istimester írta:
Neked viszont nem lesz gond a szabadidőddel, ha nem változtatsz sürgősen a jelzős szerkezeteid megformázásán. Sebaj, legalább elmehetsz terepre Tisza aktivistáskodni
Egyébként, csak a tárgyszerűség kedvéért, attól, hogy gúnyosan felmondasz néhány széles körben elterjedt tévhitet, még nem lesz igazad. Bár egyszerűen az is fennálhat, hogy az alapvető matematikai fogalmakkal nem vagy tisztában.
2018-as és 2022-es OGY választásokon a Fidesz választói között nagyjából arányosan oszlottak meg a különböző korosztályokba tartozó szavazók.
2018-ban még a Fidesz+Jobbik kettős vitte el a 18-49-es korosztály nagy részét, 2022-re a Jobbik szavazói nem konvergáltak át automatikusan a hatpárti összefogásba. Egy részük igen, egy részük ment a MHM-be, egy részük a Fidesz mellé állt.
2018-ban a legfiatalabb elektorátussal a Momentum, a legöregebbel a DK rendelkezett.
2021-es Republikon Intézet kutatása szerint a Fidesz részéről ugyanúgy megáll a társadalmat arányosan lefedő korosztálybéli megoszlás.
Ugyanez kutatás szerint a diplomások aránya a Momentumnál volt a legmagasabb arányú (28 százalék), az MSZP-nél a legalacsonyabb (10 százalék), a Fidesznél egy átlagos középérték jött ki (17 százalék).
Na most legyünk jóindulatúák és számoljunk a teljes összefogott ellenzékre a Momentum diplomás-arányával. A hatpárti ellenézék
1 935 000 listás szavazatot szerzett Magyaroszágon, a Fidesz
2 810 000-et. Szorozzuk be ezt a diplomások arányával és máris az jön ki, hogy nagyjából félmillió vs. félmillió diplomás támogatta az egyes blokkokat.
Úgyhogy nyugodtan írd le még tízszer, hogy a Fidesz a demens öreg birka nyugdíjasok pártja, de attól még az lesz az igazság, amit pár percre írt be 1madridista. A jelenlegi kormánypárt egy néppárt, minen társadalmi rétegből kap szavazatokat, sőt, szinte minden társadalmi osztályban relatív többsége van.
Ceterum censeo, a Fidesz akkor lesz leváltva, ha az ellentábora ugyanúgy be tudja csatornázni a széles társadalmi rétegeket.
Te viszont bunkó vagy Bugsy, szóval változtass a modorodon.
p.s.: a fenti kis matekkal nem a diplomás vs. nem diplomás emberek közötti különbséget szerettem volna kihangsúlyozni, csak példaként hoztam fel a számítást. Még mielőtt úgy érezné bárki, hogy megbántottam volna.