Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 20., hétfő 19:13

Halfkey írta: Ebben nem látom a logikát. Hiába nem mondjak ki hogy Tiszás, ezzel a Fidesznél elvágta magát, nem gondolhatod hogy nem.
Többször lenyilatkozta, hogy most azért dolgozik, gyűjti a zsét, hogy aztán a családdal tiplizhessen Malibura, és a gyerekeinek se kelljen dolgoznia. Tk. azt csinálja, mint a NER-lovagok, csak többnyire piaci alapon.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. január 20., hétfő 19:09

'shutterisland írta: nekem picit ilyen ket tuz kozott maradok iras volt ez.
nyilvan ez a klip es szoveg egy teljesen nyilt, eles fideszbiralat, de most igazabol arra utal, hogy o amugy a tiszaval sincs.
mintha kicsit libikokazna addig, mig kiderul, mi lesz 26-ban, kimozdult a "fideszberenc" kalitkabol ezzel a dallal de mintha probalna sugallni, hogy meg azert nem ellenzeki, amig nem fix, hogy kormanyvaltas lesz. :D

remelem a fidesz csinaltat dopemannel egy magyarpeti fikazo szamot a poen kedveert. :mrgreen:
Ebben nem látom a logikát. Hiába nem mondjak ki hogy Tiszás, ezzel a Fidesznél elvágta magát, nem gondolhatod hogy nem.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 20., hétfő 19:06

1madridista írta: es aztan elkezdi magyarazni hogy de o oldalaktol fuggetlenul majka

Szerintem attól függetlenül, hogy valóban erős a fideszes áthallás, még lehet ez a szám általános kritika más kormányokra nézve is. Nem csak Orbánék hazudnak, manipulálnak, vesznek meg kilóra közpénzből, volt és valószínűleg lesz még ilyen.

Ami pedig a primitív kommunikációt illeti, azt írta, az ilyesfajta (gazdit védve egyből ugatni, bő nyállal, mint az igazi jó szolga). Nem az általános primitívkedés. Mint rapper, eszköztárába tartoznak a primitív dolgok.
Realista24 írta:Odahúz, ahol a pénz van.
Ez a lényeg. Van érzéke kiszagolni a közhangulatot, és bizony a Fidesz pajzsán ott a repedés, amelyiken már csak az nem lát be, aki nem akar vagy tényleg túl hülye hozzá. Már van pénz benne erről számot írni.

Inkább azon gondolkodjunk el, hogy mennyire torz az a nyilvánosság, ahol egy rapszám ekkora port kavar a rendszerkritikájával. Pedig ennek kéne lennie a normálisnak. Mennyire lehet mindenki zsebben, beszarva.

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2025. január 20., hétfő 19:02

Előadó, nem politikus. Ezt tisztázta.
Előadóként csinálta a zenét. Telt házas arénát akar, nem előre hozott választást. Mi a baj ezzel?
Az hogy a popkultúrának ennyire része a jelenlegi rendszer kritizálása már az üdítő, sokáig ilyen nem volt.
Nem is Majka kezdte el, csak beszállt egy dal erejéig.

Az arénája tele lesz.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 20., hétfő 18:59

Miért, mit vártatok egy ózdi cigány gyerektől? :lol:
Odahúz, ahol a pénz van.
A zene rendben van amúgy.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 20., hétfő 18:53

'shutterisland írta: nekem picit ilyen ket tuz kozott maradok iras volt ez.
nyilvan ez a klip es szoveg egy teljesen nyilt, eles fideszbiralat, de most igazabol arra utal, hogy o amugy a tiszaval sincs.
mintha kicsit libikokazna addig, mig kiderul, mi lesz 26-ban, kimozdult a "fideszberenc" kalitkabol ezzel a dallal de mintha probalna sugallni, hogy meg azert nem ellenzeki, amig nem fix, hogy kormanyvaltas lesz. :D

remelem a fidesz csinaltat dopemannel egy magyarpeti fikazo szamot a poen kedveert. :mrgreen:
pont ez a bajom

hogy csinalt egy fidesz/rendszerkritikat amivel nem is lenne baj bar nem erzem ugy hogy szamomra az o velemenye relevans lenne foleg nem ha a primitiv kommunikacio ellen szolal fel :lol:

es aztan elkezdi magyarazni hogy de o oldalaktol fuggetlenul majka

teso ha a politikai velemenyeddel akarsz nezettseget generalni akkor utana ne ird ki hogy politikailag fuggetlen vagy amugy

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 20., hétfő 18:42

nekem picit ilyen ket tuz kozott maradok iras volt ez.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 20., hétfő 17:40

'shutterisland írta: na majka is megszolalt a dal kapcsan. :D
Néhány gondolat a dalhoz

Az általam képviselt műfaj sajátossága, hogy kritizál, görbe tükröt tart. De a nóta elsősorban a szórakoztatásra született. Legalábbis én azért írtam. Ahogy a többit is ..
Ahogy eddig, ezután sem kívánok politikai oldalakhoz sorolni (nem is járulok hozzá a dal ilyen felhasználásához). Komoly kritikával kezelem a teljes politikai elitet.
Fontosnak tartom a párbeszédet, az érvek ütköztetését, számomra természetes, ha olykor másként gondolkodunk, hogy bárkiről véleményt formálhatunk, rólam is. És engedtessék meg ez nekem is. A hergeléssel, uszítással ugyanakkor nem tudok azonosulni, pláne kikérem magamnak, ha valaki megkérdőjelezi a magyarságomat az egyetnemértés miatt..
De évtizedek óta a showbizniszben dolgozom, eléggé megedződtem már.

Klassz lenne, ha ez a fajta primitívség eltűnne a hazai közéletből, oldalaktól függetlenül.
Az én zeném továbbra is mindenkinek szól.
Oldalaktól függetlenül.
Én mindig Majka leszek…
Oldalaktól függetlenül …
Majka a primitivseg ellen ez jo :mrgreen:

Feldobta a napom

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. január 20., hétfő 16:21

'shutterisland írta:
Egyébként csak később esett le, de ez a rész olyan, mint Menczer orra a gyermekotthon előtt :lol: : https://youtu.be/f2iQfEcO39A?si=INayTPh4hL5zf37s&t=198
van amugy par utalasnak latszo jelent, ha az ember megnezni a klippet 2-3x.

habzo szaju menczer bevillan, akkor ugye az mp stilora felhuzott pincer (foleg az utolso snitt arulkodo), azon kivul meg amikor majka betotyog nyakkendot igazitva az elegge orban imitalosra sikerult, a papirokat lobogtato fazon kb a rogani forgatokonyviro szerepkor lenne, mikor lesmarolna majka a masikat az a meleg fideszesekre lehetne utalas.
mondjuk lehet nem mind szandekos, de mintha direkt igy lenne osszerakva.
a kilott szemere nem jottem ra, maximum a szemkiloveto gyurcsany ugrana be. :D
Nem lőtték ki a szemét ugyan, de a Fidesz generálta a balhét anno 2006-ban, ez erre utalhat.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 20., hétfő 16:10

Puzsér ismét felkérdezi MP-t, most a kongresszusi központban.

Sznobjektív: Tíz probléma Magyar Péterrel
https://ingacafe.funcode.hu/events/101006
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 20., hétfő 14:48

na majka is megszolalt a dal kapcsan. :D
Néhány gondolat a dalhoz

Az általam képviselt műfaj sajátossága, hogy kritizál, görbe tükröt tart. De a nóta elsősorban a szórakoztatásra született. Legalábbis én azért írtam. Ahogy a többit is ..
Ahogy eddig, ezután sem kívánok politikai oldalakhoz sorolni (nem is járulok hozzá a dal ilyen felhasználásához). Komoly kritikával kezelem a teljes politikai elitet.
Fontosnak tartom a párbeszédet, az érvek ütköztetését, számomra természetes, ha olykor másként gondolkodunk, hogy bárkiről véleményt formálhatunk, rólam is. És engedtessék meg ez nekem is. A hergeléssel, uszítással ugyanakkor nem tudok azonosulni, pláne kikérem magamnak, ha valaki megkérdőjelezi a magyarságomat az egyetnemértés miatt..
De évtizedek óta a showbizniszben dolgozom, eléggé megedződtem már.

Klassz lenne, ha ez a fajta primitívség eltűnne a hazai közéletből, oldalaktól függetlenül.
Az én zeném továbbra is mindenkinek szól.
Oldalaktól függetlenül.
Én mindig Majka leszek…
Oldalaktól függetlenül …

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 19., vasárnap 16:25

Egyébként csak később esett le, de ez a rész olyan, mint Menczer orra a gyermekotthon előtt :lol: : https://youtu.be/f2iQfEcO39A?si=INayTPh4hL5zf37s&t=198
van amugy par utalasnak latszo jelent, ha az ember megnezni a klippet 2-3x.

