Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

zsuninnyo

Re: Politika

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 5., szerda 12:14

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:

Mindenki elindult? Mert tudtommal sokan maradtak otthon is, mondjuk a legtobben.
Igazad van, nem voltam pontos, a nagyjabol 20-22milliobol csak 8-9 indult el masik orszagba.
zsuninnyo írta:
Szerintem mindenki szereti elhagyni az addig felepitett eletet es otthonat, foleg ha kenyszeritik ra, szoval nem is ertem mit kell rajta gondolkodni. Foleg, hogy az uj helyen semmi sem garantalja, hogy jobb lesz.
De ha mar te hasznaltad a mindenki szot, en is eltem a lehetoseggel.
Azzal nincs mit kezdeni, hogyha egy szarkasztikus mondatra mutogatsz vissza. De teljesen mindegy, nem veletlenul vagyunk meg itt ebben az orszagban.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 5., szerda 11:36

zsuninnyo írta:
Realista24 írta:

Igazabol az egesz invazio, ami ellepte Europat errol szol, nem?
Mindneki utnak indult (pl. sziriabol) a lerombolt/lebombazott otthonabol abban a tudatban, hogy lehet vizbe fulladnak, lehet visszaforditjak oket, lehet agyonlovik oket a hataron, menekulttaborban kell elniuk honapokat/eveket...bizva egy szebb jovoben.
Mindenki elindult? Mert tudtommal sokan maradtak otthon is, mondjuk a legtobben.
Igazad van, nem voltam pontos, a nagyjabol 20-22milliobol csak 8-9 indult el masik orszagba.
zsuninnyo írta:
Szerintem mindenki szereti elhagyni az addig felepitett eletet es otthonat, foleg ha kenyszeritik ra, szoval nem is ertem mit kell rajta gondolkodni. Foleg, hogy az uj helyen semmi sem garantalja, hogy jobb lesz.
De ha mar te hasznaltad a mindenki szot, en is eltem a lehetoseggel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. február 5., szerda 11:33

zsuninnyo írta:
Realista24 írta:

Mindneki utnak indult (pl. sziriabol) a lerombolt/lebombazott otthonabol abban a tudatban, hogy lehet vizbe fulladnak, lehet visszaforditjak oket, lehet agyonlovik oket a hataron, menekulttaborban kell elniuk honapokat/eveket...bizva egy szebb jovoben.
A becslesek szerint a lakossag nagyjabol fele hagyta el Sziriat.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 5., szerda 11:32

oke, hat most, ha trumpinho belep a kepbe, valamilyen iranyba billennek a dolgok.
mert akkor ezek szerint akaratuk ellenere lesznek ezek az emberek gazabol attelepitve egyiptomba, mittudomenhova.
siman benne van, hogy ujra beindulnak a robbantgatasok szerte nyugaton.
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 5., szerda 11:31

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:

Akkor mondom erthetobben. Az emberek ragaszkodnak a foldhoz, ahol eltek (nem csak a teruletrol szol, gondolom ezt nem kell magyarazni). Ha porig rombolod, inkabb ujraepitik az egeszet, minthogy mashova koltozzenek.
Jon Tomika, es azt mondja neked, na itt volt a folded, leromboltak, szoval takarodo van Uzbegisztanba. Biztos szivesen mennel abban a masodpercben. Foleg, hogy mi garantalja mi var ott. Bekurnak egy gettoba ehezni es megalazni mondjuk, az biztos szazszor jobb, mint a lerombolt otthonodban a romok kozt aludni.
Mindenki elindult? Mert tudtommal sokan maradtak otthon is, mondjuk a legtobben. (Sziriabol vmi 4-bol 3 ember maradt, es 1 vandorolt el ha jol tudom, aztan lehet nincs igazam)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2025. február 5., szerda 11:33-kor.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. február 5., szerda 11:21

zsuninnyo írta:
hehetheoriginal írta:
gázára mondod? :lol:
a romok közt a földön vagy egy akármilyen házban máshol, ezen kell gondolkodni? :hmmm:
Akkor mondom erthetobben. Az emberek ragaszkodnak a foldhoz, ahol eltek (nem csak a teruletrol szol, gondolom ezt nem kell magyarazni). Ha porig rombolod, inkabb ujraepitik az egeszet, minthogy mashova koltozzenek.
Jon Tomika, es azt mondja neked, na itt volt a folded, leromboltak, szoval takarodo van Uzbegisztanba. Biztos szivesen mennel abban a masodpercben. Foleg, hogy mi garantalja mi var ott. Bekurnak egy gettoba ehezni es megalazni mondjuk, az biztos szazszor jobb, mint a lerombolt otthonodban a romok kozt aludni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 5., szerda 11:16

hehetheoriginal írta:
zsuninnyo írta: Szerintem mindenki szereti elhagyni az addig felepitett eletet es otthonat, foleg ha kenyszeritik ra, szoval nem is ertem mit kell rajta gondolkodni. Foleg, hogy az uj helyen semmi sem garantalja, hogy jobb lesz.
a romok közt a földön vagy egy akármilyen házban máshol, ezen kell gondolkodni? :hmmm:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. február 5., szerda 11:11

hehetheoriginal írta: Csak mert ugye most trumpinho elmondta, hogy ugy vet veget a bulinak, hogy bekefenntart es az ottaniak nornalis helyekre lesznek telepitve a kornyezo orszagokba, ergo 100% izrael mellett, fuggetlen palesztina meg kuka.
Ideznek a Hamas alapito nyilatkozatabol par cikkelyt:

