Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. február 4., kedd 17:47

wicked 8.5, the substance 3 na ne röhögtess :mrgreen:
Kép

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2025. február 4., kedd 17:13

A Stremio támogatásával Oscar maratont tartottam a napokban, és helyenként bár ne tettem volna. :mrgreen: A brutalistára nagyon szeretnék eljutni, de nem tudom, hogy sikerülni fog-e. Az I'm still here, a Nickel boys és a Bob Dylan film sehol sem elérhető, a dűne pedig nem érdekel. A többi megvolt:

Kinds of Kindness

Az Akadémia teljes inkompetenciáját mutatja be, hogy egyetlen jelölést sem kapott az objektív mércémmel mért év filmje. :mrgreen: Minden szóért kár, tükörsima 10/10

Emilia Perez

Ha eltekintünk a történet kiindulópontjától, ami egy teljesen életszerűtlen ostoba baromság, onnantól kezdve már egy közepesen szórakoztató filmet kapunk, jó néhány idegesítő dalbetétes átkötéssel. Jó, nem illik musicalt azért bántani, mert musical, de attól még írhattak volna jó dalokat, és írhattak volna olyan szövegeket, amikben van legalább percenként egy rím. Ezt a lécet nem sikerült megugrani. Vannak értékelhető pillanatai a filmnek, helyenként még izgalmas is, a kiszámítható jelenetek mellé kerül néhány kiszámíthatatlan is, de azért a best picture jelölést eléggé indokolatlannak érzem. A faszi pedig egészen biztosan meg fogja kapni a legjobb színésznőnek járó oszkárt. 4.5/10

Conclave

Érzek némi tematikusságot az idei oszkár jelölések között. A pápa-választás folyamata annyira nem egy elcsépelt filmtéma (A két pápát még nem láttam, igaz, az nem is pont ugyanez), izgalmas politikai thrillert hoztak ki belőle. A Trónok harca és a House of Cards katolikus rajongóinak kötelező, de amúgy szórakoztató, jó film lehet bárki számára. Voldemort kapja szerintem a legjobb férfi főszereplő Oscart, a film pedig a Best Picture díjat. Előbbi talán jogosan, utóbbi pedig politika. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Aki látta, tudja, miért. :mrgreen: 7.5/10

Anora

Ez jó volt. Nekem sokszor a Blöff ugrott be a jelenetekről. Az elején idegesített a vágás, de ahogy felfogtam a stílust, onnantól elkezdtem rendesen élvezni. A történet szórakoztató és helyenként bájos, sokszor vicces. Aki kiszámíthatatlan, meglepetésekkel teli történetre vágyik, az ne ezt a filmet válassza. Könnyű kitalálni a legelején, hogy mi lesz a film vége, ebben semmi meglepő nincs. A felvezetés és a történetmesélés azonban gyönyörű és okos, a film üzenete pedig szép. A befejezést nem tudtam hova tenni és 7/10-en állt a film, aztán elolvastam ezt a reddit posztot és felment 8/10-re. :D

The Substance

Az alapötletet gyakorlatilag már ellőtte a 2011-es Limitless, a film másik részét pedig az 1890-es The Picture of Dorian Gray-ből ollózták össze. Szóval nagyon sok újdonságot 2024-ben nem sikerült hoznia. A film pontosan olyan, mint a történet bemutatásának a módja: felszínes, kicsinyes, és mértéktelenül középszerű. Céltalan, ugyanakkor öncélú. Az üzenete szép lenne, ha nem lenne teljesen kétszínű és álságos az egész. Best picture jelöléshez ez elképesztően kevés. Rossz film. 3/10

Wicked

Cuki. Kedves. Peter Dinklge vicces kecske. Látványos. Szép. Kedves. Aranyos. Picit bugyuta.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A táncolós jelenet gyönyörű volt, amikor először összebarátkozik Ariana Grande és Fiona (:D). Már amikor másfél óra filmidőt követően még az iskolapadban ücsörögtünk, akkor sejtettem hogy itt univerzumépítés zajlik, és egyértelműen az is van. Monumentális, és nagyon várom már a következő részt. Jó lesz, izgalmas, szép, bár nem biztos, hogy bánnám, ha a többi rész nem musical lenne :D De itt legalább a dallam élvezhető volt, csak a szöveg volt béna, az Emilia Perezben például minden rossz volt. Ez cuki volt, jó volt, szép volt, kellemes nézni, kis családi limonádé. Moziban főleg jó lehet. 8.5/10

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. február 4., kedd 16:17

The Fantastic Four: First Steps | Official Teaser
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. február 2., vasárnap 13:27

hehetheoriginal írta:
NINJA SCROLL:
alapmű, nézd meg a sorit is.
Ez megvolt?

WICKED CITY - A BŰNÖS VÁROS: Hangulatos, látványban erős, néhol pedig igencsak beteges, de jó sztori a Ninja Scroll rendezőjétől, amiben főhőseink azon ügyködnek, hogy az emberi világ és a démoni világ közötti békemegállapodás újra meg legyen kötve.

Mindez leöntve egy adag body horrorral, erotikával és akcióval.

SPEED RACER: Sokszor szembe jött már ez a film, de látva azt a néhány képkockát belőle, mindig is taszított. Okkal.

Ugyanis ez a film botrányos, förtelmes, olyan, mint egy cukor túladagolás utáni, szirupos hányásfolt. Mindezt azoktól a Wachowski-éktól, akik megalkották a Mátrixot. Ekkora downgrade-et talán még nem is láttam a filmvilágban.

Nem utáltam, inkább csak értetlenül állok az egész előtt, hogy 120 milliót hogyan voltak képesek elbaszni egy ilyen végeredményre. Egyszerre elevenednek meg az Asylum-filmek, Uwe Boll, némi Austin Powers, Flúgos futam és Hot Wheels vibe. Olyan, mint egy olcsó kart racing játék, ami olyan látvánnyal dolgozik, ami már a 90-es évek végén is gyér lett volna. Túl lett tolva az egész, és nem a jó értelemben.

És mindezek ellenére láttam benne némi szikrát és fantáziát. Ez akár jó is lehetett volna. A sztoriba nem akarok belekötni, az olyan amilyen, azzal igazából nem volt gond. A gond azzal volt, hogy extrém szélsőséges akart lenni, de nem sikerült úgy, mint például a Sin City-nek vagy a Scott Pilgrim-nek.

A sokadik Spy Kids-filmek szintjén mozog, amit maximum a Jetix műsorára tűznék fel, de ott is olyan időpontban, hogy minél kevesebb gyerek lássa...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. február 1., szombat 20:02

STREET FIGHTER II: Azt nem mondom, hogy rajongója vagyok a franchisenak, sem azt, hogy mérhetetlen tudással rendelkezem az egészről, mert a Van Damme-féle film, illeve a többnyire balatoni játéktermes mókázáson kívül, nem sok tapasztalatom van Ryu-ékkal, DE!

Ez az anime eléggé rendben volt. Rajzolásban, látványban, olykor zenében is hozta azt, amit kell, de karakterek felvonultatásában is eléggé helytállt. Kisebb nagyobb szerepekben ugyan, de sikerült jó néhány ismert arcot behozni a sztoriba.

Abba a sztoriba, ami azért lehetett volna kicsit pörgősebb és erősebb is, mert látva, hogy a készítők alapvetően belepakolták a melót az egészbe, üthetett volna ez egy kurvanagyot.

