Nekem Ancelottival sem lenne bajom, ha törekedne arra, hogy a keretet a végletekig kimaxolná. Ez nem azt jelenti, hogy csapágyasra van hajtva 11-12 ember, hanem a tehetséghez és a képességekhez mérten mindenkiből kihozná a maxot. És ehhez a hozzáálláshoz igazítaná a játékot, a felállást, a taktikát, a keret menedzselését. Na már most, játékunk nincs, taktika nyomait még véletlenül sem lehet felfedezni, a keret menedzselése pedig borzalmas. Ha Alonso hozza ugyanazt a stílust, de jobban épít a csapat (játékosok) képességeire és ahhoz igazítja a játékot, illetve beépít néhány taktikai elemet és a keretet jobban forgatja, már nyertünk. Tényleg szeretem Ancelottit, all time one of the best a Real Madrid történelmében, csak tisztelettel lehet róla beszélni, de megfáradt az öreg, kell a megújulás.dzsi91 írta:Valaki amúgy vezesse már le nekem ezt a Xabi alonso vonalat a 150 fordításával, hogy ő mit hoz majd a csapatnak? Én amúgy nem vagyok ellene, bírom a tagot szerintem pont beleillik a Carlo Zidane vonalba csak itt sokan valami nagy reformot várnak tőle. Szerintem pöccre viszi majd tovább az Ancelotti és Zidane vonalat ami nekem jó ti viszont ugyanúgy agyfaszt kaptok majdRealVazquez írta:aztan nyaron jon Xabi Alonso.![]()
Jelenleg arra épít a stáb, hogy szinte mindenki szabadon játszik, rá van bízva minden a játékosokra, a sztárjaink önállóan dönthetnek mindenben, ami a támadásokat illeti például. Ez bevált egy Cristiano Ronaldonal, vagy Benzemánal, Kroosnal, mert ok intelligenciaban magasabb szinten voltak, osztonosen tudtak, mit kell csinalni, megvolt az alazat, a tudatossag, a fegyelem. Ebbol maradt meg valami, de egyre halovanyabb. Ahhoz, hogy a jelenlegi fiatalos, dinamikus, gyors, erotol duzzado csapat tagjai feljavuljanak, osszedolgozzanak, szintet lepjenek, megujulasra van szukseg. Nem csak mentoralni es felugyelni kell a keretet, amiben Ancelotti annyira jo, hanem a jatekunkat fuszerezni kellene kreativitassal, taktikai elemekkel, megfelelo jatekosok forgatasaval, stb. Ezt egy fiatalabb, sikerre ehes edzo, mint Xabi, aki tudja, mirol szol a Real Madrid, es rendelkezik megfelelo intelligenciaval, kepes lehet arra, hogy altala szintet lepjen a csapat teljesitmenyben, jatekban. Es nem feher balettrol beszelek, mert az lehetetlen elvaras a mai borzalmasan telitett naptar es brutalis elvarasok kozepette. Meg amugy is, teljesen robotizalt az egesz futball. De megis, ha csak annyit megtesz majd az uj edzo, hogy a keretet jobban menedzseli, tuzben tartja a kiegeszito embereket es jobban odafigyel a rotalasra, mar elorebb lennenk. Pusztan azert, mert egy bizonyitasi vagytol ego Gülert nem hatraltat a mellozessel, hanem folyamatosan percekhez juttatja, bizalmat szavaz neki tobbszor vagy jobban. Hamarabb cserel, taktikai utasitasokkal latja el, megugorhato elvarasokat tamaszt, amitol onbizalmat szerez az adott jatekos.
A jatekunkat megszervezi, felkeszul minden ellenfelre, legyen szo egy Espanyolrol vagy a Barcelonarol. Taktikat alkalmaz, a jatekosoknak olyan poziciokat ad, amikben jol erzik magukat, es ahol ki tudjak hozni magukbol a maxot. Ilyesmik.
Tudom, ez nem szeretetszolgalat es nem vagyunk Red Bull Salzburg, ahol van ido es turelem, de nem is kell Ancelotti modon makacsul ragaszkodni dolgokhoz. Szukseg van lazasagra, pimaszsagra, rugalmassagra, alkalmazkodokepessegre, es felismerni, hogy ebben a csapatban, ezekben a jatekosokban sokkal tobb van, csak meg kell talalni a modjat, hogy kihozzak magukbol.
Sok mindenre nem tertem meg ki, mert kibaszott almos vagyok, de igyekeztem osszeszedni a gondolataimat. Lehet, hogy nem jol gondolom, de a folyamatokat latva ugy erzem, hogy Ancelotti felett eljart az ido, es akkor is igy gondolnam, ha szezon vegen bl-t nyerunk meg bajnoksagot vedunk. Minden abba az iranyba mutat, hogy Alonso passzolna ide, edzokent is bizonyitott mar egy sokkal szerenyebb klubbal, intelligens, stilusos, jo megjelenesu ember, akinek van karaktere. Ez utobbi kibaszott fontos Madridban.