Es pontosan sokan nem ugy hasznaljak, mint egy keresomotort, hanem mint egy onallo entitast. Mint amikor a forditasnal a google translate be van masolva.nmate írta: AI önmagától nem csinál semmit. Aki használja, az felelősségre vonható. Ismétlem, ez egy eszköz, nem egy önálló entitás. Pont olyan, mintha egy keresőmotort eredményével dolgoznál.

OFF
Re: OFF
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
AI önmagától nem csinál semmit. Aki használja, az felelősségre vonható. Ismétlem, ez egy eszköz, nem egy önálló entitás. Pont olyan, mintha egy keresőmotort eredményével dolgoznál.
Pont amit Halfkey ír.
Pont amit Halfkey ír.
Nemigazán értem mit akarsz mondani, mert az AI-t is ember használja. Ha a munka szar, akkor az ember felelőssége aki nem volt képes azt megfelelően használni. Vagy te az Excelt is felelősségre vonnád ha elütsz egy képletet?zsuninnyo írta:Nem, de mig egy junior ha nem dolgozik jol felelossegre tudsz vonni tobb embert is, es meg tudod talalni a hibat a munkafolyamatban amin tudsz javitani, addig az AI eseten ha nem dolgozik jol, hapoghatsz mint hal a szatyorban. Mi nem hasznalhatunk AI-t ezert gozom sincs milyen szinten van, amit hobbikent kiprobaltam az mind egy idegesito gyakornok szintjet erte el.Pipita írta:
És egy junior IT-s mindig jól dolgozik?![]()
Nem, de mig egy junior ha nem dolgozik jol felelossegre tudsz vonni tobb embert is, es meg tudod talalni a hibat a munkafolyamatban amin tudsz javitani, addig az AI eseten ha nem dolgozik jol, hapoghatsz mint hal a szatyorban. Mi nem hasznalhatunk AI-t ezert gozom sincs milyen szinten van, amit hobbikent kiprobaltam az mind egy idegesito gyakornok szintjet erte el.Pipita írta:És egy junior IT-s mindig jól dolgozik?zsuninnyo írta:
Es mindig jol dolgozik?![]()
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Köszi!Halfkey írta:
A másik kérdésre, a videóink kb 3-5 percesek. A munkafázis scriptelésnél az, hogy megmondom chatgptnek mik a fő pontok és takeawayek amit szeretnék a videóban elmondani (a struktúránkat meg a stílusunkat az eleje óta ismeri, ott betanítottam), ő legenerálja, én meg részenként megadom a videós stábnak milyen animációt, fotót, videót szeretnék hogy menjen mellette.
Ami már csak opcionális mert amúgy fel is lehetne utána személyesen venni ha úgy akarja az ember: másik kolléga legenerálja az AI avatarunkkal ahogy felmondja, aztán videós összevágja script szerint a kért képi világot, a generált videót és hangot. Utóbbit nyilván felolvashatnád te is, csak nekünk a folyamatos piaci változás miatt kellett olyan megoldás amin ha változtatni kell valamit, akkor nem kell újra stúdióba vonulni mindenkinek, hanem csak újra kell generálni meg vágni pár részt.
A másik két példáról tudok jobban beszélni e tekintetben, hiszen az a saját munkám. Amikor nem dolgozik jól, megmondom neki mi a szar benne és kijavítja. Rajtam múlik, ilyen egyszerű. Egy-két olyan beszélgetés van amit feladtam mert nem jutok oda ahova szeretnék, de ez inkább a market research példánál amikor nincs rendes adat sehol.zsuninnyo írta:Es mindig jol dolgozik?Halfkey írta:
Harmadik példa, egyszerűen lehalt a junior IT-s toborzás. Beszéltem cégekkel és vezetőkkel miért - a piaci okok mellett azt mondja mind, hogy azt a grunt workot lenyomják AI-al ami régen csuti meló volt.
A másik kérdésre, a videóink kb 3-5 percesek. A munkafázis scriptelésnél az, hogy megmondom chatgptnek mik a fő pontok és takeawayek amit szeretnék a videóban elmondani (a struktúránkat meg a stílusunkat az eleje óta ismeri, ott betanítottam), ő legenerálja, én meg részenként megadom a videós stábnak milyen animációt, fotót, videót szeretnék hogy menjen mellette.
Ami már csak opcionális mert amúgy fel is lehetne utána személyesen venni ha úgy akarja az ember: másik kolléga legenerálja az AI avatarunkkal ahogy felmondja, aztán videós összevágja script szerint a kért képi világot, a generált videót és hangot. Utóbbit nyilván felolvashatnád te is, csak nekünk a folyamatos piaci változás miatt kellett olyan megoldás amin ha változtatni kell valamit, akkor nem kell újra stúdióba vonulni mindenkinek, hanem csak újra kell generálni meg vágni pár részt.
Nem hazudjuk azt hogy "élő" ember olvassa, direkt bevállaljuk hogy ai avataros elearning, de amúgy vakteszteken nem vette észre senki hogy nem ember olvassa (én igen, mert látom/hallom hogy nem így beszélek, meg felismerem a mozdulatokat. ha tudja valaki hogy figyelje ezt, észreveszi).
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Na, mi a helyzet?Galacticos írta:Arra azt irja hogy invalid.Realista24 írta: Booking id-ra add meg a szallas foglalasi szamot, nem az az id kell?
Amugy meg hivd oket, +44 20 3320 2609, angolul beszelo ugyintezo elerheto kb. mindig. Multkor neggyel beszeltem egy delutan![]()
Koszi megprobalom akkor ezt a szamot, en masikat hivtam azt csak varakoztatott azt szetkapcsolt.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Nem de nagyon lelkes és tanulni/fejlődni akar, mondjuk az AI is.Pipita írta:És egy junior IT-s mindig jól dolgozik?zsuninnyo írta:
Es mindig jol dolgozik?![]()

- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
És egy junior IT-s mindig jól dolgozik?zsuninnyo írta:Es mindig jol dolgozik?Halfkey írta:
Harmadik példa, egyszerűen lehalt a junior IT-s toborzás. Beszéltem cégekkel és vezetőkkel miért - a piaci okok mellett azt mondja mind, hogy azt a grunt workot lenyomják AI-al ami régen csuti meló volt.

- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
AI egy nagyon hasznos eszköz tud már most lenni, csak tudni kell használni, felparaméterezni (kontextust adni neki).
Én kódoláshoz használok egy Cursor nevű code editort, ami custom modelt használ arra, hogy megbecsülje, következő lépésként mit akarok végrehajtani. Nagy kódbázis esetén egész jól működik, sok olyan munkától szabadít meg, ami nyűg. De pl. egy Github Copilot nem nagy segítség.
Én kódoláshoz használok egy Cursor nevű code editort, ami custom modelt használ arra, hogy megbecsülje, következő lépésként mit akarok végrehajtani. Nagy kódbázis esetén egész jól működik, sok olyan munkától szabadít meg, ami nyűg. De pl. egy Github Copilot nem nagy segítség.
Es mindig jol dolgozik?Halfkey írta:
-
Ezek a videók milyen terjedelműek? Azért kérdezem mert nekem is foglalkoznom kéne tutorialokkal, és már látom hogy AI lesz belőle az idő spórolás végett.Halfkey írta:
Az elmúlt kb egy hét alatt 40 elearning videó scriptjét raktam vele össze. Chatgpt nélkül jó ha 15 ment ennyi idő alatt.
Hozzáteszem én egy kicsit hányok az egésztől több okból kifolyólag, egyrészt a társadalmi hatása amit Blevi írt ,másrészt a munkapiaci változás miatt. Tök jó hogy gyakorlatilag leállt a junior IT toborzás, ezek szerint nincs miért aggódnia az átlag embereknek a munkájuk miatt....

De mivel kikerülhetetlen a technológia így kénytelen vagyok foglalkozni vele.
Ez igaz.Egyelore ezek a modellek csak egy jol tippelo statisztikai robotok, amik megtippelik, hogy adott inputra mi lehet a valasz. Ez a technologia mar nagyjabol 15 eve jelen van elesben, csak nem chatbot formajaban es nem egettek milliard dollarokat a feltanitasaval.
Ez viszont botorság. Az elmúlt kb egy hét alatt 40 elearning videó scriptjét raktam vele össze. Chatgpt nélkül jó ha 15 ment ennyi idő alatt.Egyelore az egesz csak a media altal van felfuttatva, a hatekonysagnovelese nem merheto a rengeteg hallucinacio miatt. Egy-egy specifikus feladatra feltanitott modellel egyebkent jol el lehet boldogulni, de azt hatalmas hibanak latom, hogy valami foldi istensegkent kezelik a keves technologiai ismerettel nem rendelkezok es minden hulyeseget megkerdeznek toluk.
Más példa, volt egy nagy ügyfelünk akiknek rengeteg munkaerőpiaci kutatást kell csinálnunk. Régebben ez ótvar sok idő volt statistan, könyvtárakban, stb. Most bedobom perplexitybe mit akarok, és megcsinálja nekem a táblát forrásokkal együtt.
Rengetegen behypolnak meg hazudnak dolgokat, ez is látszik, de az is hogy rengeteg mindenben nyújt valós spórolt időt. Nemtudom te mit dolgozol, de ha bármi irodai munka, szerintem érdemes kipróbálni bedobálni néhány feladatod és megnézni az outputokat.
- Galacticos
Arra azt irja hogy invalid.Realista24 írta: Booking id-ra add meg a szallas foglalasi szamot, nem az az id kell?
Amugy meg hivd oket, +44 20 3320 2609, angolul beszelo ugyintezo elerheto kb. mindig. Multkor neggyel beszeltem egy delutan

Koszi megprobalom akkor ezt a szamot, en masikat hivtam azt csak varakoztatott azt szetkapcsolt.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Booking id-ra add meg a szallas foglalasi szamot, nem az az id kell?Galacticos írta:A booking.Realista24 írta: A penzt a booking huzta le vagy a szolgaltato?
Menj bele a netbankba, ott latod a terhelest, a leirasban kell lennie egy azonositonak, hogy milyen jogcimen vontak le. Altalaban azzal mar be tudja azonositani a szolgalato.
25.01.05 17:01 Taxis on Booking Amsterdam NL Sikeres Vasarlas: 12015 Ft konvertàlva
Probalok irni nekik es a booking id mezot nem tudom kitolteni anelkul pedig nem megy el az uzenet.
Amugy meg hivd oket, +44 20 3320 2609, angolul beszelo ugyintezo elerheto kb. mindig. Multkor neggyel beszeltem egy delutan

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Galacticos
A booking.Realista24 írta: A penzt a booking huzta le vagy a szolgaltato?
Menj bele a netbankba, ott latod a terhelest, a leirasban kell lennie egy azonositonak, hogy milyen jogcimen vontak le. Altalaban azzal mar be tudja azonositani a szolgalato.
25.01.05 17:01 Taxis on Booking Amsterdam NL Sikeres Vasarlas: 12015 Ft konvertàlva
Probalok irni nekik es a booking id mezot nem tudom kitolteni anelkul pedig nem megy el az uzenet.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
A penzt a booking huzta le vagy a szolgaltato?Galacticos írta:De amikor uzenetet p4obalom irni akkor azt irja hogy atmenetileg nem uzemel ha egyszer cska igen akkor meg az izenet irasahoz kellenem az adataideg egy booking id. Mi a booking id egy olyan ugyben ahol nincs visszaigazolasi szam?Dupla D írta:
Ebben az esetben tényleg más lehetőség nincs, mint kivárni az ügyfélszolgálatot. Én írtam nekik. Másnapra válaszoltak.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Galacticos
De amikor uzenetet p4obalom irni akkor azt irja hogy atmenetileg nem uzemel ha egyszer cska igen akkor meg az izenet irasahoz kellenem az adataideg egy booking id. Mi a booking id egy olyan ugyben ahol nincs visszaigazolasi szam?Dupla D írta:Ebben az esetben tényleg más lehetőség nincs, mint kivárni az ügyfélszolgálatot. Én írtam nekik. Másnapra válaszoltak.Galacticos írta:
Epp ez a baj hogy csak a szallast latom a foglalsaim kozott, a repteri taxit azt nem. Es email sem jott rola de a penzt azt levonták.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Ebben az esetben tényleg más lehetőség nincs, mint kivárni az ügyfélszolgálatot. Én írtam nekik. Másnapra válaszoltak.Galacticos írta:Epp ez a baj hogy csak a szallast latom a foglalsaim kozott, a repteri taxit azt nem. Es email sem jott rola de a penzt azt levonták.Dupla D írta: Ha bejelentkezve látod a fuvart, akkor nem
izgulnék. Nekem a múltbeli utak között ott van.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Galacticos
Epp ez a baj hogy csak a szallast latom a foglalsaim kozott, a repteri taxit azt nem. Es email sem jott rola de a penzt azt levonták.Dupla D írta: Ha bejelentkezve látod a fuvart, akkor nem
izgulnék. Nekem a múltbeli utak között ott van.