De annyi szent, hogy ha ezt anno a 90-es években látom kisgyerekként, óriási kedvenc lehetett volna.

ui: Mondjuk azt a részét nem értettem, hogy miért lett összecserélve Bison, Vega és Balrog... ez vagy szándékos volt, vagy nekem nincs meg a kellő infóm arról, hogy itt Bison-t miért Vegának hívják... Érdekes.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 1., szombat 13:10

nem akarom.
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. február 1., szombat 12:51

Inkabb nezd meg, mit mondott a stabnak a Hunyadi forgatasan, netto feudalizmus, a belem kifordul. :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 1., szombat 11:30

időközben kijött a polcokra a den of thieves 2, az első rész all time kedvencem a kőkemény akciófilmek között.
ez a második kicsit másmilyen lett, nincs annyira izomszag meg agresszivitás, nem tudom, hogy pénz nem volt (covid alatt forgatták) vagy már egyszeruen túl puhosak lettek a szereplők és nem volt kedvük/erejük odatenni a fizikális részt, nem tudom.
viszont Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!játszik benne a gomorrából gennaro tesómsz és több más arc is mellékszereplőként, és ez adta/adná az ötletet, hogy simán lenne benne piac, ráció és kurvára epic lenne sztem összekapcsolni bizonyos történeteket, franchiseokat, itt is egy a gomorraval összekötni, hogy gennaroék társként elmennek gyémántot lopni nice-be, benne van az olasz maffia szál. én beadtam volna, hogy azonos név, pár elejtett mondat, amivel össze lehet kapcsolni a dolgokat. nyilvan különböző produkciók, meg rengeteg egyeztetés, licenszek, stúdiók, producerek fasztudjamik, egy ilyet összerakni, de lenne csomó lehetőség és ötlet, kedvelt filmeket, sorozatokat és a szereplőket összehozni egymással ugyhogy Faust beszélnünk kell, intézd :mrgreen: , hivjad a viktort, ugyis most adott át valami milliárdos stúdiót, mert nyilván fontosabb, mint az amúgy összeomló ország :kalapos:
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 31., péntek 20:11

NINJA SCROLL:
alapmű, nézd meg a sorit is.
thereisonly1ronaldo

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 31., péntek 18:47

NINJA SCROLL: Jó ideje újrázni akartam már, aztán a Ninja Gaiden hatására végül el is jutottam idáig. Megérte. Másodjára sokkal jobban csúszott.

Sztoriban aránylag egyszerű, de ultrabrutál és látványos anime, ami nem volt rest olyan dolgokat is a képernyőre vinni, mint a csonkítás, meztelenség vagy a nemi erőszak. Hangulatban erős, zenében néhol igencsak jó. Jubei Kibagami pedig rettentően szimpatikus főhős.

Bár a történet alapvetően ötletes, a megvalósítás mégis egy kicsit olyan, mintha egy számítógépes játékkal nyomnád, amiben pár átvezető rész, meg dara után, az adott chapter bossa követ. Ez egészen addig ismétlődik, míg a főbosshoz nem jutszt és azt ki nem nyírod. Végülis... egyszer, de nagyszerű.

PADLÓGÁZ: Avagy Die Schnellen und die Wilden. A németek is csináltak egy Halálos irambant... mondjuk, hogy minek, az jó kérdés.

Autós banda, versenyző fiatalok, rendőri balhé, rajtaütés. Van itt minden, ami kell a receptbe, csak mindez olcsó német "precizitással" és valami gyenge Taxi szerű, francia, laza humorral lett fűszerezve.

Nehezen hiszem, hogy ez valaha működött... akár csak a németek körében is...

A MEXIKÓI HATÁR: Azért most csúnyán lenyúltam már a verem aljára egy újabb Fast & Furious ripoffért, de... olyan nevek voltak itt, mint Dennis Hopper, Will Patton és Fred Ward.

Némi kaliforniai vibe, utcai versenyek, rendőrségi balhé, íróként megjelent Rob Cohen, szinkronban feltűnt a főszereplőnél Bozsó Péter is (Ugye Brian O'Conner volt a Fast 1-ben), szóval itt-ott megpróbált az lenni, mint Torettóék kalandja, de... végeredményben csak egy olcsó TV-filmes minőség lett, ami alapvetően egy kis odafigyeléssel akár több is lehetett volna.

KIPÖRGETVE: Lehet basztatni a Fast & Furious-szériát, de pont az ilyen filmek mutatják meg, hogy mégis csak tud valamit az a franchise. És hiába ismert a recept, valahogy mégsem sikerül lemásolni... pedig legyünk őszinték, azért olyan egetrengető dolgok nincsenek benne...

A Kipörgetve egy low budget Fast Five, olyan, mint mikor Szabadkán megveszed az Air Jordant, örülsz, mert végre van márkád, de az első pár száz méteren egyszerűen szétesik a lábadon, pedig hát... csak ugye hiányzik belőle az anyag.

Hiába van itt Scott Eastwood és Ana de Armas, a karakterek, a dinamika egyszerűen kevés. Ez a csapat verbuválás, kocsik, lopás még működne is, de minden felejthető és alacsony fordulatszámon pörgő. Ez pedig sosem fog sikerhez vezetni...

VAD MOTOROSOK: Újabb Fast & Furious ripoff, de míg a Vas egy erős B-móka volt, addig itt a megvalósítás is kis túlzással megegyezik Torettóék kalandjával. Épp ezért nem is tudom hová tenni a 4.7-es IMDB értékelést, mert ez a film jóval több annál...

Kalifornia, motoros bandák, éjszakai versenyzés, család, balhék és győzelem. Mindezt egy Morpheus Torettóval a középpontban, olyan nevek mellett, mint Orlando Jones, Djimon Hounsou, Meagan Good, Titus Welliver, Terrence Howard.

Kellemes, laza, könnyen csúszó szórakozás, ami egyedül ott csúszik el a Halálos irambanhoz képest, hogy bár jó neveket vonultat fel, a Derek Luke - Laurence Fishburne kettős mellett nincs igazán maradandó karaktere. És, ha másban nem is, de a Fast-széria ebben kurvaerős... a legkisebb szerepben feltűnő karakter is fullosra van húzva.

Ettől függetlenül kellemes meglepetés volt.

A NYAKÖRV: Ha Jet Li, akkor a Nyakörv fix előkerül... mondjuk nem hiába. Stílusos bunyós-dráma, meglepően komoly történettel, dramaturgiával, színészi játékkal és akciójelenetekkel. Bob Hoskins pedig nagyon elemében van.

Nehéz pontosan behatárolni, hogy mi is igazából ez a film, mert elég sok zsánerből tevődik össze. De ennek ellenére egyszerre képes jól működni bunyós filmként, drámaként és akciófilmként is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 26., vasárnap 21:13

Arany málna mindig is egy bohóc díj volt. Sosem a legrosszabbak voltak jelölve, hanem a hypeolt szarok. Rengeteg rosszabb film van ezeknél.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. január 26., vasárnap 19:58

_Bushido_ írta: arany málna jelölések
joker 1 minőségi film volt, joker 2 viszont kuka. érthető a sok jelölés.
értem én h szarabb lett mint az első, még hogy "legrosszabb folytatás" el is fogadom, de hogy Phoenixet jelölni, aki szinte hozza ugyanazt mint az 1-ben, amiért mindent is megnyert, azért mégiscsak röhej. Na nem mintha bármit is érne ez a "díj". :D
Kép

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2025. január 26., vasárnap 19:29

ELSiete írta: Futni mentem

Nagyon aranyos, kedves, humoros magyar film, remek alakításokkal és egy csodálatos sporttal. :)
Könnyed, laza, szórakoztató, néha nevetés közben könnybelábadó. Megéri beülni rá a mozikba. :agree: Holnap fel is kapom az Asicsemet. :D
tegnap néztük meg, léleksimogató film.
érthető a népszerűsége :)

#csakaHOKA 👟
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2025. január 26., vasárnap 18:26

arany málna jelölések
joker 1 minőségi film volt, joker 2 viszont kuka. érthető a sok jelölés.
Borderlands: sok játékból készült film, sorozat, anime bukott már meg, ez is.
Madame Web is a képregény részleg egyik legalja sajnos.
csupacsupa olyan jelölés, amit már előre lehetett sejten.

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. január 25., szombat 20:17

Futni mentem

Nagyon aranyos, kedves, humoros magyar film, remek alakításokkal és egy csodálatos sporttal. :)
Könnyed, laza, szórakoztató, néha nevetés közben könnybelábadó. Megéri beülni rá a mozikba. :agree: Holnap fel is kapom az Asicsemet. :D
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 25., szombat 11:09

P. Krisz írta:
Kidman meg jól tartja magát azt kell mondanom
A műanyag lassan bomlik.
Ez mekkora :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2025. január 25., szombat 10:52

Kidman meg jól tartja magát azt kell mondanom
A műanyag lassan bomlik.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 25., szombat 10:48

A HOLLÓ: Szeretem a katasztrófaturizmust filmek terén, de... van, amikor még így is olyasfajta csalódás ér, amivel nem számolok.

A Holló egy nagyon rossz film. Nyilván előzetesen semmi jelét nem láttam annak, hogy ebből valami jó fog kisülni, de az esélyt megadtam neki, próbáltam nem utálni, viszont ez így, ebben a formában nem csak, hogy egy rossz filmet szült, de még a pofátlanság netovábbja is azzal, hogy egy olyan anyagból, amit a Proyas - Brandon Lee páros kultklasszikussá tett, csak egy ilyen moslékra futotta.

Mert addig rendben van, hogy valami nem sikerül és szar lesz... megesik, láttuk már. És azt is értem, hogy megpróbálták a készítők a mai generációnak átadni a filmet, elszakadni a 90-es évekből, stb. Ezzel nincs is baj. Próbáltam is úgy nézni, mintha nem ismerném az eredetit. De ez még így is rossz...

Rosszul megírt film, gyenge Bill Skarsgård (pedig őt bírom), nulla atmoszféra és hangulat. Se képi világban, se zenében nem mutat semmit. És, ami még ennél is rosszabb... ennél gyengébb, nulla kémiával rendelkező szerelmi szálat se nagyon láttam még.

Tehát lényegében mindent sikerült elbaszni ebben a filmben.

KRAVEN A VADÁSZ: Avagy a szteroidos Ace Ventura. Újabb példa arra, hogy a média megint hangosabb volt a kelleténél. Rossz film? Igen... valami botrány módon van megírva a forgatókönyv. Élvezhetetlen? Azért messze nem...

Tetszett benne a brutalitás, Aaron Taylor-Johnson jó volt a szerepben, Russell Crowe pedig újfent bizonyította, hogy valami zseniálisan hozza az ütnivaló, igazi, velejéig szardarab karaktert.

A Darwin-díjat pedig Christopher Abbott karaktere kapja, mint legbalfaszabb, szupererővel ellátott ellenség.

Kihagyott ziccer összességében, csakúgy, mint a többi Sony-s Marvel társa. Kár érte...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. január 25., szombat 7:10

whitemadrid írta:
ferni írta:
Aztán megnéztem, hogy döngeti Nicole Kidmant, mennyivel otthonosabban mozgott abban a szerepben és ott meg pont hogy tudott mélységet adni a karakterének, egy ilyen random piszlicsáré netflix filmben...
Kidman meg jól tartja magát azt kell mondanom :shifty:
Egy barátom kérdezi, hogy mi annak a filmnek a címe? :lol:
Gondolom a Családi affér :)

whitemadrid

HozzászólásSzerző: whitemadrid » 2025. január 25., szombat 6:59

ferni írta:
Aztán megnéztem, hogy döngeti Nicole Kidmant, mennyivel otthonosabban mozgott abban a szerepben és ott meg pont hogy tudott mélységet adni a karakterének, egy ilyen random piszlicsáré netflix filmben...
Kidman meg jól tartja magát azt kell mondanom :shifty:
Egy barátom kérdezi, hogy mi annak a filmnek a címe? :lol:

Vissza: