Bocs a dupláért:kiserik írta:Márpedig a magánegészségügy nagyon nagy részét a bérből élő középosztály tartja el. Egyébként is, mi tartozik pontosan a bérből élő középosztályba?nuevo_ericco írta:
Korábban leírtam külön, hogy nem a bérből élő középosztályra értettem.
Amúgy a magánegészségügy a legtöbb esetben a diagnosztikára alkalmas, ha a beavatkozásra kerül sor, akkor ők is gyakran az állami infrastruktúrát veszik igénybe, bérbe.Azzal Te mástól időt nem veszel el. Nem miattad és a magánrendelés miatt lesz leterhelt a rendszer.Realista24 írta:
Vegyunk egy terdszakrendelest. Haziorvos, beutalo, kartonzo, idopontkeres, legyen 2-3 honap xy dokihoz.
Ugyanezt a dokit elerem 1 heten belul masik harom helyen, maganba 40ezerert (kezdesnek).
Ezaltal nem jobb minoseget veszek, hanem csak idot, ahogy te is irod.
Azzal, hogy idot veszel magadnak, mastol veszed el (szegenyektol), a doki es maganeü intezmenyek kaszalnak.
De mi lenne, ha az a 40ezer a zsebemben maradna, 2 honap helyett 2 het alatt bejutok a rendelesre, es a dokinak sem kell 4 helyen dolgoznia.
A masik kedvencem a maganrendelesbol korhazba kuldott paciensek, rendelesi idoben, soron kivul.
Alapból szét kellene szedni a magán és az állami eü-t, értem ez alatt, hogy aki államiban dolgozik, az ne dolgozhasson magánban is. Másrészt rengetegen vannak olyanok a rendszerben, akik csak feltartják azt. Nika szokott mesélni, hogy milyen emberek milyen tünetekkel foglalják a rendszert. Az is általános, hogy nem tartják be az utasításokat, csak égetik a TB pénzét. Erre is lehetne találni megoldást, csak akkor felháborodna egy réteg.
lényeg a lényeg, hogy ezer sebből vérzik az eü, de erre akkor sem az a megoldás, hogy akkor Te, mert ki tudod fizetni a 40.000-et, fizess többet az államnak adó formájában.
Ha választani kéne a magán és az állami közt, sokan előbbiben maradnának. Aztán akkor majd nem 2 hónapot várna a tb fizető a vizsgálatra, hanem 5-öt. Meg nem lenne speciális műtét, mert nincs aki megcsinálja.
Jellemzően aki valamiben jó (térdsebész, vállsebész, stb), azok magánban is rendelnek. Ha ezeket kiveszed az államiból, nem lesz neked vállműtéted, se LCA plasztikád, mert aki meg tudja csinálni, az nem államiban van.