Halfkey írta:
Ez viszont botorság. Az elmúlt kb egy hét alatt 40 elearning videó scriptjét raktam vele össze. Chatgpt nélkül jó ha 15 ment ennyi idő alatt.
Más példa, volt egy nagy ügyfelünk akiknek rengeteg munkaerőpiaci kutatást kell csinálnunk. Régebben ez ótvar sok idő volt statistan, könyvtárakban, stb. Most bedobom perplexitybe mit akarok, és megcsinálja nekem a táblát forrásokkal együtt.
Harmadik példa, egyszerűen lehalt a junior IT-s toborzás. Beszéltem cégekkel és vezetőkkel miért - a piaci okok mellett azt mondja mind, hogy azt a grunt workot lenyomják AI-al ami régen csuti meló volt.
Rengetegen behypolnak meg hazudnak dolgokat, ez is látszik, de az is hogy rengeteg mindenben nyújt valós spórolt időt. Nemtudom te mit dolgozol, de ha bármi irodai munka, szerintem érdemes kipróbálni bedobálni néhány feladatod és megnézni az outputokat.
Ezek szerint te ugy hasznalod, ahogy kell es a te feladatkorodre tokeletesen hasznalhato is, mert gyakorlatilag szoveget generalsz meghatarozott szabalyok menten.
A problema pont az IT oldalon van, mert szoftvert fejleszteni nem csak annyit jelent, hogy legeneraltatok 1000+ sor kodot es kesz a termek. Ugyanazt a funkcionalitast meg tudom irni szinte vegtelen sok modon, de a rendszerbe illeszthetosegen nagyon hamar el tud bukni a generalt kod, ha mar kicsit is egzotikusabb utakon evez az ember.
Az upper management ugyesen behazudja, hogy az AI miatt nincs szukseg juniorokra, mikozben a valosag az, hogy a Covid utani novekedeseket meg kell nyirbalni es ugy altalanossagban a belepesi kuszob is magasabb lett az utobbi evekben. Minden sokkal komplexebb, mint volt mondjuk 10-15 eve.
Programozo vagyok, probalgattam mar a ChatGPT-t, a Geminit, Github Copilotot, a Deepseeket a gepemen futtatva es bizonyos feladatokban tud segiteni, de pont annyit kell ellenorizni, mint egy juniort. Szemre lehet mukodik a dolog, de mindig van valami, amit manualisan javitani kell. Ha valakinek van valami jo doksija, hogyan kell jol promptolni ezeket a bugocsigakat, akkor nagyon megkoszonom
Egyebkent a masik nagy problemam, hogy elbutit

Szogegyszeru dolgokat mar inkabb generaltatok, mint legepeljem, ami miatt tokre el is felejtem, hogyan kene magamtol megirni.