Article 7 describes Hamas as "one of the links in the chain of the struggle against the Zionist invaders" and claims continuity with the followers of the religious and nationalist hero Izz ad-Din al-Qassam from the Great Arab Revolt as well as the Palestinian combatants of the First Arab-Israeli War. It ends with Sahih al-Bukhari's hadith Muslim 2922, suggesting that the Day of Judgment would not come until the Muslims fight and kill the Jews.[1][40]

Article 13 There is no negotiated settlement possible. Jihad is the only answer.[1]

Article 20 Calls for action "by the people as a single body" against "a vicious enemy which acts in a way similar to Nazism, making no differentiation between man and woman, between children and old people".[1]

A fuggetlen Palesztina mellett legalabb olyan fontos nekik - ha nem fontosabb - a zsidok kiirtasa es Izrael megszunese. Ez soha nem csak a fuggetlenedesrol szolt, hanem a masik kiirtasarol. Ezert sem lesz megoldas, hogy mondjuk adjanak nekik lovet es jo eletkorulmenyeket mashol, mert akkor bukjak a zsidok ellen folyatott haborut. Persze tudom nem mindenki tamogatja ott sem a Hamast, de becslesek szerint elvezik a nepesseg donto tobbsegenek a tamogatasat meg mindig.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 5., szerda 11:10

zsuninnyo írta: Szerintem mindenki szereti elhagyni az addig felepitett eletet es otthonat, foleg ha kenyszeritik ra, szoval nem is ertem mit kell rajta gondolkodni. Foleg, hogy az uj helyen semmi sem garantalja, hogy jobb lesz.
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. február 5., szerda 11:02

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 5., szerda 10:50

azért ez a majka igazi prolisöpredék, itt is igaz, hogy a pénz nem szed ki a szutyokból :lol:
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 5., szerda 10:11

Csak mert ugye most trumpinho elmondta, hogy ugy vet veget a bulinak, hogy bekefenntart es az ottaniak nornalis helyekre lesznek telepitve a kornyezo orszagokba, ergo 100% izrael mellett, fuggetlen palesztina meg kuka.
thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. február 5., szerda 10:05

hehetheoriginal írta: nem. ott elo csalad szempontjabol kerdezem, nem azok szempontjabol, akiknek a teruletre faj a foguk.
ugyanez a kerdes illik akar ukrajnara is, mikor van az a hatar, hol van az a hatar, hogy inkabb teljes generaciok es nepek pusztuljanak el, csak egy folddarabhoz valo ragaszkodas miatt, vagy nem jobb-e engedni es mashol normalisan elni?
Ez attól is függ milyen életszakaszban kap telibe. A fiatal családos emberek sokkal nagyobb százalékban mernek bevállalni egy teljes reset-et máshol, önmaguk és legfőképp a gyerekek kedvéért. Persze a döntés így is pokoli nehéz lehet, felrúgni/otthagyni mindent amiért megdolgoztál,megszerettél.

Az idősebb generációra sokkal inkább jellemző a "végsőkig ragaszkodás".

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 5., szerda 9:58

A legtöbb háború, konfliktus befejezése erről szól, és általában ezért van vége, mert a hátország megelégeli a veszteségeket. Viszont ott a másik szempont, ha a szomszédod támad meg, engedsz neki, mennyire bízhatsz meg benne a történtek után, hogy pár év múlva nem jön vissza a maradékért?
Ami pedig Gázát illeti, ha a helyi, még nem fanatizált civil lakosokon múlna, talán már rég léptek volna. A Hamász és a mögötte álló hatalmak azok, amelyek kötik az ebet a karóhoz, mert az ő érdekük az, hogy Izraelnek egy percre se legyen nyugta.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 5., szerda 9:50

nem. ott elo csalad szempontjabol kerdezem, nem azok szempontjabol, akiknek a teruletre faj a foguk.
ugyanez a kerdes illik akar ukrajnara is, mikor van az a hatar, hol van az a hatar, hogy inkabb teljes generaciok es nepek pusztuljanak el, csak egy folddarabhoz valo ragaszkodas miatt, vagy nem jobb-e engedni es mashol normalisan elni?
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2025. február 5., szerda 9:42

Azt kerdezed, hogy az ethnic cleansing az rossz-e?

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 5., szerda 9:37

Annyit kerdeznek, hogy mi a fontosabb azoknak, akik gazaban elnek? Mindegy milyen körülmények kozott, de a foldteruleten elni, vagy valahol mashol normális korulmenyek kozott?
Igazabol ez alapveto filozofiai kerdes, sajnos a balfasz vallasok sokszor beleronditanak a helyes valaszba
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. február 5., szerda 8:11

swfan írta: A békeelnöknek Gáza is kellene: https://telex.hu/kulfold/2025/02/05/don ... -netanjahu

És még 3 hét sem telt el a 4 éves ciklusból...
Én már csak abban reménykedem, hogy pontosan tudják, hogy hülyeségeket beszélnek, csak az intelektulisan hátrányban lévőbb választóikhoz beszélnek ilyenkor. Mondjuk még pár ilyen kijelentés, és simán felhőkarcolók kezdhetnek el összedőlni újra.
Mint mikor azt mondja, hogy a vám az tk. adó, amit Kínának, EU-nak, Mexikónak, stb. kell megfizetni. Szerintem üzletemberkén pontosan tudja ő is, hogy ezt a vámot az amerikai importcégeknek kell befizetni, azok pedig természetesen egyből belekalkulálják ezt a termék árába.
Ha mégsem tudja, akkor az amerikaiak valóban újraválasztottak egy bohócot.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. február 5., szerda 7:38

A békeelnöknek Gáza is kellene: https://telex.hu/kulfold/2025/02/05/don ... -netanjahu

És még 3 hét sem telt el a 4 éves ciklusból...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 5., szerda 6:25

februar 11-en az egyeves evfordulo okan MP ismet a partizanban.

Vissza: