A stílus az egy dolog, és ebben igazad van.Realista24 írta:Vicces ezt olvasni, mert pont ugyanolyan stilusban nyilvanul meg MP-rol, ahogy ti OV-rol.ferni írta:
Szóval elég durva hangnemre sikeredett a kommented, nem is értem miért kellett ez
Mind a ket oldal legalja stilusban nyilatkozik a masikrol.
De ebben az esetben szerintem maga a kritika sem indokolt. Vagyis én nehezen tudok azonosulni azzal, hogy valakit azért kritizálnak, próbálnak meg hitelteleníteni, mert mint orvos nem száll bele a kolegáiba vagy a szakemberekbe, akikkel naponta együtt dolgozik, főleg mikor hajszálon múlnak a dolgok (nem is fogalmaz meg politikai véleményt), majd mint polgár, magával a rendszerrel, kormányzás módjával már elégedetlen, ezért elkezd politizálni. A kettő szerintem megfér egymás mellett, egyáltalán nem hitelteleníti az adott polgárt az ilyen viselkedés más szakmában sem, és főleg nem érdemli meg, hogy ezért lepatkányozzák.
Összefoglalva: van az orvos, aki felelősséggel tartozik a betegei iránt, ezért szakmai véleményt formál meg, szakmájához megfelelően viselkedik, áll hozzá akár a kormány által kinevezett szakemberekhez, és van a polgár, aki látja a hiányosságokat, a rendszer hibáit, ezért megpróbál beleavatkozni a közügyekbe, legitimen, politikai párton keresztül.
Ami Dr. Kulja Andrást illeti, anno még a VR-os interjúját láttam, mikor még benne voltunk a Covidban, erről is volt szó a podcastben szinte végig. Végig mint orvos fogalmazott meg véleményt, elmondta a tapasztalatait, negatívakat és pozitívakat egyaránt. Egyetlen politikailag motivált dolgot sem vettem ki a mondandójából, pont ezért tetszett az egész.