Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. február 7., péntek 17:23

gutihaz14 írta:
swfan írta: Inkább ezt nézzétek: https://www.youtube.com/watch?v=bZ4SXv9qJHM

20-30 év múlva ez a videó remélem történelem érettségi tétel lesz. Direkt36 dokuja az Orbán-család gazdasági birodalmáról
meltatlanul eltunt a kommentek kozott

kar hogy azok nem latjak akiknek a leginkabb kene
Lesz bizony koztuk olyan is akinek latnia kell. Foleg, hogy nehany fideszes meg reklamozta is azzal, hogy beszelt rola. 10 ora alatt jar 330 ezer kattintasnal, szepen porog.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 7., péntek 16:39

hehetheoriginal írta:
gutihaz14 írta:

amúgy köszi, pont jó az ember vérnyomásának hétvégére a legnagyobb magyar maffiózóról olvasni :coffee: :lol:
tegyünk ra egy lapattal

https://telex.hu/zacc/2025/02/07/botani ... t-direkt36

:lol:
a felcsuti tolvaj veje
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 16:34

gutihaz14 írta:

20-30 év múlva ez a videó remélem történelem érettségi tétel lesz. Direkt36 dokuja az Orbán-család gazdasági birodalmáról

amúgy köszi, pont jó az ember vérnyomásának hétvégére a legnagyobb magyar maffiózóról olvasni :coffee: :lol:
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 7., péntek 16:31

valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 13:56

ezért néz ki mp úgy mára, mint egy zombi. próbálja felnyitni ezeket a szemeket
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 7., péntek 13:55

hehetheoriginal írta: vannak olyan normális középosztálybeli családok, akik rengeteget dolgoznak és próbálnak élni, egyszerűen nincs idő és energia utánamenni a fidesz hazugságainak, eddig az elmúlt 10 évben nőttek, gyarapodtak, a napi hírekkel és minden botránnyal nincsenek tisztában, ezért ők valóban a biztosat választják, marad nekik viktor.
Pont náluk kellene a hétköznapi, pénztárcának fájó dolgoknak felnyitni a szemeket, mint az Európa-bajnok infláció, a 420 Ft-os Euró, bolgárok után a második legalacsonyabb életszínvonal az EU-ban, stb. Tőlük nem várom el, hogy az zavarja őket, ami engem a legjobban zavar, hogy talán már túl vagyunk a Rubiconon, és demokratikus úton leválthatatlan a kormány, annyira lejt már a pálya.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 13:45

rogán anti és slepp ezt nagyon lájkolja.
thereisonly1ronaldo

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. február 7., péntek 13:43

Off kicsit: kb ket honapja nem neztem kulonosebben Tiszas tartalmakat, kicsit belefaradtam. Ma beletekintettem egy MP liveba, hat rendesen latszik, hogy ezalatt az ido alatt mennyit orgedett es hizott. Foleg drasztikus a kulonbseg a tavalyi Partizanos interjujahoz kepest. :kivagyhe:

Remelem nem gebed bele a munkaba, grandiozus merteku amit csinal es amit elvallalt.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 13:33

nuevo_ericco írta: A szó, amit kerestek, a kognitív disszonancia. Inkább hajlítják picit még a valóságot, képzelnek drag queeneket a magyar ovikba, amerikai pénzt az ellenzék és a tüntető civilek mögé, magyar fiatalokat az ukrán frontra, épülő-szépülő országot, stb., mint hogy el kelljen ismerniük, több, mint egy évtizede dőlnek be a legprimitívebb propagandának. Ehhez nem csak magas IQ, de EQ is kell. Mert láttam már nagyon intelligens embernél is teljesen leereszkedett sötét rolót, mikor elöntötték az érzelmek.
bocs a dpláért, ez az előző hsz-em vége, hogy mesterségesen vannak sötétben/hazugságban tartva, nem pedig maguktól "képzelik" a drag queeneket pl, és simán látom, hogy vannak olyan normális középosztálybeli családok, akik rengeteget dolgoznak és próbálnak élni, egyszerűen nincs idő és energia utánamenni a fidesz hazugságainak, eddig az elmúlt 10 évben nőttek, gyarapodtak, a napi hírekkel és minden botránnyal nincsenek tisztában, ezért ők valóban a biztosat választják, marad nekik viktor.
de ők nem is fognak ott magukból kikelve taknyonnyálon csúszva mp-re köpködni az első sorban az ellentüntin.
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 13:26