habzo szaju menczer bevillan, akkor ugye az mp stilora felhuzott pincer (foleg az utolso snitt arulkodo), azon kivul meg amikor majka betotyog nyakkendot igazitva az elegge orban imitalosra sikerult, a papirokat lobogtato fazon kb a rogani forgatokonyviro szerepkor lenne, mikor lesmarolna majka a masikat az a meleg fideszesekre lehetne utalas.
mondjuk lehet nem mind szandekos, de mintha direkt igy lenne osszerakva.
a kilott szemere nem jottem ra, maximum a szemkiloveto gyurcsany ugrana be. :D

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 19., vasárnap 15:06

Azért az árulkodó, hogy a rendszer magára vette a számot, és egyből átment támadásba:
https://tenyek.hu/cikkek/eltevedtel-ez- ... ilag-majka

Aztán persze egyeseknek ez ugyanaz, mint ahogy a szabad média működik, és nem restek rendszeresen egyenlőségjelet rakni, relativizálni.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 19., vasárnap 14:55

Azért érdekes, hogy rövid időn belül, Fábry után újabb korábban NER-hez kötődő művész is rendszerellenesen cselekszik. Igaz, Majka kapcsolata nem mérhető a másikéhoz, de akkor is volt jelenése Szijjártó mellett, meg ugye a TV2, másrészt ő is topkategóriás.

nzooli93 írta: Igen ,ez igy kicsit "egyszerűbb" , és mergesebb dal lett. Jobban megérti mindenki miről szól. Az előzőben azért jobban figyelni kellett az apro utalásokat, sokaknak nem ment ugy at.Meg hat többen, és jobban is kaphatók rá az elmúlt 1-2 ev után egy ilyen dalra.
Van is valahol egy komment a tegnapelőtti alatt, hogy "jó erős üzenet ez Orbánnak", amire érkezett egy olyasmi válasz, miszerint "hihetetlen, hogy ebbe is képesek vagytok a politikát belelátni".
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. január 19., vasárnap 11:48

Igen ,ez igy kicsit "egyszerűbb" , és mergesebb dal lett. Jobban megérti mindenki miről szól. Az előzőben azért jobban figyelni kellett az apro utalásokat, sokaknak nem ment ugy at.Meg hat többen, és jobban is kaphatók rá az elmúlt 1-2 ev után egy ilyen dalra.

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. január 19., vasárnap 11:43

h3x0r írta:
R. Carlos írta:

Az előző nem lett annyira felkapott, de ez nagyon ott van.
13 millió megtekintés, de nem lett annyira felkapott. :kalapos:
Láttam a nézettséget, de nem jutott el hozzám akkor pl. Tegnap hallottam elsőnek Ferni kommentje után és a baráti köröm se hallott róla ( pedig korai 30-asok vagyunk, netezünk és használunk fb-t, youtubeot, spotifyt [én nem az árulás lenne :mrgreen: ]). A facebookon sem láttam megosztva akkor, ezt pedig ma már instán, fb-n is láttam, nagyon sokan osztották meg. :) A felkapottságot így értem, persze a 13 millió is egy szép szám, de ez egy nap alatt a millión túl jutott és nagyobb magasságokba fog eljutni.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 19., vasárnap 11:37

13 millió megtekintés, de nem lett annyira felkapott.
gondolom az "azt beszelik a varosban"-rol van szo, hat az 2 ev alatt hozta a 13 millios nezettseget.
en nyilvan azt is felkapottnak lattam, de ez mas szint, ugy meg magyar zene szerintem a youtube-n nem lott ki, mint az elso 2 nap alatt ez az uj.
lehet ferni nyomatja 24 oraban :mrgreen:

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2025. január 19., vasárnap 11:33

Ez egy remek írás, ha valakit érdekel a 90-es évek utáni Oroszország történelmének alakulása, különös tekintettel az amerikai befolyás (önreflexív) kritikájára: https://444.hu/tldr/2025/01/19/megmondt ... meghallani

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. január 19., vasárnap 11:30

R. Carlos írta:
Az előző nem lett annyira felkapott, de ez nagyon ott van.
13 millió megtekintés, de nem lett annyira felkapott. :kalapos:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 19., vasárnap 10:50

egyetertek, gyakorlatilag szinte mindenben, jo a logika.

viszont azert o ezzel vallalt rizikot.
ha nem jon ossze a kormanyvaltas, vagy ne adj isten valamiert szetesik a tisza es meg fidesz 2/3 is lesz (nem realis de nem merem kizarni) akkor konnyen lehet belole a rendszer ellensege.
ha pedig ujra 4 ev fidesz, akkor itt daralas lesz reszukrol.
nyilvan nem kell soha mar zsiros kenyeren eljen, de ezzel a dallal jo szerencsejatekos leven szerintem feltett egy "nagy osszeget" a 26-os kormanyvaltasra.

Vissza: