nuevo_ericco írta:
kiserik írta:
Persze hogy nem. Ez a szép az egészben és ezért működik. ""Ennek tűnő, arra utaló, annak látszó."" Mint mondtam, ők nem hazudnak (arra vagy nincs bátorságuk, vagy van hozzá eszük), csak egyrészt szűrik, darabolják az igazságot, másrészt meg utalnak, sejtetnek. De hát ugye ezt is meg lehet védeni. Ez a ""hírobjektív"" újságírás. Egyik kutya másik eb.
És te nem ugyanezt a mintát követted, mikor azt állítottad, hogy:
Tjacks írta:Náci karlendítés... Az... Telex szint bakker, Telex szint
majd csak később pontosítottad, hogy a Telex mégsem nácizott, csak kontextusból ragadott ki (ezt a kritikát már én is el tudom fogadni)?
Ugyanúgy félrevezetően fogalmaztál először.
kiserik írta:Egyik kutya másik eb.
Azért ez (amit a Telex vétett) nem az a szint, mikor teljes propagandagépezet száll rá már civilekre is, ír hazugságokat, lejáratásokat, mert az bemert szólni a hatalomnak.
Szóval egyik kutya, másik pedig inkább közpénzből kitartott, veszett kóborkutya-falka.
Figyi. Nem fogom minden egyes mondatomat megmagyarázni, még ha ki is emelgeted őket. Elmagyaráztam, hogy szerintem mi a Telex módszere, és arra utaltam, mikor Telex szintet írtam.
Ha megengedsz egy személyes megjegyzést: én nagyon sajnálom, hogy a magyar belpolitika és az a mocskosság, amit a kormány médiával csináltak, Téged átlökött a másik oldalra. Nagyon jó dolgokat látsz, jól jár az agyad, de mikor ilyenek írsz, hogy "ez (amit a Telex vétett)", akkor látszik ez. Nem vétett a Telex, hanem mindig, mindennel kapcsolatban ezt csinálja.
Sajnos mára a média nagy része nem akar objektív lenni és főleg nem akar hír objektív lenni. Befolyásolni akarja az olvasót és a maga érdekeit akarja ráerőltetni. Maximum nagyon kicsi médiumok tudnak objektívebbek lenni, akik nem függenek senkitől és semmitől. Abban igazad van, hogy nem ugyan az közpénzből fenntartani egy médiahálózatot, de emiatt nem lesz egyenesen arányos, hogy a nem közpénzből fenntartott jó és igaz. Ha van időd számold össze, hogy például a magyar ellenzéki média (Telex, 444, HVG, Partizán, 24.hu, stb, stb, vannak már sokan) éves szinten mennyi pénzből gazdálkodik összesen, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy ki finanszírozza ezt és vajon miért teszi.
Úgy hogy amikor azt mondom, egyik kutya másik eb, pont nem érdekel, hogy ki finanszírozza az adott médiumot, mert a lényeg, hogy mind a saját megvilágításában adja elő vagy hallgatja el az adott hírt, eseményt. Persze vannak fokozatok. Nálam a legallján az ilyenek vannak, mint a Telex meg az Origo. Igen, egy szinten, bár a Telexre néha felmegyek, az Origora soha. Tudom, hogy van alattuk bőven, de az engem nem érdekel.
Zack írta:
Kb olyan ez a mérés, mint a bajnoki tabella a 7. forduló után. erőviszonyokat mutat de eredményt valószínűleg még nem.
Ez nagyon jó hasonlat.
Azt is tudni kell, hogy mára a közvélemény kutatás politikai eszköz lett. A kihívó, az kevésbé népszerű, a feltörekvő párt ezzel bizonygatja a szavazói felé, hogy van remény és próbálja behúzni a kétkedőket, akik eddig esetleg azért nem mentek el szavazni, mert nem volt ""értelme"". A másik fél általában kevésbé, ritkábban foglalkozik ezzel, de a célegyenesben felhasználja mozgósításra, hogy a szavazói el ne kényelmesedjenek.
Ezt láttuk az USA-ban is. Biden végnapjai voltak a 7. forduló. Látszottak az erőviszonyok. Ahogy Harris átvette a posztot, megindultak, mint a veszedelem. Napról napra nőtt a támogatottságuk, hírességeket vetettek be, már ők lettek az esélyesek, majd a célegyenesben jöttek a reálisabb vélemények, amivel mindkét tábor egy utolsó mozgósításba kezdett. A végét meg tudjuk mi lett.