Egyelore ezek a modellek csak egy jol tippelo statisztikai robotok, amik megtippelik, hogy adott inputra mi lehet a valasz. Ez a technologia mar nagyjabol 15 eve jelen van elesben, csak nem chatbot formajaban es nem egettek milliard dollarokat a feltanitasaval.
Ez igaz.
Egyelore az egesz csak a media altal van felfuttatva, a hatekonysagnovelese nem merheto a rengeteg hallucinacio miatt. Egy-egy specifikus feladatra feltanitott modellel egyebkent jol el lehet boldogulni, de azt hatalmas hibanak latom, hogy valami foldi istensegkent kezelik a keves technologiai ismerettel nem rendelkezok es minden hulyeseget megkerdeznek toluk.
Ez viszont botorság. Az elmúlt kb egy hét alatt 40 elearning videó scriptjét raktam vele össze. Chatgpt nélkül jó ha 15 ment ennyi idő alatt.
Más példa, volt egy nagy ügyfelünk akiknek rengeteg munkaerőpiaci kutatást kell csinálnunk. Régebben ez ótvar sok idő volt statistan, könyvtárakban, stb. Most bedobom perplexitybe mit akarok, és megcsinálja nekem a táblát forrásokkal együtt.
Harmadik példa, egyszerűen lehalt a junior IT-s toborzás. Beszéltem cégekkel és vezetőkkel miért - a piaci okok mellett azt mondja mind, hogy azt a grunt workot lenyomják AI-al ami régen csuti meló volt.
Rengetegen behypolnak meg hazudnak dolgokat, ez is látszik, de az is hogy rengeteg mindenben nyújt valós spórolt időt. Nemtudom te mit dolgozol, de ha bármi irodai munka, szerintem érdemes kipróbálni bedobálni néhány feladatod és megnézni az outputokat.