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta:
aki nem tud egyszerre /erzelmet és realitást szétválasztva gondolkodni, az sztem alacsony iq.
tökmindegy ki állítja, ugyanarrol beszelunk sztem
Ezt csak most latom.
Ez minden temaban igaz vagy csak politika? Vagy csak ott ahol igaz rad?

Mert ilyen alapon mindenkinek alacsony az iq-ja par esoembert leszamitva.
de mi?
sztem normális ember - sok ilyen van azért, de egyre kevesebb - hiába van felfűtött érzelmi állapotban, ezzel egy időben tud reálisan gondolkozni.
vagy nem így van? folyna a vér rendesen az utcákon akkor :lol:
vagy nagy döntésre is alszol egyet, gondolkodsz rajta, osztasz szorzol, informaciot szerzel, tajekozodsz, nem erzelmi alapon dontesz.
vagyis az elet minden teruleten, mindenhol igaz.

talan egyedul a szerelem olyan dolog, ahol a realitas es ep esz ki van baszva az ablakon, az full kemia, de ott is ha lecsillapodik a lila köd később, ott is a realitás kap nagy hangsúlyt.

minden másban egyetértünk, amiket írtatok.

ui.:
Édesanyám diplomás mérnök. Édesapámnak nincs diplomája, de hihetetlenül művelt és olvasott ember. Mindketten Fidesz-szavazók, bár mintha kezdenének lejönni a Fideszről.
tehát van iq-juk.

Lejönni róluk egyébként borzasztó nehéz, gyakorlatilag egy teljes szembefordulás az addigi nézeteiddel, és annak beismerése, hogy tévedtél.
ismét csak, ha van iq. fel kell mérni mi a cél, mi számít az életben. hogy viktor maradjon örökre, vagy hogy az unokáknak jobb legyen. melyik a fontosabb.
az, ha valaki alultájékozott, mesterségesen propagandabuborékban tartott - az más kérdés, de ott is ha van iq, megvan rá a lehetőség, hogy az ember kitörjön a burokból és teljes képet alkosson.
thereisonly1ronaldo

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. február 7., péntek 13:18

Realista24 írta:
tibi18 írta:

Ezzel egyet lehet érteni. Én annyival mennék tovább, hogy még a gyerek sem lehet indok. Természetesen felelősséget kell vállalnia mindkét félnek a döntésért és főleg a gyerekért a jövőben, de pusztán a gyerek miatt újabb és újabb esélyt adni, véleményem szerint ugyanolyan hazugság, mint gyerek nélkül.. Az ember saját magát nyomja el, más miatt.. amit végül később a saját gyereke is lát maga előtt akár, így ugyanolyan döntéseket hozhat, hogy nem saját maga az első.

Lehet ez egy szélsőséges vélemény, amihez hozzátartozik, hogy nincs gyerekem és alapvetően nem is tervezem, hogy lesz.
Nem azt irtam, hogy mindenkeppen egyutt kell maradni, hanem ott merlegelni kell a lezarast, hogy hogyan a legjobb a gyereknek. Sokan, koztuk en is hajlando vagyok szinte barmit felaldozni azert, hogy neki jo legyen.
Igen igen, megértettem, amit írtál, igazából csak a saját látásmódomat tettem mellé, hogy nálam drasztikusabb ez a nézőpont.
Én is hajlandó lennék, időt, pénzt, energiát áldozni, csak magamat nem, abból a szempontból, hogy a gyerek mellett egy olyan személlyel is együtt vagyok, akivel már nem akarok és egyébként valószínű, hogy már ő sem. Szóval nem offense volt ez részemről!

