Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 28., kedd 9:10

De gondolom azért tehették meg, mert hozott valaki egy rendeletet, nem? Vagy ha nem, akkor csak szimplán engedte a fenntartó
Majd Nika kisegit, de en ugy emlekszem, hogy azok nem mehettek orvoshoz, akiknek valami felsoleguti panaszuk volt, es eselyes volt, hogy Covidosak.

Amikor en elmentem, konkretan ordibalt velem az orvos, hogy mi az hogy odamegyek, miert nem hivtam fel oket (hivtam, csak senki nem vette fel orakig), es most lehet, hogy megolom azt az embert, aki a varoban van, mert megfertozom.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 28., kedd 9:08

Realista24 írta:
swfan írta:

Éspedig? Nem a kormány irányította rendeleti úton a védekezést? Nem ők voltak azok, akik túl későn rendelték el a második lezárást? Nem ők voltak azok akik hagyták akkor már 10 éve, hogy az egészségügy tovább tengődjön alulfinanszírozatlanul?

Milyen kormánytól független okai vannak, hogy a halálozási "rangsor" 3. helyén csücsülünk?
Velemenyem szerint rengeteg mindent szarul csinalt a kormany a covid idejen, kezdve azzal, ahogy szortak a penzt, es amilyen intezkedeseket hoztak.

Ugyanakkkor - szemelyes tapasztalat alapjan irom - hogy erosen visszaesett az ellatasok minosege es mennyisege is, mert pl. rengeteg haziorvos bezarkozott, valoszinuleg felelembol es/vagy mert megtehettek. Nem lattak el a betegeket, kiirtak, hogy be sem mehetsz, mert ha eltort a labad is biztos covidos vagy.
De gondolom azért tehették meg, mert hozott valaki egy rendeletet, nem? Vagy ha nem, akkor csak szimplán engedte a fenntartó
ikelemen5 írta: Plusz általánosságban fos a magyar emberek egészsége.
Más az, hogy egy alapvetően egészséges életmódot követő társadalomra szakad a covid, vagy bármilyen betegség, és más az, ha egy pacal-sör-cigi kombón élő emberekre.
Nem tudom milyen a többi európai ország egészségügyi állapota, de végső soron a közoktatás állapota miatt nincsen normális és hatékony egészségtudatos oktatás, nevelés az iskolákban - ami ugye tehetne az ellen, hogy ne a lakosság nagy része ne pacal-sör-cigi kombón éljen.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 28., kedd 9:08

zsuninnyo írta:
Realista24 írta:

A Covid helyzetről volt szó, de tudom, jó érzés volt belekötni.
Es a Covid helyzetenek kezelesehez nem kellett penz, nem azert omlott ossze minden, mert ki van vereztetve, es tovabb fejtek. De tudom, jo erzes volt belekotni.
Nem, mert a lopas allando,, ahogy az egeszsegugy katasztrofalis helyzete is evtizedek ota. A dontesekrol volt szo, amiket hoztak covid alatt.
A covid csak egy ujabb forras volt, hogy tobbet tudjanak lopni.

De folytasd batran a paraszt stilust, es akkor csodalkozol, hogy ugyanolyan valaszt kapsz, mint amilyet a kolleganak adtal.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. január 28., kedd 8:16

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:

Ha valamibe bele akarunk kotni, akkor az az, hogy tobb szaz (vagy ezer) milliardot loptak el egy ev alatt, de amugy minden rendben volt, szoval nem gaz.
Es a Covid helyzetenek kezelesehez nem kellett penz, nem azert omlott ossze minden, mert ki van vereztetve, es tovabb fejtek. De tudom, jo erzes volt belekotni.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2025. január 28., kedd 8:00

Plusz általánosságban fos a magyar emberek egészsége.
Más az, hogy egy alapvetően egészséges életmódot követő társadalomra szakad a covid, vagy bármilyen betegség, és más az, ha egy pacal-sör-cigi kombón élő emberekre.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 28., kedd 7:52

swfan írta:
Raúlito írta: A második lezárás alatt már voltak komoly problémák, de a magas magyar halálozási rátának sok, a kormánytól független oka is volt.
Éspedig? Nem a kormány irányította rendeleti úton a védekezést? Nem ők voltak azok, akik túl későn rendelték el a második lezárást? Nem ők voltak azok akik hagyták akkor már 10 éve, hogy az egészségügy tovább tengődjön alulfinanszírozatlanul?

