akkor visszakap ugyanannyit... de ukrajnat, lengyelorszagot telepakoljak patriot raketakkal es ez nyilvan nem tetszik az oroszoknakswfan írta:Az USA Ukrajna NATO tagsága nélkül, jelenleg is képes olyan, akár nukleáris robbanófejet hordozó rakétákat indítani, amelyek elérik Moszkvát.RealMadridFanatic írta: Abban az esetben, ha kozosen robbantottak volna ki a haborut, igaz is lehetne, hogy olyan megoldas kell, ahol senki nem elegedett.
Amig egyik fel az agresszor es egyeduli felelos, addig legyen olyan beke, ahol kizarolag o szivja meg, mert o kezdte az egeszet es karpotolja a sertetteket, teruleti kovetelesei meg ne legyenek.
De mondom, nem vagyok kepben, csak mint abszolut tavoli szemlelo. Itt ulhet a pelda, pofanvernek az utcan, majd a birosag kimondja, hogy te is fizess karpotlast a masiknak mert visszautottel.
Mindamellett olvastam olyanokat, hogy az orosz lakossaggal szemben voltak tisztessegtelen eljarasok Ukrajnaban, illetve Putyin mar korabban is rebesgette, hogy amint kepbe kerul egy esetleges ukran Nato csatlakozas, lepni fog, de ezek hitelesseget nem ellenoriztem. Meg ha igaz is, akkor sem nyerhet semmit ezzel a haboruval, mert azzal csak igazolva lenne, hogy velt vagy valos okokkal rohand le a kisebbet.
Kerdes, mert hadaszathoz (is) hulye vagyok. Ha a Nato alapvetoen nem vedelmi szovetseg lenne, a mai hadieszkozokkel akkora jelentosege lenne Ukrajnanak? Tavolsagok es hasonlo korulmenyek tekinteteben.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kubai_rak ... 1ls%C3%A1g
ajanlom elolvasasra