Kerdes hogy akkor itt az alulfinanszirozottsag-e a problema, vagy hogy szarul van szervezve a dolog. Legalabbis ugy latom ez alapjan, hogy joval tobb eroforrast mozgosit az allami egeszsegugy ugyanannak a problemanak a megoldasara, mint a magan. Persze a meg tobb orvos az mindig tudna segiteni a helyzeten.Realista24 írta:Vegyunk egy terdszakrendelest. Haziorvos, beutalo, kartonzo, idopontkeres, legyen 2-3 honap xy dokihoz.kiserik írta:
Csak hogy itthon maradjunk, ha teszem azt én például fizetem a TB-t, meg mindent, de megtehetem, hogy elmenjek magán dokihoz, mert nem akarok például sorokban állni, meg várakozni, akkor én nem veszem ki eléggé a részemet a társadalmi felelősségvállalásból, mert esetleg valaki szarul használja fel, vagy netán ellopja az én befizetett adómat? Nem mellesleg, az állami egészségügyet is tehermentesítem azáltal, hogy nem azt használom, így több idő, pénz, energia jut arra, aki azt használja?
Tehát összegezve, ha én segítem a rendszert azzal, hogy fizetem az adómat, de nem veszem igénybe az azért járó szolgáltatást, akkor nekem még többet kellene fizetnem. Jól értem? És mégis miért?
Ugyanezt a dokit elerem 1 heten belul masik harom helyen, maganba 40ezerert (kezdesnek).
Ezaltal nem jobb minoseget veszek, hanem csak idot, ahogy te is irod.
Azzal, hogy idot veszel magadnak, mastol veszed el (szegenyektol), a doki es maganeü intezmenyek kaszalnak.
De mi lenne, ha az a 40ezer a zsebemben maradna, 2 honap helyett 2 het alatt bejutok a rendelesre, es a dokinak sem kell 4 helyen dolgoznia.
A masik kedvencem a maganrendelesbol korhazba kuldott paciensek, rendelesi idoben, soron kivul.
Egyebkent Kanadaban nincs magan egeszsegugy, ennek eredmenyekent eleg egyenlo a rendszer, a minimalberes ugyanugy 1 evet var a borgyogyasznal az ekcemaja miatt mint a milliomos bankar. Meg a gazdak orszagokban is kevesen akarnak orvosnak menni, mert 21. szazadi kenyelemhez viszonyitva szar melo, raadasul a beleolt energia a tanulasba egy gazdag orszagban mas karrieruton siman hozza ugyanazt a jo megelhetest, ezzel gondban vannak nagyon fejlett orszagok is.