Milyen kormánytól független okai vannak, hogy a halálozási "rangsor" 3. helyén csücsülünk?
Velemenyem szerint rengeteg mindent szarul csinalt a kormany a covid idejen, kezdve azzal, ahogy szortak a penzt, es amilyen intezkedeseket hoztak.

Ugyanakkkor - szemelyes tapasztalat alapjan irom - hogy erosen visszaesett az ellatasok minosege es mennyisege is, mert pl. rengeteg haziorvos bezarkozott, valoszinuleg felelembol es/vagy mert megtehettek. Nem lattak el a betegeket, kiirtak, hogy be sem mehetsz, mert ha eltort a labad is biztos covidos vagy.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 28., kedd 7:46

Raúlito írta: A második lezárás alatt már voltak komoly problémák, de a magas magyar halálozási rátának sok, a kormánytól független oka is volt.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 28., kedd 7:29

zsuninnyo írta:
Raúlito írta: ha valamibe bele akarunk kötni, az a kínai lélegeztetőgépek teljesen felesleges mennyiségű megvásárlása volt, amely egy szűk kör számára volt csupán jó biznisz.
Ha valamibe bele akarunk kotni, akkor az az, hogy tobb szaz (vagy ezer) milliardot loptak el egy ev alatt, de amugy minden rendben volt, szoval nem gaz.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. január 28., kedd 7:26

Raúlito írta: ha valamibe bele akarunk kötni, az a kínai lélegeztetőgépek teljesen felesleges mennyiségű megvásárlása volt, amely egy szűk kör számára volt csupán jó biznisz.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 28., kedd 6:14

Mintha nemzetünk tiszteletbéli külügyminiszterét, MC Istit hallanám.
nekem a craiovai roman ciganyok jutottak eszembe az automosobol.
magas a lec. :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 28., kedd 6:01

hej989 írta:
1madridista írta: a bajom ott kezdodik hogy nem csak orbant hanem a ra szavazo embereket is egy vegtelenul lenezo gyulolkodo lealacsonyito stilusban kezelitek, mintha nem is ember lenne csak valami kokorszaki vegleny.
Mondjuk, ha valaki az elmúlt 14 (!!!) év fantasztikus kormányzása után is a fideszre szavaz, az nem is más.
Vagy csak jó neki és a helyzet elvezoje és nincs érdekében a váltás.
Bármilyen hihetetlen és nem tetszik, de nem mindenki szenved az Orbán kormány alatt.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. január 28., kedd 0:46

9 évük és mérhetetlen mennyiségű pénzük volt rendbe tenni a dolgokat, csesztek az egészre, mert ebből nem tudták annyi pénzt kicsomagolni, mint másból.

Történt ami történt, rendkívül nehéz helyzet volt, de megint miért jött fel a téma?

Mert ezek sikertörténetnek akarják eladni az egészet, évek múltán, ami minden volt csak az nem.

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2025. január 28., kedd 0:37

Megint az elfogultság torzítja a valóságot, Ferni...
Én több részre bontanám a Covidra adott kormányzati reakciókat:
az első hullám kezelése - több nyugati országhoz képest is - mintaszerű volt, persze a hazai egészségügy lepukkant (és most finoman fogalmaztam) állapota mellett nem csoda, hogy nem várták meg, hogy tömegesen "zuhanjanak" rá a rendszerre a megbetegedők... De nem kapcsoltak túl későn, mint az olaszok, nem bagatellizálták el a járványt (mint pl. Trump) és nem játszottak a lakosság életével, mint a svédek...
Ideológiai válogatás nélkül mindegyik vakcinából (pfizer, orosz, stb..) vásároltak, ha valamibe bele akarunk kötni, az a kínai lélegeztetőgépek teljesen felesleges mennyiségű megvásárlása volt, amely egy szűk kör számára volt csupán jó biznisz.
A második lezárás alatt már voltak komoly problémák, de a magas magyar halálozási rátának sok, a kormánytól független oka is volt.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 28., kedd 0:22

Berti írta:
Realista24 írta: Nem veszitek figyelembe az egyént. Az hogy nincs igaza, az már más kérdés.
Rossz libsi vagy :lol: :mrgreen:
amugy szerintem a liberalizmus egyik alapelve hogy az ember nem ir ilyeneket arrol aki nem ert egyet vele...
hej989 írta:
1madridista írta: a bajom ott kezdodik hogy nem csak orbant hanem a ra szavazo embereket is egy vegtelenul lenezo gyulolkodo lealacsonyito stilusban kezelitek, mintha nem is ember lenne csak valami kokorszaki vegleny.
Mondjuk, ha valaki az elmúlt 14 (!!!) év fantasztikus kormányzása után is a fideszre szavaz, az nem is más.
te konteózhatsz
amikor meg ropkodnek az elmeletek hogy orbiek kuldtek allah korlevelet arra mit mondasz?

az nem alusisakos?

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 28., kedd 0:18

Vagyis én nehezen tudok azonosulni azzal, hogy valakit azért kritizálnak, próbálnak meg hitelteleníteni, mert mint orvos nem száll bele a kolegáiba vagy a szakemberekbe, akikkel naponta együtt dolgozik, főleg mikor hajszálon múlnak a dolgok (nem is fogalmaz meg politikai véleményt), majd mint polgár, magával a rendszerrel, kormányzás módjával már elégedetlen, ezért elkezd politizálni.
nezd nagyon sok orvos van aki nem rakott ki facebookra kepet ceciliaval es biztos ok is megszakadasig dolgoztak. emellett a "nem száll bele" meg a fotot rak ki kozt van egy koztes allapot amikor nem nyilvanit velemenyt. szerintem ez lenne a legkorrektebb, arrol nem is beszelve hogy valaki irta hogy a rendszer eltavolitja azokat akik nem ertenek vele egyet: veszhelyzet eseten kituntetett helyzetben erinthetetlen lett volna barmit csinal...

ezt most lehet en reagaltam tul.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 27., hétfő 23:58

ferni írta: Deutsch Tamás mai produkciója :lol:
Be kellett ugrania egy fideszes helyett vezetni egy ülést, egész végig ez ment mint itt :lol:

Azt vagy 10+ éve EP képviselő
Nem bírtam 10 másodpercnél tovább, hatalmasat ütött a krindzs és a szánalom. Mintha nemzetünk tiszteletbéli külügyminiszterét, MC Istit hallanám.
Mellé még egy kis covid-csomag, és mehet is a szundi.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. január 27., hétfő 23:51

Összeomlott teljesen a magyar egészségügy.
Olyan terhelést kaptak az amúgy is roskadozó kórházak, hogy teljes letérdelés volt és ez több ezer magyar ember életébe került és ezek az életek a Fidesz kezén száradnak.
Szóval OV fix főfasz volt pluszban a kialakult helyzetben is csak a zsebüket tömték...

Ezen felül te konteózhatsz a coviddal, de a fentieket az se változtatja meg.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 27., hétfő 23:11

Azért kezdenek kipotyogni a csontvázak a szekrényből. Persze még mindig az a ""leghihetőbb"" alternatíva, hogy egy egyszerű felső légúti megbetegedést okozó vírus, ami nagy valószínűséggel mesterséges, végzett elég sok emberrel. Még véletlenül sem a totálisan elbaltázot és szakmaiatlan kezelési protokoll, a rettegés szándékos okozása és fenntartása valamint az igazság tudatos elhallgatása, mindez egy világraszóló, kiváló biznisz érdekében.

Előbb a németek, majd az amcsik, most már az angolok is:
https://www.express.co.uk/news/politics ... d-vaccines

Legalább az utóbbi időben megszakértette mindenki, hogy vagy OV volt a főgeci, vagy OV volt a megmentő. Mi így szeretjük a hazánkat: kardozunk egy lavor vízben az óceán közepén :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

hej989

HozzászólásSzerző: hej989 » 2025. január 27., hétfő 22:52

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. január 27., hétfő 22:50

gutihaz14 írta:
ferni írta: Deutsch Tamás mai produkciója :lol:
Be kellett ugrania egy fideszes helyett vezetni egy ülést, egész végig ez ment mint itt :lol:

Azt vagy 10+ éve EP képviselő
ilyen a vilagon nincs :lol: :lol: :lol: valid?

legalabb kormányozni tudnak
https://control.eup.glcloud.eu/content- ... ITTEE-CONT

Itt a teljes, élete egyik leghosszabb 5-6 perce volt az elején :lol:
Megnéztem, 2009 óta EP képviselő Deutsch Tamás, több mint 15 éve és ez nála a színvonal... :lol:

Vissza: