felreertjuk egymast sztem.En allitom... te allitottad...
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 7., péntek 12:09
mert te ugy állitod be, hogy aki nem képes érzelemmentesen, az ostoba, alacsony iq.
En allitom... te allitottad...aki hagyja, hogy elhatalmasodjanak rajta az érzelmek, az nem iq kérdés?dehogynem.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 7., péntek 12:08
Ki az aki ezt el tudja donteni, hogy ki gondolkodik szarul?ha a másképp gondolkodók egyszerűen szarul/vagy sehogy se gondolkodnak, azt szabadjon már szóvá tenni. vagy akkor mindig az a helyes, amit a nagytöbbség gondol?
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 7., péntek 12:06
nyugdijasokA fideszre mas retegek is szavaznak boven nyugdijasokkal nem lehet 2/3ot elerni
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 12:04
egy dolog.1madridista írta:Ket dologhehetheoriginal írta:
a futball más téma, az teljesen szubjektív.
de az élet, a bevétel-kiadás, tiszta tényeken alapuló, reálisan levezethető dolgok, amiket az ember a politikától, a hatalomtól követelhet, kaphat, vagy épp nem kap.
és nem vagyok geci okos - dehogynem amúgy -, és igen, nehéz robotként, érzelmek nélkül, a "saját nagymamámról" így beszélni, nekem is volt, hogy nagyfater leköpte a tévét (![]()
![]()
) a parlamenti közvetítés alatt.
azzal is tisztában vagyok, hogy hosszú évszázadokra, évtizedekre be van lőve az ország és a társadalom sorsa, mert ugyanazok a kommunista családok maradványai és lemenő generációi irányítják az országot, mint korábban. súlyos száz évek kellenek, mire eljutunk egy felvilágosult, modern, polgári gondolkodáshoz, ami igazából az ember minőségének a teteje, aminél még jobbat nem sikerült elérni az elmúlt párszázezer évben.
No offense de pont te nem/nagyon ritkan vagy kepes erzelmek nelkul kommunikalni, akarmilyen temaban ( sokszor nalam is lemegy a redony de hozzad kepest kispalyas vagyok)
A masik pedig a maskepp gondolkodok kollektiv lenezese es a 800000 kutatas arrol hogy a fideszre az alacsony vegzettseguek ertelmi fogyatekosok oregek nyomorusagos anyagi helyzetben levo emberek szavaznak, minden felvilagosult intelligens ember ellenzeki. Ez az a hozzaallas ami a legtobbet art az ellenzeknek mert hidd el hogy sok diplomas okos intelligens ember van a fidesz szavazok kozt is akik nem fogjak jo neven venni hogy a politikai velemenyuk miatt birkazod oket. Nem az a birka aki a fideszre szavaz hanem az aki csak akkor erzi biztonsagban magat ha nincs ellenvelemeny es mindenki egyetert vele, nem kepes elfogadni az ovetol eltero vilagnezetet es ilyenek partszimpatiatol fuggetlenul vannak. Mpnek is van hardcore szektaja ferinek detto...
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 7., péntek 11:59
Ja értem…de azért jobb volt flegmazni egyből értelmes beszélgetés helyett.swfan írta:2022-ben ők mértek a legközelebb. A magyarországi listás szavazatok aránya 52,15-35,95 volt, ők pedig 50-40-et mértek (határon túli levélszavazatokat kivettem, azokat nem szokták mérni a kutatók). Ez a hibahatárba még belefér. Ezt március 26-tal bezárólag mérték amúgy, április 3-án volt a választás. Én azt is tökre el tudom képzelni, hogy a fideszes háborús kampány alatt tényleg ilyen gyorsan változott a közvélemény egy hét alattistimester írta:
Nem, nem mind ilyen. A Republikon Intézeté a Europe for Citizens programból készült, 5000 fős mintán. Azt még kicsit felpumpolod és majdnem exit-poll. Bár az sem mutat pontos képet, ez fontos feljegyezni.
Lehet, de a számokat ildomos erős forráskritikával illetni. A Medián pl. viszonylag jól mért közvetlenül a választások előtt, 5-6 százalékponttal mérte alul a Fideszt és felül az ellenzéket. Ez 2002-ben jónak számított.
Ja és tanultam statisztikát![]()
Valóban, a részletesebb adatsoroknál nagyobb hibahatárral kell számolni, mint a teljes népesség sorban. De azért a trendek egyértelműek belőleRealista24 írta:
Egy 1000 fos minta papiron reprezentativnak szamit, viszonylag pontos es a hibahatar is elfogadhato, de reszletesebb elemzesek (amiket pont linkeltel) ahol van ennyi lebontas, mint itt, nem, eletkor, fizetes, vegzettseg es foldrjazi bontas is, ott a pontossag megkovetel egy 5-10ezer fos mintat.
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 7., péntek 11:56
Ket dologhehetheoriginal írta:a futball más téma, az teljesen szubjektív.1madridista írta:
Meg az a szerencse h te ilyen geci okos vagy![]()
Ezt muszaj volt megegyszer ideznem![]()
de az élet, a bevétel-kiadás, tiszta tényeken alapuló, reálisan levezethető dolgok, amiket az ember a politikától, a hatalomtól követelhet, kaphat, vagy épp nem kap.
és nem vagyok geci okos - dehogynem amúgy -, és igen, nehéz robotként, érzelmek nélkül, a "saját nagymamámról" így beszélni, nekem is volt, hogy nagyfater leköpte a tévét (![]()
![]()
) a parlamenti közvetítés alatt.
azzal is tisztában vagyok, hogy hosszú évszázadokra, évtizedekre be van lőve az ország és a társadalom sorsa, mert ugyanazok a kommunista családok maradványai és lemenő generációi irányítják az országot, mint korábban. súlyos száz évek kellenek, mire eljutunk egy felvilágosult, modern, polgári gondolkodáshoz, ami igazából az ember minőségének a teteje, aminél még jobbat nem sikerült elérni az elmúlt párszázezer évben.
HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 7., péntek 11:54
2022-ben ők mértek a legközelebb. A magyarországi listás szavazatok aránya 52,15-35,95 volt, ők pedig 50-40-et mértek (határon túli levélszavazatokat kivettem, azokat nem szokták mérni a kutatók). Ez a hibahatárba még belefér. Ezt március 26-tal bezárólag mérték amúgy, április 3-án volt a választás. Én azt is tökre el tudom képzelni, hogy a fideszes háborús kampány alatt tényleg ilyen gyorsan változott a közvélemény egy hét alattistimester írta:Nem, nem mind ilyen. A Republikon Intézeté a Europe for Citizens programból készült, 5000 fős mintán. Azt még kicsit felpumpolod és majdnem exit-poll. Bár az sem mutat pontos képet, ez fontos feljegyezni.gutihaz14 írta: mert az alatta levok 8 millios minta biztosan. az sem ilyen 1000-2000 kozeli mintavetel mint minden ilyen
Lehet, de a számokat ildomos erős forráskritikával illetni. A Medián pl. viszonylag jól mért közvetlenül a választások előtt, 5-6 százalékponttal mérte alul a Fideszt és felül az ellenzéket. Ez 2002-ben jónak számított.swfan írta: Akkor mesélj, egy 1000 fős minta miért nem lehet reprezentatív egy 9 milliós országban? Tudtommal ennél nagyobb mintát felesleges venni, csak drágítaná a kutatást, miközben az adatok nem lennének annyival pontosabbak, hogy megérje
Ja és tanultam statisztikát![]()
Valóban, a részletesebb adatsoroknál nagyobb hibahatárral kell számolni, mint a teljes népesség sorban. De azért a trendek egyértelműek belőleRealista24 írta:Egy 1000 fos minta papiron reprezentativnak szamit, viszonylag pontos es a hibahatar is elfogadhato, de reszletesebb elemzesek (amiket pont linkeltel) ahol van ennyi lebontas, mint itt, nem, eletkor, fizetes, vegzettseg es foldrjazi bontas is, ott a pontossag megkovetel egy 5-10ezer fos mintat.swfan írta: Akkor mesélj, egy 1000 fős minta miért nem lehet reprezentatív egy 9 milliós országban? Ennél nagyobb mintát felesleges venni, csak drágítaná a kutatást, miközben az adatok nem lennének annyival pontosabbak, hogy megérje
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 7., péntek 11:42
Ez tölt el a legnagyobb aggodalommal. Egyértelműen annak a jele, hogy az emberek egyre kevésbé bíznak a demokráciában, annak intézményeiben, egymásban, és már akkor sem válaszolnak, vagy egyenesen hazudnak, amikor jönnek ki a szavazófülkéből. Nem egy szakértő, történész van, akinek az a véleménye, hogy a társadalom mentális állapota nagyon hasonlít ahhoz, ahogy az emberek éreztek a múlt század első felében. Szintén egy világjárvány és egy gazdasági világválság után.istimester írta:Bár az sem mutat pontos képet, ezt fontos feljegyezni.
Jelenlévő fórumozók: 10 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem