Piqué: “There is a lot of young talent in La Liga, which, in the case of Barcelona, comes from La Masia, and in the case of Real Madrid, through a checkbook.”
Ehhez kapcsolodoan van egy sztorim. A hetvegen volt szerencsem talalkozni ket katalannal, akik tortenetesen Barca szurkolok voltak.
Na es ezek tenyleg eszik az osszes szar propandat amiken rohogni szoktunk. Nagyban elkezdik nekem mondani, hogy Barcelonaban a legfontosabb a gyonyoru es attraktiv jatekstilus, ellenben a csunya focit jatszo Real Madriddal amivel szemben azert van kevesebb cimuk mert a mindenkori elnyomassal is meg kellett kuzdeniuk. Politikailag, a jatekvezetoktol es minden hogy.
Csak neztem nagyokat es rajottem, hogy teljesen menthetetlenek. Mi a foci szemszogebol probaljuk megkozeliteni a dolgokat, nekik meg a foci egy nagyobb rebellis identitas resze, eppen ezert is keptelenek tisztan gondolkodni. Nem hibaztatom oket, de vicces, hogy a porpagandajuk hogy megetette veluk, hogy a Madrid mintha valami alsobbrendu klub lenne, ami az elnyomasnak koszonhetoen van ott ahol van, meg a focijuk is ronda amugy is.

Nagyon beszoptak ezt a latvanyos focit is, ami kb 2-3 evet volt a csucson naluk, azt leszamitva a kanyarban nincsenek es semmilyen egyseges stilus nem jellemzi oket.
A Negreira ugyre is annyit mondtak, hogy a spanyolok ujabb armanykodasa. Nagyon ugyesen bujnak az aldozti pozba mindig, mondjuk en szegyelnem magam ha ennyire semmi onreflexio nem lenne bennem es mindig masokat hibaztatnek.