kiserik írta:
1: nem tudom
2: nem tudom
3: gondolom a fronton (itt jegyzem meg, hogy nem, nem vagyok hülye és nem, nem vagyok oroszcsicska, meg tudom ítélni, hogy mi ürügy, és mi lehet esetleg tényleges indok)
4: az azért gondolom mindenkinek világos, hogy a világháborút mindenki el akarja kerülni. Ez egy húzd meg ereszd meg játék. Az USA és Anglia megengedte, hogy orosz terültre bevessenek az ukránok nagy hatótávolságú rakétákat, erre az oroszok megmutatták a hiperszónikus rakétájukat (itt tegnap tévesen szuperszónikust írtam). Azóta valahogy nem harsogja a híradás, hogy az ukránok továbbra is lőnék az oroszokat a nagy hatótávolságú rakétákkal.
5: Eszkalálja? Mert szerintem eddig nem eszkalálta.
6: De lehetséges. Én nem tartom valószínűnek, de lehetséges.
7: nem tudom, nem vagyok közgazdász. Vannak itt olyanok, akik ehhez jobban értenek.
+1: 15. napja, ha jól számoltam.
Köszi a választ!
1, Szerintem kijelenthetjük, hogy hazugság volt. 2022 május 20-án elfoglalták az Oroszok Mariupol-t. Elég korán ahhoz, hogy ha ott bemutatnak tényleges vegyi fegyvereket, akkor azokat körbemutogatták volna.
2, Erről kellenének bizonyítékok, eddig csak bemondás és bizonyítékok hiánya van.
3, Ahogy minden reguláris és nem reguláris fegyveres erőknél a szélsőjobbos eszméket vallók lennének. Tehát ez nem igazán válasz a kérdésre, mert az arról szólt, hogy a nem Orosz nyelvű lakosság döntő része Náci az Orosz állítások szerint.
4, Blöffölnek. Semmi olyat nem mutattak az oroszok azzal a rakétával a nyugatnak. Egyedül az változott, hogy eddig ilyennel nem lőtték Ukrajnát.
5, Csupán 50%-al megnőtt az aktív résztvevő országok száma a frontvonalon.
6, Te is leírod, hogy a tűzszünet sem garancia, ahogy 2008 és 2014 után sem volt.
7, Azt jelenti, hogy az Orosz gazdaság rosszul teljesít, amire a szankciók vonatkoznak. A háborúzáshoz pedig csak három dolog kell, pénz, pénz és pénz.
8, Béke elnöke és szavahihető Trump egyszerre nem lehet igaz, logikai hiba azt állítani róla. Persze mindenki tudta, hogy blöfföl, főleg az őt támogató fegyverlobbi, akár jelentős csatatér államokban is. Az alacsonyan iskolázott kis keresetűek nem tudtak erről, ők pedig tömegeivel szavaztak Trumpra. Persze könnyen lehet, hogy nem ez az üzenet fogta meg őket, de azért valószínűleg fontos volt mert a gazdasággal kötötték össze témaként, ami végül a legfontosabb lett utólag.
Szerintem fontosabb lenne valóban minden szempontból megvizsgálni a dolgokat, nem csupán az előttem elhangzott vagy leírt állítások vélt vagy valós cáfolatára koncentrálni. Azzal sem tudok egyetérteni, hogy a vita lényege csupán annyi legyen, hogy a másik fél összegyűjti az érveit, nekem pedig csak az a dolgom, hogy cáfoljam azokat egyáltalán nem biztos, hogy azoknál megalapozottabb állításokkal.