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 7., péntek 13:15

hehetheoriginal írta:
aki nem tud egyszerre /erzelmet és realitást szétválasztva gondolkodni, az sztem alacsony iq.
Ezt csak most latom.
Ez minden temaban igaz vagy csak politika? Vagy csak ott ahol igaz rad?

Mert ilyen alapon mindenkinek alacsony az iq-ja par esoembert leszamitva.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 7., péntek 13:07

tibi18 írta:
Realista24 írta:

Ez egy jo parhuzam, marmint a parkapcsolatos.
Az embereknek zokszo nelkul tudnia kene lezarni es tovabblepni, ha semmi masrol nem szol mar, csak arrol hogy reszelik a fingot.

Nalam egy korulmeny van, ami egy ilyen lezaros dolgot blokkolni tud es kesztetni arra, hogy kapjon ujabb es ujabb eselyt, a gyerek. Ott is erosen merlegelni kell szamtalan tenyezot, de a vegen ki kell jonnie, hogy hogyan jobb neki hosszutavon, mert rovidtavon mindenhogy szar.

Egyebkent a tevedes be nem ismerese nem magyar specifikus, hanem altalanos emberi tulajdonsag. Es nalam itt kezdodik vagy mondjuk ugy fontos eleme az "iq meghatarozasa"-nak, nem ott, ahol hehe-nel.
Ezzel egyet lehet érteni. Én annyival mennék tovább, hogy még a gyerek sem lehet indok. Természetesen felelősséget kell vállalnia mindkét félnek a döntésért és főleg a gyerekért a jövőben, de pusztán a gyerek miatt újabb és újabb esélyt adni, véleményem szerint ugyanolyan hazugság, mint gyerek nélkül.. Az ember saját magát nyomja el, más miatt.. amit végül később a saját gyereke is lát maga előtt akár, így ugyanolyan döntéseket hozhat, hogy nem saját maga az első.

Lehet ez egy szélsőséges vélemény, amihez hozzátartozik, hogy nincs gyerekem és alapvetően nem is tervezem, hogy lesz.
Nem azt irtam, hogy mindenkeppen egyutt kell maradni, hanem ott merlegelni kell a lezarast, hogy hogyan a legjobb a gyereknek. Sokan, koztuk en is hajlando vagyok szinte barmit felaldozni azert, hogy neki jo legyen.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. február 7., péntek 13:03

Realista24 írta:
swfan írta:

Édesanyám diplomás mérnök. Édesapámnak nincs diplomája, de hihetetlenül művelt és olvasott ember. Mindketten Fidesz-szavazók, bár mintha kezdenének lejönni a Fideszről.

Lejönni róluk egyébként borzasztó nehéz, gyakorlatilag egy teljes szembefordulás az addigi nézeteiddel, és annak beismerése, hogy tévedtél. Önmagában a tévedéseink, hibáink elismerése sok embernek nem megy, függetlenül attól, hogy hány iskolát végzett el, hány oklevelet szerzett. Inkább az egónktól függ, legtöbb magyar ahogy én tapasztalom, eléggé egoista.

Kicsit olyan ez, mint véget vetni egy régóta tartó kapcsolatnak, amiben ugyan már nem érzed jól magad, de mégse könnyű azt mondani, mondjuk 5-10 év után, na, akkor holnaptól te erre, én meg amarra. És ez nem azért van, mert ezek az emberek hülyék lennének.
Az embereknek zokszo nelkul tudnia kene lezarni es tovabblepni, ha semmi masrol nem szol mar, csak arrol hogy reszelik a fingot.

Nalam egy korulmeny van, ami egy ilyen lezaros dolgot blokkolni tud es kesztetni arra, hogy kapjon ujabb es ujabb eselyt, a gyerek. Ott is erosen merlegelni kell szamtalan tenyezot, de a vegen ki kell jonnie, hogy hogyan jobb neki hosszutavon, mert rovidtavon mindenhogy szar.

Egyebkent a tevedes be nem ismerese nem magyar specifikus, hanem altalanos emberi tulajdonsag. Es nalam itt kezdodik vagy mondjuk ugy fontos eleme az "iq meghatarozasa"-nak, nem ott, ahol hehe-nel.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 7., péntek 12:38

A szó, amit kerestek, a kognitív disszonancia. Inkább hajlítják picit még a valóságot, képzelnek drag queeneket a magyar ovikba, amerikai pénzt az ellenzék és a tüntető civilek mögé, magyar fiatalokat az ukrán frontra, épülő-szépülő országot, stb., mint hogy el kelljen ismerniük, több, mint egy évtizede dőlnek be a legprimitívebb propagandának. Ehhez nem csak magas IQ, de EQ is kell. Mert láttam már nagyon intelligens embernél is teljesen leereszkedett sötét rolót, mikor elöntötték az érzelmek.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 7., péntek 12:29

swfan írta:
hehetheoriginal írta:
es vissza az alapveto kerdesre, ebből a 4 csoportból max a 3.-nál látom, hogy iq rendben van, de ott meg más alapvető emberi problémák vannak.
egyszerűen nincs az az erkölcsi vagy bármilyen ok, ami alapján ezt a fideszt támogatni lehet, hacsak nem valaki totál gatya agyban

a jövő és a történelem.
de azért ha - és nem is kell hozzá vallásosnak lenni, elég csak a józan paraszti ész, meg minimális emberi mivolt - azt nézem, hogy mennyi mindent elbasztak, elloptak, szétálszenteskedtek, mennyit ártottak a jelen és jövő generációinak, kézzel, feketén-fehéren megfogható, tényeken alapuló intézkedésekkel és döntésekkel - el tudjuk ezt mind dönteni, hogy ki gondolkozik jól és szarul.
aki ragaszkodik ezek után is a fideszhez, az meg akkor alacsony iq.
ezt merem fentről, magasabb poziciobol mondani, kijelenteni. egy ember se egyenlő a másikkal.

kezdek becsavarodni tesomsz, már rég ebédelnem kéne basszamki. felreertjuk egymast sztem.

Lejönni róluk egyébként borzasztó nehéz, gyakorlatilag egy teljes szembefordulás az addigi nézeteiddel, és annak beismerése, hogy tévedtél. Önmagában a tévedéseink, hibáink elismerése sok embernek nem megy, függetlenül attól, hogy hány iskolát végzett el, hány oklevelet szerzett. Inkább az egónktól függ, legtöbb magyar ahogy én tapasztalom, eléggé egoista.

Kicsit olyan ez, mint véget vetni egy régóta tartó kapcsolatnak, amiben ugyan már nem érzed jól magad, de mégse könnyű azt mondani, mondjuk 5-10 év után, na, akkor holnaptól te erre, én meg amarra. És ez nem azért van, mert ezek az emberek hülyék lennének.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. február 7., péntek 12:25

gutihaz14 írta:
swfan írta:

Plusz mégegy, ez a legfrissebb kutatás, ami részletes: https://i.imgur.com/i6a7i7v.png

Abszolút nincs relatív többsége "minden társadalmi rétegben" a Fidesznek. Már 2022-ben sem volt
ne foglalkozz ilyen aprosagokkal :lol:
Rád tényleg nem érdemes sok szót fecsérleni, de swfan úgy tűnik képes normális hangnemben válaszolni, szóval neki én is válaszolok, ha már van egy szabad fél órám.

Szóval:

Én nem azt mondom, hogy minden, hanem azt, hogy szinte minden csoportban. Például a 18-29-as korcsoport szinte végig, de a Momentum megjelenéséig biztosan a Jobbiké volt a 2010-es években. Hol van ma Jobbik? Hol van ma a Momentum? Mire mentek az állítólagos 28 százalékos diplomás arányukkal? Jött és megette a Péter. Most épp - nagyon helyesen - a DK-t küldte el oda ahová valók.

Hova súlyozod be ezt a korosztályt a választási matematikában? Milyen mértékű a választói hajlandósága? Magyarország korfája, ajánlom megnézni.

Ez pedig a legmagasabb iskolai végzettség szerinti felosztás. Kb. 1/4 felsőfokú, 1/2 középfokú, 1/5 alapfokú.

Ettől függetlenül nekem full mindegy, hogy Peti végül beelőzi vagy nem előzi be Vikit, de ez itt még mindig a Madridom.hu fóruma, nem a Magyar Peti fan klub ahol mindenki mást birkázunk/agyhalottozunk.

Teljesen véletlenül tudom például, hogy egy barom gazdag város most épp fideszes polgármestere is itt fórumozik közöttünk.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 7., péntek 12:24

hehetheoriginal írta:
'shutterisland írta:

nyugdijasok

3 zsak krumpliert megvett melyszegenyek es/vagy ciganysag

rendszer kedvezmenyezettjei es azoknak csaladjaik

megfelemlitettek / stockholm szindromasok

igy teljes a sor valoban. :mrgreen:
es vissza az alapveto kerdesre, ebből a 4 csoportból max a 3.-nál látom, hogy iq rendben van, de ott meg más alapvető emberi problémák vannak.
egyszerűen nincs az az erkölcsi vagy bármilyen ok, ami alapján ezt a fideszt támogatni lehet, hacsak nem valaki totál gatya agyban
Ki az aki ezt el tudja donteni, hogy ki gondolkodik szarul?
Csak mert jelen esetben ez azt vetiti le szamomra, hogy aki most kisebbsegben van (kormanyvaltok) gondolkodnak jol, es a nagytobbseg helytelenul.

De amikor jon a kormanyvaltas, es a mostani kisebbseg lesz a nagytobbseg, akkor atfordul hirtelen helyes gondolkodsaba a nagytobbseg gondolkodasmodja?
a jövő és a történelem.
de azért ha - és nem is kell hozzá vallásosnak lenni, elég csak a józan paraszti ész, meg minimális emberi mivolt - azt nézem, hogy mennyi mindent elbasztak, elloptak, szétálszenteskedtek, mennyit ártottak a jelen és jövő generációinak, kézzel, feketén-fehéren megfogható, tényeken alapuló intézkedésekkel és döntésekkel - el tudjuk ezt mind dönteni, hogy ki gondolkozik jól és szarul.
aki ragaszkodik ezek után is a fideszhez, az meg akkor alacsony iq.
ezt merem fentről, magasabb poziciobol mondani, kijelenteni. egy ember se egyenlő a másikkal.
En allitom... te allitottad...
kezdek becsavarodni tesomsz, már rég ebédelnem kéne basszamki. felreertjuk egymast sztem.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 7., péntek 12:11

'shutterisland írta:
A fideszre mas retegek is szavaznak boven nyugdijasokkal nem lehet 2/3ot elerni
nyugdijasok

3 zsak krumpliert megvett melyszegenyek es/vagy ciganysag

rendszer kedvezmenyezettjei es azoknak csaladjaik

megfelemlitettek / stockholm szindromasok

igy teljes a sor valoban. :mrgreen:
Ki az aki ezt el tudja donteni, hogy ki gondolkodik szarul?
Csak mert jelen esetben ez azt vetiti le szamomra, hogy aki most kisebbsegben van (kormanyvaltok) gondolkodnak jol, es a nagytobbseg helytelenul.

De amikor jon a kormanyvaltas, es a mostani kisebbseg lesz a nagytobbseg, akkor atfordul hirtelen helyes gondolkodsaba a nagytobbseg gondolkodasmodja?
a jövő és a történelem.
aki ragaszkodik ezek után is a fideszhez, az meg akkor alacsony iq. és a szekta meg viktyoratyus bűvöletében él, ergo alacsony iq, hiába vannak sokan, kijelenthető, hogy rosszul gondolkodnak.
thereisonly1ronaldo

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. február 7., péntek 12:09

mert te ugy állitod be, hogy aki nem képes érzelemmentesen, az ostoba, alacsony iq.
aki hagyja, hogy elhatalmasodjanak rajta az érzelmek, az nem iq kérdés?dehogynem.

Vissza: